Appelsiinipinta nykyautoissa

Jaffaa ovissa

Onko kukaan pannut merkille, minkälaista appelsiinipintaa joidenkin autojen maalipinta nykyään on? Tavallaan on palattu sinne 60-70-luvulle, mutta vain eri syystä. 70-luvulla käytössä olleet primerit, maalit ja lakat ovat olleet melkoisia myrkkyjä, mutta taas sen ajan välineet ja tietotaito ei mahdollistanut niin tasaista lopputulosta.
Nykyään taas on tietokoneohjatut vehkeet ja muut mutta kaikki litkut ovat niin tiukoissa päästörajoissa olevia vesiohenteisia sekundatuotteita, ettei hyvää lopputulosta saada. Ja sitten sekin tosiasia, että autovalmistaja tottakai ostaa maalit, primerit ja kitit sieltä mistä halvimmalla saa, koska tarkoitus on miellyttää osakkaita, ei asiakkaita.

Asiaan kiinnitin tarkemmin huomiota, kun tuli kevätauringossa katseltua uudehkon VAG-konsernin auton maalipintaa. Ja kun tästä kerroin eteenpäin, eräs toinenkin oli vastaavan havainnon tehnyt Volvon uusia malleja liikkeessä kiertäneenä.

Toisaalta nyt omassa autotallissa operoivat harrastelijamaalari voi valehtelematta sanoa tekevänsä yhtä hyvää jälkeä kuin tehtaalla tehdään.

8

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HK:n sinistä

      Halpojen autojen ongelma, ei kallimmissa ole tuota ilmiötä. Auto ei paljoa maksa kun se lähtee tehtaalta ja halpahan myy maailmalla hyvin, ei siihen kannata liikoja panostaa ja nostattaa hintaa jonkun maalauksen takia.

    • Satajeti

      Maalaamoilla on ongelmana "liian hyvä" pinta. Tiukkapipoiset asiakkaat kun haluavat just samanlaisen "rypyläpinnan", kun muissakin osissa.

    • et sillei se menee

      " Halpojen autojen ongelma, ei kallimmissa ole tuota ilmiötä."

      Ei tule yhtään kalliimmaksi sileä pinta kun appelsiinipintakaan.

      " 70-luvulla käytössä olleet primerit, maalit ja lakat ovat olleet melkoisia myrkkyjä, mutta taas sen ajan välineet ja tietotaito ei mahdollistanut niin tasaista lopputulosta."

      Minä olen aloittanut automaalarina 1964, ja kyllä autosta sai tasaisen ja kiiltävän ihan tavallisilla välineillä ja maaleilla jo tuolloin.

      Mutta kun pinnasta ei aina haluta niinsanottua "hullunkiiltävää", jolloin siitä tehdään lievästi appelsiinipintainen ihan tarkoituksella. Ruiskutan autoja satunnaisesti edelleenkin.

      • Maalia Audin pintaan

        Teetkö kokonaisia auton maalauksia? Meinasin vaan ku A6 tarvitsisi uutta pintaa ku n on ylimaalattu joskus TODELLA surkeesti...


    • pyhä lehmä kiiltää

      Hehee mikä dorka aloitus.

    • susirajan poikii?

      No johan on mestarilla hienot asenteet ja tiedot.
      Ensinnäkin tehtaat eivät hanki halviinta kuraa mitä markkinoilta löytyy, vaan saattavat hankkia sieltä mistä halvimmalla saa tietyn tavaran, näihän se menee. Luuletko että tehtailla on vara kokeilla kaikkea litkua mitäå käsiinsä saavat halvalla, tyypillistä suomalaista keskiolutpäistä hourailua.
      Mistä tiedät ettei noita sun esimerkki autoja ole joku jo maalannut uudelleen ja onko sun silmät olleet ihan vireessä. Itse en ole havainnut moista.

    • fdbdfb

      Ettekö tienneet, että golfpallomainen appelsiinimaalipinta vähentää ilmanvastusta?

    • Kallis feikki

      Halpojen?

      Mersut, Audit ja Bemarit kukkii tällä hetkellä kirkkaimmin.
      Fordit hyvänä kakkosena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe