Epämääräiset tuntemukset/olotilat?

omituisia oireita

Lapseni on viidennellä luokalla,syntynyt terveenä ja ollut aina perusterve. Ei kehityshäiriöitä,oppimisvaikeuksia tai muitakaan psyykkisiä tai fyysisiä sairauksia(migreenistä kärsii ajoittain kuten minäkin mutta ei muuta).

Muistaakseni eskari-iässä/ekalla luokalla kertoi joskus ohimennen että hänellä on hassu olo joskus. Kysyin että mitä tarkoittaa hassulla ololla,niin kuulemma kaikki on niin kuin hidastetusta elokuvasta. En ihan oikein ymmärtänyt mitä tarkoitti eikä hän siitä näyttänyt sen kummemmin "kärsivän".

Tätä on nyt tapahtunut silloin tällöin viime vuosien ajan ja lapseni tulee hyvin ärtyneeksi tällaisesta hetkellisestä epämääräisestä tuntemuksesta,tai miksi sitä nyt sanoisi. Pariin kertaan olen lääkäriltä kysynyt mitä tuo voisi olla ja liittyykö johonkin sairauteen kyseisiä tunnetiloja.
Lääkäri sivuutti kyselyni ohankohautuksella ja tuumasi vain jotain lapsen mielikuvituksesta.

Lapseni sanoo ettei osaa sitä oikein hyvin kuvailla miltä hänestä silloin tuntuu kun tuo "kohtaus" on,mutta kertoi että kaikki liike mitä hän näkee ympärillään(ihmisten kävely tai mikä tahansa) on kuin hidastettua mutta puhe ja muut äänet tuntuu kovilta ja todella nopealta. Tuo kohtaus kestää korkeintaan muutaman minuutin(parista minuutista kymmeneen minuuttiin).Näitä on nyt kouluiässä ollut muutaman kerran vuodessa(5-10kpl). Muuten on siis terve ja iloinen poika,koulukin menee todella hyvin jne.

Onko kenelläkään muulla kokemusta tällaisesta?

9

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epinen vm-89

      Epilepsia? Neurologille varaisin itse ajan.

      • epip

        Sama mullekin tulee mieleen, epilepsia, poissaolokohtauksia ? Neurologia tapaamaan. Lapsen mielikuvitus on ehdottoman väärä vastaus lääkäriltä.


    • Oikosulku aivoissa?

      Itselläni on lapsuudesta ja nuoruudesta samanlaisia kokemuksia, mutta olen ollut kohtausten aikana useimmiten kipeänä ja korkeassa kuumeessa tai ainakin tulossa kipeäksi.
      Nuorena aikuisena sairastin jotakin hengitystieinfektiota (en muista tarkalleen mitä) enkä muistanut syödä muuta kuin antibiootteja. Tuolloin muistan viimeeksi saaneeni kuvaamasi kaltaisen kohtauksen. Tosiaan itse pidin niitä "kuumehoureina", mutta poikasi kuvailee täsmälleen juuri sitä olotilaa jonka itse tunsin.

    • hessuxd

      VARMAA ASPERGER :DDDDDD

    • äitimyös

      Tyttärelläni (nyt 21 v) oli ala-asteella jotain vastaavaa, hän ei kuulemma aina ollut "maassa kiinni". Asiaa silloin tutkittiin ja esim. epilepsiaa etsittiin. Mitään ei löytynyt ja "kohtauksia" tuli harvakseltaan. Tyttö oli jo yläasteella kun ala-asteen koulusta löytyi kosteusvaurio ja hometta, mikä johti koulun purkamiseen. Ammattikoulussa tyttö sairastui rajusti homeista ja joutui keskeyttämään koulun, on nyt työttömänä eikä pysty käymään juuri missään kun sairastuu jo pienistäkin homepitoisuuksista.
      Lisäksi hän sai kilpirauhasen vajaatoiminnan. Epäilemme, että nuo lapsuuden kohtaukset olivat ensimmäinen merkki homealtistuksesta.

    • omituisia oireita

      Kiitos vastauksista,täytyy pyytää lääkäriltä lähete lasten neurologille.

      Lapsi ei ole ollut kuumeessa tai muutenkaan sairaana saadessaan noita "kohtauksia". Migreenikohtaustakaan ei ole ollut tuolloin.

      Miten epilepsiaa tutkitaan/todetaan?

      • Lääkäriltä lähete

        poissaolokohtauksen voi tuottaa esim. kehottamalla lasta puhaltamaan kynttilöitä eli sormia. Kun hän alkaa hyperventiloida kohtaus laukeaa. Epilepsian muotoja on paljon ja tutkimuksissa se kyllä yleensä selviää.

        Omalla lapsellani dg varhaislapsuuden poissaoloepilepsia. Sai lyhyitä kohtauksia 3-vuotiaana johon lääke tehosi heti. Kohtauksen aikana kedkeytti leikin ja tuijotti kattoon. Kertoi joskus myös näkevänsä seinällä värejä ja oli keväälä jolloin kattoon tuijottelu alkoi hyvin mielellään pitkillä päiväunilla, nukkui jopa 15 h vrk. Kaikki luulivat että vain pohtii jotain, ite osasin epäillä koska työn puolesta tunnen epileptikoita. Onneksi tämä muoto paranee aikuisikään mennessä eikä
        lääkitystäkään jatketa paria vuotta kauempaa.

        Tutkimuksiin päästiin heti kun soitin päivystykseen vaikka vielä silloin tuntui epätodennäköiseltä että olis epilepsiaa. Lääkäri kuvasi sairautta aivojen kasvukivuiksi.

        Ilman muuta pitää poikasi tutkia! Jos lieväoireista epilepsiaa ei hoideta, se kehittää ajan mittaan vakavampia muotoja. Näin meille sanottiin.

        Tutkimuksiin kuuluu aivokuvantamisen lisäksi kohtauksen esiin stimulointi ja motorisia ym tutkimksia ja tosi tarkasti tutkitaankin.


    • LKT38

      No hyperventilointi ei epilepsiakohtausta suinkaan useimmiten laukaise, ei sitä sillä voi testailla. (hyperventilointi sen sijaan saa aikaiseksi useilla _paniikkikohtauksia_)


      "Miten epilepsiaa tutkitaan/todetaan? " Mm. EEG-tutkimusella, siis mm. Tosin EEG ei aina tuo sitä esille.

      Kaikkein nopeimmin pääset lapsen kanssa neurologille kun varaat ajan yksityiseltä neurologilta, sinne ei mitään lähetteitä tarvita.

      • iiänä

        Provosoitaessa epilepsiakohtauksia todellakin käytetään apuna hyperventilaatiota. En vaan itse lähtisi kotioloissa kokeilemaan, mutta tosiaan, kyllä se on ihan neurologian osastoilla käytettävä keino.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe