Karvian joukkoliikenneyhteydet, onko niitä ?

autoton1

Miten Karviasta pääsee opiskelija liikkumaan. Kankaanpäähän, Honkajoelle ja Parkanoon pääsee opiskelijakin päivittäin linja-autolla ja niistä pois. Jalasjärvelle ja Seinäjoelle taas ei ole minkäänlaista yhteyttä, että pääsisi linja-autolla kulkemaan opiskelupaikassa. Opiskelijalle tulisi paljon halvemmaksi asua kotona, mutta nämä Etelä-Pohjanmaalla opiskelevat joutuvat asumaan kalliissa vuokra-asunnoissa näiden olemattomien kulkuyhteyksien takia.

Miksi Karvian päättäjät eivät tee asialle mitään? Voisiko joku yksityinen liikenne-yrittäjä alata ajamaan Karvia-Seinäjoki-linjaa aamuin illoin niin kaikilla opiskelijoilla olisi samat mahdollisuudet asua 15-vuotiaana vielä kotona kuin niilläkin jotka ovat opiskelemassa Parkanossa tai Kankaanpäässä?
Monikin ei hae juuri tänne Etelä-pohjanmaan suuntaan opiskelemaan juuri näiden kulkuyhteyksien takia vaikka siellä olisi opetusta alalle joka kiinnostaisi nuorta. Onhan rajan takana myös ammattikorkeakoulu ym. muita opiskelumahdollisuuksia.

24

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harva Karvia korpi

      _Joukko_liikenneyhteydet vaativat ensin ne joukot, eli äärimmäisen runsaat ihmismassat. Mistä sellaisia Karviasta löytää?

      • kivaa olisi

        Voisihan kuljetuksen järjestää pienemmällä autolla, ei siihen välttämättä kaksikerrosbussia tarvita.
        Olisi tervetullut lisä Karvian palveluihin.


    • oioioi2

      Käyttäjiä olisi, jos olisi liikenneyhteydet. Toimiihan Karviassa vieläkin sivukyliltä keskiviikkoisin joukkokuljetuksia kirkonkylään. Mikä sen mukavampaa olisi kuin päästä aamulla kaupunkiin linja-autolla ja illalla takaisin. Ostoksiin, lääkärissä käyntiin ja muihin asioiden ajamiseen jäisi aikaa. Olisihan se halvempaakin kuin oman auton käyttö nykyään. Mutta kun Karviasta ei ole sellaiseen mitään mahdollisuutta.

    • niisku5

      Karviassa on paljon taksi-autoilijoita ja "koulukyyti-kuskeja" joilla olisi tarvittava kalusto. Eikö kellään heistä olisi innostusta alata kuljettamaan esim. opiskelijoita ym. kyytiä tarvitsevia sinne Etelä-Pohjanmaan suuntaan, jonne ei ole minkäänlaista kuljetusta nykyään.
      Jos joku keksisi kartoittaa moniko päivittäin kulkee siellä suunnassa esim. töissä tai opiskelemassa saattaisi uudelle reitille olla kysyntää. Monikin opiskelija saisi koulumatka-avustuksen ja voisi kulkea kotoa päin koulussa samoin kuten Kankaanpäähän ja Parkanoon menevät opiskelijatkin.
      Yhteiskunnalta myös säästyisi asumistukien maksu opiskelijoille ja opiskelijakin pääsisi halvemmalla asuessaan kotona.

    • paha ongelma

      Kyllä Karviasta pääsee Seinäjoelle linja-autolla. Ensin vain pitää mennä Parkanoon. sieltä pelaa kulkuyhteydet. Naurettavaa sinänsä kun matkaa tulee tämän Parkanon kautta yli tuplaten määränpäähän.

      Mitenköhän esim Sedussa opiskelevat ehtisivät aamuksi kouluun jos joutuisivat käyttämään kyseistä linja-autokyytiä?

      Eikö karvian päättäjät ole tiedostaneet tätä epäkohtaa?

    • näin

      Jos Karviasta kulkisi Etelä-Pohjanmaalle linjuri toisi se myös rahaa Karvian yrittäjille. Ainakin kaffeeta menisi matkahuollosta kun auto sinne pirättäisi.

    • vinkki2

      Eikö tässä olisi nyt hyvä näytön paikka näille uusille valtuutetuille ?
      Laittaa kulkuyhteydet kuntoon vaikka sitten kunnan yrittäjien omalla kalustolla.

    • mummu2

      Kun ne Liikenne yhteydet on kerran lopetettu ei niitä takaisin saa. Niinhän ne kaikki palvelut viedään syrjäisimmiltä alueilta liikekeskuksiin. Ensin menee kulkuyhteydet maailmalle, sitten kyläkoulut sitten kyläkaupat. Pian keskustastakin kuljetetaan lapset naapuripaikkakunnalla sivistymässä.

      Huomio Karvian yrittäjät ! Älkää antako Karvian näivettyä palvelujen puutteessa. Hyvät liikenneyhteydet naapurikuntiin ja kaupunkeihin tuovat lapsiperheitä ja asutusta Karivaan ja sitä kautta veronmaksajia.
      Varmasti Karviassa olisi ammatti-autoilijoita joilla olisi kalusto liikennoöintiin jos vain Karvian kunnan ja päättäjien taholta lähtisi edes pien aloite heidän suuntaan.

      Itse muistan vielä ajan jolloin posti-autokin kulki sivukylillä ja sen kyydissä pääsi asioilleen ja takaisin. Samoin linja-auto kiersi kylillä ihmiset pääsivät tuolloin kulkemaan ilman omaa autoa. Mutta nyt sivukylällä on pakko pitää autoa, vaikka sitä ei tarvitsisi kuin maitopurkin hakemiseen kirkolta.

    • tehkää jotain

      Tehkää nyt Karvian kunnan päättäjät tälle asialle jotain.

    • taksarit huomio

      Jonkun taksikuskin siitä pitää aloite kuntaan tehdä. Ei ne siellä muuten mitään aikaiseksi saa kun kerran vaalitkaan eivät ole lähellä.

    • Yhteistyötä

      Jalasjärven kanssa yhteistyötä, Ilvesjokisia koululaisia kuskataan klo 8 sekä klo 9 kouluun, kuljetukset palvelisivat myös ilvesjokisia kauempana opiskelevia, jotka nykyään joutuvat muuttamaan opiskelija-asuntoloihin.

      • hyvä idis

        Jalasjärveltä on hyvät yhteydet niin Kurikkaan kuin Seinäjoellekin jossa lähimmät ammattikoulut ovat.
        Mutta luulen, että jonkinlainen yhteistyö olisi mahdollista, jos joku taksikuski ottaisi asiakseen alata kuljettamaan opiskelijoita.
        Keräisi ensin Karvialaiset ja sitten Ilvesjokiset aamukyyttiinsä ja illalla hakisi pois.


    • faktaa1

      Ilvesjoki on Jalasjärven puolta, ei Karviaa. Tällä palstalla on viestin aloittaja tarkoittanut Karvian liikenneyhteyksiä Jalasjärven suuntaan ei päinvastoin...käsittääkseni.

      Ilvesjoelta kuljetetaan Karvianpuolella alakoulussa ja taitaapa olla yläkoulussakin sieltä oppilaita.
      Miten nämä klo 8 ja 9 koulukuljetukset hyödyttävät Karvialaisia? Ei Karviasta lähde linja-autoa mihinkään aikaan päivästä Jalasjärvelle.
      Ilvesjoelta on koululaiskyylitys aamuin-illoin Jalasjärven keskustaan, lukioon tai yläkouluun.
      Jalasjärveltä kulkee hyvin linja-autoja esimerkiksi Seinäjoelle, jopa siihen aikaan, että esim. AMK-opiskelijat sekä ammattikoulua ja kauppaopistoa ym. siellä käyvät ehtisivät klo 8.00 alkavaan kouluun. Poiskin sieltä pääsee iltapäivästä melkein tunnin välein, siis Jalasjärvelle.

      Kaikki opiskelijat eivät suinkaan asu opiskelija-asuntoloissa, niistä ei saa asuntoa kuin ensimmäistä vuotta opiskelevat. Opiskelija joutuu etsimään itselleen normaalin vuokra-asunnon ja maksamaan siitä ihan normaalin vuokran, joka on kyllä korkea opiskelijan budjetille. Opintotuki sekä asumislisä harvoin kattaa edes asumiskuluja kaupungissa.

    • sh-opiskelija1

      Juuri näin.
      Omakohtaisena kokemuksena kerron, että Seinäjoen kk-vuokrat pienestä yksiöstä 550 keskihintaa ja lisäksi sähkö ja vesi ym. taloyhtiön maksut.
      Itse kuljin oppilaitoksessa Jalasjärveltä linja-autolla, jonne menin omalla autolla. Tuli paljon halvemmaksi kuin asua siellä, etenkin kun sain vielä koulumatka-avustuksen.

      Eikö Karvialaiset pysty järjestämään jotain kimppakyytiä Jalasjärven linja-autoasemalle aamuin illoin?

    • 2+20=?

      Tää on niitä asioita joiden hoito pienessä kunnassa ei yleensä kiinnosta ketään. Kuitenkin rahaa lapataan koulukyyteihin ja Kelatakseihin, mutta ei näitä tarpeita järkevää ole yhdistää kaikille avoimeksi joukkoliikenteeksi. Ja tämä ei ole vain Karvian ongelma.

      • lupauksia vain.

        Kyllä niitä kunnanherroja sitten kiinnostaa, jos asia on niille itselleen aiheellinen ja oma lehmä olisi ojassa. Mutta kaikki äänestäjien tarpeet unohdetaan sillä hetkellä kun vaalitulos on julkistettu.

        Ne eivät huomaa, että hyvät kulkuyhteydet molempiin suuntiin Karviasta, toisi veronmaksajia kuntaan. Monikin nuori jäisi asumaan Karviaan, jos täältä pääsisi kulkemaan ilman omaa autoa. Ajokortti on nykyään niin kallis investointi, että siihen ei ole kaikilla varaa.


    • 987098

      Huvitti eilen kuunnella kun Vaasalainen rouva valitti radiossa siitä kun siellä eivät bussit liikennöi paikasta paikkaan kuin tunnin välein.
      Kulkisi ne bussit Karviastakin edes aamuin illoin pohjanmaan suuntaan, niin moni olisi onnellinen.

    • näin on

      Ei niillä uusilla päättäjillä ole mitään haluakaan ottaa tälläistä asiaa tai ideaa käsittelyyn. Eihän ne niiden ajatusmaailma taaperra kuin Karviapäivien ja jonkin taide- ja kulttuuritapahtumien järjestämisessä. Mutta kun kyse olisi kuntalaisten hyvinvoinnista ja palveluista epäkohtiin ei puututa millään tavalla.

    • Karvia

      Onhan takavuosina ollut bussiyhteys Pohjanmaalle mutta kun ei ole kulkijoita ja matkustajia niin sellaiset loppuu. Esim. 10 tarvitsijaa ei ole vielä tarpeeksi toimivalle liikenteelle. Nuoret opiskelijat tekevät itse hallaa bussiliikenteelle, heti kun on ajokortti plakkaris lopeteaan yleisten kulkuneuvojen käyttö ja mennään omalla autolla. Ilmiön huomaa myös etelään päin menevissä linja-autoissa. Jotta liikenne toimii pitää käyttäjiä olla päivittäin eikä vain joskus ja jouluna. Kunnan antama tuki tässä on rajallista ja pykälillä rajoitettua.

    • Just joo Karvia

      Monellekin nuorelle opiskelijalle, jotka haluavat asua kotona opiskeluaikana, kulkuyhteydet ovat suuri tekijä koulupaikkakuntaa valitessa. Varmasti olisi paljon Pohjanmaallekin opiskelemaan meneviä jos vain jonkinlainen koulu-kyyditys olisi edes lähimmälle linja-autoasemalle, josta pääsisi aamuin illoin kouluun ja takaisin.
      Onko pakko aina valjastaa suurin menopeli matkaan. Voisihan Karviasta esim. Jalasjärvelle tai jopa Seinäjoelle hoitaa kuljetuksen esin. pikkubussilla tai henkilöautolla, jos tarvittava määrä esim. opiskelijoita löytyisi kyytiin.
      Jotenkin se vain ihmetyttää, miten esim. Jalasjärveltä menee Seinäjoelle melkein tunnin välein busseja mutta Karviasta ei mene yhtään Jalasjärvelle.

      Tasavertaisuuden nimissä pitää lopettaa ns. koululaiskyyti Parkanoon ja Kankaanpäähän. Silloin vasta kaikki Karvian opiskelijat olisivat tasavertaisia keskenään.

    • eriarvoista

      Paljonhan Karviasta on opiskelijoita esimerkiksi Seinäjoella mutta joutuvat asumaan siellä, kun kerran näitä yleisiä kulökuneuvoja ei ole. Monenkaan isä tai äiti ei pysty kuljettamaan aamuin illoin Jalasjärven linja-autoasemalle, että lapsi saisi asua kotona, kuten esimerkiksi Kankaanpäässä ja Parkanossa kouluaan käyvät.

    • kakara3

      Ainakin Karviasta vähenee veronmaksajat tätä menoa. Opiskelijat kotiutuvat koulupaikkakunnilleen, koska joutuvat asumaan siellä kulkuyhteyksien puuttumisen takia. Kukapa Karviaan sieltä enään palaisi, sillä kolmekin vuotta on jo pitkä aika ihmiselämässä. Eihän siellä ole tulevaisuutta autottomalle nuorisolle.

    • Kukkuux

      Joukkoliikenne yhteys toimi karviassa ainaki 4.5. Näköjään. Tai toimi ja toimi. .

    • kok1

      Niin toimi, mutta väärään suuntaan.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe