En ymmärrä rosmariiniani!

Salvia

Mitä se yrittää viestiä kasvattamalla vaaleanvihreitä hoikkia latvoja jotka roikkuvat puumaisesta varresta. Valoa se saa, liikaa vettä on joskus ehkä lipsahtanut mutta muu osa kasvista on ihan terveenoloinen. Vain uusi kasvusto on heikkoa, väritöntä ja mautonta ja pelkään että. koko kasvi kuolee kohta.

4

115

  Vastaukset

  • Minäkään en ymmärää omaani:D. Alkoi alkukesästä kasvattaa terveiden oksien päähän juuri kuvaamanlaisiasi hentoja latvoja. Nostin sen sitten pihalle asustamaan, ja jatkoin muuten hoitoa entiseen tapaan. Nyt puska on tuuhea ja roteva kuin mikä. En ymmärrä mistä moinen muutos johtuu, liekö sitten lämpötilanvaihtelut vai mikä syynä? Joka tapauksessa tulokseen olen tyytyväinen.

  • Miten rosmariinin saa kasvamaan ruukussa sisällä?
   Minkälainen maavaatimus ja elinolosuhteet pitää olla?

   Vinkkejä?

   • Itselläni rosmariinin kasvatus on epäonnistunut joka vuosi: lehdet ovat alkaneet ruskistua ja lopulta koko kasvi on kuollut.

    Olen aina ollut siinä uskossa että rosmariinia ei saisi missään nimessä päästää kuivahtamaan, joten olenkin aiempina vuosina kastellut niitä hyvin maltillisesti.

    Nyt kuitenkin päätin tänä vuonna lähteä täysin uudelle linjalle. Kastelen ikkunalaudalla olevaa rosmariinia päivittäin suoraan aluslautaselle ja nyt näyttää viivan todella hyvin! Aikamoinen juoppo näyttää kyllä olevan: imaisee kaiken veden melkein heti kun aluslautaselle kaataa.

    Olen aina luullut, että rosmariini on kuivuudesta pitävä kasvi. Onko joku saanut rosmariinin menestymään niukalla kastelulla?


   • Mun rosmariini on elänyt nyt puolisen vuotta niukalla kastelulla. Tosin nyt kesän lähetessö alkanut vaatimaan enemmän. Ostin kaupasta yrttiruukun, uudelleenistutin saviruukkuun ja leikkasin latvoja. Uusia versoja tulee, mutta hyvin hitaasti. Saas nähdä mitän talven tullen tapahtuu. Sumuttelen usein.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   6477
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   3178
  3. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   21
   2044
  4. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   339
   1792