SUPIkoira -???

Huoli ON

Voiko supikoira pyydystää ja syödä kissoja?

29

9550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täysikokoinen..

      terve kissa voi olla liian kova pala supille.Pentuja voi hyvinkin

    • jope41

      Moi! Kyllä voi. Kesyeläimet eivät pärjää samann suuruisille luonnon eläimillle, viekkaudessa, nopeudessa ja voimassa kuin kaupunkilegendoissa. T: kissan kadottanut

    • onnenkatti

      kyllä voi.
      Kissani , iso narttu, pelastui supilta vain hyvällä tuurilla, kun luikahti kissankolosta latoon. Käpälänjäljet lumessa ja karvat sekä pihassa että kissanluukun edessä, suorastaan oveen tarttuneita kertoivat tarina, että kaksi supia oli yllättänyt kissan likakaivon kohdalla, taplleet, oli verta ja karvoja, niin kissasta kuin supista, sekä laukkajäljet noin 10 metriä ladon oveen. Toinen supi oli tehnyt hurjan jarrutuksen ja kääntynyt sivulle, toinen juossut päin ovea niin että karvoja tarttui kissanluukun ympärille. Kissassa oli puremajälki takajalassa

    • eläinystävä

      Supikoira (Nyctereutes procyonoides) on alun perin Itä-Aasiasta kotoisin oleva pienikokoinen ja pitkäkarvainen koiraeläinlaji. Se on levinnyt istutettuna vieraslajina Ural-vuoriston länsipuolelle Eurooppaan. Suomeen se on vaeltanut sekä Karjalankannasta pitkin että Laatokan pohjoispuolelta. Supikoira poikkeaa elintavoiltaan muista koiraeläimistä, sillä se syö paljon kasviravintoa ja voi vaipua talviuneen.Koko ja ulkonäkö
      Supikoiran kokonaispituus on noin 65–100 senttimetriä, josta vartalon osuus on 45–70 cm ja hännän 20–30 cm.[4] Sen säkäkorkeus on 20–30 cm. Eläin painaa 5–10 kilogrammaa, ja on painavimmillaan syksyllä ennen talviunen alkamista[5]. Turkistarhoilla kasvatetut supikoirat voivat kasvaa yli 10 kg painoisiksi[5] ja poiketa väritykseltään luonnonvaraisista yksilöistä.[6] Pitkä ja tuuhea mustan-, ruskean-, harmaan- ja valkoisenkirjava turkki saa sen näyttämään todellista kokoaan suuremmalta. Turkki on paksuin syksyllä ja talvella, ja sen pohjavilla on hyvin tiheää. Nuoret yksilöt ovat lyhytkarvaisempia ja ruskeampia kuin aikuiset.[4] Supikoiran korvat ovat pyöreäkärkiset, lyhyt ja terävä kuono[5] on valkoinen ja silmänympärykset, posket, jalat ja vatsa mustat.[4] Kaukaa katsottuna supikoiran vartalo voi näyttää poikkiraitaiselta. Pää on suhteellisen pieni[5]. Raajat ovat ohuet ja lyhyet.[4] Supikoira muistuttaa ulkonäöltään puolikarhuihin kuuluvaa pesukarhua eli supia[7], mistä se on saanut suomen- ja englanninkieliset nimensäkin.[8][9] Myös supikoiran tieteellinen lajinimi procyonoides viittaa pesukarhuihin (Procyon).
      [muokkaa]Ääntely
      Supikoira on ilmeisesti ainoa koiraeläinlaji, joka ei hauku.[8]
      [muokkaa]Jäljet ja jätökset
      Supikoiran jalanjäljet muistuttavat ketunjälkiä, mutta ovat hieman leveämmät.[10]
      Asutun supikoiranpesän suuaukon edustalla on viuhkan muotoinen maakasa.[10] Koloon johtava kulku-ura on kapeampi kuin ketulla ja vähemmän tallattu kuin mäyrällä.[10]
      [

      • Jaajdjdkdkdkdjd

        Wikipedia on jännä paikka eikä ookki?


    • Erä-Unti

      Supikoiran oikeampi, tai kuvaavampi nimi on aasian vesikettu. Ei kajoa aikuiseen kissaan, koska kissa puolustautuu koiraeläimiä vastaan heittäytymällä selälleen, ottamalla etutassuillaan syliotteen ja sitten takajalkojen kynsillä viiltää koiraeläimen vatsan auki. Aikuisella supikoiralla on vain kömpelöt jalat ja samankokoiset hampaat kuin kissalla. Ikävä ja haitallinen linnunpoikasten tuhooja. Nirri pois.

      • suuriakin supeja

        Hhhahhhaaaa viiltää vatsan....kissalla on pikkuiset kynnet, ei ne yllä edes supikoiran ihoon asti, supillahan on paksu turkki.Eikä kissa paljon kerkeä miettimään, jos sen peto haluaa ruuakseen.Pienet naarmut tai vastaanlaittamiset eivät nälässä tunnu miltään.Supien koot vaihtelevat paljon, suurimmat painavat 12kilon paikkeilla.
        Ihan on lehdissäkin ollut juttuja kun supi on kissan ottanut, jos on nälkäinen ollut ja on kissan ottaa halunnut.


      • Nähtyon

        Eikä ne hampaatkaan ole vain kissan hampaita vastaavat. Hampaat ovat suunnilleen samankokoiset, kuin vaikkapa suomenpystykorvalla. Tiedän myös, että käy kissan kimppuun saalistaessaan.


      • Hanski__

        Jep, supilla paksuimmilta kohdin karva jopa 12cm pitkää, niin ei paljoa kissan raapaisut ja purennarkaan niiltä kohdin toivoa tuo! Ainakin kissa saa tapella tosissaan elämästään, jos mielii selviytyä eo syötynä...


    • ihanko lehtiin...

      laitettu? Kissa tosiaan käyttää 4 jalkaa ja hampaita yhtä aikaa joten supin pitää olla paljon suurempi koska se käyttää vain hampaitaan.Jos supi kissan voittaa niin kyllä se lehtijutun arvoinen on mutta ei ole silmiin osunut.Suurta koiraa kissa pakenee puuhun mutta jos koira sen aukealla tappaa niin ei taida syödä sitä

    • supikoiruus

      Kissa on nopea liikkeistään, esimerkiksi kun kissa ponkaisee takajaloilla ylöspäin niin samalla se ehtii etutassulla raapaista kohdetta parikin kertaa, kaikki tämä käy erittäin nopeasti.

      • niinonkäynyt

        Juu, kissa on varsin ketterä liikkeissään. jopa ponkaisee takajaloillaan metrin ilmaan ja nappaa linnun samalla etukäpälillään lennosta.


    • kuusnolla

      Kerran pihalta alkoi kuulumaan pirunmoinen sähinä,murina,syljeskely sekä sadattelu, vilkaisin ikkunasta vastakkain oli kissani ja supikoira siinä mittailivat toisiaan lopulta kissani hyökkäsi, supi otti käpälät alleen ja painelivat peräkanaan metsään...katti palasi 10 minuutin päästä polleena poikana...tuli sisään ilmeellä muutes vetäsin just supia turpiin ;)

      • näinMeillä

        Noin se menee. Keskiverto supi on painoltaan sellaiset 6-7 kiloa ja on esim. saman painoiseen kettuun verrattuna varsin flegmaattinen ja löysä tapaus. Ja on ravinnonkin suhteen enemmän sellainen sammakoiden, myyrien, koppiaisten, marjojen, jne. saalistaja.

        Eli aikuisella katilla ei ole mitään hätiä supin kanssa. Asia on melkein päinvastoin. Kettu voi olla hankalampi tapaus kissalle, mutta en ole kyllä kuullut, että kettu olisi asiakseen kissan kimppuun käynyt.

        Jos jonkun elukan kanssa on pihakissa nk. kusessa on se peto ilves. Useamman tapauksen tiedän, että kissa on päässyt ilveksen ruokapöytään. Myös huuhkaja voi kissaan tarrata, näin kävi meidän kissalle (oli harvinaisen pienikokoinen). Pihalta kuului iltapimeällä paha rääkäisy ja kun sitä setvittiin kauhoi kissa mereltä rantaan pää veriviiruja täynnä. Tuskinpa tuota mikään muu kuin huuhkaja sinne salmeen tiputti.


      • Racoon_Dog

        Taisi olla poikasupi. Aikuinen supi ei välitä kissasta pätkääkään pelokkeena, korkeintaan ateriana. Poikasupia siis veikkaisin vahvasti.


      • Anonyymi
        näinMeillä kirjoitti:

        Noin se menee. Keskiverto supi on painoltaan sellaiset 6-7 kiloa ja on esim. saman painoiseen kettuun verrattuna varsin flegmaattinen ja löysä tapaus. Ja on ravinnonkin suhteen enemmän sellainen sammakoiden, myyrien, koppiaisten, marjojen, jne. saalistaja.

        Eli aikuisella katilla ei ole mitään hätiä supin kanssa. Asia on melkein päinvastoin. Kettu voi olla hankalampi tapaus kissalle, mutta en ole kyllä kuullut, että kettu olisi asiakseen kissan kimppuun käynyt.

        Jos jonkun elukan kanssa on pihakissa nk. kusessa on se peto ilves. Useamman tapauksen tiedän, että kissa on päässyt ilveksen ruokapöytään. Myös huuhkaja voi kissaan tarrata, näin kävi meidän kissalle (oli harvinaisen pienikokoinen). Pihalta kuului iltapimeällä paha rääkäisy ja kun sitä setvittiin kauhoi kissa mereltä rantaan pää veriviiruja täynnä. Tuskinpa tuota mikään muu kuin huuhkaja sinne salmeen tiputti.

        Kahden ihmisen näköhavainto, kun kettu poimi kissan pellolta. Nappasi juoksevaa kissaa selästä ja ravisti hengen pois.


    • RakkaudestaKissoihin

      Kyllä huolestuttaa, kun äitini ja hänen luonaan asuvan veljeni kissa oli nähty eilen supin ahdistelemana heidän pihallaan. Ja siellä on kettukin liikkunut lähistöllä. Yritän saada heitä laittamaan tarhan kissalleen. On niin surullista, kun kissaparka on peloissaan ulosmennessään ja varsinkin, jos joutuu pedon raatelemaksi. Ei siinä edes kissaparall taida kuolema heti tulla pelastajaksi, kun tuossa ylläkin oli supi jalkaan purrut. Hirveintä on joutua elävältä syödyksi.

      Se on ihan melko tiiviisti rakennettua omakoti- rivitaloaluetta, mutta vierestä kulkee luontopolku metsikössä ja sieltä ovat nämäkin tuttavuudet tulleet. Tarha tarvitaan muutenkin, kun yksi kissa heiltä jo jäi auton alle kotiportillaan ja kuoli. Ilmeisesti oli tahallaan ajettu yli. :(

      - Joitain ihmisiä on vain niin vaikea saada ymmärtämään tuota ettei kissa ole täällä luontoon kuuluva eläin ja että se elää ihan onnellista elämää, kun saa suuren turvallisen tarhan tai vähän pienemmän verkotettuja riittävän tukevia ja suuria kulkuputkia, joissa pääsee katsomaan tontin muitakin paikkoja ilman, että pedot vievät. Facessakin on ryhmä( Kissatarhat ja parvekeverkotukset), jossa on hyviä vinkkejä, miten niitä turvaverkotuksia ja tarhoja voi tehdä ja kuvia, miten ovat muut tehneet.

    • kissavoitti

      Uunituore havainto tältä illalta. Näin kun vapaana liikkuva aikuinen maalaiskissa lopetti nuorehkon supin. Kuului outoa ääntä ja sähinää. Sammutin tv:n ja katsoin pihalle. Ensin oli vaikea hahmottaa mikä oli toinen osapuoli. Sitten tajusin että ison aikuisen kissan alla on supi ja että kissa pitelee sitä tiukasti otteessaan pyrkien lopettamaan. Jos oikein hahmotin niin kissa puri supin kaulaan pitkään ja lopulta supi ei enää liikkunut. Raahasi pihasta supin ensin tunkiolle ja sitten metsään.

    • Biologitar

      Supi on lyllerö kömpelö ja hidas.Ei vaaraa kissoille.Kuten yllä pikemmin päinvastoin.Rakastan supeja ja mökillä syötän.Ei ole paha peto kuten väitetään.Eikä ruokavaliokaan mikään petoeläimen kuten väitetään.Hyönteiset,raadot ja nyt marjat.Tutkimusten mukaan sorsakanta kasvaa,jos hävitetään ketut lisääntyvät ja ne vähän verottaa sorsia.Tiedän uskomuksia on paha muuttaa!

      • Biotar

        Supi ei ole mikään kömpelö muulloin kuin juuri syksyllä, ennen talvea. Eikä ne jalatkaan ihan lyhyet ole, vaikka siltä näyttävätkin talvikarvassa ollessa. Kyllä se voi kissan ottaa saaliikseen, miksi niitä sitten vauhdilla tavoittelisi?
        Meillä kävi muutamia vuosia sitten ilmeisesti koditon kissa, jota yritin kesyttää laittamalla ruokaa portaille. Joka ilta tarkkailin ikkunasta salaa, miten se kävi syömässä ruuan. Sitten eräänä huhtikuisena iltana kissa säntäsi kuistinkaiteen yli pakosalle ja lumijäljet kertoivat oman tarinansa! Supikoira oli ajanut kissaa takaa niin, että polun mutkissa oli menty sivuluisua. Sen jälkeen ei sitä kissaa sen koomin enää näkynyt. Jäljet olivat nimenomaan supikoiran, eivät ketun, tunnen eläinten jäljet erittäin hyvin, vaikka en biologitar olekkaan!


      • BiolologistiPentti

        Kettu oli. Minä tunnen eläimet. Ja joskus myös niiden jäljet. Supi ei aikuista/ tervettä kissaa kiinni saa.


      • Racoon_Dog

        Kyllä ne vaan voi! Meidän kissa otteli hengestään supin kanssa reilu 20 vuotta takaperin... Kissa ja supi pitivät kamalan kesäyötä valvottavan metakan... Kissa palasi juuri, ja juuri elävien kirjoissa mökkipihaan, josta seurasi reilun viikon toipuminen täyteen kuntoon...

        Kissa sai puremia supikoiralta sinne sun tänne, mutta onneksi ei kantanut trikiiniä, eikä kattimme ollut pienimmästä päästä (muuten ollut olis varmasti nirri pois)... Tiedän nimettäin muita tapauksia, joissa supi purrut kissoja sekä koiria ja muutaman päivän jälkeen lemmikki kanttuvei.


      • Racoon_Dog

        Supikoira levittää tauteja:



        Supikoirat kantavat ja levittävät monia taudinaiheuttajia kuten rabiesvirusta (raivotauti) ja myyräekinokokkia eli Echinococcus multilocularis –heisimatoa, jotka molemmat voivat tarttua ihmisiinkin vaarallisin seurauksin. Supikoirilla on tavattu myös syyhyä, joka voi tarttua esimerkiksi metsästyskoiriin ja muihin lemmikkieläimiin. Tauteihin kuuluvat myös parvovirus, penikkatauti, trikiinit ja lukuisat muut loiset.


    • Luonnontarkkailija

      Palstalla kirjoittaa monta kokemusasiantuntijaa. Eläimistä pitäisi käyttää mielellään niiden oikeita nimiä. Supi = pesukarhu ja elää Pohjois-Amerikassa eikä Suomen luonnossa. Supikoira on kotoisin Itä-Siperiasta ja Venäjän kaukoidästä ja istutettu 30-50 -luvuilla Länsi-Venäjälle, josta levinnyt ainakin Rovaniemelle asti.Supikoira ei ole siis supi. Supikoiran jälkiä viime päivinäkin runsaasti Keski-Päijänteen rannoilla hiihdellessä.

    • jäljetkuvasin

      Jos kissasi on viety, tai asumallasi alueella on kadonnut lukuisia kissoja, veikkaan tupsukorvaista luonnonvaraista kissaeläintä, jolla on töpöhäntä, ja juovia sekä pikkuja turkissaan, ja alituinen nälkä etenkin talvella. Vasta helmikuun lopulla se lajo saa muuta mieleensä kuin ruuan hankintaa.
      Ethän pidä kissaasi siis ulkona ilvesalueilla. Ulkotarhan voit rakentaa. Supi ei oikein reviirillään olevalle terveelle kissalle pärjää.
      Katoavat kissat voi selittää muutama muukin asia.
      -Kisunvihaaja ihminen
      -Huuhkaja
      -Kanahaukka, maakotka
      -Liikenne

    • Anonyymi

      Pelottaa vähän oman kissan puolesta nimittäin tuo on tommonen 12v naaras kissa ehkä hieman lihavahko... Omalla pihalla melkeen joka päivä näkyy supikoira ja kissa tosiaan käy ulkona ehkä 3-4 tuntia päivästä. En usko että se supikoiraa karkuun pääsee

    • Anonyymi

      en siitä tiedä, pelkään kuitenkin kissamme puolesta, se on noin vuoden vanha ja lihavahko. välillä se illalla päästetään ulos

      • Anonyymi

        Sinnevain petojen syötiksi, pulleakissa. Etpä taida juuri välittää kissasi kohtalosta.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe