Realismin levittäminen ja sen tulokset

Dhommi´´

Muistamme toki alkuvaiheen: palsta koostui hyvin moukkamaisista kirjoittajista, joiden tietoon oli päässyt vain kaupallinen Beatles, ABBA ja CCR. He eivät tunteneet klassista.

Otin ohjat liikkeessä, jota pidetään perustellusti realismin levittämisen kampanjana. Mukaan tuli aiemmin kevyen musiikin sisäistä kenttää valottanut Musadiggari, mutta myös Auktoriteetti, Ukkomies ja Lennonkusee.

Toiminnan päätavoitteet rakentuivat hitaasti. Aluksi se oli herätellä normaaleihin asioihin musiikissa, kuten siihen että klassinen on parasta ja kevyt nimensä mukaisesti kevyttä ja viihdettä ja suosion vuoksi tehtyä musiikkia. Sitten tavoitteeksi tuli myös harhaluulon yhdestä kirjoittajasta purkaminen. Katselin kirjoittajien heikkoja taitoja tekstin luonnin parissa, ja jalostin tavoitteita: tästäkin tulisi yksi.

Kuten huomaamme, Vastustamatonbeatles kirjoittaa jo paremmin. Hän omaksui minusta lauserakenteita, jotka ovat sivistyneempiä. Hän omaksui väliviivan käytön. Hän omaksui musiikkitermit, joita tosin ei osannut käyttää, eikä vieläkään osaa. Vielä on tämä seikka: Olette kaikki oppineet säveltäjien nimiä, joista kirjoitatte. Ennen tiesitte vain poppinimiä, nyt tiedätte jo klassisen taiteen nimiä joista tosin puhutte täyttä roskaa. Mutta tiedätte jo enemmän nimiä.

Ansiotani ja meidän projektimme ansiota on ennen kaikkea laajan ´musiikkitiedon avautuminen. Nyt tiedätte, että on polyfoniaa, että kukaan ammattilainen ei pidä poppia klassisen veroisena. Tiedätte että klassinen on ainoaa säilynyttä musiikkia 1700-luvulta. Tiedätte että popin soinnut ovat satoja vuosia ajasta jäljessä.

Jos joku tahtoo kiistää, voi yrittää.

Opetin jo ajat sitten, että meitä on monta. Mutta tästäkin on ollut epäselvyyttä.

Joudumme lisäämään tehoa.

20

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakkomielle jatkuu

      "Muistamme toki alkuvaiheen: palsta koostui hyvin moukkamaisista kirjoittajista, joiden tietoon oli päässyt vain kaupallinen Beatles, ABBA ja CCR. He eivät tunteneet klassista."

      Muistamme myös sitä seuranneen jatkon (tähän päivään asti), jolloin pakkomielteinen, runsaan määrän alter egoja omaava klasariboy jatkoi jankutustaan, vaikkei kukaan sitä halunnut. Hän myös luuli tuntevansa koko kevyen musiikin kentän, mutta ei hän sitä tuntenut. Hyvä että edes tuntee oman kotiovensa, ettei vahingossa mene naapuriin.

    • Dhommi´´

      Haasta minua mistä tahansa kevyen bändistä!

      • kysynpähäntaas

        No, soita ja laula meille näytteitä. Sävellä jotain omaa.

        Siinä nyt haastetta ensi alkuun.


      • ei dhommi osaa

        et vastaa haasteeseen musiikin esittämisestä - et siis osaa.

        Esitä kunnon opponenttia ja tee vastaväitteet ketjussa oleville beatlesin musiikkia koskevalle tutkimukselle.

        Tai opponoi väite, jonka mukaan vain mozart on vertainen beatlesin melodioille (goodal)


    • Utelias keltainen

      "Haasta minua mistä tahansa kevyen bändistä!"

      Meidän tulisi saada lisä informatiota eli mitä tai keitä ovat kevyet bändit?

      Oliko Beatlesin aikalaisbändeistä vaikkapa Cream tai Led Zeppelin sellainen?
      Oliko Beatles itse levyttäessään vaikkapa Helter skelter-tai Revolution no:9-kappaletta sellainen?
      Entäpä esim Miles Davis, jazz-muusikoksikin väitetty, musikkinsa 1970- ja 1980-luvuilla, vaikkapa albumeillaan Live-Evil tai You're under arrest, jotka olivat rockalbumeja aivan yhtä paljon kuin mitä olivat jazz-albumeja?

      Toisaalta mikä sitten tekee vaikkapa Mozartin Taikahuilu uupperasta raskasta, nimittäin jos nuo edellä mainitut ovat kevyitä. Olihan Mozart oman aikansa Abba eli hyvien (korvaan tarttuvien) poprenkutusten tekijä ainakin tuossa mainitussa teoksessaan.

      • Dhommi´´

        1. Kaikki "raskas hevi" on kevyttä musiikkia sävellysteknisesti. Todella simppeliä tavaraa

        2. Jazz on yleensä reilusti rokkia parempaa, tietenkin Miles Davis varsinkin.

        3. Taikahuilu sisältää toki kevyitä aarioita, mutta myös sävellystyötä jota kukaan populaarin tehtailija ei edes voi käsittää omilla aivosoluillaan


      • dr Winston O'Funk
        Dhommi´´ kirjoitti:

        1. Kaikki "raskas hevi" on kevyttä musiikkia sävellysteknisesti. Todella simppeliä tavaraa

        2. Jazz on yleensä reilusti rokkia parempaa, tietenkin Miles Davis varsinkin.

        3. Taikahuilu sisältää toki kevyitä aarioita, mutta myös sävellystyötä jota kukaan populaarin tehtailija ei edes voi käsittää omilla aivosoluillaan

        "2. Jazz on yleensä reilusti rokkia parempaa, tietenkin Miles Davis varsinkin."

        Outo lausunto tuo tuossa,
        sillä, eikö mainittu Miles Davis tehnyt noin vuodesta 1970 alkaen pääsääntöisesti jatsahtavia rock/funk-levyjä tai sitten funk-/rock-ahtavia jazz-levyjä, niin että rajanveto siitä mikä tai missä niillä on jazzia missä funk-/rock-ia on Miles Davisin myöhäistuotantoa arvioidessa kuin veteen pissaamalla kustu viiva.


      • Dhommi´´
        dr Winston O'Funk kirjoitti:

        "2. Jazz on yleensä reilusti rokkia parempaa, tietenkin Miles Davis varsinkin."

        Outo lausunto tuo tuossa,
        sillä, eikö mainittu Miles Davis tehnyt noin vuodesta 1970 alkaen pääsääntöisesti jatsahtavia rock/funk-levyjä tai sitten funk-/rock-ahtavia jazz-levyjä, niin että rajanveto siitä mikä tai missä niillä on jazzia missä funk-/rock-ia on Miles Davisin myöhäistuotantoa arvioidessa kuin veteen pissaamalla kustu viiva.

        Musikaalisuutesi ei selvästikään riitä klassiseen. Ei ihme, tekstisi ovat mainio esimerkki täysin musiikista erillään kasvaneen ihmisen elämästä.

        Kirjoitat jatkuvasti ohisohinnan mestarinäytteitä, epämääräistä ja perustelematonta sontaa, jolla ei ole yhteyttä keskusteluun klassisen musiikin ylivoimaisuudesta populaarimusiikin alkeellisuuteen nähden.

        Sen vuoksi olet turha palstalla. Palstalla ei ole tarkoitus puida sinun epämusikaalisuutta, vaan pureutua siihen miksi klassinen on KAIKKIEN MAAILMAN ammattilaisten mielestä parasta.

        Kaikki ammattilaiset ovat oikeassa. Klassinen on ylivoimaisesti parasta musiikkia maailmassa.

        Sivistys jatkuu.


    • kevätkiusaus

      Onhan se aika järkkyä,jos joku tosissaan väittää,että Brahms,Bach,Mozart tai joku muu on ainoata oikeaa musiikkia ja taidetta,ja kaikki muu vähempiarvoista tai omassa sarjassaan. Se on suorastaan sairaan rajoittunutta ajattelua ja elämänkatsomusta. Sama tietenkin, jos joku ajattelee Beatlesin, Dylanin jne. olevan ainoata oikeaa, ja kaikki muu suurinpiirtein turhaa ja roskaa. Ahdasmielisyys ja tiukkapipoisuus ei ole todellakaan mikään hyve. Jokaisella kai on joskus ns. huonoja päiviä, jolloin tulee sanottua sellaista mitä katuu ehkä myöhemmin, mutta tämän dhommitextaajan jo kuukausia jatkunut textailu samaa laulua laulaen, on kyllä merkki jostain häiriökäyttäytymisestä...ei hyvä. Jotain tarttis tehä.

    • Dhommi´´

      1. Opetan sinua nimellä Dhommi, ei dhommitextaaja

      2. Brahms, Bach ja Mozart ovat sataprosenttisen kiistattomasti parempia säveltäjiä kuin kukaan Bob Dylan, John Lennon, Paul McCartney, jotka tekivät hyvin simppeliä musiikkia, joka ei vaadi mitään osaamista verrattuna koko historian suurimpiin musiikkineroihin kuten nuo mainitsemasi

      3. Popparit eivät ole vaikuttaneet musiikin historiaan mitenkään.

      4. Se, mikä sinusta on "ahdasmielistä" ei välttämättä ole kuin perusasioiden tunnustamista. Olet tietysti opiskellut pyörien korjaamista tai jotain muuta sellaista työtä, joka ei anna sinulle mahdollisuutta hahmottaa musiikkia kuin omasta vauvan perspektiivistäsi. Mutta kaikki vähänkin normaaliälyiset ja sivistyneet (ei sillä ettei ammattimies voisi olla älykäs) tiedostavat AIVAN VARMASTI, että musiikissa klassinen on REILUSTI korkeampi taso kuin populaarimusiikki EDES YRITTÄÄ olla

      5. Miksi sinun on niin vaikea tunnustaa, että VITTTU BACH, MOZART JA BRAHMS (siis suurimmat nerot koko musiikin historiassa) voittavat aivan kevyesti - joka päivä ja kaikin tavoin, kaikessa, ylivoimaisesti - Beatlesin, Bob Dylanin ja kaiken kevyen musiikin? Oletko rakentanut identiteetin pop-fanaattisuuteen kuten nämä uudet Robin-fanit, jotka kauhistuisivat aivan samalla tavalla siitä että todetaan tuollainen itsestäänselvyys!

      • HERMOSTUIKO DHOMMI?!

        Kuka on tämä VITTTU BACH?


      • seonblueskaava
        HERMOSTUIKO DHOMMI?! kirjoitti:

        Kuka on tämä VITTTU BACH?

        Täysikuu tulossa, sen huomaa.

        lisäksi dhommille on esitetty kysymyksiä ja pyyntöjä, jotka hän sivuuttaa. Kohta on apinaidiootti taas pelissä (rannan kundiin tuolla jo tarttuikin). Tässä on selkeä blues-kaava dhommilla - parempaan hän ei kykene, vaikka haluaisisi.


      • Elmer Fudd

        "3. Popparit eivät ole vaikuttaneet musiikin historiaan mitenkään."

        Oho!, paitsi että toivat musikin takaisin massojen elämään ja samalla elvyttivät koko taiteiden osalajin eli musikin takaisin henkiin.
        Musikkihan oli jo käytännössä muuttunut klasari- ja jazz-snobien käytännössä pystyyn kuolleeksi pikku leikkikentäksi, ennenkuin Liverpoolista päin kajahti jotain suorastaan kuuntelemiseen houkuttavaa vuonna 1962.


    • Dhommi´´

      Korostan: Nettikeskustelu ei toimi omine soittonäytteine.

      • Soita meille

        Siitä olisi sinullekin apua. Voisit siten osoittaa olevasi edes jonkinlainen soittimen ja musiikin taitaja. Pelkät jatkuvat saarnakirjoitukset eli haukkumiset eivät tee sinusta soittajaa tai mestaria, paitsi tietysti turhan kirjoittamisen ja haukkumisen mestarin. Netissä voi aina leikkiä olevansa tietäjä, mutta siitä on todelliseksi osaajaksi melkoisen pitkä matka.


    • Dhommi´´

      Korostan: Nettikeskustelu ei toimi omine soittonäytteine.

      • Kasva aikuiseksi

        Ei se myöskään toimi jankuttamalla ja haukkumalla muita keskustelijoita.


    • Dhommi´´

      Haukun joskus, mutta oleellista on se, mitä opetan.

      • i feel fine dhommi not

        Opetus on vuorovaikutteinen tapahtuma etkä näytä sellaiseen kykenevän.

        Soitto- ja sävellysnäyte on kohtuullinen pyyntö. Vai oletko normi klasarifanin tavoin feikki.
        Lisäksi on pyydetty oppponoimaan tekstejä - tämänkin pyynnnön sivuutat.

        Syntui uusi termi dhommata eli suovan suoltaminen.


    • vastustamatonbeatle

      dhommin realismivaje vain kasvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe