esteistunta

liljaaaa

eliikäs oisko kellää vinkkejä et mite esteistuntaa sais matalemmaks minulla on ongelma että olen aika pystyssä isommillakin esteillä?

4

116

  Vastaukset

  • Vaikea sanoa näkemättä... Hyvin usein liian pysty asento johtuu liian pitkistä ohjista. Lyhentämällä ohjia ratsastaja painuu automaattisesti alemmas, koska muuten hänen käsivartensa suoristuu mikä ei ole tarkoitus, tai hän alkaa kiskoa hevosta suusta, mikä on vielä huonompi.

   En kuitenkaan voi suositella tätä varauksetta... Vaarana on, että ratsastaja vetää itsensä alemmas ohjista vetämällä, eli kuten sanottu, kiskoo hevosta suusta. Kevytkätisille tämä sopii paremmin, he eivät päästä ohjia kiristymään liikaa vaikka ne olisivatkin lyhyet, ja pysyvät sen takia paremmin oikeassa asennossa.

   Toinen mahdollisuus mitä tulee mieleen, on liian pitkät jalustimet. Mutta puhuit isommista esteistä, ja tietämättä tarkemmin miten sen määrittelet, arvelen sinulla olevan sen verran kokemusta, että varmasti osaat mitoittaa jalustimet niin että pääset kunnolla kenttäistuntaan. Joten se tuskin on syynä.

   Käytkö valmennuksessa? Oletko puhunut asiasta opettajasi kanssa? Hänen olisi helpompi neuvoa kun hän näkee kokonaisuuden.

  • Moni kokematon hyppääjä tekee sen virheen, että lähtee liikaa hyppyyn mukaan, tavallaan ponnistaa itse.
   Todellisuudessa hypyssä ei kuulu "itse ponnistaa" vaan menee hyppyyn mukaan vain sen verran mitä hevosen hyppy vie. Itse ainakin kuvittelen, että yritän pitää pepun mahdollisimman lähellä satulaa myös hypyssä ja vain ylävartalolle mukaudun hyppyyn.

   Esteiden välissä asento saakin olla suht pysty. On erilaisia koulukuntia esteistunnan suhteen, mutta pysty asento on ihan yhtä oikein kuin moni muukin asento. Kunhan vain pääsee hyppyyn mukaan,.

  • Poni jolla ratsastan, niin se aina laskee pään alas, kun se hyppää :(
   Vinkkejä?

  • Pitäisi saada tarkempia tietoja ennen kuin tuohon voi mitään sanoa. Laskeeko se päänsä ennen estettä vai sen jälkeen, ja kuinka alas se sen päänsä laskee, hiukanko vain, vai melkein maahan asti? Minkä kokoisista esteistä nyt puhutaan? Jotkut hevoset laskevat päätään alemmaksi lähestyessään estettä, nähdäkseen sen paremmin. Se ei ole mitenkään tavatonta pienillä esteillä.

   Kerro mahdollisimman tarkasti mitä itse teet ja mitä poni tekee, niin katsotaan mitä mahdollisuuksia tulee mieleen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4980
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2589
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2024
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1376
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1164