nettisivujen tekoa html php java?

htmlphpjava

Kannattaako alkaa väkertämään pelkällä htmllä nettisivuja eli omaa verkkokauppaa vai pitäisikö opetella myös java tai php? Kokemusta on ainoastaan htmllästä.
Minkälaisia sivuja saa pelkällä htmllä jos on mahdollista?

12

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkajakoodari

      Käsityksen mukaan html:llä et saa tehtyä kauppaa. Siinä näkyy sivu sellaisenaan kuin se on tehty. Et voi esimerkiksi valita, montako kappaletta tuotteita tilataan. Tähän tarvitaan PHP:tä tai jotain muuta. Itse on tykkää Javasta kun siinä on ollut viime aikoina tietoturva-aukkoja. CSS:ää on kanssa hyvä osata, muuten sivusto näyttää varsin karulta.

      Jos haluat tehdä sivusta interaktiivisen, niin HTML, PHP ja MySQL olisi syytä olla hallussa. Usein verkkokaupat tehdään jollain kehittyneemmällä työkalulla, kuten Joomla! tai Drupal. Näiden opettelu vie aikansa.

      En suosittelisi verkkokaupan tekoa ensimmäiseksi PHP-projektiksi, vaan opettele kunnolla koodaamaan ja tekemään tietoturvallisia sivuja.

      Mutta tosiaan, olen ihan aloittelija, joten ehkä joku kokeneempi neuvoo paremmin.

      • Java kyllä on tunnetusti erittäin turvallinen.


    • htmlphpjava

      Kiitos asiallisesta vastauksesta. En tosiaan ole heti ajatellut verkkokauppaa tehdä mutta haluaisin opetella oikeita asioita.
      Mitenkehön sivuista saa visuaaliset ja lisättyä mainoksia, kuten esim, suomi 24?

      • alkajakoodari

        Elementtien ulkonäköä viilataan CSS:llä ja kuvankäsittelyohjelmilla saa tehtyä kuvista sopivat. Mainokset ovat kai useimmiten kuvia, JavaScriptiä tai Flashiä. Näille löytyy ohjeita netistä ja kirjoista. Tietysti sopiva teksti tai linkki toiselle sivulle voi toimia myös mainoksena.


    • sohvaperuna ei tingi

      "Minkälaisia sivuja saa pelkällä htmllä jos on mahdollista?"

      Aika alkeellisia ne luullakseni olisivat kun popula on jo tottunut siihen että nettikauppa on all-singing-all-dancing.

      Onhan kyllä mahdollista lähettää sähköpostia ihan vaan HTML-sivulta joten jonkinlaista palautetta asiakas pystyisi antamaan, mutta hänen pitäisi nykymittapuun mukaan olla fakiiri tai sado-masokisti. Hankalaa olisi.

    • htmlphpjava

      Okei, kiitos. On muuten ollut harvinaisen hyviä vastauksia.

      Entäs jos sivuile voisi käyttäjät laittaa ilmoituksia niin että ne olisivat kaikkien nähtävillä? Mitä kaikkea tälläisen ohjelmointiin tarvitaan? Onko netissä ohjeita tai onko liian vaativa aloittelijalle (tosin aika paljon harjoittelisin ennen kuin mitään sivustoa alkaisin luomaan).

      • alkajakoodari

        Tekisin tuollaisen PHP:llä. Tarvitaan ainakin tiedonsyöttösivu tekstille ja kuvalle. Sitten tieto tallennetaan SQL-kantaan. Tietoa pitäisi valvoa, ethän haluaisi, että vaikkapa häiriköt täyttäisi sivun lapsipornolla tai muulla rikollisella aineistolla. Varaudu myös spammitukseen ja sen torjuntaan. Käyttäjälle kannattaa tehdä käyttäjätunnukset, jotta he voivat lisätä, muokata ja poistaa ilmoituksia.

        Tuossa voisi olla aika paljon uutta aloittelijalle. En ole koskaan tehnyt tuollaista. Sinun pitää huolehtia mm. että koodiin ei jää SQL-injektiota, käyttäjät eivät pääse muokkaamaan toistensa tietoja, eri käyttäjät eivät tallenna serverille samannimisiä tiedostoja.

        Liiallisesta vaativuudesta en tiedä. Jotkut oppivat pitämään tuonkokoisen projektin hanskassa, jotkut eivät. En ole kovinkaan hyvä koodari, mulle tuollaisessa projektissa olisi uutta ja varmaan joutuisin kirjoittamaan monia koodipätkiä uudelleen ennen kuin sivusto toimisi kunnolla ja koodi olisi tarpeeksi selkeää.

        Netissä on varmasti tarpeeksi ohjeita. Googlaa "php forum tutorial" niin saat noin 19 900 000 sivua.


      • karu HTML-koodari

        Sähköisen ilmoitustaulun pystyy nettiin tekemään ihan perus-HTML:llä jos asiakkaan ei tarvitse antaa palautetta sen kautta.

        Sivuston voi rakentaa omalla koneella ja siirtää (kopioida) netiin FTP-ohjelmalla. Tietoturva on kunnossa palvelimella kunhan hakemistot ja tiedostot on suojattu. Toimii samalla tavalla selaimen kautta netissä palvelimella ja omalla koneella ilman erillistä palvelinta.

        Erillistä tiedonsyöttösivua tietoturvaongelmineen ei tarvita kun päivitys tapahtuu omalla koneella ja FTP-siirtona. Halutessaan siihen voi liittää PHP-koodia (joka tosin toimii vain palvelimella) ja vaikkapa mainoksia JavaScriptin avulla. Tietokantaa ei välttämättä tarvita.


    • htmlphpjava

      ookei kiitos tästäkin

    • sdsdfsfdsf

      Jos aiempaa kokemusta ei ole mistään tekniikoista niin suosittelen arvioimaan vaihtoehtoja laajemminkin. PHP ja java eivät suinkaan ole mitään ainoita nettisovellukseen soveltuvia ohjelmointikieliä (eikä välttämättä aina ne parhaatkaan)

    • oogoihogho

      Ja miksi alkaa väkertämään itse. Ilmaisia, eriitäin laajoja ohjelmia on pilvin pimein. 100%verkkokauppa esim. OsCommerce. Yhdistettyyn esittely/verkkokauppa systeemiin esim. Joomla! Virtuemart. Tosin, jos haluaa tuohon pariin suomalaiset maksunapit niin ne on maksullisia. (Aivomatic). Kansainvälisiin maksutapoihin sitten löytyy ilmaistakin kikkaretta. Jos et halua/jaksa hallinoida teknistä puolta itse, löytyy myös lukuisia paikkoja joihin voi perustaa verkkokaupan ihan kohtuulliseen kk-hintaan.

      Jos taas haluat opetella ohjelmointia... no, toimiva verkkokauppa kaikkine osineen on sitten jo melkoinen opinnäytetyö. :)

    • Huoh....

      Java ei ole tarkoitettu web-ohjelmointiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe