Appelsiinipinta nykyautoissa

Jaffaa ovissa

Onko kukaan pannut merkille, minkälaista appelsiinipintaa joidenkin autojen maalipinta nykyään on? Tavallaan on palattu sinne 60-70-luvulle, mutta vain eri syystä. 70-luvulla käytössä olleet primerit, maalit ja lakat ovat olleet melkoisia myrkkyjä, mutta taas sen ajan välineet ja tietotaito ei mahdollistanut niin tasaista lopputulosta.
Nykyään taas on tietokoneohjatut vehkeet ja muut mutta kaikki litkut ovat niin tiukoissa päästörajoissa olevia vesiohenteisia sekundatuotteita, ettei hyvää lopputulosta saada. Ja sitten sekin tosiasia, että autovalmistaja tottakai ostaa maalit, primerit ja kitit sieltä mistä halvimmalla saa, koska tarkoitus on miellyttää osakkaita, ei asiakkaita.

Asiaan kiinnitin tarkemmin huomiota, kun tuli kevätauringossa katseltua uudehkon VAG-konsernin auton maalipintaa. Ja kun tästä kerroin eteenpäin, eräs toinenkin oli vastaavan havainnon tehnyt Volvon uusia malleja liikkeessä kiertäneenä.

Toisaalta nyt omassa autotallissa operoivat harrastelijamaalari voi valehtelematta sanoa tekevänsä yhtä hyvää jälkeä kuin tehtaalla tehdään.

8

253

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HK:n sinistä

   Halpojen autojen ongelma, ei kallimmissa ole tuota ilmiötä. Auto ei paljoa maksa kun se lähtee tehtaalta ja halpahan myy maailmalla hyvin, ei siihen kannata liikoja panostaa ja nostattaa hintaa jonkun maalauksen takia.

  • Satajeti

   Maalaamoilla on ongelmana "liian hyvä" pinta. Tiukkapipoiset asiakkaat kun haluavat just samanlaisen "rypyläpinnan", kun muissakin osissa.

  • et sillei se menee

   " Halpojen autojen ongelma, ei kallimmissa ole tuota ilmiötä."

   Ei tule yhtään kalliimmaksi sileä pinta kun appelsiinipintakaan.

   " 70-luvulla käytössä olleet primerit, maalit ja lakat ovat olleet melkoisia myrkkyjä, mutta taas sen ajan välineet ja tietotaito ei mahdollistanut niin tasaista lopputulosta."

   Minä olen aloittanut automaalarina 1964, ja kyllä autosta sai tasaisen ja kiiltävän ihan tavallisilla välineillä ja maaleilla jo tuolloin.

   Mutta kun pinnasta ei aina haluta niinsanottua "hullunkiiltävää", jolloin siitä tehdään lievästi appelsiinipintainen ihan tarkoituksella. Ruiskutan autoja satunnaisesti edelleenkin.

   • Maalia Audin pintaan

    Teetkö kokonaisia auton maalauksia? Meinasin vaan ku A6 tarvitsisi uutta pintaa ku n on ylimaalattu joskus TODELLA surkeesti...


  • pyhä lehmä kiiltää

   Hehee mikä dorka aloitus.

  • susirajan poikii?

   No johan on mestarilla hienot asenteet ja tiedot.
   Ensinnäkin tehtaat eivät hanki halviinta kuraa mitä markkinoilta löytyy, vaan saattavat hankkia sieltä mistä halvimmalla saa tietyn tavaran, näihän se menee. Luuletko että tehtailla on vara kokeilla kaikkea litkua mitäå käsiinsä saavat halvalla, tyypillistä suomalaista keskiolutpäistä hourailua.
   Mistä tiedät ettei noita sun esimerkki autoja ole joku jo maalannut uudelleen ja onko sun silmät olleet ihan vireessä. Itse en ole havainnut moista.

  • fdbdfb

   Ettekö tienneet, että golfpallomainen appelsiinimaalipinta vähentää ilmanvastusta?

  • Kallis feikki

   Halpojen?

   Mersut, Audit ja Bemarit kukkii tällä hetkellä kirkkaimmin.
   Fordit hyvänä kakkosena.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   150
   4248
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   270
   2786
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   2314
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1934
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1201
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1129
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1101
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   148
   988
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   877
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   824
  Aihe