Avaus- ja lukituskierrokset. Silmälumetta?

Yrityksienkynimistä

Tarvitseeko kiinteistön sulku ja avaustehtäviin tosiaan nykypäivänä vartiointiliikkeen vai riittääkö se, että tilaa saman palvelun kiinteistöhuollolta?

Käsittääkseni jos meidän työntekijät voi sulkea ja avata ovet niin eikö sen voi tehdä myös kiinteistöhuolto?

Meillä erään vartiointiliikkeen edustaja ja kauppasi avaus- sekä lukituskierroksia liikkeeseemme.
Kysyin, että mihin tarpeeseen perustuu.
Vastasi, että vartiointiliikkeet on erikoistuneet tähän toimintaan ja rikollisuus on kasvussa.
Kysyin, että millä tavalla.
Vastasi, että samalla voidaan varmistaa, että ketään asiattomia ei ole liikkeessä.
Kysyin, että miten se eroaa siitä, kun meidän myyjät kiertää myymälän joka tapauksessa ennen kuin lyö kassan kiinni.
Vastasi, että säästää työntekijöiden aikaa.
Meillä ei kuitenkaan kenelläkään lopu työaika ennen 20:15 joten eipä se vastaus paljon tyydyttänyt. Työntekijät ei muutenkaan ole pihalla ovesta 20:00 vaikka kuinka vartiointiliike kiertäisi myymälää.

En saanut koskaan vastausta siihen, että miksi minun pitäisi maksaa vartiointiliikkeelle siitä minkä tekee tällä hetkellä työntekijämme.
Kysyin kiinteistöhuollosta tätä lukitus ja avaus asiaa, niin lupasivat sen 50% halvemmalla mitä vartiointiliike olisi tehnyt.

Mitä sanoo muut kauppojen/kiinteistöjen omistajat?

Minun mielestäni tuossa vartiointiliikkeen kauppaamisessa ei ollut mitään järkeä.
Ei se oven avaaminen ja lukitseminen niin helvetin ihmeellinen toimenpide ole. Mielestäni vielä kiinteistöhuolto tekee samalla vaikka lukkorempan jos ei ovi lukitu.

Vartiointiliikkeen mukaan lukkojen korjaukset jätetään ammattilaisille, eli maksan vartiointiliikkeelle siitä, että avaa oven tai lukitseesen ja toteaa, että se on hajalla ja soittaa meen kiinteistöhuoltajalle mikä lähettää myös laskun...

Näinkö yrittäjää yritetään näillä turvallisuuspalveluilla kusta silmään?

Mä ymmärrän, että on murtohälyt ja ryöstöpainikkeet. Mutta sitä en tajua, että niiden pitää meen ovetkin avata. Ei me sentään mitään uusavuttomia olla.

Tuli noista ryöstöpainikkeista mieleen, että on kanssa niin hevon paskaa niiden lupaukset vasteajoista. Meillä kävi näpistelijä toissa viikolla ja myyjä painoi vahingossa ryöstöpainiketta, kun piti vartijakutsupainiketta painaa.
Meni reilu 45 minuttia ennen, kun tää tuulen nussima vinkuheinä vaivautui paikalle. Meiltä on ton vartiointiliikkeen toimistolle vaivaset 15minuutin matka (pyörällä). Poliisi oli paikalla 10 minuutissa ja poistu ennen ku vartiointiliike tuli.
Parasta tässä oli se, että tämä perkeleen heinäkeppi kirjoitti raporttiin "ei rikokseen viittaavaa" ja toimistolta tuli kiltisti lasku.

Taidanpa irtisanoa koko paskan. Kierrän vaikka myymälän yöllä itse kerran, niin säästyy 85€.

1

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santtu1975

      Eli tuo vartiointiliikkeen lukituskierros on VARMISTUMINEN siitä että työntekijäsi ovat lukinneet ovet ja kaikki on muutenkin kunnossa ja jos pakettiin kuuluu muukin kuin ulko-ovilla käynti (eli tilojen sisäkierto), niin varmistetaan luonnollisesti ettei tiloissa ole ylimääräisiä henkilöitä, mutta myös se että kiinteistötekniikka on kunnossa, eli ei ole esimerkiksi vesivuotoja.
      Tietysti jos olet sitämieltä ettet kyseisiä palveluita tarvitse, niin silloin et luonnollisestikkaan niitä osta, oli myyntimies asiasta mitä mieltä tahansa.

      Kiinteistöhuollot ovat vuosia käyneet kyllä sulkemassa ja avaamassa erilaisia yhtiöiden portteja tiettyihin kellonaikoihin aikoihin, mutta LYTP (laki yksityisistä turvapalveluista) rajaa tiettyjä tehtäväkuvia vain ja ainoastaan Vartiointiliikkeiden toiminnaksi. Rajanveto kiinteistönhuollon ja vartioinnin välillä on luonnollisesti häilyvä, mutta se on kuitenkiin olemassa.

      Jännä että kiinteistönhuoltofirma tekisi sanomasi mukaan saman homman (ovien lukituksen) puoleen hintaan kuin vartiointiliike (muuta kiinteistöhuolto ei oikeastaan voisi tehdäkkään), koska viimeiset 10-15vuotta vartiointi-ala on verisesti kilpaillut markkinaosuuksista hintojen kustannuksella ja hinnoittelu lähenee jo naurettavuuksia. Eli joko toimit alueella jossa on tilanne ettei vartiointi-alalla ole kilpailua, taikka sitten palveluiden myyjä on laittanut sinulle tosi härskin tarjouksen. Uskon kyllä että tarjouksia pyytämällä useammalta toimijalta (siis mikäli paikkakunnallasi on) vartiointiliikkeen hinta tulee olemaan vähintään tasoissa kiinteistöhuollon hintojen kanssa (siis jos palvelun sisältö on sama).

      Ja vielä tuosta ryöstöpainikkeesta. Vartiointiliikkeiden palveluiden myyjät nyt lupailevat myyntipuheissaan vaikka mitä, että saavat kaupan aikaiseksi. Kuiten on tosiasia ettei vartijan kohteeseen paikalletulon kestoa voi etukäteen tietää. Eli ei siellä vartiointiliikkeiden toimistoilla istu ketään vartijoita odottelemassa hälyytyksen tuloa, johon sitten lähtevät. Vaan niihin puuttuvat piirivartijat (jotka ovat ajamassa omaa tarkastuspiiriään eri kohteissa) joiden tuloaika paikalle riippuu tasan siitä, missäpäin ja missä tilanteessa ovat silloin kun hälyytys liikkeestäsi tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8895
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1237
    Aihe