Te joilla 2 perättäistä keskenmenoa, onko kolmas jo onnistunut?

enkelivauvojen äiti

Haluaisin mielessäni kuulla kokemuksia. Itselläni yksi onnistunut raskaus takana (poika nyt 1 v 2kk) eikä sitä ennen keskenmenoja. Nyt puolen vuoden sisällä ollut 2 spontaania km:a, joista molemmat rv 8 paikkeilla. Viimeisimmän km:n jälkeen lääkäri ultralla totesi kohdun ja munasarjojen olevan normaalit eikä siis estettä normaalille raskauden kululle ole todettu. Kilpirauasarvotkin tutkittu ja ne ok. Molemmissa ollaan yhdet menkat ootettu ennenkuin ollaan seuraavaa yritetty. Jostain luin että mahdollisuus saada kolme perättäistä km:a on 1 %. Se on kyllä tosi vähän ja se tässä onneks vähäsen lohduttaa. Nyt jännittää kovasti, koska ensimmäinen yrityskerta takana ja menkat pitäis alkaa reilun viikon päästä että mitenkähän käy. Pelko on suuri koska pettymykset ja surun tunteet niin tuoreena mielessä. Mitenkä teillä on käynyt?

10

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyt oikeasti äiti

      Voi kuulostaa kurjalta mut suosittelen et annatte ajan kulua. Meillä ei kolmaskaan kerta tuottanut tulosta, spontaani km rv 10 3. Jälleen kontrolli ultraan, kaikki kunnossa. Fiilikset oli jotakin sekavan ja epätoivon välimaastoa, vanhempi naislääkäri halusi jutella kanssani. Istuin alas, lääkäri sanoi tylysti että lopettakaa yrittäminen, enkeleitä on turha tehdä kun ei niistä jää kuin tyhjä syli, mene kotiin ja ajattele asiaa. Sillä hetkellä olisin voinut kuristaa eukon ilman mitään tunnontuskia, poistuin huoneesta vihaisena ja loukattuna, sanaakaan sanomatta. Soitin puolisolle töihin ja kerroin mitä sain kuulla, puolisoni totesi vain kylmästi olevansa samaa mieltä ja se loukkasi minua entisestään, katkaisin puhelun ja menin kotiin itkuisena. Hyvän aikaa kiukuttelin itsekseni ja lopulta soitin äidille. Äitini pahoitteli tapahtunutta ja muistutti että aina on uusi mahdollisuus, lopuksi äitini kuitenkin sanoi että ehkä olisi hyvä laittaa vauva projekti jäihin joksikin aikaa että kroppa saisi olla hetken aivan rauhassa ja mieleni tasapainottuisi kun antaisin itselleni aikaa hyväksyä tilanteen ja antaisin itselleni mahdollisuuden surra rauhassa menetetyt vauvat. Suutuin hänellekin. Puoliso palasi töistä vasta myöhään illalla. Olin ehtinyt ajatella asiaa rauhassa enkä jaksanut olla enää vihainen kenellekään. Yhdessä päätimme että tulee kun on tullakseen, puoli vuotta käytimme ehkäisynä ns varmoja päiviä. Nyt meillä on 1kk ikäinen terve tyttö, meillä aika auttoi.

    • enkelivauvojen äiti

      Kiitos kommentistasi, pisti kyllä todella miettimään. Kyllä usein olen sitäkin miettinyt että olisiko parempi antaa ajan vain kulua, mielen "palautua" ja siirtää vauvantekopuuhat tuonnemmaksi. Mutta kun vauvakuume on molemmilla niin sietämätön varsinkin molempien näiden menetysten jälkeen ettei malta. Sitä saa ajatukset edes hetkeksi muualle kun jännittää onko tärpännyt, vaikkei surutapana paras mahdollinen olekaan. Ite kuitenkin yritän ajatella vaan että "kolmas kerta toden sanoo", ja toivottavasti näin oliskin. Mietityttää vaan jo valmiiks miten pelottavaa se alkuraskaus tulee taas olemaan kun sitä kurkkii varmaan jatkuvalla syötöllä alkkareihin et millon alkaa tuhruvuoto. Mutta siitä kun selviää niin varmasti jo helpottaa. Miten sulla meni alkuraskaus siinä onnistuneessa raskaudessa? pystyitkö kuitenkin rentoutumaan ja luottamaan kroppaas?

      • nyt oikeasti äiti

        Alku raskaus meni ihan hyvin, paljonkaan en siitä muista kun stressasin koko ajan, vasta tv 16 jälkeen uskalsin luottaa siihen et nyt meille tulee oikeesti vauva. Viimeinen kolmannes oli vaikein, jatkuvasti supisteli ja muutaman kerran kävin polillakin, sain supistuksia estävää lääkettä ja pääsin joka kerta parin osasto pvn jälkeen kotiin. Pari viimeistä vkta ennen kuin tyttö syntyi tv 37 3 sujui ihan täydellisesti, olin ns elämäni kunnossa. Edellisenä iltana ennen synnytystä mulla oli outo olo ja juoksin vessassa koko ajan, sanoin puolisolle et aamulla et sitten lähde töihin. Jostain syystä tiesin et viim aamulla alkaa tapahtua. Aamulla heräsin supistuksiin ja soitin polille, sain luvan olla kotona niin pitkään kun pärjään kipujen kanssa. 12.47 tuli maailmaan terve tyttö. Synnytys meni hyvin, kokonais kesto 4h ja tyttö sai pisteitä 9/9...onnea yritykseen, toiv nyt pääsisit loppuun asti. Pidän peukkuja.


    • ei kenenkään äiti

      Itsellä on 3 keskenmenoa takana, ja kaikki keskenmenot on tapahtunut aika alkuvaiheessa, rv 5-6. Eli olen se 1% joka on kokenut ne 3 perättäistä keskenmenoa. Ja ei ole yhtään onnistunutta raskautta ennestään. Olen käynyt ottamassa tarvittavat verikokeet ja kaikki pitäisi olla ok, mutta silti näitä keskenmenoja vain on tullut ja toivottavasti enää ei tule, mutta pelko on että ilman apuja tai tukimuksia ei mene loppuun asti.

      • T h i n b l u e l i n e

        Olen pahoillani puolestasi, jouduin kokemaan toisen keskenmenon ihan just (11 3), aikaisempi menetys viikolla 9 6. Usko meinaa loppua kun tästä ei tule mitään. Alan olla aika loppu ja vaikeaa saada kunnolla tuke mistään.(Kunnes löysin tämän palstan!) toivotan sinulle ja muille aurinkoista kevättä ja onnea matkaan, ehkä jonain päivänä meillä ei ole enää tyhjä syli.
        Voikaa hyvin ja pitäkää huolta toisistanne, käyn täällä välillä kurkkimassa ja kertomassa kuulumisia.


    • enkelivauvojen äiti

      Nyt olis pitkästä aikaa iloista kerrottavaa! Tein tiistaina testin ja plussaa näytti! Olo on tosi epäluuloinen ja luonnollisesti pelottaa, ihme että ekasta kierrosta jo tärppäs! Täytyy nyt vaan kuitenkin yrittää rentoutua ja toivoa että pikkuinen pysyis kyydissä tällä kertaa loppuun saakka.

      • nyt oikeasti äiti

        Voi että, ihania uutisia :)


    • enkelivauvojen äiti

      Kiitos! :) Joo helpommin sanottu kuin tehty. Ärsyttää vaan tää alituinen oireiden kyttääminen ja kaikenlainen varominen. Mulla ei oo nyt viime aikoina ollut muita oireita kun hetkittäinen kuvotus, menkkamainen jomotus alamahalla ja pieni nipistely varsinkin aamuisin ja hillitön palelu. Noita menkkamaisia tuntemuksia säikähdin aluksi ihan suunnattomasti, mutta sen jälkeen kun oon lukenu kaikki maholliset tiedot niihin liittyen niin pelko on helpottunut. Yhessäkin artikkelissa sanottiin että ne menkkatuntemukset liittyy niihin kohdun kasvukipuihin ja sitä esiintyy vaan toisinaan niinkuin mulla tekee. Neuvolassa eivät ottaneet oikein mitään kantaa tuohon, mutta uskoivat että normaalia on varsinkin kun viimesimmästä km:sta kulunut niin vähän aikaa. Nyt 6 0 ja lupasivat neuvolassa että pääsen varhaisultraan noitten menkkatuntemusten takia (täällä ei kaikkia ultrata) sitten kun viikkoja 8-9. Pelottaa vaan kun välillä voi kestää päivänkin ettei mitään oireita oo, on jopa liiankin hyvä olo, mutta sitten kuitenkin välillä joitain oireita tulee. Vatsa mulla turpoo iltaa myöten niin että oikein hirvittää. :0 ohhoh tulipa tätä tekstiä paljon, huomaa että oon hermona :(

    • äiti*

      Mulla on 2003 syntynyt poika, 2008 sain kaksi keskenmenoa. 2010 syntyi poika, sitten taas 2011 ja 2012 keskenmenot. Nyt taas raskaana rv 7 5 vähän kyllä jännittää... Keskenmenot tapahtuneet rv 6-8. Mietin pitäisikö varata aika yksityiselle ultraan.

    • tammimamma

      Mulla oli yk1 keskenmeno rv5, yk3 keskeytynyt keskenmeno rv8 ja yk5 sai alkunsa vihdoin esikoisei. Meihin ei siis pätenyt sanonta "ei kahta ilman kolmatta". Esikoinen syntymän jälkeen tulin toiveiden mukaisesti pian uudestaan raskaaksi ja synnytin viime vuonna nämä molemmat lapset. Uskon keskenmenoilla olleen se merkitys, että minun oli tarkoitus saada juuri nämä lapset. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe