Vivaldi hakkaa Beatlesin kuoliaaksi musiikissa

Dhommi´´

Vivaldia pidetään klassisen musiikin ankarissa piireissä kevyenä helpon menon säveltäjänä. Neljä vuodenaikaa on inhotuin maininta "klassisesta musiikista", koska se ei todellakaan ole edustava kappale. Se on kevytbarokkia, joka tuntuu Bachin messuihin verrattuna yhtä popilta kuin moni oikea roskamusiikin eli popin edustaja.

On myös klasarien mielestä inhottavaa, kun joku rinnastaa Mozart - Vivaldi -tyylisesti. Viladi on aivan pikkutekijä verrattuna Mozartiin. Mozart on eräs raskaimmista ja monimutkaisimmista taitajista, vaikka muutaman kappaleen perusteella voisi luulla muuta. Mozartin taidoille antaa vastinetta vain muutama nimi koko maailman historiassa - ja kerronpahan vaan, että yksikään niistä ei ole Beatles.

Mutta onhan Vivaldi silti ammattisäveltäjä ja on tehnyt myös erittäin hyviä viulukonserttoja ja muuta musiikkia. Hän oli pulppuavan ja vastaansanomattoman mielenlaadun mies. Hän teki myös barokin tumman tulisuuden ja mahtipontisuuden. Hän on näyttänyt ehdottomasti oikeutetusti kuuluvansa taidemusiikin päteviin tekijöihin, vaikkei toki aivan kärkeen. Vivaldi oli soitinmusiikin uudistaja, jolta Bachkin omaksui tiettyjä asioita. Ei ole mitenkään oikeutettua verrata häntä 1900-luvun roskapoppiin.

Vivaldikin hakkaa Beatlesin mennen tullen - mutta mikäpä ei hakkaisi? On vaikea keksiä montaa nimeä jotka olisivat reilusti huonompia kuin Beatles. Toki popista löytynee, mutta klassisesta ei löydy triviaalistakaan juuri mitään niin kehnoa.

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ä. Käki

      Vivaldi hakkaa Beatlesin kuoliaaksi musiikissa? Miksi ihmeessä? Mitä varten Vivaldi niin tekisi? Ja miten? Poika on itse ollut lodjussa jo iät ja ajat.

    • Dhommi´´

      Kiitos!

      Kyse oli siitä, miten laadukasta musiikki on. Beatles on aivan surkeaa kyhäelmää verrattuna ammattisäveltäjään nimeltä Vivaldi.

      Vivaldin musiikkia soitetaan livenä jatkuvasti edelleen. Beatlesia ei kukaan muista 100 vuoden päästä, koska nyt jo sitä ei soiteta livenä juuri ollenkaan. Ei se kelpaa edes radioon uudempien poppirahastusten tieltä.

      Kevyen musiikin elinkaari on nopeasti ohi. Sama päti Beatlesiin.

      Mutta auta armias, kun nuotteja rustaa todellinen osaaja. Vivaldikin on kuitenkin sellainen. Syntyy sävellyksiä, joita kuunnellaan ja soitetaan satojen vuosien päästäkin samanlaisella kunnioituksella ja osaavien muusikoiden käsin. Musiikilla on tällaista vuosisatojen läpi leikkaavaa arvoa, silloin kuin puhutaan klassisesta musiikista.

      • Kevyt voittaa aina

        Laadukas musiikki säilyy ja klassinen ei säily. Laadukasta musiikkia soitetaan ja kuunnellaan joka paikassa, mutta klassista ei kuunnella missään. Edes nuoriso ei kuuntele klassista ja he mieluummin poistuvat ostarilta ennen kuin altistuvat äänisaasteelle. He menevät kuuntelemaan kevyttä musiikkia. Se on terveellisempää.


      • jerkkunen2
        Kevyt voittaa aina kirjoitti:

        Laadukas musiikki säilyy ja klassinen ei säily. Laadukasta musiikkia soitetaan ja kuunnellaan joka paikassa, mutta klassista ei kuunnella missään. Edes nuoriso ei kuuntele klassista ja he mieluummin poistuvat ostarilta ennen kuin altistuvat äänisaasteelle. He menevät kuuntelemaan kevyttä musiikkia. Se on terveellisempää.

        Älä nyt vaan yritä väittää, että Beatlesia joku jossain soittaisi tänä päivänä.

        Toisin on Mossen ja kumppaneitten laita. :)


    • Ernie Vivaldi

      "Mutta onhan Vivaldi silti ammattisäveltäjä ja on tehnyt myös erittäin hyviä viulukonserttoja ja muuta musiikkia." kirjoitti dhönni~~.

      No kuinka kävi Vivaldilta rock 'n' roll?

      Sen sijaan Beatleshan toimi levyttävänä aktina 1963-1970, teki tuolloin singlejä ja teki albumeja. Niistä julkaistuista singleistä ja albumeista useimmat nousivat UK:n myyntilistojen kärkeen, vaan nousiko sinne 1960-luvulla julkaistut Vivaldin singlet ja albumit?

      Eikö ollut niin että itse P.McCartney elokuvassa Let it be sanoi että kukin rockiesiintyjä kuten esim The Beatles on täsmälleen niin hyvä kuin mitä on viimeisin singlensä.

      Joten jos haluaa verrata kumpi olikaan 1960-luvulla parempi Vivaldi vaiko The Beatles, niin siitä vaan tutkimaan UK:n albumi- ja singlelistoja. Totuus löytyy niistä.

    • Sigmund Freud

      Mutta kuinka kävi Vivaldilta rock 'n' roll?

      Kas siinäpä kysymys. Eikä Amazon.com hittit vastaa siihen.

      Ja ettei vain ole niin että mitä enemmän Amazonissa "hittejä" sitä enemmän kyseisen artistin levyjä on pantu sinne kierrätykseen. Esmes en koskaan ole suosikilevyjäni divariin vielä kantanut, mutta sen sijaan semmoisia joita ei käytännössä koskaan tullut kuunneltua aina silloin tällöin kylläkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      368
      3491
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2499
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      126
      1775
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1270
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1127
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      49
      1117
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      161
      1085
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1053
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      904
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      836
    Aihe