Mikä on etiäinen?

mikä se on?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Etiäinen

Etiäinen (myös eeliänen) on kansanuskomusten mukaan ihmisen kuvajainen, kaksoisolento tai aistittava vaikutelma, joka kulkee hänen edellään ja tekee tai on tekevinään edellä samoja asioita jotka asianosainen myöhemmin itse tekee. Etiäiseksi voidaan kutsua myös kokemusta tällaisen "olennon" kohtaamisesta. Etiäinen voi kuulua, joskus näkyäkin.

Ihmiset saattavat kuulla esimerkiksi perheenjäsenensä kävelevän pihaan, avaavan oven, jopa nähdä tämän hahmon tai varjon, kunnes huomaavat, ettei tämä todellisuudessa vielä tullutkaan. Pian perheenjäsen kuitenkin tulee ja toistaa saman kuin etiäisensä.

Etiäinen on kansanuskomus, eikä sille ole tieteellisiä perusteita.

Aika suppea määrite?

Olen pitänyt myös ennen tapahtumaa tapahtuvana varoituksena tai tietona jonka saa vasta tapahtuman jälkeen kohdalleen.

minulla on elämässä ollut monia, joiden sisällön olen tajunnut vasta kun asia on tapahtunut..
Myös unena tapahtuvana..
Lapsuuskotini ei ole enää suvun omistuksessa, näin unta että olin siellä ja tulin ulos poistuneeksi kahden pienen lapsen kanssa. Unessa luulin heitä sisarikseni. Puin ja lähdin kuin myös siskot ja ulkona huomasin olivat avojaloin ja paljain käsin.. Minä en olin pukeutunut talvea varten..
Koti on myynnissä nyt toista kertaa vahingossa näin Etuovi Com.
Kun isä kuoli, tulin illalla kotiin oli pimeää, mutta kotiovella oli kuin musta säkki johon kävelin, oli vaikea jopa hengittää.
Äiti soitti n.10 min. päästä, tiesin heti isä on kuollut, vaikka ei ollut sairastanut...
Äiti kysyi: "Tiedätkö mitä?" Vastasin: "isä on kuollut." Äiti sai raivarin... Sanoin; Et muuten olisi soittanut, omaan laskuusi et minkään muun asian takia. " oli jo 15 vuoden kokemus siitä...
Aina kun tulen sairaaksi näen unta että olen eräässä entisessä työpaikassani jossa oli todella ikävä kiusaaja jäin 14v. ennen aikaiselle eläkkeelle hänen takiaan..


Minkä käsitätte etiäiseksi?

4

4113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Astraaliminä"

      Etiäinen on siis semmonen astraalihenki. Joilaki se astraali minä on voimakas, joilaki vähän heikompi. Jos esim mietit, että siepä lähet sinne ja sinne ja teet niin ja näin, ajatuksesi on voimakas ja astraaliminäsi on kans aika voimakas, niin ne, jotka sinut vois nähä, näkee/kuulee sinut. Tietenki se, kauanko sulla ittelä kestää paikale päästä, riippuu ihan siitä, kuinka voimakas se astraaliminä on. Joilaki se mennee tuntia aikasemmin, joilaki puoli ja joilaki 10min.

    • Missä ketjussa oli t

      Onko kukaan nähnyt etiäistä, miten tässä euron kriisissä käy? Nyt Barroso vaatii jo yhteisiä bondeja, joita Saksa on vastustanut. Se on pakkokeino tehdä liittovaltio, että velat voi tasata kaikkien kesken. Miten nämä meidän eu-uskovaiset saadaan pois tuosta kelvottomasta systeemistä?

    • asdvsdfv
    • etiäsuni

      Näin jo useita vuosia sitten ainakin voi kai sanoa etiäsiunen. Ja silloin tällöin olen nähnyt saman tilanteen unessa sen jälkeenkin. Olen miettinyt herättyäni että mitähän uni meinaa. Pari viikkoa sitten tunnistin todellisuudessa eläväni tämän tapahtuman. Tunnistin tapahtuman vasta useita päiviä tapahtuman jälkeen ja mietin sitä että miksiköhän olen nähnyt tätä tilannetta etukäteen ja vielä näinkin kauan etukäteen. Tilanne sinänsä ei ollut kovin kummoinen. Ja näen harvoin tällaisia unia, tai ylipäänsä mitään unia, jotka jäävät mieleen. Se oli unessa ikäänkuin tilannekuva että makaan sängyllä ja useita valkotakkisia on ympärillä ja minuun pistetään pitkä piikki. Unessa katselin tilannetta ikäänkuin jalkopäästä jonkin matkaa takaa kun todellisuuden tapahtumassa siis makasin siis sängyllä ja lääkäri pisti pitkällä piikillä puudutusainetta käteeni jonka jälkeen murtumakohta asetettiin paikalleen ja käsi lastoitettiin. Kyseessä oli pieni vamma mutta jostakin syystä paikalla oli useita valkotakkisia lääkäreitä juuri niinkuin unessa. Muita lääkärinhoitoa vaaitivia tapahtumia minulla ei ole ollut näiden vuosien aikana. Mielessäni ei unien jälkeen ole ollut että kyseessä voisi olla näin pieni asia varsinaisesti unessa ei ollut kovin ahdistavaa mietin kuitenkin aina herättyäni että sairastunkohan pahemmin tai onko tuo vaan jokin painajainen johtuen syömisestä ennen nukkumaanmenoa tms. Olen tietenkin helpottunut että oli niin pikku juttu mietin kuitenkin että miksiköhän tämä tilannekuva näkyi etukäteen jo silloin siis kun asuin ihan eri paikkakunnalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe