Kuinka vielä löytää uusia kavereita/tuttavia/ystäviä 40+ iässä?

busybee1

Apua ja oikeita ideoita siis kehiin,kiitos.
Lähtötilanne on siis seuraavanlainen,eli olen 42-vuotias nainen,lapset jo yhtä lukuunottamatta omillaan,asun ruuhka-Suomessa,on pieni koira seurana.Ulkomuodoltani olen kai aika tavalla ihan tavallisen oloinen tämänikäinen nainen,tosin tuulipukua ei ole tullut hankittua sen jälkeen kun kekarat kasvoi hiekkalaatikolta ulos,mutta se nyt ei ole ongelma.
Vaan ongelmaksi muotoutuu elämäntilanne tai tarkemmin,ne asiat joita elämä on eteeni heittänyt eli puolison kuolema ja oma suht vakava sairastuminen ja sitä seurannut työelämästä poisjäänti.
Puolison menetys ei tartu ja vaikka se koskettaa ja satuttaa,niin olen silti päässyt asian yli ja olen siihen jo sopeutunut sen verran mitä siihen kukaan koskaan sopeutuu,eli se seuraa aina mukana mutta ei ole kahvipöydän puheenaihe tai ylipäätään esillä arjessa.En harrasta mitään vainajan palvontaa.
Sitten sain tietää sairastavani tauteja joita ei voi leikkaamalla tms korjata,mutta jotka eivät tartu keneenkään,siis kyse on sisätaudeista.Ne eivät myöskään näy päällepäin,ei ole sinisiä pilkkuja otsassa tms näkyviä merkkejä,mutta lääkearsenaali on melkoinen ja nämä on otettava arjessa huomioon,mutta silti yritän elää ihan tavallista arkea.
Nuo em tapahtumat vaikuttivat siten,että ystävät ja osin sukulaisetkin jäivät pikkuhiljaa pois kuvioista.
Osaa kai pelotti,että suru tarttuu ja sairastuttuani loput kai alkoivat pelätä huonon tuurin tarttuvan tai jotain.
En liiku missään kovin paljoa,näillä tuloilla ei käydä oopperassa tai teatterissa,vaikka mieli tekisikin,enkä halua olla mikään loppumaton lähde kenenkään uteliaisuudelle tai sosiaalipornon tarpeille.Silti olisi ihanaa löytää ystäviä joiden kanssa käydä kahvilla tai vaikka jossain näyttelyssä tai ilmaistapahtumassa,kierrellä kirpparilla,ajella VR:n tarjouslipulla kahville toiseen kaupunkiin jne.
Viime vuosina olen huomannut muuttuneeni ujoksi ja aika syrjäänvetäytyväksikin,joka on jotain todella outoa ja ei-tyypillistä lainkaan,pidän mielipiteeni ominani ja liian usein jätän menemättä jonnekin yksinäisyyden takia,se vaan tuntuu kerta kerralta vaikeammalta avata ovi ja astua ulos.Jatkuvat rahahuolet tekevät osansa myös,tottakai,hankala jaksaa olla iloinen ja reipas jatkuvasti ulospäin,vaikka sitä yritänkin.
Aikuinen juttuseura rauhassa istuen antaen vapaan aiheen viedä olisi enemmän kuin tervetullutta,mutta mistä ihmeestä sitä löytää ja miten löytää itsestä se voima että jaksaa jatkaa yrittämistä ja etsimistä?
Ne tavalliset baarit ja kapakat ei kiinnosta kun en alkoholia käytä,en myöskään tupakoi eli röökipaikallakaan en törmäile,kirkon riennot ainakin kotikaupungissani on tarkoitettu 75 ikäisille ja vapaaehtoistyö jota teen ei ole luonteeltaan sellaista,että sen ohessa tutustuisi keneenkään joka olisi samankaltaisessa tilanteessa.

JK. Aloitin saman keskustelun toisella palstalla,mutta aika laihoin tuloksin,jospa täällä olisi elävämpää keskustelua ja positiivisempaa asennetta elämään..

5

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • busybee1

      Ei ainuttakaan ajatusta tai uutta ideaa,eli siis,tilanne taitaa olla toivoton?Vai olenko mä ihan oikeasti yksin ja ainoa tilanteessa vai pelottiko tuon sairausjutun suorasanainen kertominen sittenkin kaikki pois?

      • sätkylä

        Taidanpa olla sinun vastakohta. Vaikka olen yksin menen tapahtumiin jos vain jollain konstilla ehdin. Olen vielä työelämässä ja yrittäjänä olen käytännössä töissä aina. Rahan suhteen elämä on varsinaista pennin venytystä ja kekseliäisyys on huipussaan.
        Olen muuttanut lasteni kanssa tosi pienellä paikkakunnalle kolme vuotta sitten, eli kaikki tuntevat minut, mutta minä en ketään, sellainen apina-fiilis. Täällä ei ole tuttavia tullut ja entisetkin jäi sinne kauas. Täällä palstoilla käväsen aina kahvikupin kanssa ja tuuletan ajatuksiani. Harrastuksia ei oikein ehdi eikä jaksa edes yrittää, kun jäävät kuitenkin. Lasten koulunkäynti vaikeuksien takia olen kyllä tuttu näky koululla. Sehän menee jo harrastuksesta, kun käy jos jonkinlaista selkkausta selvittelemässä.
        Erossa meni myös se suku, jonka kanssa sai ja piti olla tekemisissä. NYt kahdenkymmenen vuoden jälkeen olen yrittänyt opetella tuntemaan myös omaa sukuani. Aika työlästä välimatkojen ja ikäerojen takia.
        Olen myös sairastellut ja henkikin meinasi jo mennä, mutta minun onneksi leikkaava lääkäri osasi hommansa. Tämä muutti minuakin, olen nyt niitä elä hetkessä-ihmisiä. Vaikka ympäristön paineet tuntuvat välillä ylivoimaisilta, yritän uskoa huomiseen ja siihen, että kyllä se aurinko paistaa siihen risukasaankin.
        Seurakunnan toimintaan osallistun valikoiden, onneksi tässä on kolmekin seurakuntaa lähellä niin valikoimaa on jonkin verran.
        Olen hiukan vetäytynyt kuoreeni, mutta edelleen osallistun keskusteluihin ja olen aika räväkkä mielipiteissäni, olen suorasanainen, mutta joskus yritän tehdä sen tahdikkaasti. Mielestäni on parempi sanoa suoraan ja sitten vaikka porukalla miettiä tilanteeseen korjausliikettä.
        Uutta suhdetta en edes etsi, olen tullut siihen tulokseen, ettei aika eikä jaksaminen riitä. Jos nyt jostakin sellainen mies tielle sotkeentuisi, että tahtoisi yrittää jonkinlaista suhdetta, niin en toki luudalla poiskaan ajaisi. Mutta paljon se vaatisi mieheltä sopeutumista, on tämä minun elämä sellainen sirkus.
        En nyt tiedä auttoiko vaiko pahentiko tämä sinun elämää, mutta ainakaan et ole ainut, joka kaipaa illan hämärtyessä edes tekstaria: oletko vielä hengissä....


    • Aina omillaan

      Niinpä! Liikun, harrastan, käyn maksullisissa ja ilmaisissa tapahtumissa ja olen terve ja työeämässä tekemisissä ihmisten kanssa. Asun kotikaupungissani, mutta matkustelen paljon. Vapaa-ajalla olen silti näkymätön, tarpeeton kenellekään. Aina mietin yksin, mitähän tekisin. Kuinkahan sitten, kun on oikeasti vanha?

      • Yksin, 70 v

        Sitten vanhana sinä vasta yksin oletkin.
        Alkaa tulla huijauslaskuja postissa, ketään et voi pyytää avuksi missään asiassa. Arki ja sen pakolliset päällekaatuvat asiat vievät kaiken aikasi vaikka yhä suurempi osa niistäkin jää tekemättä. Ainut joka sanan suo, on kaupan kassa. Tulee muutenkin sellainen tunne, että menköön kaikki päin helvettiä, kun mikään ei enää onnistu. Alkoholisoitumisen vaara kasvaa eksponentiaalisesti.


    • omituinen otus

      Niin mistäpä saisi ystäviä keski-iässä, siinäpä pulma. Täytyisi kai olla joku intohimoinen harrastus. Miehelläni se on ollut aikoinaan ryyppääminen, jossa on kavereita löytynyt ja nyt ryyppäämisten jälkeen AA-kerho. Se kun toimii joka paikkakunnalla ja aina löytyy kavereita, vaikka muuttojakin tulee eteen. Vaikka onhan se jollakin tapaa itsekästä ilta toisensa jälkeen kertoo itsestään, mutta sellainenhan on alkoholistin luonne. Välillä käy ihan kateeksi, kun ei ole tullut ryypättyä. Nyt saa sitten kärsiä yksinäisyydestä. Voihan joku muukin harrastus tuoda kavereita.
      Minulla ei ole vuosiin ollut minkäänlaisia naisystäviä. Ne vähäisetkin meni, kun muutin paikkakuntaa. Yhdelle oli liikaa, kun pitkällisen sairasloman jälkeen pääsin vielä työelämään ja sain peräti vakituisen työpaikan. Ei tullut onnitteluja eikä mitään sen jälkeen. Kai se oli vähän liikaa, kun jotakin minäkin onnistuin saamaan, onneton luuseri. En osaa enää edes tutustua kehenkään vaan katselen äimänkäkenä ihmisiä. Olen sosiaalisesti rajoittunut jollakin tapaa. Kaipaan ystäviä elämään, mutta karkotan kaikki kauas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe