tupakan polton lopetus

tupakka111

Terve... minulla on ollut ph jo vuosia mutta sain päähäni että tupakan poltto täytyy lopettaa. Mutta se kannattaa sillä nyt olen ollut jo puoli vuotta ei savuakaan. Koska minulla on paha ph niin ajattelin kysyä kuinka on paras tapa tulla toimeen mutta toivon että saisin vähän neuvoja tähän vaivaan ..

21

2791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konstejakokeileva

      Itse lopetin joskus tupakoinnin joksikin ajaksi myös kokeilumielessä, että miten mahtaa vaikuttaa kohtauksiin. Kahvin juontia jatkoin kyllä, mikä itselläni loppujen lopuksi aiheutti eniten kohtauksia.. Lopetin kahvijuonnin seinään, niin alkoi kohtaukset jäämään taustalle.

      Nyt taas noin kolmen vuoden jälkeen aloitin juomaan kahvia, joka meninkin pari kuukautta ilman ongelmia, kunnes oireet palasivat tismalleen samoihin vahvuuksiin kuin aikoinaan. En tarkoita että itselläni totaalisesti kohtaukset loppuivat, mutta vähenivät todellakin huomattavasti.

      Toisinaan vieläki tupakointi tuntuu toimivan jonkin sortin laukaisijana.

      Alkoholi tuntuu olevan kaikista suurin ongelma tämän sairauden kyljessä, se onkin seuraava testikohde, eli viinakset poies, tai ainaki suuret määrät ja toivotaan parasta :)

    • Itselläni tupakoinnin lopettaminen lopetti täysin kaikki "friikkaukset" väsyneenä, eli esimerkiksi ennen väsyneenä pimeys saattoi alkaa vainottamaan ja yksinäisyys ahdisti, mutta lopettamisen jälkeen tuntui että kaikki nämä ongelmat vain hävisivät :P.

      • tupakka111

        Kiva että on niitä muitakin jotka on lopettanut.tupakanpolton Sen minä sanon se kanatta aina lopetta sillä minulla onnyt kokemusta. Mutta se on vielä hankaluuksia tuottava että lähteä kotoa ulos mutta kai sekin päivä vielä tulee Aurinkoiset jatkot jokaiselle ph kärsiville Mutta kuullaan taas....


    • tupakka111

      kiva juttu on toi kahvin juonti...Just niin tupakan poltto on minulta seis. Mutta kahvin juonti on onelma minulle, sillä minä tykkään kahvista, juon noin 9 kuppia päivässä. mutta nyt aloitan kahvi lakon ja saan nähdä jos se tomii minun kohdalla kun minulla on toi PH niin paha..Jos jollain olis neuvoja niin olisi kiva.

    • tupakka111

      Niin ettäs kuinka teillä HB potilailla menee. Minä tässä aikaisemmin kerroin tupakka lakosta. Minä olen ollut ilman tupakkaa nyt 9kk ja luulisin etten tule enään polttamaan. Mutta minun on ajateltava myös kahvin juontia kun menee noin 8 kuppia päivässä. niin oisi kiva kuulla jos teillä olisi joitain neuvoja. Mutta kuullaan ...

    • nutritionist

      Tupakan polton lopettaminen voi pahentaa paniikkeja kofeinistilla. Tupakan tuottamat PAH-yhdisteet nopeuttavat kofeiinin aineenvaihduntaa, jolloin kofeiinin pitoisuus veressä vähenee. Kun tupakointi lopetetaan, hidastuu kofeiinin aineenvaihdunta, pitoisuus veressä alkaa nousta ja aiheuttaa myrkytysoireita.

      Kofeinistin paniikkihäiriö loppuu usein jo viikossa kofeiinin käytön lopettamisen jälkeen, mutta tilalle voi tulla ahdistuneisuutta ja masennusta, jotka katoavat joiden päivien, viikkojen, tai kuukausien kuluttua.

      Ongelma aiheutuu kehoon kertyneistä kofeiinin aineenvaihduntajäämistä, joiden pitoisuus veressä vaihtelee vuorokausirytmin, liikunnan, ravinnon ym syiden johdosta. Kun kehoon kertynyttä kofeiinia pääsee verenkiertoon, keskushermosto kiihtyy ja alkaa tuottamaan paniikkikohtauksia.

      Olen lopettanut kofeiinin käytön 2008, paniikit katosivat samantien, ja nyt olen puhdistanut kehostani kofeiinin aineenvaihduntajäämiä yli 2 vuotta. Blogistani löydät lisää tietoa, ja ohjeet, joilla paniikit katoavat todennäköisimmin alle 24 tunnissa.

      Mitä vähemmän veressäni on kofeiinijäämiä, sitä vähemmän tekee mieli tupakkaa. Käyttö on vähentynyt noin 40-50 savukkeesta alle kymmeneen päivässä, ja joinakin päivinä menee vain 1-3 savuketta, nekin niin, että sammutan sätkän välillä pariksi tunniksi. Uskon, että kun keho on puhdistunut kofeiinista täydellisesti, tupakanhimokin katoaa itsestään.

      http://qmies.blogspot.fi/2012/10/kaksi-tapaa-lopettaa-tupakointi.html


      http://qmies.blogspot.fi/

    • tupakka111

      niin siis nyt on vuosi siitä kun viimeiset savut vedin.Enkä luultavasti enään poltamaan ala. Paniikiin en ole huomannut erikoista parannusta vain mutta olen lukenut Näitä sivuja ett kahvin juontia voisi vähentää sillä juon 8 kuppia päivässä että jos teillä olis joirain neuvoja antakaa palautetta. kiitä jo etu käteen..

    • savusaunaan

      Muistakaahan pysyä erossa tupankan lopettamiseen tarkoitetuista "lääkkeistä". Riskeinä mm. pysyvä impotenssi ja mielialaongelmat. Tupakasta, jos haluaa eroon niin lopettaminen pitää tehdä lopettamalla, vaikka hitaasti, ei pillerein. Muuten joutuu kärsimään mahdolliset pysyvät seuraamukset.

    • tupaklka111

      Noniin ja oikein hyvää vuoden jatkoa Minä olisin toivonut vähän useamman kaverin keskustelen just lopettamisesta. Nyt tänään tuli vuosi ja kakksi kuukkautta täyteen ettei savuakaan..Seuraava on sitten kahvin juonti. Minä juon aivan liikaa Muttakuullaan...

    • tsemiä

      Kaikkien päihteiden käytön lopettaminen (kofeiini, alkoholi, nikotiini) lopetti omalla kohdallani paniikkikohtaukset kuin seinään. Juon tosin vihreää teetä,mutta kofeiinia on vähän ettei sillä tunnu olevan vaikutusta. Joskus hermostuneena/surullisena/vihaisena saan sydänmentykytyksiä ja pientä kohtauksen alkua, mutta se on niin paljon helpompi saada kontrolliin nykyään. Oikeasta edellisestä kohtauksesta on aikaa jo toista vuotta. Olen 21v.

    • tupakka111

      Tässä pieni huomautus sanotusta tupakoinnin jätöstä tai lopettmisesta. Nyt on kulut 1.5 kuukautta kun viimeiset savut vadin. en ole ainakaan katunut. Mutta en kyllä uskall savuakaan vetää. Mutta kokeilkaa tekin niin olisi kiva seurata tulosta.. Mutta oikein mukavia kevään jatkoja kaikille...PS jäi sanommatta ettäpanikkikohtausiin ei kummempi vaikutuksa että paniikkia on vaikka toisille antaa.

      • tupakka111

        kyllä tuli pieni virhe tossa ajassa tarkoitin tietengin puolitoista vuotta....


    • jannu7

      Mäkin lopettiin tupak 5 vuotta takaisin.Olin poltanut 10v,ei see helppo ollut mutta helpoti jos mietisin aina että:"No kestä viellä yksi päivä,tupakat ei hävi mihinkään,huomenna saa osta !!!"""Ja kuin ens päivä tuli ;"Huomenna taas päivä!!!!!Tsemppiä kaikille!!

      • tupakka111

        Aika jännä juttu toi itsensä vuskaaminen mutta pää asia että se toimii. Minä poltin noin40v mutta ihme kyllä ei ollut suurempia vaikeuksia, Mutta luulisin että en uskalla vielä vetää yhtään savua...ois hirveen kiva jos ainakin muutama liitysi lopetus joukoon se kannataa oikein aurinkoisa päivä jatkoja kaikille.....


    • tupakka111

      Taas uusi yritys ja jos saisi vähän neuvoja kuinka menetellä. Kun minulle on tullut takaisin nuo helkkarin paniikki kohtaukset. Minun ei tarvitse kuin ajatella johonkin lähtöä niin siinähän panikki jo kukoistaa Ja just tuo tärin onkin mukana ja henki loppuu ajatus on että nyt tuli sitten loppu jos joillakin on samoja oireita niin antakaa nevuoja ja mikä ois paras lääke.....

    • tupakka111

      Jatkan tässä itse kun minulla on jo kaksi vuotta ilman savukeita.Mutta arvata voitte että kun yskii niin ei tule niitä mustia .....Mutta koitakaa kaikki tupakin polttajat lopettamaan kärhääminen.Päivän jatkoja kaikile

    • vinkkejä tähän?

      Lopettaminen on tosi helppoa ei ne vieroitusoireet kestä ku pari päivää. Ongelma on että heti kun tulee stressiä, ahdistusta tms tekosyy niin on vielä helpompaa aloittaa uudestaan.

    • tupakka1

      noniin tupakan poltto on loppu, joten nyt on aika perehtyä tähän paniikki ongelmaan. Minulla on niin vaikea että olen koti vanki. ajatuskin että lähteä ulos niin alkaa jo olla vaiketa saada kunnolla ilmaa että on kurjaa. minä lopetin stesoilitin käytö noin pari vuotta sitten mietin olisiko aika aloitaa uudelleen käyttö. Kyllä minun on pakko joain apua hakea. Ois kiva saada joitain neuvoja mutta kuulaan kaikki kohtalo toverit....

    • tupakka111

      Kertokaa minulle kuinka pääsee irti kahvin juonista sillä olen aivan hulluna kahviin.Olen lukenut Näitä PH sivuja ja usein sanotaan että kahvi aiheuttaa ph kohtauksia.....

    • -Valintojen maailma-

      Whatever you think you know about addiction, this show will blow away.

      Are you giving your power away? Disease Model Theory is a money making brainwash. Socially unacceptable behavior gets classified as a disease; should the State be involved? Who owns your body? Recovering alcoholic but never recovered? The Genetic Model, more hogwash.

      Take control and responsibility for it. Don’t numb yourself to your situation, fix it by moderation and self rule. There is no such thing as involuntary behavior except for seizures. Addiction is devotion. Celebrities go to rehab, you go to jail. A FABULOUS show.

      Meria Interviews Jeffrey Schaler, Ph.D (www.schaler.net) on his latest excellent book: Addiction Is A Choice.
      https://www.youtube.com/watch?v=sNIz4lyJoxs

    • tupakka1111

      Hei kaikki P:H kärsiville. minä haluaisin kertoa, jos on oikein paha ph ettei kotoo pääse liikkelle niin oisi maika ottaa lääkäri kotiin. minulla kävi hoitaja otti veri kokeen ja sain lääkkeen aineenvaihuntaan ja tiistaina 13 päivä tulee lääkäri kotiin että mitä jatkossa.sitten saa nähdä... kuullaan taas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3305
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      151
      1320
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1045
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      709
    Aihe