Kihomadoista

Epätoivoinen

Huomasin ekan kerran näitä riesoja itelläni noin 2 kk sitten, no hain pyrvin annoksen ja söin sitä kuurin. No sillä lähti pariksi kuukaudeksi ja nyt noin viikko sitten sunnuntaina löysin taas pari, ja menin sitten seuraavana päivänä hakemaan Vermox reseptin ja otin sen heti kotona. Siinä meni 5 päivää että auttoi ja pysyi poissa pari päivää, mutta nyt taas löytyi mato ja kutittaa.
Kysymykseni kuuluukin, että voisinko ottaa toisen vermoxin jo nyt vaikka ekan lääkkeen ottamisesta on vain 9 päivää?! Ja miksi tehokkaampi lääke vaikuttaa huonommin kuin tuo pyrvin?
Toivon saavani vastauksia!

15

9722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä vaivu epätoivoon

      Voit ottaa, toivottavasti olet ottanutkin.

      Meillä ei haettu kyllä torta vermoxia vaan syötiin pyrviniä silleen, että viikon välein syötiin jokaikinen tästä perheestä tabletit ja siivottiin aina joka tabletinoton jälkeen ehkä vähän turhankin perusteellisesti.

      Kyllä lähti eikä ole näkynyt eikä tuntunut enää matoja. Kammo jäi kyllä.

      • Epätoivoinen

        Kuinka pitkään otitte pyrviniä tolla tavalla? Mulla on nyt kuukauden ollut näitä, eikä oo vermox auttanut. Vähentänyt vain.. Tää on hermoja raastavaa :/


      • edellinen
        Epätoivoinen kirjoitti:

        Kuinka pitkään otitte pyrviniä tolla tavalla? Mulla on nyt kuukauden ollut näitä, eikä oo vermox auttanut. Vähentänyt vain.. Tää on hermoja raastavaa :/

        Hei, me otettiin pyrviniä viikon välein kaikenkaikkiaan neljä kertaa. Eli kuukauden ajan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • kihomadot

      Kommentoin lyhyesti, mutta muutama vuosi sitten pääsin eroon niistä kihomadoista vasta sen jälkeen, kun lopulta sain lääkärin uskomaan, ettei normaalit hoidot tehoa. Söin lopulta 4 pakettia Vermoxia ja annostus oli siis moninkertainen.

      Suomessa tuo Vermox on eritysluvalla ja oikeasti tehokkaita lääkkeitä ei ole ollenkaan. Todella tehokas lääke on nimeltään Lomper ja sitä saa ainakin Espanjasta ilman reseptiä. Eli hankkikaa sitä lomareissulla tai pyytäkää lomalilevia ystäviä tuomaan. Maksaa alle 10 € ja on laajakirjoinen matolääke, joka oikeasti auttaa myös kihomatoihin.

      Kaikki matokuurit pitää muistaa uusia n. 10 vuorokauden kuluttua, koska lääkkeet eivät tehoa matojen muniin. Eli jos ei aio uusia kuuria niin sitä ensimmäistäkään on turha ottaa. Tämä kuurin uusimisen laiminlyöminen on varmasti iso syy siihen, ettei vuosikymmeniä käytetty Pyrvin tehoa kihomatoihin. Eikä tehoa se Vermox-niminenkään lääke sillä miniannostuksella mikä ensin määrätään. Lisäksi kihomatojen häädössä on todella tärkeää lääkitä koko perhe, myös oireettomat!! Sen lisäksi siivous on todellakin tehtävä huolellisesti ihan kaikkia leluja myöten. Käsihygienian merkistystä ei voi korostaa tarpeeksi!!

      Voimia kihomatojen kanssa. Olen läpikäynyt helvetin niiden luikeroiden vuoksi. Jos saan niitä joskus uudelleen niin hoidan ne suoraan Lomper-kuurilla. Pyrvin ei tehoa ja koko perheen hoitaminen Pyrvinillä kahteen kertaan maksaa maltaita, eikä tehoa silti.

      • Äitee...

        Meillä oli kihomatoja, minulla äitinä ja 5 v tytölläni. Nukumme samassa sängyssä ja kihomadot tarttuivat varmasti tytöltä äidille.
        Se oli tosissaan hirveää aikaa ja kesti lähes 3 vuotta kun päästiin niistä eroon. Pyrviniä, Vermoxia ja taas Pyrviniä.
        Minullakin tuntui iltaisin nukkumaan mennessä kun luikertelevia kihomatoja pyöri p-aukon ja emättimeni ympärillä.
        Ei auttanut kauan lääkkeet kun ne tuli aina takaisin. Ne loppuivat vasta sitten kun lapsi vaihtoi päiväkoti ryhmää.
        KIHOMADOT EIVÄT TULE ULKOA PIHALTA LUMESTA TAI KAUPAN LELUHYLLYILTÄ. Ne tarttuvat ihmiseltä ihmiseen käsien kautta ja ne tarvitsevat ns isännän missä ne elää. P puhetta joltakin että munat poukkoilevat ja miitä voi saada mistä tahansa. Ei pidä paikkansa vaan ne tarttuvat tartunnansaaneelta! Nyt on kihomatoja viimeksi näkynyt viime kesänä ja nyt on helmikuu, ihanaa jos niistä on päästy!


      • totta1

        Itse olen päässyt eroon niistä kerralla vasta kun ymmärsin ostaa Espanjasta (siellä noin 3 euroa vain monen tabletin paketti) paljon (nimi on Lomper ja se vastaa Suomessa kalliimpaa reseptilääketttä Vermox, naurettavaa että se on Suomessa reseptilääke) ja jos matoja ilmaantuu syön kaksi viikkoa useamman tabletin niitä päivässä, ainakin 2-3 per päivä. Sillä lailla ne lähtee, mitään ylimääräistä siivousta ei tartte, ne on suolessa. Aiempina vuosina siivosin hulluna ja siitä ei ollut mitään hyötyä. Vain käsi-ja ruokailuhygienia on oleellista. Suomalaiset kodit on jo muutenkin tosi siistejä. Kaikki ylimääräinen verhojen imurointi ym on ihan turhaa. Käsipyyhkeet kannattaa toki tuon kahden viikon ajaksi vaihtaa paperisiin ja lakanoita vähän useammin (varalta). Kynnet lyhyeksi eikä ikinä kannata pesemättömillä käsillä kaupasta tultua syödä esim irtokarkkeja. Kaikki vihannekset pitää pestä hyvin ennen kuin niitä syö.
        Ihmiset joilla on tartuna koskettelee vihanneksia paljain käsin kaupassa ja niistä matoja saa toisetkin.


    • totta1

      Kyllä voi ottaa kahden viikon kuurin Vermoxia ja muu ei todella auta koska jos pitkä suoli ja vaikka pukamia niin niitä munia ja eri kehitysvaiheessa olevia munia on siellä joten on otettava parin viikon ajan lääkettä joka päivä

      • kyllästhnyt

        Voiko olla kihomatoja, ainoa oire on pieni pistävä, nipistävä, viiltävä tms tunnne peräaukon sisällä ja joskus tuntuu kuin joku liikkuisi, kuplisi tms.. tätä on vuorokauden ajasta riippumatta, aamulla,ppäivällä, illalla ja yöllä, ei kutinaa... olen monta kuukautta yrittänyt bongata matoja mutta en ole ainuttakaan nähnyt, ulosteessa toki limaisia rihmoja ja samaten peräaukosta saan limaa, sitkeää tai löysää napattua, mutta koskaan mikään ei ole liikkunut. Pyrvinin otin varmuudeksi ja katson loppuuko oireet, en ole kakan seassa nähnyt pyrvinin jälkeen valkoista matoon viittaavaa. Lääkäri huomasi todella pienen sisäisen pukaman ja tuossa peräaukon ulkopuolella semmosen hetulan, voisiko ne aiheuttaa nuo oireet, tai onko peräaukkoni ärtynyt tuosta jatkuvasta tutkimisesta ja kaivelustani... lapsella kihomatoja oli puoli vuotta sitten ja itsellä oireet alkoivat heti lapsella ne havaittuamme ja sillonn koko perhe söi pyrvinit kahteen otteeseen, lapsi söi kolme kertaa...kellään muulla ei ole tällaista, vain minulla.


    • enterobiasis

      Hei kyllästynyt,

      Ne limaiset rihmat ovat naaraspuolisia kihomatoja, joita on käsittääkseni vähemmän kuin pienempiä koiraspuolisia. Naaras kasvaa jopa 4-5 cm pituiseksi, olen katsonut kuvia netistä ja nähnyt niitä tulevan pottaan kaksivuotiaaltamme 3 päivän Vermox-kuurin jälkeen (tabletti aamuin, illoin).

      Nyt olen itse siirtynyt koirille annettavaan Axilur-lääkkeeseen, jota saa apteekista ilman reseptiä. Se tuhoaa sukkulamadot (joihin kihomato kuuluu) ja niiden toukat. Munia ei se kuitenkaan ilmeisesti tuhoa, mutta toimii paremmin kuin vermox. Näin voin omasta kokemuksestani kertoa. Aion ottaa sitä nyt viikon välein 7,5 kpl 500 mg tablettia, jos vaiva jatkuu.

      Öisin nukun valot päällä, jotta madot eivät lähde vaeltamaan munasarjoihin asti.
      Ne olivat tehneet aiemmin pesän munasarjoihini (enterobiasis genital englanniksi on taudin nimi) ja emättimestä tuli ulos valkoista tahnaa eli kuolleita koirasmatoja. Suomessa lääkärit luulevat tätä vaivaa hiivasieneksi, koska heillä ei ole itsellään vastaavaa ilmeisesti koskaan ollut. Kahden päivän axilur-kuuri auttoi tähän genitaalivaivaan!

      terveisin eräs satakuntalainen

      • monza83

        wermoxista kyselisin, kun on syönyt tehokuurin 3 päivänä  2 tablettia aamuin illoin niin otetaanko uusintakuuri aloituspäivän vai viimeisen wermox tabletin ottopäivän mukaan? Tehokuuri tuntui auttavan vasta viimeisenä päivänä. . Eli ke aloitettu tehokuuri ja pe meni viimeinen nappi..


      • Anonyymi

        Midtä tietää annostuksen kihomatoihin Axilurissa?


    • Anonyymi

      *Ainaki joissain päin Africcaa havaittu paikallisten Mato kantojen olevan 100% immuuneja Pyrviinille ja Madot selviänneet pyrviinistä täysin elossa myös täysi kasvuiset Madot ja Pikku Kihikset .

      Tein iteki testin luonnosta poimitulla Kihokilla koko 4cm. väri läpinäkyvä valkoinen ja dippasin sen 2 pyrviini tabua punasta liotettuna 1 desiin vettä ja se oli elossa vielä 2 viikon päästä kiermullerlen kunnes annoin veden haihtua kokonaan pois ...

      ''Eli tilanne Suomessa sama ku Afrikassa :( .

      Kihomato muna kestää 99oC ja lämpöä pitää olla 100oC celsiusta vähiontään 5 minuuttia jotta munat tuhoutuvat 100% .

      Kaikki eivät myöskään tunne kutinaa sillä kiho mato lajeja on eri laisia , toiset liikkuvat erilailla ku toiset .

      Vaikka kaikki Madot kuolisivat 1 ainut muna riittää vaikka raaassa tai huonosti huuhdellussa salaatista tai kosket ruokaa kinkku leikkele juusto pakkausta kaupassa peset kädet ja avaat pakkauksen , muna siirtyy siitä pakkauksen muovi suoja kuoresta voileipään sormien mukana pinnalta ja siitä se taas alkaa...

      Tai joku muu saastunu (Madonmunia) pinta mihin koskee ja päätyy kurkusta alas riittää .

      Myös julkiset paikat ja ulkona niitä on esim. mullassa ihan kihisee niitä normaalisti .

      *Muute kannattaa ottaa huomioon maksa arvot sillä Madot ovat hyvin kestäviä , kestävämpiä kuin ihminen , mutta pienempi kokoisia , joten MatoLääkkeet voivat aiheuttaa maksa vaurioita sillä se myrkky määrä mikä madon tuhoamiseen tarvitaan riittää jo 20x kertasena (yliannostus) tappamaan ihmisen tai ainakin vaurioittamaan pysyvästi maksaa sillä maksa sen MatoToxsiinin (MatoLääke) ruumiista poistaakin .

      *Myös pienemmät määrät MatoLääkettä kuormittavat ja lievästi vaurioittavat maksaa .


      Parasiittologi Professuuri Hemmo virtanen aiheesta .

    • Anonyymi

      Axilur on täysin turvallinen ihmisillekin.
      Axilur on Fenbendazolia, Vermox on Mebendazolia. Kuuluvat samaan lääkeryhmään.

      Jos haluatte kihomadoista kerralla eroon, unohtakaa Pyrvin. Vermox auttaa myös mutta lääkärin ohjeet ottaa yksi tabletti yhtenä päivänä ei ole riittävä, vaan pitää ottaa vähintään kaksi tablettia kolmena päivänä peräkkäin ja toistaa kahden viikon päästä.

      Axilurilla kihomadot lähtee turvallisesti ja tehokkaasti. Aikuisille 2-3 tablettia kolmena päivänä peräkkäin, lapsille riittää yksi tabletti esim. mehuun liotettuna.

      Lisäksi joka aamu pyllyn pesu käsisuihkulla on hyvä ottaa tavaksi ihan perushygieniankin kannalta, ja käsien pesu saippualla heti aamulla. Lapsilla on hyvä käyttää unipukuna haalaria. Harmi kun isoille lapsille sellaista ei ole saatavilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe