En jaksa siivota

kotiani...

Ja kuvitelkaa, nuorempana olin täydellinen vastakohta, jatkuvasti siivoamassa. Onko apua, vinkkejä, miten jaksaisin, saisin siivottua kotiani?

33

4697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs sottapytty

      Itsellä paras keino olisi kutsua vieraita ja siksi minun luona harvoin käy ketään kun en jaksa siivota.

    • kylmä lasi vettä

      avaa ikkuna ensimmäiseksi niin vaihtuu ilma, sitten lasillinen vettä ja isoimmat roskat lattialta ja pöydiltä roskiin ja roskapussit ulkoroskikseen. sen jälkee yleensä on helpompi esim. imuroida tai tiskata jos on tiskejä.

      • kylmä lasi vettä

        ihmiset juo muutenki liian vähän vettä, auttaa aineenvaihunnassa ja tulee virkeämpi ja helpompi olo ku juo lasin kylmää vettä.


      • huomenna siivouspv
        kylmä lasi vettä kirjoitti:

        ihmiset juo muutenki liian vähän vettä, auttaa aineenvaihunnassa ja tulee virkeämpi ja helpompi olo ku juo lasin kylmää vettä.

        Minä voisin myös viskata päälleni lasillisen kylmää vettä! En itsekään meinaa jaksaa siivota ja tiskata, kun kaikki masentaa.


      • SuperKaaos

        Heh! Roskien kerääminen ja ulosvienti ei ole vielä lähelläkään imurointikelpoisuutta.

        Lattialla ja tasoilla on vaatteita ja tavaroita, joille ei ole paikkaa.

        On ihan helppoa tiskata, pestä pyykkiä ja laappailla pahimpia roskakasoja lattialta, mutta siistiä ei tule koskaan.


    • rättiväsynyt

      Terveydentilan niin salliessa saavillinen kylmää vettä niskaan,
      säännöllisesti.
      Minulla ei taida enää tuokaan konsti auttaa.

    • Jaa homma osiin

      Sama täällä!

      Nyt kevät on paljastanut kaiken, ihan kuin olisi esirippu vedetty edestä ja valonheittimen kiila suunnattu kämppäni siivottomuuteen. Se tuntuu niin lannistavalta..

      Mutta ei auta. Ainoa keino on jakaa ylivoimaiselta tuntuva urakka osiin.

      Tee päätös, että tänään, ei vaan NYT, siivoat vaikkapa keittiön tiskipöydän. Tai tee päätös, että siivoat yhden huoneen, tai tietyn asian.

      Tai tee päätös, että nyt siivoat 15 minuuttia. Jatkat huomenna. Huomenna päätät, että siivoat vaikkapa puoli tuntia. Jos puolen tunnin kuluttua tuntuu siltä, että voit hoitaa homman loppuun, hoida, mutta älä ota siitä stressiä. Päiviä riittää.

      Tai sitten voisit laittaa kännykän muistuttamaan päivittäin, että nyt siivoa 15 minuuttia. Näin kämppä pysyy kohtuullisessa kuosissa.

    • kevättä rinnassa

      Aloitin unta auttavan masislääkityksen n. 5 viikkoa sitten ja eilen tapahtui se mitä tässä huushollissa ei ole tapahtunut 4 vuoteen - minä siivosin monta tuntia! Tuli vaan sellainen olo että voisi siivota ja yhtäkkiä olinkin työntouhussa. Nyt olen onnellinen.

      • kevättä rinnassa

        Ennen tein niin, että laitoin kännykän kellon soimaan esim. 10min päähän. Sitten siivosin ihan täysillä odottaen milloin kännykkä soi. Sitten annoin itselleni luvan lopettaa - mutta usein halusin vielä vähän sieltä ja täältä siivoilla. Kokeile, saattaa toimia.


      • Anonyymi
        kevättä rinnassa kirjoitti:

        Ennen tein niin, että laitoin kännykän kellon soimaan esim. 10min päähän. Sitten siivosin ihan täysillä odottaen milloin kännykkä soi. Sitten annoin itselleni luvan lopettaa - mutta usein halusin vielä vähän sieltä ja täältä siivoilla. Kokeile, saattaa toimia.

        Uu mä kokeilen tota heti just nyt


      • Anonyymi
        kevättä rinnassa kirjoitti:

        Ennen tein niin, että laitoin kännykän kellon soimaan esim. 10min päähän. Sitten siivosin ihan täysillä odottaen milloin kännykkä soi. Sitten annoin itselleni luvan lopettaa - mutta usein halusin vielä vähän sieltä ja täältä siivoilla. Kokeile, saattaa toimia.

        Olen ajatellut, että pyrin siivoamaan aina yhden kohdan kerrallaan. Ei minulla ole tip top, mutta kelpaa minulle. Jos joku tulee, silloin koetan siivota kunnolla.


    • villakoiriako?

      en itsekkään jaksa etsiä imuria ja jostakin syystä roskapussi usein unohtuu viedä.siirrän asioita huomiseen ja huomiseen eli hamaan tulevaisuuteen.ratkaisin asian niin etten pyydä ketään kylään kun koti sekaisin.väkisin siivouksesta ei tule mitään muutakuin ahdistusta.teen pieniä asioita pikkuhiljaa kun tunnen jaksavani.jos en jaksa niin armahdan itseni.hitaasti hyvä tulee.olikohan tuollainen jatkuvasti siivoaminenkaan ihan tervettä?joka tapauksessa nyt sun mieli etsii sulle kultaista keskitietä suoriutua.anna itsellesi armoa ja aikaa.

      • Anonyymi

        Sama


    • sitruunatar

      helpoin ratkaisu : ulkoista siivous mut jos ei rahallisesti mahkuja niin sitten vaan ite rehkimään,vaikka huone kerrallaan tai vaikka lattiat yhtenä pv:nä,jne..

    • Clean

      Joo, joka päivä vähän....Lepää jos siltä tuntuu ja jatka ilman "pakkopakko"- ajatuksia.

    • qwgergh

      en jaksa itsekään siivota, siivoan sit joskus kun on siihen tarkoitukseen energiaa.

    • ¤!"#%

      En minäkään jaksaisi siivota, tiskata, pestä pyykkiä, kaupassa käyntikin tuntuu mahdottomalta. Joskus menee jopa pari päivää että saan vietyä edes roskapussin.

      • ¤!"#%

        Niin ja nyt on kulunut jo yli vuorokausi etten ole poistunut edes ulko-ovesta pihalle.


      • ¤!"#%
        ¤!"#% kirjoitti:

        Niin ja nyt on kulunut jo yli vuorokausi etten ole poistunut edes ulko-ovesta pihalle.

        Olen aikaisemminkin elämässäni ollut varmaan jopa useita päiviä putkeen sisällä poistumatta mihinkään kämpästäni.


    • aurinko,kuuXXX

      Itekkin mietin tässä, miten tämän karsean sotkuisen kotini saisin siistiksi. Mutta ei kait muuta ole kuin siivoaminen. Siis,...millä voimilla?....kun ei jaksa.

      Kun on tarpeeksi sotkuista niin ei voi ees kutsua ketään. Sitten se yksinäisyys vaan jatkuu jatkumistaan sekaisessa kodissa.

      Olisi kyllä syytä aloittaa jonkinmoinen järjestely vaikkapa pää kainalossa. Pöytien päälliset täynnä ym. ei täällä kyllä voi tehdä kohta mitään, kun ei löydy yhtään vapaata paikkaa kohta edes itselle istua. Joka tuolilla vaatteita ym.

      Joopa,...

    • tehkääs testi

      Itsensä liikeelle pakottaminen pienin erin on viisasta. Liikkumattomuus ja siivoamattomuus pahentaa oloa ja masennusta. Eli kannattaa pyytää niitä apuja jos sotkeminen on noin helppoa, joku tulee varmaan neuvomaan ja vään jeesaamaan.. Olen kärsinyt masennuksesta -vakavastakin- 8 kertaa elämäni aikana mutta, se mikä aina sai oloni paranemaan pikkuhiljaa oli juuri tämä- Siivous! Niin että hiki virtaa.. Sitten suihkuun. Kannattaa kokeilla vaikka olisi pää kainalossa. Ikkunat auki, kesäisin yötäpäivää. Saa aivot happea. Niin ja läppärit kiinni :)

      • Anonyymi

        Minulla toimii sekin, että päivittäin vedän kulkuväylät pölyttömäksi varrellisella kumilastalla. Sitten sohvantakuiset ja nurkat vedän joskus rätillä.


    • rappiollaonhyväolla

      miksi pitää siivota? siivoan ehkä kerran vuodessa. kun syön, huuhtelen lautasen. käytän vain yhtä lautasta eli ei tiskiä. imuroida en jaksa, pölyä ehkä saattaa vähän tulla ajan kanssa, mutta kun jättää verhot laittamatta yms. pölyäkin kertyy vähemmän. roskat tietty pitää välillä viedä, mutta nekin kun vie kerralla jätesäkissä niin sen voi minimoida viemällä kerran kuussa. siis maitotölkit ja vastaavat roskat. kanan luut voi heittää vaikka ikkunasta.

      kun ei täällä kukaan muu ikinä käy, niin mitä väliä miltä tämä kämppä näyttää.

    • Kultainen kauris

      Itse siivoilen miltein päivittäin vähän. Minulle se on rauhoittavaa ja käy meditoinnista, kun saa antaa pään olla ihan tyhjä ja vain hoitaa hommat. Sitten onkin taas siistimpää ja voi olla ylpeä itsestään. Joskus tosin kuuntelen jotain hauskaa kuunnelmaa samalla kun siivoilen. Tuo lisää motivaatiota, kannattaa kokeilla! :)

    • SuperKaaos

      En ymmärrä. Siivoan päivittäin puolisen tuntia, mutta siistiä ei tule koskaan. Sama kaaos aina vaan. Joskus mahtuu paremmin kulkemaan hetken aikaa, mutta parissa päivässä kämppä on saman näköinen kuin ennenkin.

      En aio panostaa siivoamiseen enempää. Tämä on kotini ja asun täällä. Se ja persoonani näkyy täällä. Minulla on muuta tärkeämpää tekemistä. Käyn ulkoilemassa ja kuntosalilla. Joskus työpäivätkin venyvät.

      Minua alkaa ahdistamaan kliinissä kodeissa, joissa kaikki on tyhjää, puhdasta ja hengetöntä. Ehkä se kuvastaa hyvin nykyajan pinnallisuutta. Lämpö ja läheisyys puuttuu, heille riittää että puitteet ovat kunnossa. Kun kodista tehdään edustustila, jokin mättää.

    • junkkistanu

      En ole jaksanut siivota aikoihin.
      Lakanani ovat olleet vaihtamatta varmaan puoli vuotta.

      Olin töissä,enkä jaksnut työpäivän jälkeen mitään muuta kuin odottaa seuraavaa aamua.
      Ainoa siivous on ollut astioiden pesu joskus harvakseltaan. Siis kunnolla,pesuaineen kanssa.

      Nyt en pysty kunnolla sitäkään kun todettiin kiertäjäkalvon repeämä vasemmassa olkapäässä...
      Käden ojennuskin sattuu.

      Kyllä kohtalo on outo.
      Todettiin masennus ja saan hoitoa,mutta nyt panee fysiikka hanttiin...
      Tekisi mieli sanoa,että "KAKAT"" Ja isot sellaiset!!!!!!!

    • r444444444444444

      Mun luukku on aivan helvetin pölyinen, koska en ole jaksanut pyyhkiä rätillä kohta vuoteen. Imuroitua tulee suht säännöllisesti, mutta pinnatkin pitäisi joskus pyyhkiä. Mutku ei huvita. Liekö pölypilven keskellä eläminen kovin terveellistä pitkän päälle? Elämänhallinta epäkunnossa, osa 2052151.

    • jkkl

      mniiikkö

      • tyhjö

        lohdutusta.muillakin tupa sekaisin.minäki ex siivoushullu ja jopa työnäkin siivonut.nyt masentunu ja lojun pedissä melkein yötä päivää.kirottu eläke.masensivat.vihaan itseäni.tätä asuntoa.koti?yksiolo.kaipaan johonki hoitokotiin.niin väsy.mitä tämä elämä?joskus oli kaikella tarkoitus.nyt tyhjö


    • ....................

      Eipä ole paljoakaan motivaatiota siivota ja tehdä kotitöitäkään kun kaikkien mahdollisten ongelmien takia ei koko elämästä tule muutenkaan mitään. Miksi vaivautua siivoamaan kun ei täällä mun kodissani niin usein kukaan vieraile. Itseni takia en viitsi vaivautua. Aivan sama vaikka tukehtuisin pölyyn ja roskiin. Olis suuri helpotus kun ei tällaista elämää tarvisi vaivautua jatkamaan.

    • Demanje

      Itse unelmoin, että pystyisimpä joskus olemaan niin, kuin eräs sukulaiseni, joka aina jotain tehdessään pitää huolen, ettei jää sotkua tai epäjärjestystä. Ja siitä seuraa, että ei ole siivottavaakaan... Ainoastaan pölyjä joskus imuroida...

      Välillä ihmettelen, miten en itse muka voisi pystyä samaan, mutta tilanne ei ole paljoa muuttunut viimeisten 10 vuoden aikana, ehkä hieman olen onnistunut skarppaamaan, mutta edelleen on kaaosta, moskaa ja pölyä.

      Olen nyt alkanut pitämään imuria tuossa kaapin ulkopuolella. Heti, kun vähänkin tuntuu, että pölyä ja energiaa, niin nappaan imurin käteen. Harmittavan usein nämä tarvittavat alkuelementit eivät kohtaa.

    • Näin mä tein

      Moro, et jaksa välttämättä just nyt kun olet masentuneempi. Kuitenki sekaisuus haittaa. Tilaa maksullinen siivooja 2 tunniksi ja auta häntä siivouksessa kertomalla laita tuo vaikka tonne jne.
      Maksaa n 35 e tunti ja sitten saa kotitalousvähennyksen jos on vähennykseen oikeuttavilla listoilla ja tulee ne omavastuut täyteen. Joskus kannattaa maksaa koska koti vaikuttaa niin paljon fiiliksiin kotitalousvähennyksiä ajattelematta. Menee se 60 kuukaudessa johonkin muuhun kuitenki. Mua aktivoi kun pirteä täti tuli ja aloin hiukan itekin jotain siinä apuna hommata.
      Jossain kunnissa saa kotihoidostakin apua mutta ei kaikista. Pienillä tuloilla se on edullisempaa.

    • Anonyymi

      Sama

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe