En ymmärrä rosmariiniani!

Salvia

Mitä se yrittää viestiä kasvattamalla vaaleanvihreitä hoikkia latvoja jotka roikkuvat puumaisesta varresta. Valoa se saa, liikaa vettä on joskus ehkä lipsahtanut mutta muu osa kasvista on ihan terveenoloinen. Vain uusi kasvusto on heikkoa, väritöntä ja mautonta ja pelkään että. koko kasvi kuolee kohta.

4

94

  Vastaukset

  • Minäkään en ymmärää omaani:D. Alkoi alkukesästä kasvattaa terveiden oksien päähän juuri kuvaamanlaisiasi hentoja latvoja. Nostin sen sitten pihalle asustamaan, ja jatkoin muuten hoitoa entiseen tapaan. Nyt puska on tuuhea ja roteva kuin mikä. En ymmärrä mistä moinen muutos johtuu, liekö sitten lämpötilanvaihtelut vai mikä syynä? Joka tapauksessa tulokseen olen tyytyväinen.

  • Miten rosmariinin saa kasvamaan ruukussa sisällä?
   Minkälainen maavaatimus ja elinolosuhteet pitää olla?

   Vinkkejä?

   • Itselläni rosmariinin kasvatus on epäonnistunut joka vuosi: lehdet ovat alkaneet ruskistua ja lopulta koko kasvi on kuollut.

    Olen aina ollut siinä uskossa että rosmariinia ei saisi missään nimessä päästää kuivahtamaan, joten olenkin aiempina vuosina kastellut niitä hyvin maltillisesti.

    Nyt kuitenkin päätin tänä vuonna lähteä täysin uudelle linjalle. Kastelen ikkunalaudalla olevaa rosmariinia päivittäin suoraan aluslautaselle ja nyt näyttää viivan todella hyvin! Aikamoinen juoppo näyttää kyllä olevan: imaisee kaiken veden melkein heti kun aluslautaselle kaataa.

    Olen aina luullut, että rosmariini on kuivuudesta pitävä kasvi. Onko joku saanut rosmariinin menestymään niukalla kastelulla?


   • Mun rosmariini on elänyt nyt puolisen vuotta niukalla kastelulla. Tosin nyt kesän lähetessö alkanut vaatimaan enemmän. Ostin kaupasta yrttiruukun, uudelleenistutin saviruukkuun ja leikkasin latvoja. Uusia versoja tulee, mutta hyvin hitaasti. Saas nähdä mitän talven tullen tapahtuu. Sumuttelen usein.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   331
   6538
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   186
   3222
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   98
   1512
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   788