Olen 16-vuotias tyttö ja mulla on ollut akne jo kolme vuotta. Olen käyttäyt satoja eurojen edestä erilaisia aineita mutta olen ollut myös käyttämättä ja antanut ihon rauhoittua. Silti ihoni on ihan kamala: nenä ja posket täynnä mustapäitä, pari kymmentä arpia, viisi ihonalaistq paiseita ja monia pieniä finnejä.. Oon parhaassa iässä mutta en ole muutamaan vuoteen käynyt kertaakaan missään juhlissa tai pahemmin ollut kavereiden kanssa. Akne on pilannut ihmissuhteitani ja romuttanut itsetuntoni. Tuntuu ettei mikään auta ja olen vain neljän seinän sisällä. Mistä ihmeestä saan apua? Vihaan niin tätä!!
Akne pilaa elämäni - mistä apua?
13
725
Vastaukset
- gluteiinitomuus
"satoja eurojen edestä erilaisia aineita "
Siis oletko jo käynyt ihotautilääkärillä?
Muttei se mitään auta,ainoastaan gluteiinitomuus auttaa.
Halleluja!!!!!- Alottaja111
Oon käyny kerran, mutta ostellu ite kaikkia aineita mitä suositeltu. Mitä toi gluteiinittomuus auttaa? Tai miten? Voisin kokeilla sitä, jos se auttais.
- ggrra
Se oli vitsi,ruokavaliot ovat hukkaanheitettyä aikaa.
"mutta ostellu ite kaikkia aineita mitä suositeltu"
Siis suositeltu täällä?
unohda täälläolevien hörhöjen suositukset - MATTI.L.
Hei 16 vuotias tyttö! Oletko lukenut "AKNEMATERIAALIA",hetkessä täydellinen iho?
Itse sain avun pitkään(55v)kestäneeseen akneen.Olen käyttänyt melkein kaikkia
muita keinoja paitsi ROAA,koska sekään ei kaikkia auta, ja sivuvaikutukset voivat
olla pahat.Lyhyesti ,ota 1,5-2.0l vettä ja omega3:sta eli E-EPAA 650mg,vahvuutta,
3 ampulia/vrk:ssa.Omega3:set voit ottaa vaikka yhdellä kertaa,mutta vesi on syytä
ottaa 15min.välein lasillinen(esim.8kpl)aamupäivällä.Ruokaan puolen tunnin tole-
ranssi.Lisäksi jätä sokerit,karamellit,ranskanperunat,munkkipossut,pullat,jne.ros-
karuoka minimiin(pois).E.m.materiaalissa on ainakin 7000 henkilöä saanut apua
aknevaivaan,minä niiden joukossa.Toivottavasti tyttö 16 v:kin! - Hyväihoinen.
Roaccutan. Roaccutan. Roaccutan.
Eli ihotautilääkärille mars. - omshit
Kyllän se on MATTI aika mikä sun finnis paransi jos 55vuotta olet kärsinyt,
useimmilla kuten itselläni omega-3 vain pahentaa akne-ihoa eli et viittis
tyrkyttää noita mustatuntuu neuvojas ja valehdella "7000" avun saaneesta.
Näytä mulle yksikin todistetusti kalaöljyistä avun saaneen
Roaan 16 vuotta on liian vähän mutta kunnon ihotautilääkäri pystyy varmistamaan asian. - koppoti2
Itsellä oli paha kystinen akne söin siihen 9kk roan ja nyt akne tullut pikku hiljaa takasin alkaa menee jo toivo tän kanssa.
- MATTI.L.
Komentti omshit:lle.Olen itsekin käyttänyt selaisia omega 3:sia jotka eivät vaikuta
akneen.(halpoja,vähän vahvuutta jne.)Ikäni ei tunnu vaikkuttavan,jos poikkean oh-
jeista tulee" näppyjä",joten teorasi ei pidä paikkaansa.Hetkessä täydellinen iho ma-
teriaalissa kiina-/suomilääkäri kertoo mihin homma perustuu(lue!)Lisäksi profes-
sori SIMOPOULOS on tutkinut,että omega6/omega3 suhde pitää olla 4:1 tai jopa
1:1.Länsimainen ruoka on 30:1 joten kuutosta tulee aivan liikaa,aiheuttaen tuleh-
duksia.Aknessa onkin siitä kysymys,Minulla parissa päivssä alkaa näpyt/patit hoi-
tumaan,jos tulee syötyä roskaruokaa(omega6:ta).Katso hymyn 4/2012 terveysliitet-
tä ,jossa on kuva itsestäni ,joka todistakoon ainakin yhden avun saaneen.Etei tar-
vitse uskoa "valehteliaksi".Lötyy myöskin netistä se "hymujuttu". - tanja803
Hei.
Aloe veran teho perustuu siihen että keho puhdistuu( ohutsuoli) mitä kautta se vaikuttaa solunuusiutumis tasolla. ihosolut uusiutuvat 3vkon välein, eli näkyviä tuloksia on havaittavissa jo 3kk käytön jälkeen. Solut tarvitsevat ravintoaineita, jotka imeytyvät ravinnosta paremmin, kun vatsa voi hyvin. Ravintoaineiden imeytyminen tapahtuu ohutsuolistossa.
Aknehan on tulehdustila, ja ihmisen immuunivasteesta 70% on juuri siellä suolistossa ja vatsassa.
Aloe vera on itsessään antibakteerinen ja antiseptinen tuote.
Juomaa otetaan 30-90ml päivässä. Aloittaa voi suuremmalla annoksella ja vähentää sitten ns. ylläpito annokseksi. yksi litran pullo maksaa 30e eli noin euron päivässä.
Eikä pidä pelästyä sitä että iho saattaa tulla huonommaksi hetkellisesti aloituksen jälkeen, kun elimistö puhdistaa kuonaineita ulos myös ihon kautta, tämä on hetkellinen reaktio ja tilanne paranee kun hoitoa jatketaan
Ulkoisesti ihoa hoidetaan myös aloe vera tuoteilla.
iho pestään päivittäin liguid soapilla, pullo tätä maksaa 17e ja on myös erittäin riittoisa,( saattaa kestää jopa reilun puoli vuotta)
puhdistetaan pesun jälkeen Activatorilla 14e ja rasvataan propolis/gelly voiteiden sekoituksella propolis voide 26e ja gelly 19e,
tuotteille annan 90 päivän tyytyväisyystakuun, eli jos ei toimi saat rahat takaisin.
http://myaloevera.fi/tanjabrand/kotisivu - salla89st
Hei!
Itse olen hoitanut aknea ja aknearpia salisyylihapolla, jota olen tilannut chemical peel shop nimisestä nettikaupasta. Olen tilannut tähän mennessä 20% ja 30% salisyyliliuosta, jolla olen kuorinut ihoa säännöllisesti. Punoittavat arvet on haalistuneet mukavasti ja näppylät vähentyneet huomattavasti. Viimeksi tilasin samasta kaupasta myös mikrohiontavoidetta ja mikroneulaustelan. Odotan innolla mikroneulaustelaa saapuvaksi, senkin pitäisi auttaa akneen. - viljat pois
Ruoka olkoon lääkkeesi!
Hyviä rasvoja:
Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos- ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).
EI margariinia ( 40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.
Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.
Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:
Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).
Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.
Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.
Proteiinit:
Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.
Hyviä hiilihydraatteja:
Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa korkeintaan 225 g hiilihydraattia päivässä.
Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata kasvikunnan tuotteilla.
Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.- viljat pois
Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.
C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.
C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20 prosenttia läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi.)
C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.
D-vitamiinia 50-125µg / vrk
Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1
Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.
Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.
Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.
Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.
Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.
Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.
Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.
Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.
Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.
Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!
Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään. - viljat pois
viljat pois kirjoitti:
Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.
C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.
C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20 prosenttia läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi.)
C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.
D-vitamiinia 50-125µg / vrk
Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1
Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.
Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.
Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.
Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.
Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.
Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.
Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.
Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.
Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.
Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!
Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.Nujerra akne
http://www.nujerraakne.fi/
Ja missään nimessä EI saa syödä mtään synteettisiämonivitamiineja
http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722698
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k232672Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1072322- 341619
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2391553- 321537
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt401475- 281270
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä201216- 951181