Välineurheilua(ko)

kallis harrastus?

Saisimme sopuhintaan noin 400 litran akvaarion tarvikkeineen sellaiselta parilta, jotka jatkavat elämäänsä eri osoitteissa, eikä kumpikaan ota akvaariota uuteen asuntoonsa, kun kummankin asuinneliöt pienenee.

Akvaario on toiminut noin 5 vuotta moitteettomasti, samoin sen laitteet.
Paketti pitää sisällään sen altaan, jalustan (teetätetty puusepällä, hieno),
valaisimen 2X58 w loisteputket kolme spottia, jotka on klipsikiinnityksellä kiinni akvaarion takalasissa (kuulemma Lidlistä ostetut 5 eurolla kipale), 2 sisäsuodatinta, kumpikin kierrättää vettä 1000 l/h, toisessa suodattimessa on pelkkä vaahtomuovipatruuna ja sitä huuhdellaan joka viikko, toisessa on biopur-makarooneja ja hienosuodatuslevy, sitä puhdistetaan vain harvakseltaan, ainoastaan sen hienosuodatuslevyn huuhtasevat n. kahden viikon välein ja lämmitin.

Heillä allas on toiminut hyvin, kasvit näytti reheviltä ja levättömiltä. Altaassa uiskentelee lehtikalapari, kardinaalitetraparvi, mustatetroja pieni parvi, romminokkia ehkä 10 kpl ja kolme leväparbia ja jokunen yksittäiskala (en muista nimiä). Altaassa on upean punertavaa soraa pohjalla. Akvaario näytti meistä todella kauniilta ja hyvinhoidetun näköiseltä.

Työkaveri on himoharrastaja, jolla on useita altaita kotonaan ja hänellä
on pitkä kokemus erikokoisista akvaarioista. Hänelle kun kerroin ylläolevan ja näytin kuviakin akvaariosta, kun kävimme sitä katsomassa, niin hänen mielestään tuossa paketissa ei ole muuta hyvää kuin allas ja jalusta. Valaisin pitäisi heti ostaa (pervekelaatikot on "syvältä" ja moiset spotit kannattaa kiinnittää yöpöydän jalkaan lukuvaloikisi), sisäsuodattimet kannattaa heivata roskiin, tai toisen voi jättää akvaarioon apusuodattimeksi keräämään roskia, muuta virkaa sisäsuodattimilla ei ole, ulkosuodatin on ihan ehdoton tuon kokoiseen akvaarioon kuulemma ja se meidän mielestä nätti punainen sora kannattaisi kipata myös sinne edellisen paikan pihanperälle ja ostaa hiekkaa tilalle ja laittaa se täällä meillä akvaarion pohjalle. Hiilidioksidilevitinsysteemi on myös ihan ehdoton, jos meinaa saada kasvit kasvamaan ja viihtymään hyvin. Näillä muutoksilla kuulemma akvaariosta tulee toimiva ja ongelmaton.

Tämä himoharrastaja googletti minulle näitä uusia tarvikkeita, mitkä pitäisi nyt hetimiten hommata, että akvaarion saa käyntiin ja toimimaan hyvin heti alussa, niin meinasin pudota tuolilta, kun katsoin hintoja.
Nämä pakolliset hankinnat kun tulevat maksamaan noin 500-800 euroa, vähän ostopaikasta ja malleista riippuen.

Onko todellakin niin, että akvaario joka toimii moitteettomasti nyt "huonoilla laitteilla", ei toimisi enää meillä niillä " vanhoilla romuilla" ?
Tuntuu että akvaarionpito on tähtitiedettä ja välineurheilua, kun kuuntelee kokeneita harrastajia.
Mitä kalliimmat laitteet, sen parempi? Omatekoisilla ja halvoilla "viritelmillä" ei siis voi akvaariota pitää nykyään?

2

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskanaamakauppaa

      En jaksanu lukee koko juttua, joten missä päin on kaupan?

    • jorma7

      ei tartte mitään hiilidioksidi systeemejä että pärjää voi tehä oman vaikka siten että ostaa sen annostelijan ja laittaa kiljua käymään limsapulloon ja siitä letku niin tulee sitä ei maksa paljoa tai aga kaasupullo niin kestää pitkään, en vaihtaisi itte mitään muuta kuin sisäsuodattimet pois ja niilläkään ei ole hoppua jos kalat pärjää niistähän sen näkee ulkosuodattimen ottasin sen takia että sitä ei tarvi putsailla kuin joka toinen kuukausi korkeitaan riippuu kalaston koosta ja meillä on iso lampuissa ei ole mitään vikaa muistaakseen 0.5w vesilitraa kohden pitää olla tehoja. ystäväsi on varmaan innoissaan selittänyt vain mutta aika pitkälle makuasioita vain sorassa ainoastaan että kalat viihtyvät tummemmalla pohjalla paremmin mutta sekään ei vaikuta paljoakaan. katso muuten zooplus.fi muunmuassa iso kalanruokapurkki 10e ja olisko ollu faunattarella 30e ja ihan samaa tavaraa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe