Mikä on etiäinen?

mikä se on?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Etiäinen

Etiäinen (myös eeliänen) on kansanuskomusten mukaan ihmisen kuvajainen, kaksoisolento tai aistittava vaikutelma, joka kulkee hänen edellään ja tekee tai on tekevinään edellä samoja asioita jotka asianosainen myöhemmin itse tekee. Etiäiseksi voidaan kutsua myös kokemusta tällaisen "olennon" kohtaamisesta. Etiäinen voi kuulua, joskus näkyäkin.

Ihmiset saattavat kuulla esimerkiksi perheenjäsenensä kävelevän pihaan, avaavan oven, jopa nähdä tämän hahmon tai varjon, kunnes huomaavat, ettei tämä todellisuudessa vielä tullutkaan. Pian perheenjäsen kuitenkin tulee ja toistaa saman kuin etiäisensä.

Etiäinen on kansanuskomus, eikä sille ole tieteellisiä perusteita.

Aika suppea määrite?

Olen pitänyt myös ennen tapahtumaa tapahtuvana varoituksena tai tietona jonka saa vasta tapahtuman jälkeen kohdalleen.

minulla on elämässä ollut monia, joiden sisällön olen tajunnut vasta kun asia on tapahtunut..
Myös unena tapahtuvana..
Lapsuuskotini ei ole enää suvun omistuksessa, näin unta että olin siellä ja tulin ulos poistuneeksi kahden pienen lapsen kanssa. Unessa luulin heitä sisarikseni. Puin ja lähdin kuin myös siskot ja ulkona huomasin olivat avojaloin ja paljain käsin.. Minä en olin pukeutunut talvea varten..
Koti on myynnissä nyt toista kertaa vahingossa näin Etuovi Com.
Kun isä kuoli, tulin illalla kotiin oli pimeää, mutta kotiovella oli kuin musta säkki johon kävelin, oli vaikea jopa hengittää.
Äiti soitti n.10 min. päästä, tiesin heti isä on kuollut, vaikka ei ollut sairastanut...
Äiti kysyi: "Tiedätkö mitä?" Vastasin: "isä on kuollut." Äiti sai raivarin... Sanoin; Et muuten olisi soittanut, omaan laskuusi et minkään muun asian takia. " oli jo 15 vuoden kokemus siitä...
Aina kun tulen sairaaksi näen unta että olen eräässä entisessä työpaikassani jossa oli todella ikävä kiusaaja jäin 14v. ennen aikaiselle eläkkeelle hänen takiaan..


Minkä käsitätte etiäiseksi?

4

3874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Astraaliminä"

      Etiäinen on siis semmonen astraalihenki. Joilaki se astraali minä on voimakas, joilaki vähän heikompi. Jos esim mietit, että siepä lähet sinne ja sinne ja teet niin ja näin, ajatuksesi on voimakas ja astraaliminäsi on kans aika voimakas, niin ne, jotka sinut vois nähä, näkee/kuulee sinut. Tietenki se, kauanko sulla ittelä kestää paikale päästä, riippuu ihan siitä, kuinka voimakas se astraaliminä on. Joilaki se mennee tuntia aikasemmin, joilaki puoli ja joilaki 10min.

    • Missä ketjussa oli t

      Onko kukaan nähnyt etiäistä, miten tässä euron kriisissä käy? Nyt Barroso vaatii jo yhteisiä bondeja, joita Saksa on vastustanut. Se on pakkokeino tehdä liittovaltio, että velat voi tasata kaikkien kesken. Miten nämä meidän eu-uskovaiset saadaan pois tuosta kelvottomasta systeemistä?

    • asdvsdfv
    • etiäsuni

      Näin jo useita vuosia sitten ainakin voi kai sanoa etiäsiunen. Ja silloin tällöin olen nähnyt saman tilanteen unessa sen jälkeenkin. Olen miettinyt herättyäni että mitähän uni meinaa. Pari viikkoa sitten tunnistin todellisuudessa eläväni tämän tapahtuman. Tunnistin tapahtuman vasta useita päiviä tapahtuman jälkeen ja mietin sitä että miksiköhän olen nähnyt tätä tilannetta etukäteen ja vielä näinkin kauan etukäteen. Tilanne sinänsä ei ollut kovin kummoinen. Ja näen harvoin tällaisia unia, tai ylipäänsä mitään unia, jotka jäävät mieleen. Se oli unessa ikäänkuin tilannekuva että makaan sängyllä ja useita valkotakkisia on ympärillä ja minuun pistetään pitkä piikki. Unessa katselin tilannetta ikäänkuin jalkopäästä jonkin matkaa takaa kun todellisuuden tapahtumassa siis makasin siis sängyllä ja lääkäri pisti pitkällä piikillä puudutusainetta käteeni jonka jälkeen murtumakohta asetettiin paikalleen ja käsi lastoitettiin. Kyseessä oli pieni vamma mutta jostakin syystä paikalla oli useita valkotakkisia lääkäreitä juuri niinkuin unessa. Muita lääkärinhoitoa vaaitivia tapahtumia minulla ei ole ollut näiden vuosien aikana. Mielessäni ei unien jälkeen ole ollut että kyseessä voisi olla näin pieni asia varsinaisesti unessa ei ollut kovin ahdistavaa mietin kuitenkin aina herättyäni että sairastunkohan pahemmin tai onko tuo vaan jokin painajainen johtuen syömisestä ennen nukkumaanmenoa tms. Olen tietenkin helpottunut että oli niin pikku juttu mietin kuitenkin että miksiköhän tämä tilannekuva näkyi etukäteen jo silloin siis kun asuin ihan eri paikkakunnalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe