Kalojen hoitaja olikin kalojen tappaja

pettynyt5

Olin vähän viikon ulkomaanmatkalla perheeni kanssa. Kun tulimme kotiin siellä odotti tyrmistyttävä näky. 60 litraisen akvaarioni ja sammakkoaltaan vesi oli muuttunut ihan kuran väriseksi. 60 litran akvaariosta ei nähnyt läpi suodatin oli sammunut eikä ole toiminut sen jälkeen kunnolla. Löysin kuolleita mädääntyneitä ja sairaita kaloja. Isosta 400 litraisesta sekä pienestä 60 ltraisesta akvaariostani esimerkiksi Intiaanisulkia, Touhunuoliaisia, Leväbarbin ja harvinaisemman Lehtikalan muunnoksen. Tautisilla kaloilla oli haavoja. Joidenkin mahat olivat revenneet liiasta ruokinnasta. Yhdelle Partaimumonnille oli tullut molempien silmien alle herneen kokoiset kasvaimet. Ruokapurkkissa jolla tämä niin sanottu 'hoitaja' kalojani ruokki oli noin yhden kokonaisen ja yhden poulittaisen maitopurkin verran hiutaleruokaa. Itselläni puolet hiutaleruokapurkista oli kestänyt noin poulitoista vuotta. Loput poulet menivät muutamassa päivässä tämän miehen annostelulla. Mies selitti lapanneensa neljä ruokalusikallista isoon ja pieneen kaksi ruokalusikkalista päivässä. Tässäkään ei varmaan ollut koko totuus. Pienemmän akvaarion suodatin ei olisi mennyt tukkoon jos olisi ymmärtänyt antaa ruokaa kohtuudella. Olisi odottanut ja sammuttanut suodattimet kalojen ruokailun ajaksi itse teen niin. Mies ei kyllä ollut motivoitunut hommaan kävi vain lappaamassa kaloille kuolettavat määrät ruokaa päivittäin. Oltiin valvottu yli vuorokausi nukkumatta ja piti alkaa putsaamaan suodattimia ja vaihtamaan vesiä kukonlaulun aikaan näin raskaan reissun jälkeen rättiväsyneenä. Sitten aamulla mies tuli selittämään oven taakse että hän oli innostunut ruokkimaan kaloja vähän liikaa tosiaan oli innostunut tappamaan ja sairastuttamaan kalat. Vielä kehtaisi sanoa että minua varmasti harmittaa kun muutama kala kuoli. muutama muka kuoli. Kaloja ja ruokaa meni 120 euron edestä haaskalle kalojen kuolemiin. Vielä esitti naurettavan typerän kysymyksen. Miksi suodatin oli sammunut. Tietenkin se sammuu jos pieni tehoiselle suodattimelle 60 litran akvaarioon lappaa hirveitä määriä ruokaa päivässä. Eikä mies ei edes myöntänyt virhetään. Eikä tarjonnut minkäänlaista korvausta. Jätti piittamattomasti akvaariot siihen tilaan ja kalat kärsimään. Uskokaa tai älkää luotin tähän kaveriin koska hänellä on ollut akvaario 10 vuotta itsellään. Ihmettelen että miten miehellä on omat kalat pyseneet elossa tuommoisella hoidolla. Kyllä on röyhkeä mies ei edes tarjonnut korvausta. Ps. katsokaa tarkkaan kenelle anatte kalanne hoitoon.

9

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • japjap0

      Kait sinä maksoit asiallisen korvauksen työstänsä

    • naknak0

      japjap0
      19.3.2013 17:05
      Kait sinä maksoit asiallisen korvauksen työstänsä
      Jaa nytkö tämän tekstin pitäjän pitäisi maksaa korvaus mieti mitä suustasi päästät ei tarvitse täällä tuommoisia röyhkeyksiä toisille ladella yrität vain provosoida muita

    • Akvaristi84

      Mitä tästä opimme, jos lähtee viikon pituselle lomalle aikuisia akvaariokaloja ei tarvitse ruokkia lainkaan, vaan terveet aikuiset kalat pystyy paastoamaan viikon oikeen kevyesti.
      Tai jos nyt välttämättä haluaa että kaloille annetaan ruokaa, niin ruoan voi annostella valmiiksi sopivan määrän ja sanoa, että tämän verran ruokaa annat.

      Kalanpoikaset on sitten asia erikseen, niitä tulisi syöttää päivittäin.

    • hyväprovo

      Tää aloitusviesti on provo. Ei kukaan ole noin tyhmä kalojen hoitaja varsinkin ,jolla itselläkin akvaario.

      • hakkapile

        Samoin akvaarion ja kalojen saaminen noin huonoon kuntoon viikossa, olisi melkoinen mestarinäyte...


      • Vitun ääliöt
        hakkapile kirjoitti:

        Samoin akvaarion ja kalojen saaminen noin huonoon kuntoon viikossa, olisi melkoinen mestarinäyte...

        Tässä taas nähtiin, että ei kannata tämmöseen paska paikkaan kun suomi24 kirjotella yhtään mitään, koska täällä pyörii kaikki saatanan vähä älyset hoitoa vaativat hullut ja mielenvikaset sekopäät.


    • Aku Vaari

      Terveet kalat pärjää mainiosti viikon ilman ruokintaa.Kaksikin viikkoa, mutta silloin heikommat kalat alkaa kuolla ja ne menevät muiden kalojen suihin, joten en suosittele.
      Itse teen näin, kun lähden matkoille:
      Lähtöä edellisenä päivänä vaihdan lähes puolet vedestä ja puhdistan suodattimet (2 kpl) hyvin. Muutenkin hoidan ja katson että kaikki on hyvin.
      Ennen lähtöä varmistan, että ruokinta-automaatit toimii (2 kpl). Automaatteihin laitan ruokaa vähemmän kuin normaalisti, mutta kuitenkin niin että sitä riittää kahdelle viikolle. Ajastan valaistuksen lyhyemmäksi kuin normaalisti. Lämmittimen otan irti, koska jos termostaatti hajoaa, niin kalat on menetetty.
      Sitten viritän IP kameran (n 60 €) ja testaan sen. Loman aikana voin silloin tällöin tarkkailla netin kautta että onko kaikki kunnossa. Jos jotakin epäilyttävää näkyy, niin soitan kaverille, että käytkö katsomassa.

      • eläinlääkäri

        Kalat pitää tarkistaa päivittäin. Ruokkia ei välttämättä tarvitse, mutta kerran 24 tunnissa on jonkun käytävä silmäisemässä, että kaikki on kunnossa. Tämän sanoo eläinsuojelulaki.


    • Nelli110

      Lähdin jouluksi pois ja viivyin n. viikon. Kalat pärjäsivät mainiosti. Pesin akvaarion samana päivänä kun lähdin. Jätin monneilleni ja muille kaloille kaksi ravintotikkua. Palatessani tikut olivat vielä melkein samassa koossa kun lähtiessäni. Ja vesi oli kirkasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      743
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      672
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe