Välineurheilua(ko)

kallis harrastus?

Saisimme sopuhintaan noin 400 litran akvaarion tarvikkeineen sellaiselta parilta, jotka jatkavat elämäänsä eri osoitteissa, eikä kumpikaan ota akvaariota uuteen asuntoonsa, kun kummankin asuinneliöt pienenee.

Akvaario on toiminut noin 5 vuotta moitteettomasti, samoin sen laitteet.
Paketti pitää sisällään sen altaan, jalustan (teetätetty puusepällä, hieno),
valaisimen 2X58 w loisteputket kolme spottia, jotka on klipsikiinnityksellä kiinni akvaarion takalasissa (kuulemma Lidlistä ostetut 5 eurolla kipale), 2 sisäsuodatinta, kumpikin kierrättää vettä 1000 l/h, toisessa suodattimessa on pelkkä vaahtomuovipatruuna ja sitä huuhdellaan joka viikko, toisessa on biopur-makarooneja ja hienosuodatuslevy, sitä puhdistetaan vain harvakseltaan, ainoastaan sen hienosuodatuslevyn huuhtasevat n. kahden viikon välein ja lämmitin.

Heillä allas on toiminut hyvin, kasvit näytti reheviltä ja levättömiltä. Altaassa uiskentelee lehtikalapari, kardinaalitetraparvi, mustatetroja pieni parvi, romminokkia ehkä 10 kpl ja kolme leväparbia ja jokunen yksittäiskala (en muista nimiä). Altaassa on upean punertavaa soraa pohjalla. Akvaario näytti meistä todella kauniilta ja hyvinhoidetun näköiseltä.

Työkaveri on himoharrastaja, jolla on useita altaita kotonaan ja hänellä
on pitkä kokemus erikokoisista akvaarioista. Hänelle kun kerroin ylläolevan ja näytin kuviakin akvaariosta, kun kävimme sitä katsomassa, niin hänen mielestään tuossa paketissa ei ole muuta hyvää kuin allas ja jalusta. Valaisin pitäisi heti ostaa (pervekelaatikot on "syvältä" ja moiset spotit kannattaa kiinnittää yöpöydän jalkaan lukuvaloikisi), sisäsuodattimet kannattaa heivata roskiin, tai toisen voi jättää akvaarioon apusuodattimeksi keräämään roskia, muuta virkaa sisäsuodattimilla ei ole, ulkosuodatin on ihan ehdoton tuon kokoiseen akvaarioon kuulemma ja se meidän mielestä nätti punainen sora kannattaisi kipata myös sinne edellisen paikan pihanperälle ja ostaa hiekkaa tilalle ja laittaa se täällä meillä akvaarion pohjalle. Hiilidioksidilevitinsysteemi on myös ihan ehdoton, jos meinaa saada kasvit kasvamaan ja viihtymään hyvin. Näillä muutoksilla kuulemma akvaariosta tulee toimiva ja ongelmaton.

Tämä himoharrastaja googletti minulle näitä uusia tarvikkeita, mitkä pitäisi nyt hetimiten hommata, että akvaarion saa käyntiin ja toimimaan hyvin heti alussa, niin meinasin pudota tuolilta, kun katsoin hintoja.
Nämä pakolliset hankinnat kun tulevat maksamaan noin 500-800 euroa, vähän ostopaikasta ja malleista riippuen.

Onko todellakin niin, että akvaario joka toimii moitteettomasti nyt "huonoilla laitteilla", ei toimisi enää meillä niillä " vanhoilla romuilla" ?
Tuntuu että akvaarionpito on tähtitiedettä ja välineurheilua, kun kuuntelee kokeneita harrastajia.
Mitä kalliimmat laitteet, sen parempi? Omatekoisilla ja halvoilla "viritelmillä" ei siis voi akvaariota pitää nykyään?

2

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskanaamakauppaa

      En jaksanu lukee koko juttua, joten missä päin on kaupan?

    • jorma7

      ei tartte mitään hiilidioksidi systeemejä että pärjää voi tehä oman vaikka siten että ostaa sen annostelijan ja laittaa kiljua käymään limsapulloon ja siitä letku niin tulee sitä ei maksa paljoa tai aga kaasupullo niin kestää pitkään, en vaihtaisi itte mitään muuta kuin sisäsuodattimet pois ja niilläkään ei ole hoppua jos kalat pärjää niistähän sen näkee ulkosuodattimen ottasin sen takia että sitä ei tarvi putsailla kuin joka toinen kuukausi korkeitaan riippuu kalaston koosta ja meillä on iso lampuissa ei ole mitään vikaa muistaakseen 0.5w vesilitraa kohden pitää olla tehoja. ystäväsi on varmaan innoissaan selittänyt vain mutta aika pitkälle makuasioita vain sorassa ainoastaan että kalat viihtyvät tummemmalla pohjalla paremmin mutta sekään ei vaikuta paljoakaan. katso muuten zooplus.fi muunmuassa iso kalanruokapurkki 10e ja olisko ollu faunattarella 30e ja ihan samaa tavaraa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe