Eriarvoiset lapset

yksi ylitse muiden

Miten on mahdollista,että toinen vanhemmista voi suosia vain yhtä lasta sisaruskatraasta??Yhdelle lapsista ostetaan kaikki maan ja taivaan väliltä,viedään konsertteihin ja kylpylöihin,shoppaillaan joka viikko jotain uutta.Joulu-ja syntymäpäivälahjat on kalleinta mitä kaupasta löytyy,mutta vain yhdelle lapsista.Kuinka vahingollista lapsen kehityksen kannalta tämmöinen suosiminen voi olla näille "osattomille" lapsille?,puhumattakaan suosikista.

14

1617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajatteleppa ite

      Ehkäpä toinen vankemmista ei ole biologinen ja toinen lapsi on yhteinen?

    • Elämän peruslaki

      Sama tuli mieleen. Jos vaimo on vieraalle käynyt jalkojaan levittämässä ja antanut sen siementää, ei miehellä ole kyllä mitään intoa toisen siittämää alkaa silittämään. Antaa sille omalle (tai omaksi luulemalleen) sitten kaiken mitä annettavissa on, sehän on kaikkialla eläinkunnassa sama juttu. Jotkut eläimet tappavat poisen uroksen siittämät pennut, jotta omat pennut pärjäävät paremmmin. Muistakaa se perustosiasia että mekin olemme eläimiä, sanokoot hihhuli-saarnaajat mitä tahansa.

    • voitaivahantekijät

      Siis ihanko tosissaan olette sitä mieltä että jos lapsi ei ole oma biologisesti niin on hyväksyttävää syrjiä lasta??? Aikuiset päättävät itse kenen kanssa haluavat elää ja saavat luvan hyväksyä myös parisuhteeseen muualta tulevat lapset. Muussa tapauksessa ei parisuhdetta pidä solmia ihmisen kanssa jolla on lapsi joka on jonkun muun siittämä :O Lapsi on täysin syytön vanhempansa/vanhempiensa käytökseen/tekoihin! Tuollaiset vanhemmat eivät ansaitse lapsia lainkaa - eivät toisten eikä edes omiaan!

      • Samaa mieltä

        Lapset ovat rikkaus joille kuuluu rakkaus. He ovat viattomia vanhempiensa riitoihin ja erimielisyyksiin, LASTA EI SAA KÄYTTÄÄ HYVÄKSI vanhempien erimielisyyksien selvityksessä.
        On pariskuntia jotka eivät edes saa lasta vaikka kuinka toivoisivat ja rukoilisivat, monet ovatkin adoptoineet lapsen. Miettikää miltä heistä tuntuu lukea näiden "Elämän peruslaki" tyyppisiä kommennteja.
        Nykyään eletään elatusvelvollisuuden aikakautta, eli tarkottaa sitä että sen kylän paatuneimmankin sonnin ilotikku on "lemmenliemiveron" alainen, joka tulee suorittaa kuukausittain 18 vuoden ajalta mällin ampumisesta.


      • ökkl
        Samaa mieltä kirjoitti:

        Lapset ovat rikkaus joille kuuluu rakkaus. He ovat viattomia vanhempiensa riitoihin ja erimielisyyksiin, LASTA EI SAA KÄYTTÄÄ HYVÄKSI vanhempien erimielisyyksien selvityksessä.
        On pariskuntia jotka eivät edes saa lasta vaikka kuinka toivoisivat ja rukoilisivat, monet ovatkin adoptoineet lapsen. Miettikää miltä heistä tuntuu lukea näiden "Elämän peruslaki" tyyppisiä kommennteja.
        Nykyään eletään elatusvelvollisuuden aikakautta, eli tarkottaa sitä että sen kylän paatuneimmankin sonnin ilotikku on "lemmenliemiveron" alainen, joka tulee suorittaa kuukausittain 18 vuoden ajalta mällin ampumisesta.

        Näin on, mutta voi olla että vaikuttaa... Vaikkei sais. Uusio perhe asioissa ei mene asiat tasan koskaan. Yhteisellä lapsella on vähemmän lahjojen antajia jos näin tavaroissa mitataan.


    • Perhe elämää

      Katson vierestä (seurustelen) samankaltaista tilannetta. Äidillä 3 lasta samalle isälle (en ole lasten isä), joista nuorimmaista suosii ja lellii. Huutaa isommille ja syyttää isompia aina kaikesta. kaikki ovat koulu ikäisiä. itse en voi puuttua asiaan,kun ei kuulemma kuulu mulle. Ns. henkistä väkivaltaa esiintyy aikalailla,kun asiat ei mene niinkuin hän haluais.

    • Kaikki on suhteellis

      Eihän se tietysti kivaa niiden muiden lasten mielestä varmaankaan ole - mutta jos nyt edes muut puitteet ovat kunnossa: asiallinen ruoka, kohtuullinen välittäminen ja perustarpeista huolehtiminen, niin ei ne muutkaan lapset välttämättä kovin huonoja lähtökohtia elämälleen omaa.

      Toki vanhemmat varmasti maksavat aikanaan laskua tuosta "politiikastaan". Koittaa se vanhuus kaikille, jos saa elää.

      Mutta aineellisen mammonan lappaminen lapsen eteen ei kyllä ole sinänsä mitenkään autuaaksi tekevä tekijä vaan aivan muut asiat.

      • syrjitty

        Kyllä joillekin mammonan saaminen on kaikista tärkeitä, jopa varastamalla. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että on myös hieno vanhuus vaikka on toista syriny, tehny paskamaisuuksia a pilannu toisen lapsen elämän. Jotku osaa olla kieroutuneita, vaikka jollekin yhteiskunnalliselle taholle puhuisi, mutta kun ei ole edes kunnon väyliä että saisi kriminaali kierteitä katkaistua näilä patologisilta valehtelijoilta. Tosin noissa kuntien eritahojen asiakaspalvelijoissakin on toivomisen varaa, opettelisivat sosiaalisia ja keskustelemisen taitoja.


    • Mni

      Meitä lapsia on pitkä liuta, mutta äidille kaikki kaikessa on ollut esikoinen. Muilla ei ole mitään väliä. Aluksi se suututti. Nyt se tekee surulliseksi.

    • Olvi Sandels

      Mielenkiintoista. Joku aktiivinen löylykauhakerholainen siirtänyt toiselta palstalta YLI VUODEN vanhan aloituksen tälle palstale, jota ei ikinä olisi kannattanut edes perustaa. Koko witun portaalissa ole enää niin monta käyttäjää, että täältä mitää löylykauhab anukseen työntämiseen orientoitunutta seuraa löytyisi.

    • uuuhigyug

      ikävä kyllä todella yleistä :/
      Ei siinä syynä ole muu kuin vanhempien epävakaus

      • uhrilammas

        Onko tuohon jotain tehtävissä? Ei ainakaan soskun väki. Soskukin, jonka pitäisi järjestellä ihmisten asioita heidän parhaaksi on kuntakohtaisia ja henkilöeroja. Jotku ammatit ja henkilöt on yliarvostettuja, että harva yhteiskunnalllinen tai yhteistyötaho puutuisi asioihin. Miksi epävakaita ja narsistisia persoonia ei laiteta kuriin?


    • Sisaryksi

      Olen nyt yli 40v. ja tiedän hyvinkin miten yksi lapsista on perheessä eriarvoinen kahteen muuhun lapseen
      verrattuna. Isä oli yksinhuoltaja ja kaitsi 3 lasta . Meidän kaksosten ollessa puoli vuotiaita vanhempamme erosivat. Eriarvoisuus johtunee siitä, että isä syytti jotenkin meitä vuotta esikoista nuorempia heidän erostaan. En ole vihainen isosiskolleni hänen erityisen hyvästä kohtelusta, sillä eihän hän tätä asiaa näin järjestänyt. Olen katkera , vihainen ja todella pettynyt isääni joka nyt on jo edesmennyt. Tämä yksinhuoltaja isäni ei koskaan tullut minulle läheiseksi eikä hän mielestäni olisi ansainnut vanhemman titteliä. En voi muuta kuin tehdä omien lapsieni kohdalla toisin, eli kohdella lapsiani tasa-arvoisesti, mikä pitäisi muutenkin olla itsestään selvyys. Juttele huoltajan kanssa asiasta, jos vaan voit ja yritä saada hermostumatta puheyhteys aikaiseksi. Tilanne on tosi arka ja vaatii hienovaraisuutta. Harmi kun tälläista tapahtuu nykypäivänäkin. Lapset ovat syyttömiä tilanteeseen, eivätkä ole voineet valita vanhempiaan. Sinulle voimia jaksaa!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe