vuoto tuulimunan jälkeen

huolissaanvaan

Tilanne on tälläinen, että mulla todettiin tuulimuna raskaus 2 viikkoa sitten niskaturvotusultrassa. Osasin hieman jo jotain aavistaa koska tuhruvuotoa tuli jo muutamaa päivää ennen. Seuraavana päivänä ultrasta vuoto alkoi lisääntyä ja tuli hyytymiäkin ja vuosi siihen asti, että sain ajan uuteen ultraan jossa todettiin, että kohdussa on enää paksuuntunut limakalvo jäljellä, eli ei tarvittu lääkkeitä eikä kaavintaa. Siitä asti vuoto on jatkunut. Nyt mietin, että onko normaalia kun vuotoa tulee edelleen, muutaman kerran (viimeksi tänään) myös kunnon ryöpsähdyksinä? Ja hyytymiäkin tulee vielä? Koska voi odottaa vuodon loppuvan?

5

1032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä se siitä

      Moi! Osanottoni menetyksestäsi. Jos sun kohtu on kerta tutkittu ja katottu että on ok, niin en olisi huolissaan. Kyllähän tuo 2 viikkoa toki on pitkä aika vuotoa, mutta täytyy muistaa että sulla oli raskaus jo pidemmällä. Itelläni 2 spontaania km:a rv 8 ja niistä molemmista vuodin viikon verran. Mutta jos itseäs silti asia huolestuttaa ja varsinkin jos vuoto vielä runsastuu ja tulee vatsakipuja niin kannattaa soittaa sinne missä ultrasivat ja kysyä neuvoa. Mutta yleensä se on kyllä niin että jos kohtu on ultrattu ja todettu tyhjäks niin kohtutulehduksen riskiä ei pitäis olla ja se jälkivuoto hyytymineen voi kestää pidemmänkin aikaa varsinkin jos raskaus oli pidemmällä.

    • huolissaanvaan

      Kiitos vastauksestasi! Se vuoto paheni sitten vielä niin rajuksi, että pöntöltä ei päässyt ylös tuntikausiin. Soitin sinne missä ultrattiin ja olivat sitä mieltä, että vuoto olisi ollut kuukautiset. Tulevat kuulemma ensimmäistä kertaa keskenmenon jälkeen todella rajuina.

    • kyllä se siitä

      Moi taas! Harmi kuulla että vuoto ylty. :( Kyllä noi menkoilta kuulostais, aika nopeesti alkoi. Tavallisesti ne kai alkaa 4-6 viikon kuluessa km:sta mutta ei tietenkään kaikilla niin mee. Mulla oli kans ihan tajuttomat menkat viimesimmän km:n jälkeen. Verta tuli yösiteidenkin läpi lakanoille ja monet housut meni pyykkiin, lisäks oli hirveet vatsakivut mitkä ei meinannu särkylääkkeilläkään helpottua. Soitin silloin naistentautienpolille ja sanoivat että kuulostaa hormonitasapainon häiriöstä minkä se raskaus aiheutti. Mulla kävi kohtu jotenkin ylikierroksilla. Mutta älä huoli, mulla se helpotti jo muutamassa päivässä. Voimia

      • Elämä koettelee

        Haen kai vertaistukea - kävin ultrassa, lääkäri epäili rv 5 ttä, koska raskaus oli alkanut heti pillereiden lopettamisen jälkeen. Sikiöpussi näytti liian pieneltä. Koska mulla on myös kysta menen naistentautien poliklinikalle ensi viikon keskiviikkona. Lääkäri sanoi että toivotaan että tällä välin tulee luonnollinen keskenmeno. Verta tuli viime pe-la välisenä yönä hieman.

        Pahinta tässä on kaikki raskauden oireet, vatsa on niin turvonnut et en pysty pitämään mitään normaaleja vaatteita. Tuntuu kurjalta ajanjaksolta odottaa "keskenmenoa" kun kuitenkin on kaikki raskausajan oireet. Toisaalta pidin sitä varsinaisena ihmeenä että tulin heti raskaaksi pillereiden lopettamisen jälkeen.

        Ilmeisesti vielä on joku 10% mahdollisuudet että ei olisi tuulimuna, mutta gynegologilla 30 vuotta takana, joten en elättele toiveita. Tämä on ensimmäinen "raskauteni" 33 vuotiaana.


    • huolissaanvaan

      Samaa ihmettelin minä, että voiko kuukautiset tulla näin nopeasti keskenmenon jälkeen, mutta ilmeisesti sitten. Vuotoa tulee edelleen hieman, mutta nyt sen kanssa sentään pystyy jo tulemaan toimeen ja pääsen vähän uloskin :). Sitä myös ihmettelin, että jos vuoto nyt kuukautisista johtui niin mulla ei ollut minkäänlaisia kipuja ollenkaan vaikka vuoto hyvin runsas olikin, yleensä kyllä kuukautisten aikana on särkenyt ja kolottanut melkein joka puolelta.

      Toivotaan sulle parasta Elämä koettelee. Se oli kyllä hyvin ikävää vaan odotella, että meneekö itsestään kesken vai ei. Mulla ei varmaan ole ikinä mennyt pääsiäinen noin hitaasti, kun odotteli vaan, että saisi varattua ajan uuteen ultraan, että onko kaikki ohi itsestään. Ja tuota turvotusta oli myös, mutta sen verran voin lohduttaa jos sinulla nyt tuulimuna todetaan, että mulla ainakin se laski hyvin nopeasti ja muutkin vähäiset raskausoireet katosivat melkein heti kun vuoto alkoi. Mutta pidäs sulle peukkuja, et siellä olis kaikki hyvin kuitenkin. Ilmottelethan, että miten käy?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe