Jämerän suunnittelukampanja on kummallinen

kivitalorakentaja

Jos et päädy Jämerään niin veloittavat 2500-3000 € ja jos päädyt Jämerään niin onko suunnittelun hinta leivottu sisään materiaalien hintaan?

Taidan suunnitella talon jossain muualla ja ostaa Lammin.

15

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokenut jo

      Olet oivaltanut oikein! Ei hinta tietysti ole kaupassa tuo vaan halvalla suunnittelulla saadaan asiakas puheväleihin ja todellisuudessa sisällytetään hintaan 5000 - 6000 €. Ei ilmaista työtä olekaan, kusetus on noin helpompaa.

    • Zbzbdvvcvv

      Taidat olla varsinainen valopää.

      Jämerä ei myy mitään "materiaaleja" vaan yksilöllisiä kivitaloja joiden hintaan kuuluu myös suunnittelu. Koska kaikki täysjärkiset kuitenkin haluavat kilpailuttaa eri runkotoimittajat luonnossuunnittelun jälkeen niin suunnittelusopimuksessa on tuo (muistaakseni) kolmen tonnin veloitus jonka suunnittelu maksaa siinä tapauksessa että asiakas päättääkin rakentaa talonsa vaikka eps- tai kevytsoraharkosta.

      Tosin, kun talon suunnittelee Jämerän suunnittelija niin on todennäköisti että hän osaa myös suunnitella sen talon sellaiselsi että se saadaan rakennettua heidän järjestelmällään kilpailukykyiseen hintaan.

      Toki sen talonsa voi suunnitteluttaa myös riippumattomalla arkkitehdillä ja ottamatta mitään kantaa materiaaliin. mutta suunnittelun hinta onkin silloin viisinumeroinen luku ja on myös hyvin mahdollista että rakentaminen tulee kalliimmaksi kun suunnittelija tekee omaa taidettaan eikä niinkään mieti toteutettavuutta.

    • kivitalorakentaja

      Eli suunnittelu on joka tapauksessa leivottu hintaan vaikka ostaisin Jämerän. Luonnossuunnittelua mainostetaan ettei veloiteta mutta todellisuudessa on Jämerän hinnassa mukana jos tilaa Jämerän. En jaksa uskoa että arkkitehdit ilmaiseksi töitä tekee. Minusta avoimuus olisi tärkeää. En ymmärrä mikä pointti on Jämerän toimintamallissa.

      Totta on ehkä että Jämerä suunnittelijat osaavat suunnitella Jämerää. Kovin moni ei Jämerää suunnitteleva arkkitehti ole innostunut siporexista tai kevytbetonista. Onko sisäpiiri tehnyt tehtävänsä ja menty suunnittelussa ojasta allikkoon.

    • Mxmzdmdm

      Siis täh? Tottakai suunnittelukustannukset on sisällytetty pakettihintaan, kysehän on yksilöllisen talon arkkitehtisuunnittelusta käyttäen Jämerän moduulimitoitusta. Jämerän yhteistyökumppani-arkkitehti ottaa tuosta oman palkkionsa kyllä. Miten tässä joku voi nähdä jotain hämärää? Ihan samalla lailla kun ostat taloosi keittiön: suunnittukierrosten jälkeen myyjä antaa sinulle tarjouksen keittiöstä. Luonnollisesti suunnittelun hinta on myös sisällytetty materiaalien hintaan, vaikka sitä ei erikseen tarjouksesssa mainita.

      Vastaavasti jos tilaat nettikaupasta elokuvia, musiikkia jne. voi kauppaan kuulua "ilmainen" toimitus, mutta sanomattakin lienee selvää että toimituskulut on sisällytetty tuotteen hintaan. Joskus on esim hb priimalla ollut kampanjoita jossa saa pihakiviä "kaupan päälle", kun ostaa harkkotoimituksen, niin ei kai kukaan nyt oikeasti usko että siellä ilmaiseksi valmistetaan, varastoidaan ja kuljetetaan kiviä?

      Eli ainoa millä on merkitystä on kokonaiskustannuksilla tyhjästä haluttuun valmiusasteeseen (esim vesikattovalmis).

      Mitä tulee luonnoskuviin niin omasta kokemuksesta nimenomaan tuohon luonnosvaiheeseen menee enemmän suunnittelijan aikaa kuin luonnoskuvista lupakuviksi päivittämiseen. Luonnoskierrokset voi sisältää vaikka 3 erilaista taloa jne. Mielestäni 2500 euroa tuosta on ihan sopiva hinta. Tuskin sitä halvemmallakaan toiselta arkkitehdiltä kuitenkaan saa.

    • kivitalorakentaja

      Miksi kannattaa ottaa Jämerältä vesikattovalmis kun sen saa myös kaikilta toimittajilta ja jopa pidemmälle urakoituna. Mielestäni en saa mitään etua vaikka Jämerä tarjoaa vesikattovalmista omalla sopimuksella. Vaikka tehtäisiin useampia urakkasopimuksia niin en koe että sillä olisi suurta merkitystä.

      • Fffggddghgf

        Rakenna ensin yksikin talo niin alat ymmärtämään mitä arvoa yhden toimittajan mallissa on.

        Jokainen joka työssään joutuu projektien kanssa tekemisiin tietää että monitoimittajamallissa riskit ovat moninkertaiset yhden toimittajan malliin. Lisäksi rakennuttaja joutuu itse sumplimaan eri toimijoiden aikataulut, urakkarajat ja persoonallisuudet yhteensopiviksi. Ja vaikka teet sen homman kuinka huolellisesti niin monitoimittajamallissa löytyy AINA sata asiaa jotka jäävät "ei kenenkään maalle" --> yllätyskustannuksia (tai vähintään työtä) rakennuttajalle koska nämä sata ja tuhat pientä asiaa pitää kuitenkin tehdä.

        Lisäksi tulee riskinhallinta, joka on mielestäni painavin argumentti sille että esim vesikattovalmiiksi asti olisi yhdeltä urakoitsijalta. Runkorakentamiseen tai perustamiseen liittyvissä asioissa mahdollisen virheen seuraukset voivat olla todella suuret ja jopa kaataa koko projektin ellei niille löydy maksajaa. Jos runkourakka on ostettu yhden miehen firmalta jonka käyttöomaisuus koostuu vanhasta hiacesta, laastisekoittajasta ja parista ämpäristä niin mahdollisessa korvaus- tai reklamaatiotilanteessa voi käydäkin niin että firma ajetaan konkkaan ja jatketaan seuraavana päivänä toisella y-tunnuksella. Tästä syystä on riskittömämpää jos sopimuksen voi tehdä isomman firman eli talotoimittajan kanssa.

        Oman taloni teetin ylläolevasta huolimatta osaurakoina koska katsoin että pystyn hallitsemaan sen sirkuksen ja hoitamaan valvonnan.


      • Kukahäh?

        Kerroppa joku kivitalopakettitoimija joka maanlaajuisesti myy "tehtaan asennuksella" eli omiin nimiin urakoituna kohteen vesikattovalmiiksi saakka? En ole tavannut muita kuin Jämerän, mutta voisin käydä kysäisemässä jos löytyisi sellainen. Yrityksen nimi riittää.


    • kivitalorakentaja

      Kaikista typerintä on pistää rahat yhden kortin varaan. Jämerä teettää työt aliurakoitsijoilla. Toimintamalli on ihan sama kuin rakennusliikkeillä. Ei sen ihmeempää. Minusta kannattaa teettää talo osaurakoina. Projektin tärkein ukko on hyvä vastaava mestari. Yhdessä projektinveto vastaavan kanssa on paras ja toimivin ratkaisu.

      • gffghfghsd

        > Kaikista typerintä on pistää rahat yhden kortin varaan.

        Perustele nyt jotenkin.

        > Jämerä teettää työt aliurakoitsijoilla. Toimintamalli on ihan sama kuin rakennusliikkeillä.

        Sulla on asiat sekaisin. Ei kyse ole siitä tekeekö työn jämerän työntekijä vai heidän palkkaamansa aliurakoitsija. Pointti on siinä, että pääurakoitsijana Jämerä vastaa aliurakoitsijoidensa työstä kuten omastaan.

        > Projektin tärkein ukko on hyvä vastaava mestari. Yhdessä projektinveto vastaavan kanssa on paras ja toimivin ratkaisu.

        Kalliiksi tulee jos vapailta markkinoilta ostat rakennuttamiskonsultin. Normaali vastaava mesu ei auta rakennuttamisessa.


    • kivitalorakentaja

      Miksi ihmeessä kannattaa käyttää Jämerää välissä vetämässä omat katteet? Minusta merkistä ei välttämättä kannata maksaa.
      Järkevintä on tehdä tietysti suorat sopimukset asentajien kanssa.

      Tottakai kannattaa teettää osaurakoina. Osaurakoiden kilpailuttaminen on järkevää ja turhat välistä vetäjät saadaan pois.

      Vapailta markkinoilta ammattitaitoinen projektinvetäjä noin 9000-12000 €. Pieni raha kun ammattitaitoinen projektinvetäjä kilpailuttaa osaurakat ja vastaa koko rakennusprojektin toteutumisesta tietyyyn budjettiin.

      • Suuri kusetus

        Ei missään tapauksessa mitään projektinvetäjää. Ne on täysiä kusettajia mitkä pelaa asiakkaiden rahoilla omaan pussiin.


    • kivitalorakentaja

      Kannattaa olla tarkka kenet ottaa projektin vetäjäksi ja sopimustekniset asiat täytyy ymmärtää.

    • Hyvä tuote

      Ei se ikään kampanja ole, vaan toimintamalli joka on ollut Jämerällä käytössä jo vuosikaudet. Jämerällä on sopimussuunnittelijoita, joille Jämerä ohjaa näillä suunnittelusopimuksilla töitä. Sopimuksissa on omavastuu, joka laskutetaan erikseen, mikäli asiakas tilaa talon jostain muualta. Jos suunniteltu talo tilataan Jämerältä, sisällytetään suunnittelu kauppahintaan. Mitä ihmeellistä tai pimitettyä tässä muka on? Jos omavastuu vielä on alle 3000 pk- seudullakin, niin ei muuta kuin kiljuen tekemään suunnittelua Jämerän lukuun. Siihen hintaan sitä ei taida moneltakaan saada.

      Hyvä tapa madaltaa suunnitteluun lähtemistä mielestäni.

    • Fldmddldld

      Faktaa on se että talotoimittajan kanssa saa varmasti tapella jostain asiasta, tai ainakin kannattaa. Sellaista toimittajaa ei olekaan joka saisi esim vesikattoon asti talon pystyyn ilman mitää virheitä/viivästyksiä/epäselvyyksiä jne. Ja tällöin yhden sopimuksen malli on erittäin hyvä. Lisäksi reklamaatioita tohtii tehdä paljon herkemmin kun sopimuksen osapuolena on kasvoton asiakaspalvelija toimistolta vrt suoraan tehdä parin hengen pystytysporukalle. Puhumattakaan siitä että ne reklamaatiot näille hiacefirmoille tosiaan ovat ihan ilmaa.

      Minä ainakin nyhdin noin kymppitonnin alennuksia/hyvityksiä jne toimittajalta vedoten milloin mihinkin.

      • Harj. tekee mestarin

        Joo. Kannattaa ehdottomasti haastaa talotoimittajaa virheistä. Ei ne muuten kehity ja paranna toimintaansa. Runko on kivitalossa se haastavin ja virheherkin osa. On järkevää, että sen tilaa yhdeltä toimittajalta tarvikkeineen ja asennuksineen. Ei sitten tosiaankaan tarvitse monen kanssa tapella. Ymmärtääkseni Jämerä on kasvanut tässä puolessa todella hyväksi ja varmaksi toimijaksi... Kun lukee tätä palstaa, huomaa että harjoiteltukin on :)

        Se on muuten aivan eri hommaa toimittaa tarvikkeet ja välittää urakkatarjous kolmannelta osapuolelta, kuin hoitaa tää kaikki yhdeltä luukulta. Käytännössä rakennuttajavastuu lähes puolittuu kun näin toimii. Suosittelen jokaiselle rakentajalle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe