Koirakerhossa ei enää saa koirat edes haukkua

Koiruus

Kuulunpa nyt sellaiseen koirakerhoon, missä koirien haukkuminen on kielletty harrastuksien parissa.

"TamSK ry:n hallitus on kokouksessaan 13.3.2012 päättänyt seuraavaa:

Jotta treenipaikkojemme monipuolinen käyttö olisi mahdollista ja treeniolosuhteet tasapuoliset kaikkien lajien harrastajille, on treenipaikoissamme harjoittelevien koirien oltava odotteluaikoina häiritsemättä muita treenaajia. Tämä koskee niin ryhmissä treenaavia kuin yksityisillä vuoroilla harjoittelevia koiria.
Mikäli vuoroaan odotteleva koira ei pysty olemaan hiljaa, on koiran odotettava vuoroaan esimerkiksi autossa.
Jokainen treenaaja on itse vastuussa siitä, että hänen koiransa ei häiritse toisia jatkuvalla haukkumisella ja/tai muulla kovaäänisellä ääntelyllä. Ryhmän kouluttajalla on tarvittaessa oikeus puuttua häiritsevään käyttäytymiseen.
Mikäli ongelmatilanteita ilmenee, kouluttajia pyydetään ottamaan yhteyttä oman lajinsa koulutustiimiin."

10

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loilotiloi

      Miksi niiden pitäisi saada haukkua?

      • HauHau ja Vuh

        Niin no eiväthän ne varmaan häiritsemistarkoituksessa hauku. Ovat vain niin innoissaan. Mielestäni siellä missä on koiria, mukaan mahtuu myös haukkumista.


    • hyvähän tuo on

      Haukkukielto pitäisi saada järjestyslakiinkin. Ja pystykorvat saisi haukkua vain metsällä.

      • silencio e silver

        Täysin samaa mieltä, vain metsästyskoirille ja hakukoirille, muuten omistajien pitäs opettaa koirilleen olemaan haukkumatta.


    • Itse ymmärrän oikein hyvin...

      Ensinnä,haukkuvat koirat häiritsee muita,varsinkin usasti haukkuvat.Varsinkin pennut/nuoret koirat ottaa niistä häiriötä useinkin.Ja helposti sitten koulutus hankaloituu.
      Myöskin haukkuvat saavat muut koirat helposti haukkuherkiksi.Se taas ei ole hyväksi,jos suurin aika menee koulutuksissa siihen,että yritetään opettaa koiria olemaan metelöimättä ja keskittymään itse pääasiaan eli koulutukseen.Kun pitäisi itse asiaa,eli opettelemaan niitä koulutuksen asioita ja treenaamaan niitä.

      Toiseksi,jos treenipaikka on lähellä asutuksia(sen keskellä),niin muut ihmiset tuskin ovat innoissaan,jos paljon haukuntaa kuuluu.

      Kolmanneksi,ihan koulutusohjaajana sanoisin,ettei ole kiva joutua kiljumaan jonkun haukkuvan koiran kanssa kilpaa.Ja jos on noin selkeät säännöt,niin on mukavampi,kun ei tarvi kouluttajien puuttua näihin tapauksiin.Ihmiset kun herkästi ottavat nokkiinsa,vaikka kuinka ystävällisesti sanoisi.

      • inhoan turhaa ääntä

        Täyttä asiaa.Koirien ei tarvitse esim. kommunikoidakseen haukkua, niillä kun riittää noita "juttelukeinoja" muitakin.Ainoa missä sitä haukkumista voi hyödyntää on haukkumisen kieltämisen opettamiseksi, mutta siihenhän voi sopia ja varata ihan tietyn koulutuskerran, jolloin niille joikhaajille voi opettaa käskystä hauku-hiljaa.


    • Ei haukka haavaa tee

      Pitäkää kerhonne ja koulutuksenne. Minulla on 5 kk ikäinen koiranpentu, joka on kotona hiljaa, mutta haukkuu aina muita koiria nähdessään. Ajattelin osallistua johonkin koirakerho- tai koulutustoimintaan sen kanssa, että se tottuisi muihin koiriin ja vähentäisi haukuntaansa. Mutta antaapa sitten olla. Kokoontukaa vain te niuhottajat keskenänne.

      • haukku on koiran työ

        samaa mieltä kuin ei haukku haavaa tee- menee jo yli......


    • jk752

      "Jokainen treenaaja on itse vastuussa siitä, että hänen koiransa ei häiritse toisia jatkuvalla haukkumisella ja/tai muulla kovaäänisellä ääntelyllä."

      Minun mielestäni tässä puhutaan JATKUVASTA toiminnasta ja jos sama koira pitää sitä älämölöä joka treenikerta,niin voin todeta,että on se kyllä hermoja raastavaa! kyllä siintä pitäisi jo parilla kerralla päästä puolella eroon.
      Tämä kuitenkin vaatii omistajalta suurta sitoutumista ja valmiutta tekemään töitä.Nykyään kun monet luulee,että asiat korjaantuu sormia napsauttamalla :(

      Syy koiran haukuntaan on yleensä: agressiivisuus,epävarmuus tai energian/turhautumisen/paineen purku.Nämä kaikki ovat pois opetettavia tai vähintään hallittaviksi opetettavia asioita.

      Jos kisaamaan tähtää on koiran pystyttävä toimimaan myös häiriön alaisena,on se häiriö sitten vaikka räksyttävä tai hyökkivä koira,taikka kiimainen narttu.

      Toisaalta ymmärrän myös sen,että jos treenipaikka on asutuksen lähellä ja suurimman osan päivästä kuulevat koirien räkytystä,niin tulee helposti valituksia,mikä voi pahimmassa tapauksessa johtaa siihen,että kyseinen treenipaikka suljetaan.. nykyään kun noita treenipaikkoja on aika hintsusti,niin mielellään pitää huolta niistä joita on vielä jäljellä..

    • selvä pyy

      Ei tietenkään saa haukunnallaan ähiritä muita, tuohan on itsestään selvää täyspäiselle omistajallekin.

      Aivan turhaa vinkumista taas.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1950
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1507
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1320
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1225
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1027
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe