OIVALLUS

Dhommi´´

http://www.youtube.com/watch?v=jv2WJMVPQi8

Katsokaa ja kuulkaa, katsokaa soittajien ilmeitä. Tämä on versio numero miljoona, ja aina yhtä tuore teos.

Ja uutta klassista joka poikkeaa tyystin vanhasta sävelletään koko ajan. Oli se sitten hyvää tai ei, se on uutta. Toisin kuin populaarimusiikki oli 60-luvulla.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dhommi´´

      EIKÖ TEILLÄ OLE KUNNIOITUSTA BEETHOVENIA KOHTAAN? JA KUTSUTTE ITSEÄNNE MUSIIKKIMIEHIKS?

    • Napa Nöytälä

      Aha, no miten versiö no: miljoona erosi sen muulloin esitetystä versiosta no: 999 999?
      Onkos tuota Ernie van Beethovenin sinfoniaa lupa esittää vapaasti improvisoiden, esim että se tylsä jollotus sieltä lopusta korvattaisiin jollakin kunnollisella laululla kuten vaikkapa AC/DC:n "Highway to hell"-biisillä?
      http://www.youtube.com/watch?v=YJQp7Id2ywE

    • tarkennusta!

      Mikä jollotus? Viitosessa ei ole laulua, yhdeksännessä kyllä ensimmäisen kerran sinfoniassa. Sitäkään ei voi tosin tylsäksi haukkua. Jos siis tarkoitat yhdeksättä, niin pitäisi nyt hieman perustella sitä tylsyyttä. Tunnetko oikeasti teoksen? Ainakin sinfonioiden numerot näyttäisivät sekoittuvan.

      Jos kyse oli jostain Erniesta, niin sitä tuotantoa en tunne...toinen tarina

    • Oiva Sivallus

      Klassisen kuuntelijat, ja soittajatkin, ovat typeryydessään ihan oma lajinsa. Klasarikuuntelijat kuuntelevat samaa levyä ja sen "eri versioita" vuodesta toiseen tajuamatta kuuntelevana samaa levyä koko ajan. Ei niissä ole eroa, vaikka kapulamestari ja orkesteri vaihtuisi joka kerta.

      Klasarisoittajat soittavat samaa levyä vuodesta toiseen, kun eivät tajua uusia ohjelmistoaan. Ja miten sitä uusii, kun mitään uutta ei ole. Samaa vanhaa sontaa on todellakin soitettu jo miljoona kertaa.

      Jos kevyen musiikin kuuntelijoille tarjoaisi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen samaa levyä, ei siitä tulisi mitään. Kevyen musan kuuntelijat haluavat uutta musaa ja sitä he myös saavat. Kevyt uusiutuu, klassinen ei.

      • Lennonkusee

        Jep, nyt Bieber on kova sana. Varmaan sinäkin olit häntä Areenalla fanittamassa ja pidät julistettta seinällä. Te pellet ette ymmärrä että Bachin messuista ja Mozartin konsertoista riittää nautittavaa koko elämäksi, mitään muuta musaa ei tarvita, varsinkaan kevyttä.


      • Alter Ego
        Lennonkusee kirjoitti:

        Jep, nyt Bieber on kova sana. Varmaan sinäkin olit häntä Areenalla fanittamassa ja pidät julistettta seinällä. Te pellet ette ymmärrä että Bachin messuista ja Mozartin konsertoista riittää nautittavaa koko elämäksi, mitään muuta musaa ei tarvita, varsinkaan kevyttä.

        Bachilta ja Mozartilta ei vain tule mitään uutta, eikä tule nykyisiltäkään klasareilta. Klassinen on ainoa musiikin laji, jossa kaikki on vanhaa eli musa seisoo paikoillaan. Oli se tehty 200 vuotta sitten tai vuonna 2013, niin se on vanhaa ja huonoa.


      • sanonpahanvaan
        Lennonkusee kirjoitti:

        Jep, nyt Bieber on kova sana. Varmaan sinäkin olit häntä Areenalla fanittamassa ja pidät julistettta seinällä. Te pellet ette ymmärrä että Bachin messuista ja Mozartin konsertoista riittää nautittavaa koko elämäksi, mitään muuta musaa ei tarvita, varsinkaan kevyttä.

        Rauhoitu Dhommi!

        Usko jo, että musiikkiharrastuksesi eteen meidän muiden pitää tehdä töitäkin ja maksaa veroja. Voit sitten vapaasti nauttia.
        Anna meillekkin nautintomme


    • Napa Nöytälä

      No voi v...., se tosiaan oli tuossa tämän ketjun aloittaneen hönön linkissä Ernien eikun alias Ludvigin sinfonia no vitonen eikä ysi niinkuin olin vähän näkövikasena lukevinani.

      Lukevinani, sillä ei kai kukaan, paitsi avohoitotapaukset, edes ajattele käyvänsä youtubesta jotain sinfonioita kuuntelemassa.

      Ja ihan tosi, Ernien eiku Ludvigin sinfonia no: vitoseen ei sisälly mitään laulua kuten sinfonia ysiinsä sisältyy.

      Ja jos Ernie eiku Ludvig van B:llä olisi ollut järkeä päässä niin olisi jättänyt ysistäkin sen laulun pois, sillä ei van Beethoven oikein ollut sinut laulujen tekemisen kanssa.

      Ja miksi ei ollut? No laulujen kirjoittaminen ja varsinkin hyvien laulujen kirjoittaminen on musikaalisuuden laji jota Erniellä eiku Ludvigilla ei ollut vaikka muuten oli esim pianomusikin säveltämisen suhteen enimmäkseen aika pätevä.

      Se että van Beethoven ei onnistunut urallaan tekemään yhtään A1-luokan laulua, vaikka ilmeisesti yritti, esim tekemällä uupperan, todistaa sen minkä kaikki jo muutenkin tietää:

      Hyvien laulujen kirjoittaminen on säveltämisen vaativin muoto, siihen A1-laulujen TOISTUVAAN tekoon pystyy vain erittäin parhaat, ja Lennon-McCartney kirjoitti hyviä lauluja enemmän kuin kukaan heitä ennen tai heidän aikanaan tai on kirjoittanut sen jälkeen.

      Joten tuosta johtuen Lennon-McCartney olivat siis säveltäjinä kautta aikain... , parhaat, aivan!.

      Mutta Ernieen eiku Ludvigiin palataksemme, jos hänellä Erniellä eiku siis Ludvigilla olisi ollut järkeä päässä ja varsinkin kuulo tallella, niin hänhän olisi voinut turvautua jonkun laulunteossa kyvykkäämmän kolleegan apuun ja pyytää tältä hyvää laulua siihen ysi sinfoniaansa, esim tämän laulun myötä se ysi olisi selvästi ollut parempi:
      http://www.youtube.com/watch?v=RpWKrIxi2GY

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      59
      2020
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe