Onko röntgenhoitajille töitä ja mitä ne tekee

Mitähän mahtaa tuollainen pitää sisällään ja onko niille edes hommia? Kuviahan kait ottaa nykyään sairaanhoitajat.
Ilmianna
Jaa

42 Vastausta


Kyllä minun kokemuksen mukaan harvassa ne tilanteet, että sht kuvia ottais. Röntgenhoitajilla monenmoista työtä näyttää olevan, varmaan tosi paljon työpaikasta riippuen. Itse isossa sairaalassa vierestä ko ammattiryhmän töitä seuranneena ainakin ottavat siellä röntgenosastolla niitä perusröntgenkuvia ja ties mitä kaikkia muita, ultraääniä ja magneettikuvia ja vaikka mitä. Ympäri osastoja kiertävät ottamassa niitä thoraxkuvia ja avustavat kaikennäköisissä angiotoimenpiteissä ja ultraäänitoimenpiteissä lääkäreitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sairaanhoitaja ei voi missään tilanteessa ottaa röntgenkuvia!

Säteilyturvakeskus valvoo röntgenlaitteita ja röntgenkuvia saa ottaa vain röntgenhoitajakoulutuksen saanut henkilö. Sairaanhoitajan töihin voidaan teoriassa ottaa kuka tahansa, röntgenhoitajaksi ei. Näin sanoo säteilysuojelulaki.

Röntgenhoitajan työ on siistiä sisätyötä. Röntgenhoitajat eivät koskaan esimerkiksi vaihda vaippoja vaan potilas läheteään osastolle siistittäväksi.

Röntgenhoitajan työ on nykyään paljolti koneiden hoitamista (ainakin yliopistosairaaloissa). Kaikki kuvaukset hoitaa tietokone (MRI/TT/röntgenkuva). Esimerkiksi aivojen TT:n säätämiseen menee paljon aikaa ennen kuin kuva voidaan ottaa, joten työssä vaaditaan korkeaa älykkyysosamäärää eikä röntgenhoitaja saa "pelätä" tietokoneita.

Yliopistosairaaloissa 90%:a röntgenhoitajista ei saa koskaan minkäänlaista säteilyä. Iso osa tutkimuksista tehdään ei-säteilevillä laitteilla, esimerkiksi ultraäänellä. Yleensä potilas on yksinään tilassa, jossa on säteilyä ja röntgenhoitajat ovat kokonaan toisessa huoneessa säätämässä tietokoneita.

Joskus lapsia joutuu pitämään kiinni, joten lasten yksikössä säteilyä voi saada. Angiografioita tehdessä myös altistuu säteilylle mutta lääkärit altistuvat huomattavasti enemmän, koska lääkärit ovat koko ajan potilaan vieressä mutta hoitajat ovat usein viereisessä huoneessa istumassa suurimman osan ajasta. Lisäksi lääkärit ovat aina lähempänä potilasta kuin röntgenhoitajat.

Röntgenissä tehdään nykyään hyvin vaativia toimenpiteitä. Esimerkiksi munuais- ja maksabiobsioita, joissa on suuri vuotovaara. Hätätilanteiden takia röntgenhoitajia pitää olla aina runsaasti paikalla. Röntgenhoitajien osaamistason ja esimerkiksi anatomian tuntemuksen pitää olla erittäin hyviä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tyypillinen röntgenhoitajan työpaikka on terveyskeskuksen kuvantamisyksikkö, jossa hän tekee röntgentutkimuksia. Jos paikka on pieni, hän huolehtii myös ajanvarauksista ja muista toimistohommista. Vähän isommissa paikoissa on myös ortopantomografia- ja mammografialaitteita. Terveyskeskustyö on leimallisesti päivätyötä.

Sairaaloiden röntgenosastoilla tehdään kolmivuorotyötä natiivitutkimusten (tavalliset röntgentutkimukset, joissa ei käytetä varjoaineita), tietokonetomografioiden ja magneettitutkimusten parissa. Varjoaineillakin kuvataan (nykyään vähemmän, koska magneetti) ja yksinkertaisia ultraäänitutkimuksia tehdään. DSA:ssa tehdään radiologin kanssa töitä pallolaajentamisten ja muiden toimenpiteiden kanssa. Siinä tulee steriilin pöydän tekeminen ja lyijykumiessun kantaminen tutuksi.

Sädehoito on ihan oma maailmansa röntgenhoitajan ammattikuvassa. Hommat tavataankin jakaa diagnostiikkaan ja sädehoitoon.

Kysele lisää, jos kiinnostaa. Vastaan mielelläni ammattiini liittyviin asiallisiin kysymyksiin.
Ilmianna
Jaa
Ja mitä työtilanteeseen tulee, niin koulutus tuntuu vastaavan aika hyvin kysyntää. Tietty siinä esiintyy alueellista epätasaisuutta, eli koulutuspaikkakunnilla on työvoimasta ylitarjontaa ja syrjäisemmillä seuduilla taas on vaikeuksia saada ketään töihin. Kortistoon ei ketään kouluteta, jollei ole kovin ronkeli paikkakunnan suhteen.

Työ vaatii ainakin sitä, ettei säikähdä teknisiä vempeleitä. Monimutkaisia laitteita pitää oppia käyttämään puutteellisellakin opastuksella. Tietokonetaidoistakin on hyötyä. Vuorovaikutustaidot kehittyvät itsestään ja pieni terveyskeskus on onnen omiaan työpaikkana puhelinkammoiselle: kun on töiden puolesta pakko soittaa ihmisille, kammokin häviää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Pitääkö fysiikkaa opiskella? Itselläni on suoritettu lukiossa vain yksi pakollinen, joutuuko siis käymään laajan fysiikan iltalukiossa?

Millaiset pääsykokeet ovat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
amk:hon hakeva kirjoitti:
Pitääkö fysiikkaa opiskella? Itselläni on suoritettu lukiossa vain yksi pakollinen, joutuuko siis käymään laajan fysiikan iltalukiossa?

Millaiset pääsykokeet ovat?
Fysiikka kuuluu opiskeltavaan pakettiin, mutta mitään lukion laajan fysiikan tasoista se ei ole. Minäkin selvisin siitä kunnialla, vaikken mikään fysikantti olekaan. Jokin MRI:n toimintaperiaatteen tajuaminen taitaa olla vaikeimpia juttuja. Tämän artikkelin voi lukea kokeeksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Magneettikuvaus – jos se menee pahasti yli ymmärryksen, niin voi harkita jotain muuta alaa.

Pääsykokeista en osaa sanoa mitään erityistä, koska kävin aikoinani opistotasoisen koulutuksen. Luultavasti kokeissa on alalle soveltuvuutta mittaavia testejä. Yksi kiperä kysymys siellä varmasti esitetään ja siihen voi etukäteen miettiä mahdollisimaan hyvää vastausta: Miksi haluat röntgenhoitajaksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Fysiikkaa, kemiaa, matematiikkaa ja vaikkapa (molekyylibiologiaa) voi lukea ilman opetusta. Netti on nykyään pullollaan opetusmateriaalia jos kielet Englanti, Saksa, Ranska ja Espanja eivät tuota ylitsepääsemätöntä tuskaa.
Ilmianna
Jaa
Ei sun tartte olla mikään hyvä noissa em aineissa. ja tuo eläkehoitsu on jääny ajastaan jälkeen, kyllä nykyään kuvataan paljon varjoaineilla mm.ct.ssä ,jotta saataisiin mm. mahdolliset syöpäkasvaimet latautumaan kunnolla, lisäksi uä.ssä käytetään varjoainetta ja mri.ssä, riippuu missä on töissä niin työnkuva voi olla hyvin monipuolinen, jos olet päivystävässä sairaalassa. mieluummin röntgenhoitajan hommia, kuin jotain sairaanhoitajan pyllynpesuhommia. päivystävässä sairaalassa työ on vaativaa ja ajoittain jopa erittäin vaativaa, homma voi näyttää ulospäin simppeliltä, mutta on kaikkea muuta, siihen hetkeen, kun painat nappia, olet tehnyt paljon taustatyötä ja järjestelyjä vaikka ulkopuolisesta sevoi näyttää ihan yksinkertaiselta.
rtg.n hommia: perusuä.t sekä toimenpide-uät lrin kanssa, läpivalaisututkimukset, osaston ulkopuoliset kuvaukset, natiivit eli perusrtg-kuvaukset, angiotoimenpiteet,(steriilejä toimenpiteitä),mammografia,ct-tutkimukset,magneettitutkimukset,
Siis erittäin monipuolista riippuen mihin menet töihin ja erittäin vastuullista.

Pääset yli 3000 euron, jos teet vuorotyötä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Puhuin vain omasta puolestani, tauno. Meidän terveyskeskuksemme röntgenosastolta lähti läpivalaisulaite remontin yhteydessä kun tulin taloon, mutta eipä potilaita nykyään silti kolografiaan keskussairaalaan lähetellä. Tähystyksiä tekevät erikoislääkärillä sitäkin enemmän. Jos sinä sekoittelet päätyöksesi bariumpitoisia varjoaineita aina kun pimiötyöskentelyltä ehdit, niin se on sinun asiasi. Minä työskentelen jo tällä vuosituhannella.

Ex-säderölli=röntgenhoitaja, joka aiemmin työskenteli sädehoidossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos hakee Oulun AMK:un niin mikähän tilanne on Röntgenhoitajilla Oulun alueella saada töitä? Olen katsellut MOL:in sivuja ja Pohjois-Pohjanmaan alueella todella vähän avoimia työpaikkoja. Vai meneekö ne työt sitten suoraan eli kaikki valmistuvat saavat töitä ja niitä ei tarvitse laittaa yleiseen hakuun...?

Etelässä töitä tuntuu olevan mutta elämä täällä Pohjois-Pohjanmaalla, joten muutto työn perässä ei ole vaihtoehto. Työmatka ei ole este eli sanotaanko näin että 100km Oulusta suuntaan tai toiseen ei ole ongelma.

Mietin vain että jos lähden opiskelemaan 3,5 vuodeksi ja valmistun hyväksi hoitajaksi niin entä jos en saakkaan täältä päin töitä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kolme ja puoli vuotta etukäteen on huono ennustaa työtilannetta millään alalla, mutta luulisin sen olevan kohtuullinen noilla ehdoilla. Jonnekin Kittilään haettiin koko talven turhaan röntgenhoitajaa, eli mitä kauemmaksi keskuksista mennään, sitä paremmin oma työpanos kelpaa. Olin ainoa hakija nykyiseen työpaikkaani periferiassa. Opiskeluaikana parhaat saavat jalkansa paikkakunnan työpaikkojen ovenrakoon, heikompi aines joutuu hakeutumaan kauemmas. Itse kuuluin lamavuonna -96 jälkimmäiseen ryhmään, enkä edes yrittänyt saada töitä opiskelupaikkakunnaltani. Onnekkaan kesätyöpaikan jälkeen olin vuoden työttömänä ja lähdin sitten hakemaan vauhtia Norjasta. Neljääntoista vuoteen en ole ollut työttömänä.

Jos jollain on hyvä tuntuma Oulun alueen vastavalmistuneiden röntgenhoitajien työllistymiseen, niin se on varmastikin lehtori Anneli Holmström, joka toimii OAMKin radiografian ja sädehoidon koulutusohjelmavastaavana. Kehottaisin sinua soittamaan hänelle tai laittamaan sähköpostia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ct virtuaalikoolon tai mri korvaa nykyään läpivalaisukoolonin samoi ,kuin alaraajalaskimoiden uä korvaa työlään venografian etenkin ku potilas oli hillitön, ylipainoinen paksujalka.

Perempi mennä vaan hankkimaan se työkokemus sielät, missä sitä työtä on, voi olla, että joudut oleen määräaikaisena oys.iss tai Oulun alueella pitkäänkin puhumattakaan siitä, että yleensä pääsee jonnekin töihin, taitaa mennä pärstän mukaan paikat.
Myös isotoopit ja sädehoito omina erikoisalueinaan kuuluu rtg-hoiturin hommiin, myös lapset ovat oma erikoisuutensa, mutta jos mahdollista, hanki monipuolinen osaaminen, etenkin perustrg-kuvien otto hanskassa, niin silloin hallitsee muitakin osa-alueita.
Ilmianna
Jaa
Niillä paikkakunnilla missä koulutusta järjestetään ei välttämättä niin hyvä työllisyystilanne ole kuin siellä missä koulutusta ei ole. Mutta silti luulen että työllistyminen on aika varmaa! Joissain paikoissa on jopa pulaa ja varaa valita ja kilpailuttaa työnantajia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
laman takia alalla aikaisemmin olleita palaa takaisin tekemään rtgh duunia ja koulutusmäärät ylimitoitettuja joten ei ole järkeä opiskella työttömäksi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eleniba kirjoitti:
laman takia alalla aikaisemmin olleita palaa takaisin tekemään rtgh duunia ja koulutusmäärät ylimitoitettuja joten ei ole järkeä opiskella työttömäksi
Valmistuneita alkaa olla niin paljon että monessa paikassa on sanottu työnhakijoille eioota. Minä tunnen röntgenhoitsuja jotka valmistui kortistoon. Ikävä heille kun kouluttautuivat haavealalleen.

Kortistoon ei kannata kouluttautua, töitä on kuitenkin hoitopuolella, eli sairaanhoitajille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tuore sh kirjoitti:
Valmistuneita alkaa olla niin paljon että monessa paikassa on sanottu työnhakijoille eioota. Minä tunnen röntgenhoitsuja jotka valmistui kortistoon. Ikävä heille kun kouluttautuivat haavealalleen.

Kortistoon ei kannata kouluttautua, töitä on kuitenkin hoitopuolella, eli sairaanhoitajille.
Täällä olevan tiedon mukaan kolmannes olisi eläköitymässä muutaman vuoden sisällä
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/356097/Röntgenhoitajista-kova-pula
Eli mikähän tuo tilanne on? Ja olisiko niin että nuo työttömäksi jääneet eivät halunneet muuttaa töiden perässä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
late111 kirjoitti:
Täällä olevan tiedon mukaan kolmannes olisi eläköitymässä muutaman vuoden sisällä
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/356097/Röntgenhoitajista-kova-pula
Eli mikähän tuo tilanne on? Ja olisiko niin että nuo työttömäksi jääneet eivät halunneet muuttaa töiden perässä?
Ja onko rönntgenhoitajille minkä verran keikkahommia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei taida olla saikuilla oikeutta röntgenkuvien ottamiseen. Lakisääteistä puuhaa nääs sekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Heh, kylläpä muuten ottaa sairaanhoitajat kuvia toimipaikkakoulutuksella. Kannattaisi opiskella sairaanhoitajaksi eikä millekään auringonlaskun alalle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sh AMK kirjoitti:
Heh, kylläpä muuten ottaa sairaanhoitajat kuvia toimipaikkakoulutuksella. Kannattaisi opiskella sairaanhoitajaksi eikä millekään auringonlaskun alalle.
Ok, minun työpaikallani eivät ota. Pätevistä ct- ja magneettiosaajista tuntuu olevan pulaa kun lisureita saa painaa, ei käy sairaanhoitaja.... Mut hei, duunia riittää ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sh AMK kirjoitti:
Heh, kylläpä muuten ottaa sairaanhoitajat kuvia toimipaikkakoulutuksella. Kannattaisi opiskella sairaanhoitajaksi eikä millekään auringonlaskun alalle.
Tämä pikku sh opiskelija ei ole päässyt vielä ammattisuojanimikkeistöön. Röntgenhoitaja on myös siinä. Kyllä ne maikat tuon sunkin päähäsi takoo.

http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet

Noita em. töitä ei siis tee muut kuin tuon koulutuken omaavat. Jos yrität, niin menee sun oma ammatinharjoittamisoikeutesi. On rikos tehdä noita töitä jos sulla ei ole siihen koulutusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kysyin muutama viesti ylempänä RH työ tilanteesta, kun on todettu et kolmasosa olisi eläköitymässä. Onko tilanne kuitenkin niin ettei töitä ole? Osaako joku kertoa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuo kolmasosa on ollut eläköitymässä 10-20 vuotta ja sitä suurta työvoimapulaa ei tule koskaan. Älkää uskoko kaiken maailman valheita mitä teille syötetään.

Keikkatöistä voitte vain haaveilla. Olisinpa minäkin opiskellut sairaanhoitajaksi, mutta tyhmä olin ja uskoin valheet hyvästä työllistymisestä. Palasin entisiin hommiin IT-alalle ja nyt näyttää lupaavalta. Palkkakin kolminkertainen siihen mitä olisin ehkä saanut röntgenhoitajana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei ole tällä hetkellä. Katso googlesta "röntgenhoitaja työpaikat", niin näette ettei ole kuin muutamia paikkoja auki. Röntgenhoitajia koulutetaan massiivisia määriä tarpeeseen nähden, etenkin kun on edelleen lama ja eläkkeelle jääneiden röntgenhoitajien paikkoja ei välttämättä aina edes laiteta uudestaan auki. Jos olet valmis muuttamaan työn perässä minne vain, esim. Lappiin tai Helsinkiin, niin voi löytyä töitä.
Ilmianna
Jaa
Ei ole töitä. Nimimerkillä: Valmistunut kortistoon 2015. Kovasti lupailivat töitä koulutukseen haettaessa ja puhuvat suuresta eläköitymisaallosta, mutta kuka jaksaa odottaa 5-10 vuotta että joku eläköityy ja saa sen paikan. Jos saa, kun hakijoita yhteen paikkaan on kymmeniä. Ja juuri nyt kouluttavat isoja ryhmiä eläköitymisaallon pelossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kysele sijaisuuksia eri röntgeneistä !!! Kesäksi etsitään lomittajia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos on lapsia tai puolisolla vakituinen työpaikka, asunto myymättä jne, eikä valmiutta muuttaa työn perässä toiselle paikkakunnalle, mahdollisesti toiseen päähän Suomea, niin työllistyminen on todella heikkoa. Joka paikassa vastaus on vain eioota, vaikka hyvin paperein ja arvosteluin valmistuin. Lisäksi koulutuspaikkakunnilla harvoin on töitä, kun tekijöistä on ylitarjontaa. Suosittelen todella miettimään, kannattaako lähteä opiskelemaan ammattia 3,5 vuodeksi, jonka työllisyysnäkymät on näin heikot!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Missäpäin suomea asut ? Voit ajatella jonkinlaista työmatkaakin. Toivoa ei kannata heittää. Sijaisuuksista on aloitettava. Vakipaikka ei tipu kenellekkään heti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Keski-Suomessa. Voi kuule. Olen matkustellut röntgenhoitajan työn perässä jopa 100 km työmatkoja yhteen suuntaan jo vuoden ajan. Työpäivät olleet työmatkojen vuoksi 12 h mittaisia. Kyseessä on sijaisuus, niin ei tee mieli sen vuoksi alkaa asuntoa myymään eikä miehen kannata irtisanoutua vakituisesta työstään. Lapsillekin pitäisi etsiä uudet hoitopaikat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse harkitsin tätä kanssa aikaisemmin, mutta sanoohan sen järkikin, että ei voi nyt ihan hirveästi olla työpaikkoja ylipäätään ja melkosen moni amkki työntää uutta satsia pihalle joka vuosi.

Harmi sinänsä. Mielenkiintoinen homma ei siinä mitään, mutta ei töitä.
Ilmianna
Jaa
Hain Ouluun avattuun Pohjolan Sairaalaan, ja nyt oli tullut viesti niiden sivuille: "Hakuaika Oulun Pohjola sairaalaan on päättynyt. Saimme valtavasti hakemuksia, kaikkiaan 647! Kiitos kiinnostuksestanne sairaalaamme kohtaan. Käsittelemme hakemuksia ja rekrytointiprosessi saataneen päätökseen maaliskuun aikana."

Osasin kyllä odottaa, että hakijoita on paljon, mutta että 647!? Työllisyystilanne on näköjään tosiaan röntgenhoitajilla kurja, jos noinkin paljon oli hakijoita, tuohan on jo ihan epätoivoista...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos olet vapaa ihminen lähtemään niin soitteleppa esim. Hämeen, Päijät Hämeen ja pohjois Uudenmaan paikat läpi. Kesälomia ei ole edes pistetty hyväksyttäviksi vielä suurimmassa osassa paikkoja täällä. Kaikkia ei laiteta Mollin sivuille jos hakijoita on ilmankin. Näin terveyskeskuksissa esim. joista on hyvä aloittaa suppeammalla työnkuvalla.
Kesän ajaksi löytyy asuntoja kun opiskelijat lähtevät kotiseuduilleen.
Kun saat jalkasi ovenväliin, niin vakipaikkoja on tulossa sillä eläkkeelle lähdetään kokoajan jokapuolella.
Täälläpäin ei ole rh-koulutusta, joten on jopa pulaa sijaisista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On se aika surkea työtilanne. Ei kannata lähteä opiskelemaan röntgenhoitajaksi enää tänä päivänä. Liikaa valmistuu porukkaa.
Ilmianna
Jaa
Vissiin joku Amkin pr vastaava täällä mainostamassa kuinka on kesätöitä rhoitsuille. Ihan kiva, mutta kun pitäis elää ne 10 muutakin kuukautta ja töitä ei rhoitsuille ole. Piste!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nimenomaan, nämä töiden runsaudesta huutelevat kun eivät ymmärrä kesätöiden väliaikaisuutta. Ei kesätyötkään nykyään poi`i vakituista työtä, jos olet vakituisten sijaisena! Vakituisten on vain vaikea ymmärtää töiden löytymisen vaikeutta..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onkohan Turun seudulla töitä röntgenhoitajille? Ajattelin yhteishaussa laittaa sen ykköseksi, onkohan sittenkään kannattavaa kun tätä vanhan viestiketjun loppua lukee...
Moniko opiskelija on saanut harjoittelupaikan myötä vakituisen työpaikan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Opiskelupaikkakunnilla on ylitarjontaa röntgenhoitajista ja työpaikoilla on varaa valita parhaat. Jossain helkutin kuusessa on paremmat mahdollisuudet saada vakitöitä, varsinkin jos on harjoittelun myötä osoittautunut lupaavaksi työntekijäksi. Niinpä jos se logistisesti käy päinsä, kannattaa harjoittelut tehdä muualla kuin tavallisissa paikoissa. Työpaikkailmoituksia on hyvä seurata sillä silmällä. Jos ilmoituksessa on lievästi epätoivoinen sävy, on paikka kypsä hedelmä poimittavaksi. Heille kelpaavat laatikon tylsemmätkin veitset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
edes kesäksi vaikka kuinka hakee
Ilmianna
Jaa
Joo, töitä ei ole, tai jos on, niin peruspalkka-mutta mielellään pitäisi tissejä litistellä 10 tunnisssa ilman taukoja ja "välissä" tehdä sitten muuta. Yksityisellä rh:n palkka on jopa huonompi kuin julkisella, vaikka röntgenlääkäri vetää yksityisellä päivässä jopa 3000€:n tiliä. Ja lausunnot on usein päin seiniä, kun kiireessä "vilasee" kuvat..
Ilmianna
Jaa
Ei ole töitä, ainakaan koulutuspaikkakunnilla. Itse valmistuin -15 ja olen käynyt etätöissä reilun vuoden ajan. Lyhimmillään työmatka "vain" n.90 km, nyt 300 km. Töitä tarjolla korkeintaan jossain perähikiällä, eikä pian enää sielläkään, koska nykyään koulutetaan etäryhmiä täyttämään periferioiden työvoiman tarve. Olen kuullut puhetta näiltä etäryhmäläisiltä, ettei heille olekaan enää töitä tarjolla, vaikka luvattiin että heidän paikkakunnalla on työvoimapula, kun valmistuvat. Muualta tulleet epätoivoiset on vieneet nämäkin työpaikat.
Ilmianna
Jaa
Jep, ei hyvältä näytä työllistymisen suhteen tällä hetkellä. Jos on vapaa lähtemään, kantsii mennä Ruotsiin. Paikallisen työkkärin sivut: https://www.arbetsformedlingen.se/

Entisessä kultamaassa Norjassa on kuulemma röntgenhoitajia koulutettu yli oman tarpeen ja heitäkin lähtee Ruotsiin töihin. Kielitaitovaatimukset ovat muutenkin koventuneet vuonojen maassa. Norjaa pitäisi osata kirjallisesti ja suullisesti jo töitä hakiessa ja sille on oma kokeensa vaatimustasoineen. Ruotsia taas jokainen suomalainen osaa kuin vettä vain peruskoulun ansiosta.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Onko röntgenhoitajille töitä ja mitä ne tekee

Mitähän mahtaa tuollainen pitää sisällään ja onko niille edes hommia? Kuviahan kait ottaa nykyään sairaanhoitajat.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta