Kysymyksiä, joihin ei saa vastausta

Suomenkielin

Kysymyksiä, joihin ei saa vastausta
http://www.aamuset.fi/naista-puhutaa...-saa-vastausta

Kyllä meillä kaikilla pitää olla oikeus saada palvelu äidinkielellämme. Kyllä perustuslakia täytyy kunnioittaa.”

Tätä mantraa puoluejohtajamme toistivat Carl Haglundin perässä, kuin kuuliaiset kansakoulun ekaluokkalaiset ikään.

Me kaikki = ruotsinkieliset. Pois lukien saamenkieliset, romaninkieliset, venäjänkieliset, somalinkieliset, viittomakieliset ja ne 200 muuta kielivähemmistöä, jotka Suomessa asuvat.

Meillä on laki, joka oikeuttaa nöyryyttämään toista ihmistä. Nöyryyttäjällä on vielä lainmukainen oikeus tehdä valitus tästä nöyryytetystä.

Nöyryytetty voi saada rangaistuksen, vähintään huomautuksen.

Kysymys on kielilaista. Lain mukaan suomen kieltä hyvin osaava suomenruotsalainen voi vaatia esim. Joensuun poliisilaitoksella palvelun ruotsiksi. Lain mukaan poliisin on palveltava suomenruotsalaista tämän vaatiessa ruotsiksi. Palvelu on ehkä tönkköruotsia, jos pystyy palvelemaan ollenkaan.

Lain mukaan suomenruotsalaisella on oikeus tehdä valitus tuosta poliisista, ja poliisi voi saada rangaistuksen, vähintään huomautuksen.

Minun oikeustajuni mukaan laki on virkamiestä törkeästi nöyryyttävä. Kysymys on nöyryyttämisestä, alistamisesta, ylemmyydestä, häikäilemättömyydestä.

Suomen valtio tarjoaa jokaiselle suomalaiselle täydellisen suomen kielen opetuksen. Lähes jokainen suomenruotsalainen, ahvenanmaalaisia lukuunottamatta, kuulee ja pääsee käyttämään (halutessaan) päivittäin suomen kieltä.

Onko kielilaki oikeudenmukainen? Onko sellainen laki oikeudenmukainen, joka johtaa kohtuuttomuuksiin. Ovatko yliopistojen kielikiintiöt perusteltuja? Kenen etu on pakkoruotsi? Miksi pakkoruotsi ei voi olla vapaavalintainen? Onko se jotenkin ruotsinkielisiltä pois, jos joku ei halua opiskella ruotsia?

Tässä kysymyksiä, joihin en ole kymmenen vuoden sitkeästä yrittämisestä huolimatta saanut vastauksia.

7

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomen kutsuminen

      kaksikieliseksi maaksi on puhdasta rasimia, koska se mitätöi saamenkielisten olemassa olon maassamme kokonaan ja saamenkieliset ovat sentään maamme alkuperäisintä väestöä.

      Mielestäni saamenkielillä pitäisi olla kansallinen vähemmistökielen asema jo lainsäädännössä.
      Nyt saamenkielet ovat vain vähemmistökieli ja tämä on häpeä!

    • koettu on

      mikä viranomainen silloin auttaa kun Paraisilla asuva suomenkielinen ei saa palvelua omalla äidinkielellään ja tulee väärinymmärretyksi virkailijatapaamisessa kun virkailija ei osaa suomea ja kuvaa tilannetta että suomenkielessä ei ole vastaavaa sanontaa joten hän esittää asian osittain ruotsiksi jonka tulkinnan suomenkielisen pitäisi ymmärtää samoinkuin virkailija joka esitti asian ns. äidinkielellään

    • käkikello

      Olin tänään elämäni ensimmäistä kertaa Paraisilla. Sekä varmasti myös viimeistä kertaa. Erään ulkotarvikemyymälän naistyöntekijä luuli ensin minua työntekijäksi ja alkoi komentelemaan mitä pitää tehdä. Ilmoitin suomeksi että en ole töissä täällä vaan olen maksava asiakas. Nainen katosi kuin pieru saharaan. Tämän jälkeen kuulin kuinka liikkeen miesmyyjä ruotsiksi haukkui minua muutamalle asiakkaalle. Kyllä, tokihan puhun ja ymmärrän myös ruotsia koulupohjalta, minua nyt vaan kiinnostaa käyttää omaa äidinkieltäni tässä kaksikielisessä maassa.

      Lähtiessäni ja kävellessäni tämän miehen ohi, katsahdin häneen ja tokaisin kuuluvasti "Tack så mycket! Ha en bra dag!" :3 Voi sitä ilmettä.

      Unohdin myös ostokseni myymälään, ei kyllä kaduta.

      • Kokemusta ON

        Voin hyvin uskoa tilanteen tapahtuneen.

        En yhtään ihmettele, mutta sitä ei voi hyväksyä, ei sitten millään perustella.


      • Pahoitellen

        Heips sinulle.Voisitko mainita kyseisen liikkeen nimen koska Paraisilla on vain kaksi sellaista liikettä josta mainitsit. Toisen niistä liikkeistä omistan minä joten haluaisin varmistua asiasta voidakseni puuttua henkilökunnan käyttäytymiseen kanssasi ja olen vilpittömästi pahoillani saamastasi kohtelusta.Asia korjataan välittömästi jos on minun liikkeestäni kysymys.


      • käkikello
        Pahoitellen kirjoitti:

        Heips sinulle.Voisitko mainita kyseisen liikkeen nimen koska Paraisilla on vain kaksi sellaista liikettä josta mainitsit. Toisen niistä liikkeistä omistan minä joten haluaisin varmistua asiasta voidakseni puuttua henkilökunnan käyttäytymiseen kanssasi ja olen vilpittömästi pahoillani saamastasi kohtelusta.Asia korjataan välittömästi jos on minun liikkeestäni kysymys.

        Hei, pahoittelen, että vastaus tänne viipyy. Mikäli olemme keskustelleet asian kanssasi puhelimitse läpi, on asia puolestani täysin loppuun käsitelty kuten puhelussakin totesin. Iloista kesää Sinulle!


    • Tiedotonminä

      Hei saako alaikäinen maksaa smartumin liikunta ja kulttuuriseteleillä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe