Ihmisten rajoittunut eläinrakkaus

Rajoittunutta

Rajoittunut eläinrakkaus ei ole eläinrakkautta.Esim.sellainen, että pidät vaan koirista ja hevosista jne.Pelkäät tai inhoat muita eläimiä.
Aidosti eläinrakas ihminen rakastaa kaikkia eläimiä, myös luonnoneläimiä.
Joka kerta törmätessäni tälläisiin rajoittuneisiin, ihmisiin en anna joustoa jos hän väittää olevansa eläinrakas.Pyydän häntä korjaamaan, että hän on esim.hevos koirarakas jne.Muista eläimistä tälläiset ihmiset ei välitä tippaakaan.
Erikoista eläinrakkautta.

19

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sopeutumattomat

      Sitten on vielä nämä urbaanit ihmiset jotka ei siedä silmissään minkäänlaisia eläimiä.Kaikki pitää myrkyttää tai ampua ja poistaa heidän tieltään.
      Nämä luomakuntaan sopeutumattomat vinksahtaneet ihmiset.
      Jotka luulee maapallon olevan vain yksin heitä varten.

      • Kylmetys

        Mun mielestä voi olla eläinrakas, vaikka pelkää jotain myrkyllistä rotua tai rotuja. Ei kaikesta tarttee tykätä.


      • luomakunnan kruunu

        Hyvin sanottu!!


      • hyvänosto
        Kylmetys kirjoitti:

        Mun mielestä voi olla eläinrakas, vaikka pelkää jotain myrkyllistä rotua tai rotuja. Ei kaikesta tarttee tykätä.

        mun mielestä ei tiedä eläimistä yhtään mitään, jos kirjoittelee myrkyllisistä roduista.


    • Silti eläinrakas

      Höpö höpö - ei kaikesta tarvitse pitää. :)
      Itse pidän rotukissoista ja pienistä koiraroduista - muut eläimet ei kiinnosta.

      • Gymnetis

        Ottaisitko täydestä ihmisen joka kertoo olevansa lapsirakas mutta tykkää vain ja ainoastaan hiljaisista, rauhallisista ja erityisen hyvännäköisistä lapsista joilla on vaalea tukka?

        Entä ihmisen joka kertoo olevansa ihmisrakas mutta kertoo myös pitävänsä vain ja ainoastaan aasialaissyntyisistä albiinoista?

        Miksi kenenkään pitäisi ottaa täydestä ihminen joka kertoo olevansa eläinrakas mutta häntä kiinnostaa vain murto-osa kahdesta eläinlajista kun maapallolla on miljoonia eläinlajeja?

        Kiinnostaako sinua sitten myöskin vain murto-osa rotukissojen ja pienten koirarotujen ominaisuuksistakin, kuten pörröisyys, silmien suuruus ja kuonon lyhyys, muttei esimerkiksi niiden luontaiset tarpeet tai niiden evolutiivinen historia?


    • huhhuh!!

      No johan on teilläkin suuret onglemat elämässänne....

    • äölkjhgfdsa

      Lähinnä varmaankin tässä haettiin sitä, että esim. ihminen jolla on koiria, mutta "inhoaa naapurin kissoja" eli suhtautuu niihin negatiivisesti, ei ole aidosti sydämeltään eläinrakas. Itselläni on kissoja, mutta pelkään esim.hevosia ja käärmeitä. En silti "inhoa" niiitä tai pidä vastenmielisinä, vaan voin vaikkapa eläinohjelmassa ihastella niitä. Toiset ihmiset ovat pinnallisia/rajoittuneita välittämisessään, yleensä aidosti eläimistä välittävä on muutenkin empaattinen ihminen, tätä tässä varmaankin haettiin.

      • hyvänosto

        lemmikkivihassa on harvoin kyse eläinvihasta, jos "vihaajalla" itsellään on lemmikkejä. useimmiten siinä on kyse lemmikin omistajan toiminnasta, jossa koetaan ongelmia.

        en allekirjoittaisi sitä että eläimistä välittävät ovat yleensä empaattisia. eläinihmisissä on ihan hitosti ihmisvihaajia.


      • Anonyymi

        Kiitos. Hyvin kiteytit.


      • Anonyymi

        Kiitos


    • äölkjhgfdsa

      Totta tuokin, mutta monesti tuossa ihmisvihassakin on kyse juuri kokemuksista toisten ihmisten toiminnnassa.. tunnistan tuon itsessänikin, että maailmassa törmää niin paljon pinnallisiin ja itsekkäisiin ihmisiin, että koen eläimet usein aidompina ja rakastettavampina. Valitettavasti olen kyllä törmännyt henkilökohtaisesti myös koiran omistajiin,(mm.siskoni) jotka jaksavat hehkutella koiriaan mutta kertovat kuinka epämiellyttäviä/kaikkialle pissiviä ja käytökseltään arvaamattomia eläimiä kissat ovat(ilman minkäänlaista negatiivista kokemusta pihoille pissimisestä tms.) Voin kertoa, että edellisessä rivitalo asunnossani, oli piha-aita, jonka alta naapurin koira kaivoi itsensä jatkuvasti omalle pihalleni ja teki myös sinne silloin tällöin tarpeitaan.. :) minua se ei kuitenkaan haitannut tippaakaan, oli kiva saada seuraa ja hauska katsella koiran kaivuu leikkejä, vaikka kissat eivät siitä niin pitäneetkään(enkä ole itse ns. "koiraihminen".)Kaikilla on tottakai omia kokemuksia ja niihin perustuvia ajatuksia eri eläimistä, mutta tuohon alkuperäiseen tekstiin viitaten, luulen että kyse oli nimenomaan ihmisistä, joilla ei ole oikeasti sitä "aitoa sydäntä" eläimiä kohtaan, tai se on jotenkin rajoittunutta. Hämmästyn kyllä itsekkin sellaisista ihmisistä kun heihin aika ajoin törmää, eikä se silti tarkoita etten voisi vaikkapa hyttystä tai muurahaista listiä :)

    • eläintenvihaajiako

      Koiraihmiset mainostavat itseään jatkuvasti "eläinrakkaina" vaikka vihaavat kissoja niin paljon, että usuttavat jopa koiransa niitä raatelemaan. Luonnoneläimet ovat riistaa ja lintuparviin koirat päästetään muuten vaan hätyyttämään ja raatelemaan. Kokemukseni mukaan koiraihmiset ovat harvoin millään tavoin eläinrakkaita, omaan koiraankin kohdistuva rakkaus on ehdollista ja vaatii ehdotonta alistumista "rakastetulta".

    • ihmisteneroja

      Tarvitseeko edes tuoda itseään esille, ja korottaa korokkeelle, kehumalla miten jostakin pitää, tai on pitämättä?
      Se on joidenkin tapa, saada muilta huomiota.
      Kuunnelkaa miten ihmiset oikeasti juttelevat, ja mitä, miten värittävät puheitaan mielenkiintoisemmiksi, dramatisoivat.Siitä kyllä huomaa, onko se oma huomion saaminen keskustelujen pää tavoite, vai keskustelu vaan yleensä.

      Olin kaupassa eilen, ja kaksi vanhaa naista jonotti takanani.Koko jonotuksen ajan, he valittivat, palvelusta jne.Ehkä saivat siitä itselleen nautintoa, kun pääsivät pätemään, en tiedä.Mutta ei se hyvältä kuulostanut, ja jonossa, ei voi kuulemiselta välttyä, vaikka haluaisikin.Joskus tekisi mieli sanoa, että lopettakaa jo, ei tuollaista jaksa.Mutta , ehkä on parempi, vaan kiiruhtaa valitusten ulottumattomiin.

    • tiivitaavetti

      No herranjumala sentään...
      Eläinrakkaus ei ole yksinään sitä, että "vain pidetään eläimistä". Eläinrakas ihminen osaa huolehtia eläimestään, antaa eläimelle hyvän elämän, kuten on aidosti kiinnostunut ja toteuttaa sen lajinmukaiset/rodunmukaiset tarpeet ja vaalii aikaa lemmikilleen. Se jos joku nyt vaan ei satu pitämään jostain eläimestä, ei tarkoita ettäkö ei olisi eläinrakas. Eihän kaikki tykkää pitsassakaan anaksesta kun toiset tykkäävät, tällä periaatteella ei varmasti yksikään maailman ihminen olisi eläinrakas, jessus!

      • Niinpä__

        Hyvin kirjoitettu


    • työttömillekissaparhain

      Ötökätkin ovat eläimiä, mutta myrkyllisten, pistävien ja purevien eläinten pelkääminen on täysin ymmärrettävää.

      Eläinrakas saa pelätä ja olla vähemmän kiinnostunut toisista eläimistä, mutta hänen täytyy siitä huolimatta kunnioittaa niitä kaikkia ja hyväksyä niiden olemassaolo. Eläinrakas ei sano vihaavansa mitään eläimiä eikä halua tehdä millekään eläimelle pahaa.

    • mato

      Eli jos ei rakasta kaikkia ihmisiä ei rakasta yhtäkään kannattas vähän olla avarakatseisempi asioita kohtaan.

    • Anonyymi

      rakastan niin paljon kaikkia eri eläimiä että olen pistänyt eiläimet ykös sialle mun elämässä ja etä muulla elämällä ei ole yhtä paljoo väliä kun eläimillä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe