Aihe

Ketiapiini neurolepti myrkystä faktaa.

Entinen käyttäjä.

1. Osa neuroleptien haittavaikutuksista ilmenee parin viikon sisällä lääkityksen aloittamisesta, mutta toiset haittavaikutukset saattavat ilmetä vasta kuukausia tai vuosia lääkityksen aloittamisen jälkeen.[5]
2. Neuroleptien korkea-annoksinen, pitkäkestoinen käyttö voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja aivojen tunne-elämää ja älyllisiä toimintoja sääteleville osille[6]. Tämän johdosta niiden käyttö tulisi rajoittaa lyhimpään tarpeelliseen määrään ja aikaan, sekä ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.
3. Neuroleptien säännöllinen pitkäaikaiskäyttö voi johtaa myös tardiiviin dyskinesiaan, joka ilmenee useimmiten suun ja kielen, joskus myös vartalon lihasten matomaisina pakkoliikkeinä, kasvojen nykimisenä tai vapinana.[5][7]Tardiivi dyskinesia on sitä yleisempää, mitä pidempään lääkitystä on käytetty. Oireyhtymä korjautuu hyvin hitaasti lääkityksen lopettamisen jälkeen ja jää usein pysyväksi. [7][6].
4. Neuroleptit voivat aiheuttaa haittavaikutuksia myös motoriikan, aineenvaihdunnan, immuunipuolustusjärjestelmän ja sydän-verisuonielimistön alueilla. [8]
5. Neuroleptit lamaavat autonomista hermostoa mikä voi johtaa mm. ummetukseen ja suun kuivumiseen. Neuroleptit aiheuttavat usein myös väsymystä. Monet neuroleptit lihottavat ja ne voivat aiheuttaa vakavia, kuolemaanjohtavia sydänhäiriöitä.
6. Neuroleptien aiheuttamiin neurologisiin haittavaikutuksiin kuuluvat epileptiset kohtaukset ja kognitiiviset häiriöt, kuten muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen[9][10].
7. Neuroleptit voivat aiheuttaa myös kiihtyneisyyttä, hallusinaatiota, sekavuutta ja näköhäiriöitä[11][10]. Neuroleptien käyttö lisää merkittävästi vanhusten kaatumistapaturmia[12][13][14]. Lisäksi neuroleptien on todettu nopeuttavan dementiaa[3].
8. Neuroleptit saattavat aiheuttaa ekstrapyramidaalioireita, jotka ilmenevät kaulan, niskan, silmien ja vartalon lihasten kivuliaina kouristuksina, pakonomaisena motorisena levottomuutena, lepovapinana, köpöttävänä kävelynä, motoriikan hidastumisena, lihasjäykkyytenä tai kasvojen ilmeettömyytenä.[7] Neuroleptit saattavat aiheuttaa epileptisia kouristuskohtauksia myös ei-epileptikoille[15].
9. Neuroleptien pitkäaikaiskäyttö voi johtaa kyvyttömyyteen kokea nautintoa. Lisäksi neuroleptit aiheuttavat usein sukupuolitoimintojen häiriöitä.[9]
10. Neuroleptien käyttö johtaa joskus pahanlaatuiseen neuroleptioireyhtymään. Neuroleptioireyhtymä kehittyy yleensä lääkityksen muutoksen jälkeen vuorokauden tai muutaman viikon kuluttua. Yleisimpiä oireita ovat vaikea lihasjäykkyys, vapina, kuume, vireyden heikkeneminen ja autonomisen hermoston toiminnan häiriöt.[16]
11.Epätyypilliset neuroleptit, erityisesti olantsapiini, aiheuttavat perinteisiä neuroleptejä enemmän painon nousua.lähde?
12. Neuroleptien käyttö lyhentää huomattavasti käyttäjiensä elinikää kohonneen itsemurhariskin ja keskushermoston toimintahäiriöiden aiheuttamien sairauksien takia.
13. Neuroleptien säännöllinen pitkäaikaiskäyttö voi johtaa aivojen koon pienemiseen muutamassa vuodessa 10%:lla (http://fi.wikipedia.org/wiki/Antipsykoottinen_lääke)

Lukekaa lisää sivustoilta aiheesta. Kommentoikaa!!! Onko kenellekään sattunut vastaavaa??? *ituttaa!!!!! Miettikää kaksi kertaa, onko vaiva niin suuri, että muu terveys kannattaa altistaa tällaisille haittavaikutuksille, jotka jäävät pysyviksi??!!!

30

928

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kauheaa myrkkyä

   No tätähän minä olen täällä yrittänyt tuoda esille kohta 8 kk ajan. Saan vaan kauheat haukut niskaani. Bipot tarvitsee kuulema kunnon lääkkeet ettei mene överiksi.

   Onneksi on muita lääkkeitä kuin neuroleptit.

   Mietipä sitä miten vaarallinen lääke tuo on meille, joilla ei todennäköisesti ole koko sairautta vaan ylidiagnosoinnin vuoksi tätä bipoa lätkitään vähän kaikille nykyisin.

   Veti minut ainakin niin hitaalle ettei pystynyt enää itsestään huolehtimaan, elämä kadotti merkityksen ja muisti katosi.

   Joo jatkossa tiedän ettei sellaista tilannetta tule, että tarttis neuroleptejä ottaa.

   Tästä tarttis tehdä iso haloo, aivan kuten joku jossain ehdotti että ihan televisioon MOT tai Inhimmillinen tekijä jne.

   Muutoin tämä kansa lääkitään neuroleptien avulla ennen aikaisesti hautaan.

   • ottakaalääkkeenne

    No mitä ihmettä täällä oikein kirjoitellaan. Miksi vastustatte lääkkeitä. Kyllä ne neuroleptit ovat hyviä lääkkeitä ja auttava moneen kaksisuuntaisenkin psykoottisiin tiloihin. Tämä maailma olisi sekasin, mikäli ne neuroleptit ja muut psykofarmakat jätettäisiin pois.


   • py4f598
    ottakaalääkkeenne kirjoitti:

    No mitä ihmettä täällä oikein kirjoitellaan. Miksi vastustatte lääkkeitä. Kyllä ne neuroleptit ovat hyviä lääkkeitä ja auttava moneen kaksisuuntaisenkin psykoottisiin tiloihin. Tämä maailma olisi sekasin, mikäli ne neuroleptit ja muut psykofarmakat jätettäisiin pois.

    "Tämä maailma olisi sekasin, mikäli ne neuroleptit ja muut psykofarmakat jätettäisiin pois."

    Enemmänkin juuri toisin päin. Siksi ihmiset tekevät enemmän silmitöntä väkivaltaan toisia kohtaan, kun ovat noissa jaetuissa, tai pakotetuissa, aineissa. Se on vaarallista peliä. Ilman kamoja, alkoholi mukaan lukien, väkivaltaa olisi tietenkin vähemmän.


  • Valeria

   Sorry vaan, mutta Wikipediaan voi käsittääkseni ihan tavalliset mattimeikäläiset kirjoittaa omia "näkemyksiään", joten en pitäisi sitä kovin luotettavana lähteenä ainakaan koskien lääketiedettä!

   • Tiedettä:

    Koska epäilet Wikipediaa, on muualla netissä samoja tutkimustuloksia:

    "Skitsofrenia" tai "bipolaarisuus" eivät ole mitään yksittäisiä tunnettuja solutason aivosaurauksia. Näiden diagnoosien alla on paljon erilaisia ja eri tavoilla oireilevia ihmisiä. Martin Harrowin 15 ja 20 vuoden tutkimuksissa seurattiin potilaita hyvin pitkäaikaisesti, ja yllättävän suuri osa esimerkiksi skitsofreniadiagnoosin saaneista potilaista lopulta lopetti neuroleptit. Tämä ryhmä myös lopulta pärjäsi paljon paremmin toiminnallisesti kuin neurolepteja syönyt ryhmä.

    http://psychrights.org/research/digest/nlps/OutcomeFactors.pdf

    https://www.pubmed.com/pubmed/23512950

    http://www.madinamerica.com/wp-content/uploads/2012/05/Harrow.pdf

    http://www.madinamerica.com/2013/09/behind-amazing-victory-mental-health-activists-robert-whitaker/

    Jne. Neuroleptit lamaavat "antipsykoottisilla" tasoilla aivojen dopamiinipolkuja ja siten korkeampiin ihmisen ajattelun ja tunteiden säätelyyn liittyviä aivojen alueita, kuten otsalohko ja limbinen järjestelmä. Tämän ominaisuuden vuoksi niitä lääkkeitä voidaan käyttää esimerkiksi "skitsofrenian", "bipolaarisuuden" ja nuorten ja vanhusten käytöshäiriöiden kontrollointiin. Nämä lääkkeet eivät varsinaisesti paranna mitään aivoissa olevaa sairautta, ne lamaavat ison osan aivoista. Jotkut potilaat ja varsinkin potilaan läheiset ja muu yhteiskunta voivat kokea "kemiallisen lobotomian" vaikutukset hyödyllisinä, mutta on myös suuri osa "skitsofreniaa" tai "bipolaarista" sairastavia (tarkemmin niillä nimillä diagnosoituja), jotka voivat toiminnallisesti paremmin hyvin pienellä annoksella näitä lääkkeitä tai jopa ilman niitä.


   • ManiaToistuuAina

    Wikipediassa on paljon perättömiä ei-tieteelisiä kirjoituksia. Sinne voi kirjoittaa mitä vaan, mutta kenenkään ei pidä ottaa kaikkia kirjoituksia tosissaan. On joku kaksisuuntainen kirjoittanut puppua itsestään, kun on tuntenut olevansa Napoleon.


  • aurinkoarmas231

   Kyllä noi tiedot neurolepteistä löytyy ihan muualtakin netistä kuin wikistä. Tyhmä on jos ei tajua niiden vaarallisuutta ja lääkärit vastuuttomia idiootteja, jotka jatkaa neuroleptejä kuin karkkeja. Niiden käyttöä pitäisi harkita hyvin vakavasti ja käyttää vain todella vakavissa tapauksissa. Ei unettomuuteen tai elämän normaaleihin kriiseihin yms.

  • 2+2

   Neuroleptit tuhoaa aivojen unireseptorit?
   Suomessa on paljon neuroleptien off-label - käyttöä, vaikka ne ovat todellisuudessa skitsofrenian ja muiden vakavien mielisairauksien hoitoon kehitettyjä lääkkeitä, joissa on vakavia sivuvaikutuksia. Erityisesti olen ihmetellyt, että neurolepteja käytetään jopa unettomuuden hoitoon, kuten Ketipinoria, vaikka tämän lääkkeen sanotaan pitkässä käytössä vaurioittavan aivojen unesta vastaavia osia ja jopa mahdollisesti tuhoavan aivojen unirereptorit.

   Ketiapiinin pitkäaikaiskäyttö voi vahingoittaa pysyvästi aivojen nukahtamisesta vastaavia osia.

   Kaikkien antipsykoottisten lääkkeiden tavoin pitkäaikainen käyttö voi helposti aiheuttaa pysyviä aivovaurioita. Tästä syystä ketiapiinin tapaisten antipsykoottisia aineiden käyttö tulisi rajoittaa ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.

   Totuus lääkkeistä, lääketehtaista, lääkäreistä ja hoidosta!
   http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/laakkeiden-vaikutukset/

   Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti vuonna 2010 masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

   Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

   – Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

   Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

   Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

   Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

   – Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

   SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

   Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

   Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

   – On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista.
   http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla

   Onko masennuksessa kyse siitä mitä sinä syöt vai siitä mikä syö sinua? Jos päästä "viiraa", niin se on lääkkeen puutetta. Näin kaikille lääkäreille sekä potilaalle opetetaan ja annetaan ymmärtää.

   "Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia. Tietyt mielenterveyssairaudet voivat johtua häiriintyneestä aivokemiasta lapsuuden kaltoin kohtelun tai muun sellaisen sijaan. Mielenterveysongelmia pitää hoitaa biokemiallisen ja fysiologisen tietämyksen avulla, ilman lääkkeitä. Nykyisin tiedetään, että ravintotekijöillä on keskeinen rooli mielensairauksien ehkäisyssä ja hoidossa."
   Lääkäri ja biokemian Tohtori Abram Hoffer
   Psykiatri Humphry Osmond

   Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

   Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

   Masennuksen omatoiminen hoito:
   http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

   • Non_Bipo

    Oikeesti se menee niin, että kaksisuuntainen sairaus aiheuttaa monille sairaan lähimmille karmeat tuskat. Sairas itse ei huomaa kun on tarpeeksi huonossa hapessa ja sotkee elämänsä niin kuin toistenkin elämän. Pilaa paljon hyviä asioita.

    Lääkkeet ovat ehdoton apu kaikille kaksisuuntaisille, ilman niitä ette tule toimeen täällä.

    Kaksisuuntainen mielisairaus on perinnöllinen ja se o yhtä vakava-asteinen kuin on perinnöllinen skitsofrenia.

    Lopettakaa lääkkeiden mollaaminen, vai johtuuko tuo lääkevastaisuus teidän paranoidisesta mielestänne? Miettikää tykönänne.


   • podkgpodkspokg

    Lääkitys ei ole apu kaikille "kaksisuuntaisille",kaikille "skitsofreenikoille". Mitä ihmettä sinä horiset? Laitan nuo lainausmerkkeihin siksi, että ensinnäkin

    a) Virhediagnooseja sattuu ja oireet mitkä lasketaan kaksisuuntaisen tai skitsofrenian oireiksi voivat olla reaktioita ihmiselämän kokemuksiin itsessään kuten traumoja tai joku muu fyysisen sairauden tila tai henkinen järkkyminen sotketaan niihin. Ihmiset saa kroonisen leiman vaikka tila olisi ohimenevä. Jotkut saavat oireita psykenlääkkeistä tai niiden vieroitusoireista, mitkä voivat olla vaikka maanisuutta, tai lääkkeistä aiheutuu toksinen psykoosi tai sekavuus tai uniongelmia eli oireita jotka voivat hetkellisesti täysin vastata esim. kaksisuuntaisen tai skitsofrenian oireita. Mikä ongelmallista, psykiatriassa saatetaan lääkitä lääkkeiden haittoja lisää pahentaen tilannetta.
    b) Nuo sairaudet itsessään ovat sellaisia että niitä VOI ja kuuluu kyseenalaistaa. Niillä ei ole todistettu mitään yleispätevää biologista poikkeamaa aivoissa että ne olisi biologisia sairauksia TODISTETUSTI kuten muut biologiset sairaudet vaikka niitä hoidetaan biologisesti. Mitään verikoetta, aivokuvaa jne ei ole millä nuo olisi todistettu toteen tai potilaalla voitaisiin todistaa olevan aivojen toimintahäiriö http://cepuk.org/unrecognised-facts/no-biological-causes/
    c) Geenitutkimus on todella hataralla pohjalla ja tutkimuslöydöt ovat täysin pientä näpertelyä https://www.madinamerica.com/2017/10/schizophrenia-genetic-research-running-on-empty/

    Ei ole olemassa yhtä ihmisjoukkoa, mikä on kategorisoitu yhden sairausnimikkeen alle, jolle sopii yhdenlainen hoito. Se on lluusio, mitä psykiatria toitottaa ja Käypähoitosuositukset. Ihmiset ovat yksilöitä ja se mikä sopii toiselle, voi olla jopa tappavaa ja haitallista toiselle. Psyykenlääkkeet tappavat paljon ihmisiä länsimaissa niiden aiheuttamiin terveysongelmiin ja ennenaikaisesti. Haittavaikutuksista osa voi olla täysin sietämättömiä, kuten akatisia, mikä saattaa ajaa ihmisiä jopa itsemurhaan. Se on sietämätön olo ja syy joillakin miksi he ei pysty käyttämään lääkitystä. Pitkäaikaisessa käytössä lääkintä voi jopa heikentää toimintakykyä joissain tutkimuksissa verrattuna lääkitsemättömiin ja altistaa psykoosille dopamiiniherkistymisen vuoksi. Pitkäaikaisessa käytössä riski haitoille kasvaa kuten esimerkiksi pakkoliikkeiden saamiselle neurolepteissä tai litiumissa terveysongelmille. Joillekin lääkkeiden haitat on hyötyjä suuremmat. Lääkityksen käyttö pitäisi aina olla hyödyt suurempi kuin haitat.

    Loppupeleissä psyykenlääkkeet ovat psykoaktiivisia aineita joista jotkut kokevat hyviä vaikutuksia, toiset niiden vaikutukset huonoina. Parhaiten aiheesta on kirjoittanut kriittinen psykiatri Joanna Moncrieff https://joannamoncrieff.com/2013/11/21/models-of-drug-action/

    On myös muita keinoja hoitaa itseään kuin lääke oireissa mitkä kokee ongelmalliseksi. Elämäntavoilla ja elämänrytmillä ym voi hoitaa itseään paljonkin, jopa tiloissa nimeltä skitsofrenia tai kaksisuuntainen. Myös psykoterapia on biologista hoitoa omalla tavallaan. Aivot muovautuvat keskustelun ja ajatusmallien muuttamisen kautta. Ajatusmallit muuttuu, ja niiden kanssa opitaan elämään.

    Lopeta sinä tuo naiivi mustavalkoinen lääkehehkutus ja tutustu myös kritiikkiin.


   • Trolololo-time
    Non_Bipo kirjoitti:

    Oikeesti se menee niin, että kaksisuuntainen sairaus aiheuttaa monille sairaan lähimmille karmeat tuskat. Sairas itse ei huomaa kun on tarpeeksi huonossa hapessa ja sotkee elämänsä niin kuin toistenkin elämän. Pilaa paljon hyviä asioita.

    Lääkkeet ovat ehdoton apu kaikille kaksisuuntaisille, ilman niitä ette tule toimeen täällä.

    Kaksisuuntainen mielisairaus on perinnöllinen ja se o yhtä vakava-asteinen kuin on perinnöllinen skitsofrenia.

    Lopettakaa lääkkeiden mollaaminen, vai johtuuko tuo lääkevastaisuus teidän paranoidisesta mielestänne? Miettikää tykönänne.

    Trolololoo loo


  • 2+2

   Nuorisorikollisten väkivalta väheni lisäravinteilla!

   British Journal of Psychiatry-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan nuorisovankien väkivallanteot vähenivät huomattavasti, kun heille annettiin päivittäin ruoan lisänä vitamiineja, hivenaineita ja välttämättömiä rasvahappoja. Tutkimukseen osallistui 231 nuorisovankia, iältään 18-21 -vuotiaita., jotka kärsivät keksimäärin 4 vuoden rangaistusta. Puolet heistä sai ruoan lisänä 13 vitamiinia ja 13 hivenainetta sekä EPA, DHA JA GLA rasvahappoja ja puolet vastaavia lumevalmisteita. Ruokavaliota ei muutettu millään lailla.

   Tulokset hämmästyttivät niin tutkijoita kuin vankilaviranomaisiakin. Lisäravinneryhmässä väkivallanteot vähenivät lähes 40%. Millään muulla keinolla ei ole saatu vastaavaa muutosta nuorten vankien käytöksessä. Tämä tutkimus viittaa siihen, että lisäravinnehoito vaikuttaa suotuisasti joko suoraan välittäjäaineisiin tai niitä tuottavaan entsyymiin tai sen toimintaa säätelevään geeniin. Ravitsemushoito voi siis ehkäistä tai jopa parantaa näinkin vaikeita ongelmia, jotka johtuvat aivojen neurokemian epätasapainosta.

  • onnellinenlääkkeetön

   Itse tästä kirjoittelin jokin aika sitten! Onnittelen, että olet yksi meistä, jonka silmät ovat auenneet ja joka kykenee kriittisesti pohtimaan neuroleptien käyttöä. Todella ikävää monen kannalta juuri se, että bipo-diagnoosia jaellaan monille niille, joilla ei sitä oikeesti ole ja lääkkeitä pakkosyötetään varmuuden vuoksi. Suomessa syödään ihan järjettömiä määriä neuroleptejä turhaan ja diagnoosi on niilläkin, joilla ei sitä oikeasti tarvitsisi olla. Hesarissahan oli juuri juttua siitä, miten syrjäytyneille nuorille vaan annetaan mielenterveyden diagnoosi ja tuupataan kuntoutuseläkkeelle. Siinä sitten ainoana hoitomuotona lääkitään hiljaisiksi. Miten voi edes vaikuttaa omaan parantumiseen, jos olo menee niin pihalla olevaksi lääkkeistä... Itseäni harmitti hyvin paljon silloin, kun söin vielä lääkärin määrämiä lääkkeitä lääkäreiden suhtautuminen haittavaikutuksiin. Jos nenä oli muurautunut niin umpeen, että heräsi yöllä useita kertoja siksi ettei kyennyt nukkumaan, sanottiin vain, että se nyt on pieni haitta, joka kuuluu tähän lääkkeeseen ja jota tulee sietää, jotta olo olisi parempi. Olo oli kuitenkin heikko lääkkeistä huolimatta ja nukkuminen hankaloitui. Täysin järjenvastaista syödä niin paljon unta häiritsevää lääkettä nukkumisongelmiin. Harmitti myös se, että lääkärit usein sanoivat aina, että kerron vasta ensimmäistä kertaa sivuvaikutuksista, vaikka olinkin useaan otteeseen ne mainininnut. Aina vaan sivuutettiin ja mitätöitiin sivuvaikutukset, joista loppujen lopuksi oli huomattavasti enemmän haittaa, kuin lääkkeettömyydestä. Olisin niin iloinen, jos joku MOTin tapainen tekisi jutun tästä! Lääkefirmat ne vaan kusee silmään meitä ja vie veronmaksajien rahat KELAn kautta. Järjetöntä.

   • Terrorin valta

    Kyllähän moni rehellinen psykiatri ja tutkijakin on sanonut, että maailma olisi parempi paikka, jos koko psykiatrin ala lopetettaisiin. Psykiatrian aiheuttama tuho on niin laajaa ja pysyvästi vammauttamaan, ettei sen jatkoa voida perustella järkisyin. Tilalle tulisivat erilaiset humaanit terapia- ja tukipalvelut ja paskapuhe psyykkisistä ongelmista oikeina sairauksina voitaisiin lopettaa. Katsokaa seuraava dokumentti, jos uskallatte ja kelailkaa mitä v tällainen järjestelmä vielä tekee yhteiskunnassamme vuonna 2013:kin. Koko ala perustuu ihmisten kontrollointiin ja hyväksikäyttöön, ei auttamiseen. Ne harvat humaanit psykiatrit eivät pelasta mitään. Muutamaa omenaa lukuun ottamattta koko kori on mätää täynnä.

    http://www.youtube.com/watch?v=YA_MwaRLzm8&list=PL637147F8B2990E57

    THE AGE OF FEAR Psychiatry's Reign of Terror

    From instilling fear in asylum inmates with brutal treatments, to the modern application of restraint, senseless drugging and electroshock, psychiatrists have a long and hidden history of force, intimidation and outright terror.

    This is where Germany enters the picture, for it was here that psychiatry was born, here where psychiatry was nurtured and grew, and here where psychiatry would commit one of the world's most horrific atrocities.

    Filmed in Germany and Austria, The Age of Fear contains shocking personal testimony and revealing inside footage that tell the true story of psychiatry, whose reliance on brutality and coercion has not changed since the moment it was born.


   • psykiatrikuoli
    Terrorin valta kirjoitti:

    Kyllähän moni rehellinen psykiatri ja tutkijakin on sanonut, että maailma olisi parempi paikka, jos koko psykiatrin ala lopetettaisiin. Psykiatrian aiheuttama tuho on niin laajaa ja pysyvästi vammauttamaan, ettei sen jatkoa voida perustella järkisyin. Tilalle tulisivat erilaiset humaanit terapia- ja tukipalvelut ja paskapuhe psyykkisistä ongelmista oikeina sairauksina voitaisiin lopettaa. Katsokaa seuraava dokumentti, jos uskallatte ja kelailkaa mitä v tällainen järjestelmä vielä tekee yhteiskunnassamme vuonna 2013:kin. Koko ala perustuu ihmisten kontrollointiin ja hyväksikäyttöön, ei auttamiseen. Ne harvat humaanit psykiatrit eivät pelasta mitään. Muutamaa omenaa lukuun ottamattta koko kori on mätää täynnä.

    http://www.youtube.com/watch?v=YA_MwaRLzm8&list=PL637147F8B2990E57

    THE AGE OF FEAR Psychiatry's Reign of Terror

    From instilling fear in asylum inmates with brutal treatments, to the modern application of restraint, senseless drugging and electroshock, psychiatrists have a long and hidden history of force, intimidation and outright terror.

    This is where Germany enters the picture, for it was here that psychiatry was born, here where psychiatry was nurtured and grew, and here where psychiatry would commit one of the world's most horrific atrocities.

    Filmed in Germany and Austria, The Age of Fear contains shocking personal testimony and revealing inside footage that tell the true story of psychiatry, whose reliance on brutality and coercion has not changed since the moment it was born.

    Psykiatrini kuoli. Lääkitseminen loppui.


  • PHHYKY

   Jouduin viime toukokuussa pakkohoitoon mennessäni Päijät-Hämeen keskussairaalaan hakemaan antibioottia virtsatietulehdukseen. Minulla oli aikaisemmin ollut masennusta ja univaikeuksia ja jo tuolloin oli todettu, että neuroleptit ovat pahinta myrkkyä mitä minull voi antaa. Koskaan ennen pakkohoitoon ja pakkoneuroleptien syöttöä en ollut halunnut kuolla.
   Pakkohoidossa minulle pakkosyötettiin (tai aluksi annettiin injektiona kun en suostunut suyömään) neuroleptejä huolimatta siitä että sanoin että oloni on kestämätön eli haluan vain kuolla. Ainoa keino jolla selvisin elossa oli kun parin viikon jälkeen tajusin että minun on tehtävä kaikkeni teeskennelläkseni että lääkitys parantaa oloani ja olla kaikesta hoitohenkilökunnan kanssa samaa mieltä.
   Pois päästyäni olin shokissa ja meni 2kk ennen kuin ymmärsin lopettaa Olatsepiinin. Sen jälkeen kokeiltiin avohoidossa vielä kuutta muuta neuroleptiä jotka pahensivat oloani. Sen jälkeen kieltäydyin syömästä yhtään neuroleptiä johon lääkäri totesi että siinä tapauksesta odotetaan että menen niin huonoon kuntoon että minut määrätään pakkohoitoon ja pakkosyötetään neuroleptejä.
   Siitä lähtien olen joka päivä harkinnut itseni tappamista mutta apua en voi edes pyytää. Lihoin pakkohoidossa kuukaudessa 20kg jonka jälkeen olen hävennyt itseäni niin paljon ettei minulla ole lainkaan sosiaalista kanssakäymistä ihmisten kanssa. Ei ole edes vaatteita joihin pukeutua ja rahatilanteenikin kärsi huomattavasti ja huononee koko ajan.
   Neuroleptit aiheuttavat minulle halun kuolla ja vaikean itsetuhoisuuden mutta vaikka olen sen satoja kertoja sanonut en saa muuta lääkettä. Taistelen joka päivä selvitäkseni elossa kunnes neuroleptien aiheuttama totaalisen elämänhalun menetys toivoakseni helpottaa.

   • lkjhgt

    Mitä siellä keksussairaalassa tapahtui että jouduit pakkohoitoon?


   • apujajeesuksesta

    rukoile jeesusta ja siltä apua ja rauhaa :)


   • henkivaipaino
    apujajeesuksesta kirjoitti:

    rukoile jeesusta ja siltä apua ja rauhaa :)

    No eihän pakkohoitoon joudu, jos ei ole itselle tai muille vaaraksi. Neuroleptejä ei anneta vastentahtoisesti injektiona kuin psykoottiselle ...


  • henkivaipaino

   Aikaisemmin, ennen kuin nuo Olantsapiinit ja muut toisen polven neuroleptit tulivat, psykoosikuntoutujat kuolivat usein oman käden kautta. Toisen polven neuroleptien käyttööntulon jälkeen psykoosikuntoutujien itsemurhakuolleisuus on laskenut samalle tasolle kuin keskimäärin muullakin väestöllä. Eli ne lääkkeet juurikin pitävät sen itsetuhoisuuden aisoissa. Siksi sinun kannattaisi ottaa se lääke. Painoa ne kyllä nostavat.

   • EiIkinäEnää

    Ei muuten lihottanut. Paino tippui kilon viikossa. Ruokahalu nolla. Pakottamalla itseni sain jotain nieleskeltyä alas.


  • Huolissaane

   Voiko olantsapiini ja risperidon aiheuttaa myös aloittajan viestissä olevia juttuja? Tekeekö olon epätodelliseksi,poissaolevaksi ja kamalaksi kuin ei olisi olemassakaan ja olo on kamala koko ajan?

   • EiIkinäEnää

    Voi. Kokemusta on. 2 mg päivässä Risperidonia tuhoaa ihmisen täysin.


  • eihuomaaitse

   Mistä tuntee että tarvitsee lääkettä?

   Huomaako olossa itse?

   Jos ei itse huomaa ja annetaan piikki? Miten se voi olla mahdollista?
   Ei ihmistä voi päivystyksessä keskussairaalassa noin vaan ottaa kiinni ilman syytä , sitoa ja viedä jonnekin tuntemattomaan

   Paitsi, jos on sotkenut elämänsä. raha-asiansa, tuhlannut kaiken,.....

  • EiIkinäEnää

   3 kuukautta 2 mg päivässä Risperidonia riitti aiheuttamaan tardiivin dysginesian oireita.
   Lääke määrättiin unihäiriöön.

   • Recipe4Catastrophe

    Neuroleptia uniongelmiin. X)


   • EiIkinäEnää
    Recipe4Catastrophe kirjoitti:

    Neuroleptia uniongelmiin. X)

    Niinpä. Ja ekana lääkkeenä. Ja minä hullu söin niitä lääkärin määräämiä. Lääkärin määräämät lääkkeethän kuuluu syödä.


   • On.olo.onnellinen

    Tuo lääke on terveellinen ja hyvää oloa tuottava.
    Aion syödä sitä edelleen. Mieli on virkeä ja olo energinen!
    Suosittelen!


   • EiIkinäEnää
    On.olo.onnellinen kirjoitti:

    Tuo lääke on terveellinen ja hyvää oloa tuottava.
    Aion syödä sitä edelleen. Mieli on virkeä ja olo energinen!
    Suosittelen!

    Kooklaa: Tardiivi dyskinesia / videot

    Minut pelasti YouTube. Älysin mitä lääkkeet tekevät minulle. En ollut lainkaan sairas, kaikki johtui lääkityksestä. Jokainen päivä oli parempi kun vähensin ja lopulta lopetin lääkityksen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29514
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20721
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14053
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10826
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7966