Ujo nuori

7luokanujotyttö

Olen tosi ujo ja siitä on tullut sanomisia äidiltä ja isältä . Mulla ei oo yhtää ystävää koulussa tai/ja vappaa-aikana. Ujouteni alko jo joskus ala-asteella ja sitten ollessani 5luokalla muutimme toiselle paikkakunnalle. Lintsaan pari kertaa kuukaudessa koulusta ja joskus jopa keksin tekosyitä että saan jäädä kotiin. Koulu ei kiinnosta ku vähä vaa ja saan kokeista kutosia ja pari seiskaa on tullut. Olen luokassa hiljaa enkä puhu mitään kun minullekkaan ei puhuta. Sitten jos puhun jollekulle niin luokkalaiseni menevät oudoiksi ja saattavat supittaa jotai toisillee ja mulkoilevatmutta se ei minua häiritse sillä oon jotenki "tottunut" siihen kun olen ollut syksystä asti tässä luokassa. Äiti uhkailee laittaa wilmaan poissaolojen syyksi lintsaamista jos en kerro mikä mua vaivaa ku en omista yhtäkään ystävää. Se jopa sanoo että en jään luokalle ja varmaan jäänkin..... Mutta miten pääsen eroon ujoudestani ? Ja haluan vaihtaa koulua tai jopa muuttaa eripaikkakunnalle. Minua ei siis kiusata koulussa eikä kotona . Olen seiska-luokalla ja tyttö. Ja mitkään kuraattorit psykologit yms. eivät auta mitään kun niiden kanssa olen ollut jo tekemisissä.

4

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+10

      Mun mielestä sun vanhempasi ovat todella typeriä. Rupesi itseä oikein ärsyttämään vaikka en heitä tunnekaan :D Pitäisi olla vähän ymmärtäväisempi ja antaa sun olla sellainen kuin oot. Eikä kaikilla tarvitse olla kavereita ja niitä vielä ehtii tulla elämän aikana jos on tullakseen. Sen ei pitäisi olla mikään kuolevan vakava ongelma jos ei omista kavereita. Ja miksi äitiäsi häiritsee se niin kovasti että täytyy jopa uhkailla tuolla tavalla?

      Mulla on ollut samankaltainen nuoruus kuin sulla, lisäksi jouduin kiusatuksi. Olin arka enkä osannut pitää puoliani. Ei ollut kavereita. Olin aina luokkani hiljaisin ja ujoin. Eikä asiat ole sen kummemmin tähänkään päivään mennessä muuttuneet. Mutta ei se mua ole haitannutkaan, siihen asti kaikki on hyvin kun vain hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja nauttii olostaan piittaamatta muista.

      Älä yritä päästä eroon sun ujoudestasi joka kuuluu sun luonteenpiirteeseen. Ole vain omaitsesi :) Vanhempiesi pitäisi vain rohkaista sua ja olla ymmärtäväisempiä sua kohtaan.

      • 7luokanujotyttö

        kiitos kun edes joku kirjoitti :) Itekki oon aina sanonu äitille ja iskälle että ihmiset on erilaisii ja niin edelleen. Mutta ne vaan sanoo että : itse haluat olla ujo !
        vaikka en oikeestaan haluaisi mutta olen jotenkin tottunut olemaan se hiljaisin ja tykkään olla se kuuntelija-ihminen mutta silti tää ujous on jotenki viholline mun elämäs mut yritän tottua elämään tän kans. Ja olen yrittänyt olla välittämättä siitä mitä muut sanoo minkälainen oon mutta aina vaa tulee haukkumista tai sanomista sieltä sun täältä ja se tavallaan ärsyttää mua mutta silti aina aattelen sitä että : minä oon minä, ihmiset on erilaisii, kukaa muu ei voi päättää toisen luonnetta jne.


    • Voi olla että vanhempasi olivat myös lapsena ujoja ja sen takia yrittävät patistaa sinua muuttumaan. Muiden negatiivisia kommetteja ei kannata kuunnella, kommetoiat eivät tiedä mistä puhumattomuutesi johtuu ja olet heille sellainen mysteeri;].

      Itse en kouluaikoina puhunut koska en halunnut vaan lueskelin mieluummin noita koulukirjoja sen takia etten joudu puhumaan kenellekkään, mutta tuossa 21 vuotiaana ujous lieveni sen verran että tuo puhumattomuus alkoi häiritsemään ja yritän tehdä sille jotain mutta luonne ei kovinkaan paljon anna periksi.

      Älä häpeä ujouttasi se on ominaisuus josta on jonkin verran jopa hyötyä(et sekaannu mihinkään typerään) vaan ole oma itsesi. Jos se niin paljon häiritsee niin voithan sinä sitten Lukion/amiksen alussa alkaa puhumaan ihmisille kun siellä ei ole tuttuja

      Jokainen meistä on uniikki;)

    • se unohdettu

      ihminen joka sanoo "itse haluat olla ujo !" ei ole koskaan ollut ujo.ujoudelle on itse YKSIN todella vaikee tehdä mitään jos on aina ollut sellainen.toinen ihminen voi auttaa jonkin verran esim. puoliväkisin raahaamalla omaan kaveripiiriinsä mukaan(olettaen että nämä kaverin kaverit sen sallivat)

      itse muistan jo alle kouluikäisenä jossain kerhossa olleeni ujo,tekikö siellä jo ohjaajat virheen kun eivät pakottaneet minua koko aikaa toisten seuraan ja leikkimään muiden mukana,en tiedä.

      yläasteella olin samassa tilanteessa kuin aloittaja.oman luokkalaisten kanssa en puhunut muulloin kuin pakosta,rinnakkaisluokalla olevien muutaman 1-3 luokalla olleiden kavereiden kanssa valinnaistunneilla vähän jotain puhuin mutta hekin tuntu niin etäisille.valinnaistunneilla tutustuin yhteen tyttöön jonka kanssa niillä tunneilla juttelin ja se jopa käytävillä vastaantullessa sano moi,jälkeen päin katunut moneen kertaan etten uskaltanut häntä ikänä kysyä koulun jälkeen mihinkään.
      vahingossa sain tietää tänä vuonna olevan luokkakokous,jännä nähä kutsuuko kukaan minua,en todellakaan sinne mene mutta hauska nähdä kutsuvatko edes.

      koko yläaste ajasta en olisi varmaan muuten selvinnyt mutta löysin netin kautta yhden tytön jonka kans juttelin kaiket illat chatissa ja meiliä läheteltiin ja joskus soiteltiinkin,yli 300km välimatkan takia ei ikänä tavattu.

      sitten kun pääsin ammattikouluun toiselle paikkakunnalle niin olin helpompi tutustua kun kukaan ei tuntenu toisiaan ja edelleen olen tekemisissä parin sieltä saadun kaverin kanssa.

      ....eli ujolta nuorelta aikuiselta mieheltä ohje aloittajalle;yritä löytää netin kautta joku ystävä kenen kanssa voit kirjoitella,tuntuu että ihan "tukehtuu" ellei ole ketään kelle puhua mistään, ja yritä hakeutua yläasteen jälkeen kouluun johonkin muulle paikkakunnalle missä kukaan ei tunne sinua :)
      näistä oli itselle ainakin apua.

      niin ja olen edelleen ujo vaikka yläaste ajoista onkin yli 10 vuotta....ei siitä ikänä pääse kokonaan eroon mutta kyllä se vähenee jos joutuu esim. töiden kautta vähän väliä uusien ihmisten kanssa tekemisiin ja on PAKKO mennä puhumaan hoitaakseen sen työn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      208
      1657
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1494
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1258
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1189
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      122
      1128
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1105
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      134
      1048
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      1006
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      979
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      90
      965
    Aihe