Oulunsalon ratsastuskoulu kokemuksia?

noitis3

Olen kierrellyt Oulun seudulla eri talleilla ja mietin, missä alkaisin käydä vakituisesti. Aika monet kehuvat Oulunsaloa, mutta käydessäni siellä jäin miettimään ainakin seuraavia asioita:
- miksi melkein jokaisen hevosen selässä oli haavoja ja niistä huolimatta ne joutuivat töihin
- kauhea ammoniakin lemu; muualla ei ollut vastaavaa
- hevosten karsinoissa tosi vähän kuivikkeita ja nekin likaisia
- tuntien alussa ja lopussa ei lainkaan ollut ravissa keventelyä ja muutenkin hepat joutuivat tauotta liikkumaan koko tunnin, eivät saaneet lainkaan venyttää kaulaansa

Opetus sinällään vaikutti ihan hyvältä em. taukojen laiminlyöntiä lukuunottamatta. Jäin vain miettimään, onko hevosten ja tallin hoito asianmukaista. Haluan ratsastaa hyvinvoivilla ja terveillä hevosilla. Kertokaa kokemuksianne!

50

7769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anna<3 ja elari<3

      Käyn Oulunsalossa ja se o paras paikka!

    • Juulikka

      Talli meni pilalle kun Eeva lähti. Kaisa kehuu itseään ja haukkuu oppilaita, Heinin tunnit on tylsiä. Sain oman hepan eikä tarvi enää miettiä missä kävis.

      • hepat on kivoi

        Onko kellää tietoo, opettako Eeva jossain? heti menisin taas Eevan tunnil. Mullaki oulunsalo jäi ku Eeva lähti.


    • ShettisLovesYous

      -Ammonakin? Mä en oo huomannu.!
      -Kyllähän siellä pidetään kunnon alku ja loppuverkat! Ja käyntitaukoja välillä.
      -Hevosilla on haavoja, koska he leikkivät laitumella, se on merkki niiden viihtyvyydestä. Mistään haavastahan ei tule verta siellä, yleensä.
      -ON ASIALLINEN PAIKKA! Jos ei olisi, niin miksi on SRL:n hyväksymå?? Lueppas kriteerit ja sano sitten asiattomaksi :D

    • sp78

      no jo on meleko provo viesti..siis ketjun aloittaja..pitkään sivusta seuranneena en voi kyllä todeta muuta ko positiivisia ajatuksia ko. tallista..

    • ousa♥

      mun mielestä tuolla on vähän turhaa kritiikkiä. melkein jokaisen hevosen selässä olis muka haava, varmaan 1 tai 2, jotkut asiakkaatei hoida kunnolla, mut se ei tarkota että olis huono paikka. ja ne haavat hoidetaan. mä en ainaskaa oo huomannu ammoniakin hajua, ainakaan suurta sellaista. itse asiassa kuivikkeita ei ole vähän, ja nekin puhdistetaan tietyin väliajoin ja tuodaan utta tilalle.
      ja vielä, oma aloitteisesti tuntien alussa on saanut alkaa keventelemään, sekä lopussa. EI OLE TOTTA ETTÄ TÄAUTTO LIIKKUU TUNNILLA. ei ole tarkotus pitää mtn saarnaa, vain kertoa kokemus ja sanoa että olet käsittänyt väärin. parempaa ratsastusta oulunsalolla!

    • huiiii

      Oulunsalon Ratsastuskoulu on paras paikka missä voi käydä?! Opet ovat asiallisia . On kunnon tauot,ei ammoniakin hajua,joillain hevosilla haavoja koska ovat uusia ja taistelevat paikoistaan laumassa ja on kunnon kuivikkeet. Olen itse käynyt Oulunsalon Ratsastuskoululla alusta lähtien.

    • PohtiiVaihtoa

      Kuiviketta sairaan ohuesti. Hevoset käytännössä makaa betonilla . Ruokaa voisi olla enemmän myös hevosilla tarjolla myös karsinassa. Toisen ope tunnilla ratsastellaan - ei oikein erityisen hyvin osaa opettaa. Tallityöntekijät aika nuoria . Hetkittäin alkeistuntilaiset ilman mitään ohjaajaa kentällä alussa.......turvallisuus seikat huolettaa välillä

    • Aikuisratsastaja

      Oulun alueen talleja kiertäneenä totean vain että Oulunsalossa nimen omaan turvallisuusasiat on huomioitu, aina tallilla osaava henkilö auttamassa jos tarpeen. Plussaa myös se että hevosia ei pidetä pienissä tarhoissa vaan saavat olla isohkossa tarhassa laumana, ovat kai siksi rauhallisia tunneilla. Opet erilaisia, molemmissa omat hyvät (ja huonotkin) puolensa. Osaavat opettaa ihan hyvin.

    • pikkuponii

      olen ennen käynyt ousalla kunnes sain vuokraponin toselta tallilta mutta mun mielestä se talli oli (ja on edelleenkin) paras talli ja kyllä tuntien alussa ja lopussa hepat saa venyttää kaulaa jne

    • madeinsudan

      Itse olen ratsastanut Ousalla jo 10 vuotta, ja tänä päivänä on todella hyvät opettajat. Vakioopeina on Niko ja Petri ja molemmat osaa asiansa ja heitetetään monesti vitsiäkin niitten kanssa. Ite en oo koskaan mitään vahvaa hajua huomannut, enkä kyllä tiiä mistä se olisi voinut johtua. Tuntien alussa AINA lämmitellään hevoset ensin käynnissä ja sitten ravissa. Pidetään myös tunnin aikana monia levähdystaukoja jossa vaan kävellään pitkillä ohjilla. En muista onko aina ollut niin mutta nyt todellakin tehdään niin. Noista haavoista en osaa sanoa kyllä mitään, kellään hevosella en oo nähny mitään haavaa selässä, joskus tulee haavereita jalkoihin, ku ne temmeltää tuolla tarhassa. Mutta yhdessä asiassa olen samaa mieltä sun kaa, ja ne ois noi kuivikkeet. Hevosethan makaa pelkällä betonilla periaatteessa. Ihan järkyttävää mut oon kuullu et tallin omistaja ei hirveästi kuuntele ja saattaapi suutahtaakki jos tommosesta mainitsee. Tarkuutta en tiiä. Hevoset on kans siellä erittäin osaavia mutta hiukan ärsyttää ku ne aikoo myyä (taas) tallin parhaimman hevosen koska siitä saa hyvät rahat. Siellä ois hevosia jotka vois myyä koska kukaan ei osaa ratsastaa niillä mutta ei, rahan takiahan ne tuota tekee.

    • Manja75

      Mikä hevosista menossa myyntiin? ketkä vois madeinsudan sun mielestä myydä? Käyn itekin tallilla viikoittain ja kiinnostaisi kuulla. Kuivikkeiden määrästä samaa mieltä, muutoin ei ole kuin hyvää sanottavaa. Opettajista tykkään henk.koht. enemmän Petristä, tuntuu että saa paremmin ohjeistusta , mutta nämä ovat makuasioita, päteviä molemmat.

      • madeinsudan

        Esimerkiksi lempihevoseni Herakles oli juuri myyty, eikä mitään ollut ensin kuulunut. Mielestäni mm. Aapo voitaisiin myydä sillä jos poni joutuu tunnin alussa menemään maneesin nurkkaan, nii ei varmaa hyvin sillä mene. Olen kattonut tässä parin kuukauden aikana että lähtisinkö pois, ja nyt tämä Heraklesin myyminenkin vielä. Tulin siihen päätöksen että lähden, on tullut sen verrankin kalliiksi talliksi. Purujen määrättömyys ja ammoniakinhaju ahdistaa sen verran etten halua siellä enää olla. Ärsyttäähän se, mutta on tämä oikea ratkaisu mulle. Ja samaa mieltä oon Petrin suhteen, tosi mukava ja asiallinen ope jolta saa hyviä neuvoja.


      • Fiuuu

        Ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, miksi joku joutuu maneesin nurkkaan tunnin alussa? :o


      • madeinsudan

        Vissii poni käytäytyy jotenkin ilkeesti, potkii ja puree muita. En ymmärrä miksi sitä edellenkin pidetään tunneilla.


    • Oulunsalosucks

      Ala-arvoinen paikka opetuksen suhteen. En tiiä kumpi oli Niko vai Petri (lyhyt kaveri) ja ei opettanut ollenkaan. Jutteli omia joululahjatoiveita seuran sihteerille. Ihmiset maksaa hunajaa noista tunneista, jossa opettajan ainoat "opetukset" tunnin aikana on "ja otetaan vähän ravia". Vähän toinen meininki Äimärautiolla missä opettaja neuvoo 60 min putkeen eikä kattele omaa puhelintaan.

      • Horses12

        Samaa mieltä edellisen kanssa. Toinen ope /ohjaaja vaan näpyttelee kännykkää, eikä tunnilla tehdä / opeteta.


      • Anonyymi

        Jep tämä kokemus mullaki kenttää vaan kierretään Niko tulee 15min myöhässä ja pelaa puhelimella. Kun apua hältä pyytää käskee kysyä muilta ja naureskelee. Loppu keri. Nyt ehuilla oon a tason tunnilla ja uööahan on mahtava opem tosi tarkka mutta kehuu ain tunnin lopussa ja vitsailee. Hyvät hevoset ja hygienia.


    • Enoomenossatakas

      Ite kävin Ousalla yks ja puol vuotta enkä tykkää yhtään Nikosta puhuu niin äkäsesti ja huutaa lapsille mut aikuisille on ihan toinen ääni kellossa. Ja Niko näppäilee sitä puhelinta koko ajan. Puruja todella vähän ja ammoniakki haisee. Hinnat ovat todella suolaiset tallilla ja kyllä sitä pelkästään rahan takia tehdään. Takasi en oo siihe talliin menossa tykkään paljon enemmän ratsastaa vuokraponillani ja käyä valmennuksissa yms. kuin että maksan enemmän ku valmennukset jostain ratsastuskoulu tunneista. Ei kiitos.

      • Anonyymi

        Osalla on laadukas opetus nii tietenkin siellä on vähän kalliimpaa ne hinnat.


    • Hevosalalainen

      Voin sanoa pitkän aikaa Oulunsalon Ratsastuskoululla käyneenä ja Hevosalan ammattilaisena, että kyllä ihan asiallinen paikka on hevosten hoidon suhteen. Ammonniakin prosenttiosuus ilmassa ei ylitä säädöksiä, hevosten haavat eivät vuoda jatkuvasti verta tai tulehdu. Olen kyllä huomannut että on paljon haavoja, mutta voi tulla ryhmässä laiduntamisesta kun leikkivät. Osa opettajista osaa olla välillä ilkeitä, mutta jos piät kovan nahkan nii lopussa kiitos seisoo, kun tajuavat ettei sua voi rikkoa. Tallin muu porukka on oikein mukavaa ja avuliasta ja avointa. Mielestäni itekkin puruja on ehkä vähän liian vähän, mutta toisaalta hevoset ovat suurimman osan aikaa ulkona eivätkä tallissa. Kokeile ihmeessä paikkaa.

      • Esbo

        Miksi hevosalan ammattilainen käy ratsastuskoulussa 8D kysyn vaan. On teillä pohjoisen ihmisillä erikoiset hommat sitten jos ammattilainen menee ratsikouluun ;D joka ei edes oo kai valmennustallitasoa yllä luetun perusteella! Hevosetkin nukkuu helv****** betonilla?


    • Ratsi

      Olen ajatellut aloittaa Oulun Salossa mutta mietityttää että millaisia opettajat ovat sellaiselle 13-15 vuotiaita kohtaan ja onko hevoset ja ponit kilttejä.

      • Anonyymi

        Mukavia ovat. Itse oon sen ikänen (13-15v) ja minulle ja kavereilleni opettajat ovat mukavia. Niko esimerkiksi saattaa välillä ääntään korottaa, mutta se toimii merkki hevosille, ei ihmisille. Opettajat ovat asiallisia ja kummankin kanssa voi jutella ja vitsejä kuuluu tuntien aikana. Puhelimella saattavat olla tunnin alussa, mutta ei kai niiden tarviikkaan tuijotella alkukäyntejä ja -raveja.
        Suosittelen lämpimästi!


      • Anonyymi

        Opettajat on mukavia kaiken ikäisille. Mä käyn oulunsalossa siellä on kiltit ja osaavat hevoset


    • Anonyymi

      Olen hieman myöhässä, mutta asiat ovat muuttuneet paljon. Aapo on myyty suuren egonsa takia, koska ei tule muiden kanssa toimeen ja tilalle on tullut Agar, joka on huippu poni. Myös Akiton on myyty yksityiselle käytöksensä takia ja tilalle on tullut Julia, joka on yksi tallin suosituimmista ratsuista. Uusia on myös Beko, Ultaraboy, ja Tessika. Kaikki myös huippu ratsuja. Monet nuista on myyty yksityiselle iän, käytöksen tai niiden hyvinvoinnin takia ja Malva on lopetettu jalansa takia.

      Ammoniakin hajua en ole itse edes huomannut ollenkaan ja puruja yms on lisätty todella paljon.
      Opettajina ovat Niko ja Petri, myös Laura ja Krista toimivat välillä opettajina, mutta pääsääntöisesti Niko ja Petri. Kaikillahan on hyvtä ja huonot puolensa, Petri kiinnittää huomiota enimmäkseen pikku aisoihin kuten, nyrkit pystyssä ja olkapäät oikeassa kohdassa. Niko taas katsoo kokonaisuutta, eli ei kiinitä huomiota olkapäihin yms. Molemmat opettajat todella hyviä ja Niko huutaa ratsastajalle todella harvoin, yleensä äänen korottaminen merkki hevoselle. Niko on puhelimella alkuraveissa ja loppuraveissa, mutta ei koko tuntia. Aina on joku valvomassa tuntia, kun opettaja käy tallissa. Kaikki opettajat ovat rentoja ja niiden kanssa on kiva jutella tunnin alussa ja lopussa. Ainut huonopuoli, että tietyissä asioissa opettajat neuvovat ristiin, mutta siinäkin auttaa kun rohkeasti vain kysyy. Opettajat ovat alkaneet tunnin lopussa kehumaan ratsastajia ja sanovat mitä tunnilla on mennyt hyvin.

      Henkilökunta on mahtavaa, Linda ja Oona selvästi osaavat asiansa.

      Hevosten haavat ovat tulleet tarhassa riehuessa, ja jos se on vakava tai aiheuttaa hevoselle esim vaikeuksia liikkua, hänet laitetaan tarpeeksi pitkäksi aikaa karsinalepoon. Kuten esimerkiksi Danitus sai itselleen haavan, niin häntä ei laiteta tunneille muutamaan viikkoon.

      Suosittelen lämpimin sydämin Oulunsalon Ratsastuskoulua.

    • Anonyymi

      Ei oo opetus asiallista Oulunsalon ratsastuskoulussa, mm. käsketty ottaa raippaa molempiin käsiin siis kahdella raipalla olis pitäny pelotella hevonen liikkumaan ja raipan käytön opetus virheellistä muutenkin. Kerran opettaja läimäs ohikulkiessani hevosta lautasille oikein kunnolla ja sanoi että näin sitä raippaa käytetään ei mitään naisellista hipsutusta. Myös hevosten kaulaa käsketään rullata liikaa ja joillain hevosilla käytetään apuohjia siihen jos ratsastaja ei käytä tarpeeksi voimaa rullaukseen. Yrityksen sivuilla olevista kuvistahan sen näkee että joillain hevosilla kipuilmeitä esim. Fellalla. Zamirahilla semmonen tapa että lipoo kielellään(kivustako johtuu) ja yks opettaja ei sitä siedä vaan kirraa kesken tunnin alaturpahihnan toosi tiukalle ja sitten zamirah alkaa töpöttää täysillä eikä enää mitään tuntumaa mihinkään(oon tulkinnut niin että yrittää raukka päästä kipua pakoon). Ja ne purut niitä on aivan liian vähän!!! Ja vaihdetaan kokonaan vaan kerran vuodessa muutoin vain likaiset. Ja toki ihanaa että hepat saa olla laumassa pihalla, mutta se tarha on aivan tallattu kivikova ja liian pieni noin suurelle laumalle. Tokihan hepat saa liikuntaa ku niillä mennään uraa pitkin monta tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa. Yks heppa saattaa mennä kolmekin tuntia putkeen samaa uraa ja ehkä jopa samaa tehtävää eri ratsastajan kanssa yhdessä illassa. Eli aivan liikaa kuormittuu hevoset. Pienillä poneilla laitetaan aikuisetkin välillä ratsastamaan, aivan liikaa painoa niin pienelle hevoselle esim. itsekin ratsastanut Julialla joka on tallin pienin ja siroin poni ja silloin kyselin opettajilta että onko oikeesti ok et näin iso(60kg) ratsastaa niin pienellä ponilla vastaus: joo sikshän se on sulle laitettu.. no nyt ymmärrän että ihan väärinhän se on sitä poni raukkaa kohtaan. Itse lopulta äänestin jaloilla lopetin ratsastuksen erään epämiellyttävän tunnin jälkeen jolla olis pitäny piestä heppaa raipalla ihan tolkuttomasti, tein toisin, sanoin että kyllä hevoset voi muutenkin kouluttaa liikkumaan ja lönkyttelin loppu tunnin ja aina kehuin kun hieman reippaammin liikku. Se hevonen onkin osittain opitusti avuton koska ei hätkähdä raipan sivallusta ollenkaan. Raukka parka, rapsuttelin sitä tunnin jälkeen pitkään enkä saanu minkäänlaista reaktiota, naapuri karsinan hevonen reagoi niihin rapsutuksiin muttei tää, ihan pikkuisen ehkä alahuuli värähti.

      • Anonyymi

        Pakko kysyä kenestä hevosesta kyse? :/ Danitus?


    • Anonyymi

      Ilto. Oun yöturis.

    • Anonyymi

      Onko siellä usea kaunis nainen?

      • Anonyymi

        Joo


    • Anonyymi

      Oulunsalo on paras paikka. Suosittelen paljon.

    • Anonyymi

      Oulunsalossa on opettavaiset ja kiltit hevoset Opettajat on kivoja. Jos pitäisi valita paras talli Suomessa niin se on ehdottomasti oulunsalon ratsastuskoulu. Se on kivapaikka:-)

    • Anonyymi

      Ihan hyvä talli minun mielestä, mutta asioita hoitaan minusta liian kauan.

    • Anonyymi

      Kannattaa käydä oulunsalossa.siellä on laadukkaat tilat ja hyvä ilmapiiri. Ja tietenkin parhaat hepsut :D

    • Anonyymi

      oulunsalon ratsastuskoulu on aika huono. Tunneilla ei kerrota tehtävää hyvin vs Äimärautiolla. Ja jos tulee kisoja niin ne vaan pidetään siellä eikä voi osallistua esim äimälle tai johonki muulle tallille jossa järjestetään kisoja.

      • Anonyymi

        Se ettei kierretä muissa talleissa kisoissa on just hyvä asia! Ei tule hevosille tartuntoja tms. Oulubsalo on yksi ainoista paikoista joissa ei ole esim ikinö ollut pääntautia juuri tämän takia vaikka muissa oulun talleissa on ollut monesti.


    • Anonyymi

      MELKOISTA

    • Anonyymi

      Onko tällä hetkellä mitään uutta?

    • Anonyymi

      Huomio. Tuleeko maneesin A päädyssä olevan luukun, välitahtipyörän olla auki vai suljettuna käytön aikana?

    • Anonyymi

      pitäkää räppänät auki

    • Anonyymi

      Ratsastajien tulee myös pitää räppänät auki.

    • Anonyymi

      Best talli! Vakants on paras. Hevoset hyvin hoidettuja, karsinoihin on lisätty lisää kuivikkeita ja putsataan. Opetus asiallista ja parasta on että hevoset saavat olla isossa tarhassa. Suosittelen:)!

    • Anonyymi

      Nyt on vähän väärää tietoa.
      -Haavoja saattaa olla mutta ei tulehdu tai vuoda
      -Ammoniakki ei edes haise
      -Karsinoihin on lisätty puruja ja nekin putsataan
      -Kyllä aina ennen tuntia saa lähtä vapaasti kävelemään ja tunnin välissä on hetkiä missä
      saa kävellä ihan pitkillä ohjilla
      Lisäksi hevoset saavat olla isossa tarhassa laumana eivätkä joudu seisomaan pienessä.
      Suosittelen lämmöllä tulla kokeilemaan:)

    • Anonyymi

      Onko siellä Harry-niminen opettaja?

    • Anonyymi

      Tiiän, vanha keskustelu mutta eiköhän jokainen saa oman kokemuksen kun itse käy testaamassa tallia. Itse kävin Oulunsalossa pitkään, hyvä talli sekin. Nykyään ratsastan Äimärautiolla jossa on hyvä opetus ja laadukkaat hevoset :)

    • Anonyymi

      Ratsastetaanko siellä?

    • Anonyymi

      hiljaa seuraan kaukaa yössä

    • Anonyymi

      Mielipiteitä Ousan ratsastuksenopettajista tällä hetkellä? Entä hevosten hyvinvointi? Montako tuntia menevät päivässä?

    • Anonyymi

      Nuoret, vastavalmistuneet opettajat joilla ei vielä ole kehittynyt pitkää pinnaa mitä ratsastuskoulun oppilaiden kanssa tarvii. Onneksi Niko on edelleen tallilla, ihanan rento ja pilke silmä kulmassa, eikä koskaan suutu. Plussana heidän uudet ideat ja tuoreet jutut tunneille.
      Hevosilla hiertymiä selässä, niitä kyllä hoidetaan mutta ehkä pitäisi hoitaa syytä eikä seurausta, eli satulan uusiminen 🤔
      Hevoset todella laadukkaita ja osaavia eikä sellaisia "tuntsareita",

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe