kieli propleema

sivusta katsonut

en halua loukata vanhempia,mutta olen nähnyt paljon lapsia joille ei olla opetettu suomen kieltä ,vaikka toinen vanhemmista on suomenkielinen,lapset kärsivät ja häpeävät ,eri tilaisuuksissa,kun eivät ymmärrä kieltä.ehdotus,ruotsin kieliset suomalaiseen tarhaan,suomalaiset ruotsin kieliseen tarhaan.hävetkää vanhemmat,että lapsenne ei saa kaikkea iloa nuorena.

45

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Swen-Tållå

      Yleinen ongelma täällä.Äiti ja äidin suku ruotsinkielisiä niin isän on lopulta opittava puhumaan ruotsia koska äidille tärkeimmät vieraat ovat juuri ruotsinkielisiä.isän sukulaiset jäävät vähitellen ulkopuolelle.Ja lapset eivät opi suomea.

    • Turhaa löpinää!

      Lasta ei saa pakottaa oppimaan mitään kieltä.
      Lapsi oppii helpoiten luonnollisella tavalla!!
      Kaksi kielisissä kodeissa lapsista tulee helposti täysin kaksikielisiä kun vanhemmat muistavat puhua lapselleen vain ja ainoastaan omaa äidinkieltään, eikä vaihdella kieltä tilanteen mukaan.

      Suomenkielisten ei ole hyvä laittaa lapsiaan ruotsinkielisiin päiväkoteihin, ei ole mikään puute tai sairaus olla osaamatta ruotsia, vaikka asuukin paraisilla.
      Tämä lasten pakottaminen kaksikieliseen identtiteettiin on hyvin vahingollista ja minusta pöyristyttävää.

      Hyvää on aina osata kieliä ja mitä useampia sitä parempi, mutta sitä ei pidä tehdä oman äidinkielensä ja identtiteetin kustannuksella, oli kyse sitten suomen tai ruotsinkielisistä lapsista.

      Hyväntahtoisuus on tässä avain asemassa ja ihmiset suurimmalta osin haluavat oppia toistensa kieliä kun asuvat kaksikielisissä paikkakunnilla.
      Heti kun mukaan tulee asenteellisuuutta ja pakottamista, niin kielenoppimisen motivaatiot vähenevät ja toisilta lopullisesti.

      Kun ihminen on sinut oman kielensä kanssa ja osaa arvostaa omaa äidinkieltään, oli se sitten ruotsi tai suomi, niin hän osaa arvostaa myös toisen äidinkieltä.

      Suurin kieliriidan kylvääjä suomessa on ollut kautta aikojen RKP joka haluaa asettaa ruotsinkielisten oikeudet paremmalle tasolle kuin suomenkielisten.
      RKP on koko olemassa olon aikana vain halveksinut suomalaisuutta tai vähätellyt sitä kaikin mahdollisin tavoin, rodullisesti, kielellisesti, jne..
      Oikeasti sivistynyt ruotsinkielinen ei äänestä RKP:tä tai ainakin yrittää kaikkensa muuttaa sen asenteita ja luopua pitkään jatkuneesta suomalaisvastaisuudesta.

      Vänliga hälsningar:Jantte

      • sivustakatsonut

        ei kukaan ole tarkoittanut pakottaa,mutta miksei perheissä jotka on nykyaikaan kaksikielisiä voi hyvin opettaa lapsille molemmat kielet.vai onko se äidin tai isän suvun päätös että lapsi on teini-ikäänsä asti yksikielinen,ja tämä koskee nimen omaan ruotsin kielen kannattajia ei loukkaus mutta niillä lapsilla ei mene hyvin. on kokemusta monesta perheestä,kysymys kuuluu voiko joku olla niin patoutunut vanhempi ettei anna lapselleen kaksikielisyyttä?


      • Pakko avioliittoko

        Syy on vanhempien koska ovat hyvin tienneet tulevaisuutensa kaksikielisenä jolloin kumpikaan kieli ei suju.


    • Kyllä niitä löytyy

      mutta melko vähän onneksi.
      Paraisilla tilanne on todella hyvä, mutta Ahvenanmaalla halutaan ehdottomasti, että lapsi ei missään vaiheessa opi suomea.
      Kaikenlainen suomenkielen vastaisuus on selkeästi myös nähtävissä paikallisten viranomaisten ja politiikkojen toimissa. RKP myös tukee tätä ahvenanmaalaisten finneallergiaa täysillä.

      • Seli Seli Just Juu

        Suomenkielinen ei saa kaupungilta käännöstä ruotsinkielisestä naapurilausunnosta,
        olisihan oikein että paperit käännetään molemmille kielille jos kerran kaupunki on kaksikielinen ja koska asukkaat ovat myös kahta eri kieltä puhuvia.

        Ei kuulemma ole resusseja siihen papereiden kielenkääntämiseen.


      • Kaikki tuntemani suomenkieliset vanhemmmat täällä puhuvat suomea lastensa kanssa. RKp:lla taas ei ole mitään tekemistä (eikä sananvaltaa) Ahvenanmaalla.


    • Kielikylpyä

      Lapsihan oppii siinä sivussa molemmat kielet jos vain vanhemmat niitä käyttävät jatkuvasti.
      Tunnen perheitä joissa vanhemmat puhuvat lapsilleen äidinkeltään ja niin on lapsista aivan automaattisesti tullut kaksikielisiä, eikä se ole ollut pakkoa, kaukana siitä.

      Myös toinen hyöty on siitä että kun lapsi on oppinut myös suomen kielen ja jos vaikka sattuisi menemään sillan yli Turun puolelle, niin sielläkin pärjääja paremmin suomenkielellä, saa myös jopa työpaikkoja suomenkielelläkin.

    • En finne igen

      Kyllä lapsen täytyy oppia molemmat kielet, koskee erityisesti kaksikielisiä perheitä.
      Mutta tavan täytyy olla oikea ja luonteva. Eli ruotsinkielinen vanhempi puhuu lapselle ruotsia ja suomenkielinen suomea. Kyllä se kieli siitä sitten tarttuu lapseen ja hän oppii molemmat luontevasti.
      Mutta siinä toivoisin tasa-arvoa, että "umpi"ruotsinkieliset opettelisivat suomen siinä missä "umpi"finnet ruotsin. tuntuu vain aika ikävältä, kun osa nuorestakin väestä ei osaa/ole osaavinaan suomea.
      Rajoittaa vaan kommunikointia, jos ei tarvittaessa voi paikata sillä toisella kielellä jutuselua.
      Asuin Paraisillla monta vuotta, Nauvo&Korppookin ovat tuttuja paikkoja, joten tiedän nyt aika hyvin mistä puhun.

    • Ei Paraisille

      http://www.parainen.fi/web/tjanster/boende/tomter/fi_FI/ljusudda4_evenemang/

      Koettavat Paraisille saada uusia asukkaita, sivusta seuranneena on nähnyt kuinka suomenkielisiä tuttaviani ovat viranomaiset ainakin ovat heitä kohdelleet (muista en tiedä), sillä ruotsinkieliset asukkaat ovat viranomaisten suosiossa ja suomenkielinen taas ei ole.

      Jatkuvat kyykyttämiset viranomaisten taholta on kuitenkin torjuttu tutttavieni taholta sanoisin 10/0 suomenkielisten tuttavieni hyväksi.

      En todellakaan suosittele koko paikkakuntaa ennenkuin viranhaltijat siellä saadaan järjestykseen ja puolueettomiksi.

      Muualla lähikunnissa toimitaan joustavammin ja järkevämmin monissa mm. lupa-asioissa.

      Ja paras kaikista erikoisuuksista Paraisilla, suomenkieliselle ei käännetä ruotsinkielisen naapurin lausuntoja, ei ole kuulemma resusseja siihen hommaan.

    • kikkare4

      Parainen...vitsi jo vuosikaudet.Olen paraisilta lähtöisin,mutta nyttemmin jo päässyt pois sieltä.Pargasissa on aika kuppikuntaista touhua.Kyllä Suomenkielisiä syrjitään niin että paukkuu.Kaupassa tapahtui kerran että juttelin myyjälle suomea,hän vastaili ruotsiksi.Että sellaista siellä.Suomessa kun ollaan,niin olisi kohtuullista saada palvelua suomeksi.

    • vasemmistoliitto1

      No mikä pakko on muuttaa ruotsinkieliselle alueelle suomenkielisenä ummikkona.Opettele kieli ensin ja mene sitten sinne panikoimaan.Eihän kukaan mene ulkomaille ilman kielikurssia.Kieltä oppii kyllä ihan itseään pakottamalla keskusteluun vieraalla kielellä.Kokemusta on jonkun verran ja kyllä sen oppii sen jos haluaa.Lapsia en pakottaisi kyllä tuollaiseen muutokseen koska muut voivat kiusata.Aikuinen osaa puolustaa itseään eri tavoin.

      • Pakko_kommentoida

        Tyypillinen paraisten ruotsinkielisten kommentti asiasta!


      • WhitePride

        Mitä vittua te luulette että tää on joku hurrien taivas. Tää on saatana teidän painajainen ku päästätte tommosta suustanne


    • Simputusta

      Olettaisi että Paraisilla virkamiehet olisivat todella kaksikielisiä, mutta mutta eipä näin ole.

      Ei se riitä että osaa sanoa päivää suomeksi vaan että pystyy lukemaan suomenkielisen asiakkaan tekstit ja kirjoitukset niin että todella ymmärtää asiat.

    • Svenska <3

      Jag opeta en lasta talar finska. Se är työläiskieli.

    • pistäytynyt

      suomenkieltä tarvitsee jos on uskallusta tai pakottavaa tarvetta poistua tästä ihanasta reservaatista vaikka ihan pikkasen vaan mantereen puolelle ja pitäisi jokin asia saada toimitettua tai vaikka pikkasen saa jonkinlaista palvelua eurojensa vastineeksi sillä kovin harvassa on kaksikieliset palvelut ruotsiksi englanti pelaa kyllä jos sen osaajiin kuuluu

    • ex-Paraislainen

      Juu ei tarvitse kauaskaan Pargasin ulkopuolelle manner-Suomeen mennä kun ei sillä ruotsinkielellä tee yhtään mitään. Missään työpaikassa ei kysytä osaatkos ruotsia myös, vaan englannintaito on etusijalla. Jos nämä paraislaiset "hurrit" eivät osaa suomea, tyytyköön englantiin. tai pysyköön Paraisilla.

    • Tikkuna takapuolessa

      Niin ne pysyykin, kun eivät halua että lapset oppivat suomea.

      Se kun on niin hienoa että puhuu kovalla äänellä kaupoissa ja kadulla sitä paraisten ruotsia!

    • potkupalloilija1

      taas tuli esiin tämä lasten kaksikielisyys vanhemmat puhuu suomea mutta lapselle ei koska isovanemmat on ruotsinkielisiä , oltiin just lohjalla junnuturnauksessa jossa pojat sai tavata idoleitaan mutta kieli muuri mursi kaiken ,en mene kun en osaa suomea kuului kahden pojan suusta ikävää vanhemmat, ajatelkaa lapsianne enemmän.pettynyt suomen kielisiin vanhempiin jotka ei pidä juuristaan kiinni.

      • Vapaaehtoisesti

        Typeryyden huippu sellaisilta vanhemmilta jotka eivät anna lastensa oppia suomea, silloin heidän lapsensa pärjäisivät muuallakin suomessa kuin vain Paraisilla

        Mutta kun on ruotsinkieliset laput silmillä niin näin rantaruotsin opetusta jatketaan omille lapsilleen ......... laput silmillä.

        Olisi se suuri pääoma että hallitsee molemmat kielet vapaaehtoisesti.


    • Kaksikielinen

      Tunnen perheen Hangossa ja siellä Isä puhuu lapsille ruotsia ja Äiti puhuu suomea.

      Lapset ovat kaksikielisiä eikä ongelmia ole.

    • fd studerande

      Niin se toimii, kun kumpikin vanhempi puhuu vain omaa äidinkieltään.

      Opiskelupaikka on helppo saada kaksikielisenä. Turussa on mm TY, ÅA, neljä ammattikorkeaa ym. Muualla Suomessa ei ole vastaavia mahdollisuuksia lähiseutulaisille.

    • Kuivakiskoista

      Onneksi Paraisten enkelinä on toiminnut Baba Lybäk ainakin kaksikielisenä Uutisvuodossa Vetäjänä ja näinnollen Paraistakin voidan nähdä kansainvälisenä kalkki-kaupunkina.Baba lybäkin esi-isiin voi kuulua myös Turun Sanomissa joskus paljon esillä ollut Ali Baba.Kansainvälisyydessähän usein menevät nimet sukupuolten välillä ristiin.Jos oletettaisiin että Alibaba olisi Arabimaista joskus ajautunut Lyybäkkiin ja sähköttänyt sennajan tavan mukaan Turkuun Enne uniaan kuvineen,koska oli kai fagiiri,Niin Baba lybäk jämtinä Uutisten lähettiläänä on pitänyt myös perinteensä ajantasalla ja ennustuksia silmällä.Hauskaa Baba Lybegillä on ainakin huulen heitoissaan,mitäjuuri tarvitaan näin syksy pimeällä jotta saataisiin muukin kansa mukaan.Turussa on jo niin vähän Turkulaisia että se on sama kenen päällä jokin Turkuaiheinen mainospaita liehuu mistä maasta ja millä valuutalla.Kun Turku on haudattu joskus maan mutiin,ei täälläole enää kellään saamista,ja tuskin kukaan vieraaseen kaupunkiin ole tullut kuin riistämään?On tietenkin ymmärrettävää kuinka katkeraa on olla pikkukaupungin kynttilänä piikittämässä Suomen vanhimpaa kaupunkia jolla viellä pääkaupunki- tausta?Sivistyksemme lähti myös joskus Turusta,mikä sivistys on ymmärretty myöhemmin eri käräjäkivillä eri tavalla kuten kiertokouluissakin opetusten tassojen mukaan.Sivistyksellä ei kannata enää leuhkia vaan alamaailman ja vaivaisten hoidon tasosta.Nämä 5 Tähden Hotellit ja Luxus Hoitolaitoksemme vetävät varmaan vertoja kansainvälisyyksissä kos siellä viis-veisataan meidän vähäosaisistamme.Mutta kyllä Baba Lybek tuo ainakin toivoa kansallemme joka osaa ainakin suomen ruotsia.Tähän voi vastata vaikka,anteeksi en ymmärrä,mutta siihenkin löytyy apua meille?

    • monikielinen

      Tiesittekö, että suurin osa maailman ihmislapsista syntyy monikielisiin ympäristöihin?

      • en finne

        ei se ole lapsi raukan vika jos syntyy sellaiseen ruotsinkieliseen perheeseen jossa vihataan suomalaisuutta .


      • painukoonruotsiin
        en finne kirjoitti:

        ei se ole lapsi raukan vika jos syntyy sellaiseen ruotsinkieliseen perheeseen jossa vihataan suomalaisuutta .

        Ne ruotsinkieliset jotka vihaa suomalaisuutta niin painukoon ruotsiin


    • päättelijä

      Kyllähän jokainen voi puhua mitä kieltä vain , mutta se ei saa olla itseisarvo eli kaiken ohittava päämäärä ja toimintatapa. Kyllä Suomessa alkaa olla muitakin isoja kieliryhmiä tosin he ovat tulleet muualta, mutta tämä 5% pyrkii kyykyttämään koko kansaa mielestäni ei ole oikein eikä ainakaan isänmaallista koska enemmistön pelimerkeillä normaalisti pelataan

      • Naurettavaa touhua

        Nytkin kuuntelen eduskunnan välikysymystä kuntataloudesta, kaikki puhuvat ja keskustelevat suomeksi mutta sitten RKP edustaja alkaa puhua ruotsiksi ( yht äkkiä).

        Miksi näin, että he pakottavat (5%) oikeudellaan kuuntelemaan tätä diivailua.
        Sitten kun ovat lopettaneet ruotsiksi asiansa ja alkavat puhua saman suomeksi.

        Kyllä kaikki tietää että RKP: edustajat osaavat ruotsia.


    • W Camilla

      Det jag työläiskieli, hyh!!

      • en finne

        tuossa sen näkee mitä itseensä olevat rantaruotsalaiset ajattelee vaikka tuokin oli vaan provo mutta näin se menee paraisilla kiitos camilla näytit sen mitä ajattelemme suomen kieliset .


    • päättelijä

      Kun tässä on tiukat ajat niin oikeudenmukaista pääväestöä kohtaan olisi että Ruotsinkieliseksi itsensä kirjaavat maksaisivat korotettua veroa jolla osaksi katettaisiin kaksikielikustannukset, näin menetellen ehkä totuus valkenesi monelle

    • W Camilla

      Ups, jag menar, det är työläiskieli, förlåt.

    • Gunnar S

      Samma här, työtä tekevät pratar finska.

      • Eläkkeellä työstä

        Painukaa sinne ruotsinkielisten palstalle. Eikö teille ole mitään omaa palstaa olenkaan kun tänne pitää tulla keikailemaan.

        Täällä käytte vakoilemassa mitä pahaa teistä taas puhutaan, ja kyllä puhutaan.
        Siitä voitte olla ihan varma.

        Sehän tiedetään että teiltä se työnteko ei oikein onnistu, kortistossa ole varmaan sujuu.


    • Gunnar S

      Jag har inte kortisto. Jag har familjfirma, over 100 år gammal. Härlig sol herrgård pakgård :)

      • Tunnen teidät

        Haa--haa! Gunnarin "perhefirma" on ollut yhteensä 100 vuotta kortistossa eli sosiaalituella. Firmassa 4henkeä/ siis 25 vuotta henkilö. Jo toisessa toisessa sukupolvessa perinteet jatkuvat..


    • Gunnar S

      Ja förstå inte dig. Kan du skriva på svenska?

      • Vad kostar Haukikala

        Voisit mennä sinne ruotsinkielisten sivulle, siellä sinulle on parempaa seuraa.

        Miksi sinun on öykkäröitävä näillä suomenkielisillä sivuilla, tämä on hyvä esim. näiden ruotsinkielisten toiminnasta, ovat rassukat niin olevinaan tuon rantaruotsinsa kanssa..

        https://www.google.fi/#q=vad kostar haukikala


    • Gunnar S

      Ja e här därfor att Pargas sidan finna inte.

      • Pässinpää

        Gunnar pässi voi siirtyä ihan minne vaan, me haistatamme sinulle pitkät.


    • yhteispelaaja

      yhteispelillä nämäkin asiat tulee hoitaa sillä se on kaikkien etu kun hommassa ei ole voittajia vain häviäjiä jos asiat ei muutu on vaikeat ajat molemmilla puolilla

    • Mutta_paraisten_ongelma

      Eräs tuntemani perheen isä puhui lapsilleen vain ruotsiksi ja äitisuomeksi näin molemmat lapset oppivat kielet siinä sivussa kun kasvoivat niin suuriksi että menivät kouluun.
      Eipä ollut siinä perheessä mitään ongelmia.

    • ei_suomenkielisille

      Tyhjänä on jo monta liikettä siis ei riitä tarpeeksi niitä ruotsiksi puhuvia asiakkaita , kauas pian palvelut karkaavat ,kituuttava Parainen kituuttaa itsensä kuihduksiin,

      • Työtä_vain_ruotsiksi

        Tuli mieleen eräs ruotsinkielinen nuori kaveri joka haki työpaikkaa joka oli mantereen puolella niin työpaikan haku tyssäsi siihen koska ei osannut suomea..... ei pelkästään ruotsinkielistä voinut siihen ammatti edes ajatella palkata..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe