Simputus ja armeijan koulutusmenetelmät saksalaista perua

Simppu

Ihmisestä halutaan tehdä sokeasti ja kyselemättä toimiva,lähes kuin robotti, joka tarvittaessa vaistomaisesti tekee mitä käsketään eikä kysele.

Aikoinaan intissä ollessani (1982) käyttivät kapiaiset sellaista sanontaa että:

"sotilas on kuin kyrpä, menee minne työnnetään eikä kysele!"

Siihen se simputus ja pennalismi tähtää ja esim. sakemanneilla tämä "höykytyskoulutus" oli hyvin pitkälle kehitetty ja sitä toistettiin kunnes haluttu "koulutustaso" oli saavutettu eli äijät teki kyselemättä mitä sanottiin vaikka henki menisi samantien.

Suomen armeijan koulutusmenetelmät simputuksineen ja pennalismeineen on saksalaista perua jo Lockstedin koulutusleiriltä 1916 alkaen ja luultavasti hyväksi havaittu käytännön tositoimissa.

Varmasti se parantaa näiden uusavuttomien mammanpoikien stressinsietoa kun huomaavat ettei siihen hihkumiseen kuolekaan mutta sitä ne ei tajua että niiden tajunta muuttuu vähitellen sokean tottelemisen toteuttajaksi!

23

1849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samppa

      Simputus on venäläistä perua. Sitä on esiintynyt runsaimmin aseleajeissa, joiden perinteet ovat Venäjällä (ratsuväki ja tykistö).

      Saksalaiset höykkyyttivät, mutta onko kaikki höykyytys simputusta.

      • Joojoo

        Onneksi lopettivan se raaimman eli hepoista tehtiin meetvurstia...ja jullit pantiin kerralla "uudelle vuosisadalle" moottorivehkeitten varaan.


    • mölli

      ei armeijassa nykyään ole sellaista kuin 1982 vaan paljon järkevämpää touhua. Älyttömän huutamisen tilalle on tullut syväjohtaminen. Ei Saksan armeijakaan nykyään ole sitä mitä natsien aikana, onneksi.

    • paperitiikeri

      Jos hermostuu simputuksesta ja vetää simputtavaa esimiestä raivospäissään kenttälapiolla ohimoon ja pääkallon halki, ei sovellu armeijaan. Automaattista.

    • sissi

      Pakko todeta tuohon että sodanajan tilanteissa sokea, vaistomainen ja kurinalainen totteleminen on varmasti välttämätöntä. On ymmärrettävä että suuremmat suunnitelmat saattavat perustua juuri Sinun peräänantamattomuuteesi. Tehtävän on säilyttävä kirkkaana mielessä ja "niin kauan kuin minussa voimia on, pyrin suorittamaan annetun tehtävän loppuun saakka". Ote on sotilasvalasta ja mielestäni se kuvaa hyvin Suomalaista SISUA!
      En tietysti ole sotaa koskaan kokenut mutta olen kuitenkin saanut Suomalaisen sotilaskoulutuksen.
      Lisäksi on todettava että simputus ja sokea totteleminen ovat kaksi täysin eri asiaa.

    • kersantti Vesa

      ... olen palvellut? Kyllä se taisi Suomen armeija olla kun joukko-osasto oli Pohjois-Karjalan Patteristo (v.1972-73). En muista, että meidän patteriamme olisi simputettu. Armeijan kurin ja järjestyksen patterin päällikkö perusteli sillä, että siten mahdollisimman monen on mahdollisimman hyvä olla. Hän ja hänen alaisensa myös käytännössä tomivat juuri noin. Aliupseerikoulun jälkeen patteristoupseeri piti meille uusille alikessuille oppitunnin ja nimenomaan kielsi simputtamisen.

      Esimiesten käskyjä tuli tietenkin totella, mutta tuskin se sokeaa tottelemista oli. Käskyt sinänsä olivat järkeviä ja laillisia, joten eipä niiden toteuttamisessa mitään ongelmia ollut.

    • Himppu

      Ajatella miten koko aivopesu meneekin ihan hukkaan! Kaikki pakkoliikket unohtuu kun olet muutaman vuoden siviilissä...

    • valittaja

      Näillä eväillä ne sodat on voitettu!!!!!

      Ei pidä valittaa joka pikku asiasta!!!!!

      • D-ku

        Simputus ei suinkaan ole mitään koulutusta, eikä sillä ole sotimisen / isänmaallisuuden kanssa mitään tekemistä.

        Simputus on paremmat natsat saaneiden pelleilijöiden keino pönkittää omaa itsetuntoa todistelemalla itselleen jotain omasta, löysin perustein ansaitusta vaikutusvallasta.


    • Intin käymätön

      Ei armeijassa suvaita simputtamista. Tiedän sen vaikken sitä olekaan käynyt. Ihan asiallinen laitos se on vaikkei kaikki siitä kauheasti pidäkään. Mutta se nyt vaan on osa yhteiskuntaa, pakko se on hyväksyä. Venäjä on paska asia, sille ei paljoa mahda. Voimme vain toivoa että päättäjämme tekevät mahdollisimman hyviä päätöksiä ja yrittäisivät yhteistyössä Venäjän kanssa pienentää Venäjän asevarastoja.

      • alik

        Jotka kokee armeijan koulutus simputuksena taitaa olla pullamössöjä, kaikkia asiat mitä joutuvat tekee niin on simputusta!
        Itse olin armeijassa -82 ja niin kuin eräs kirjoittikin niin on se muuttunut aikalailla.
        Nykyään pitää melkein pyytämällä pyytä että pojut saa jotain aikasekseen!


      • Intin käymätön
        alik kirjoitti:

        Jotka kokee armeijan koulutus simputuksena taitaa olla pullamössöjä, kaikkia asiat mitä joutuvat tekee niin on simputusta!
        Itse olin armeijassa -82 ja niin kuin eräs kirjoittikin niin on se muuttunut aikalailla.
        Nykyään pitää melkein pyytämällä pyytä että pojut saa jotain aikasekseen!

        Mä en ehkä ole kaikkein paras puhumaan armeijasta kun sain vapautuksen terveydellisistä syistä, mutta ei se kuitenkaan terveelle miehelle ole mikään ongelma siellä olla. Semmoiset luuserit jotka saavat vapautuksen nettiriippuvuuden takia lähettäisin kyllä takaisin armeijaan, se on nyt pelkästään pään sisäinen ongelma. Jos Venäjän koulutusmenetelmiä vertaa Suomen armeijaa voidaan vasta puhua simputuksesta. Tosin en ymmärrä miksi jotkut tuntuvat saavan vapautuksia armeijasta ihan mitättömien terveysseikkojen perusteella. Esim. eräs koripalloilijahan sai muistaakseni vapautuksen intistä siitä syystä ettei polvi kestä marssimista. Ihmeellistä. Miten se sitten kestää pomppimista? Kyllä koripalloilukin on aika kovaa peliä.


    • allu

      Onks tää taas joku alikessu :D? Tulee puhumaan tänne kovia vaikka ei oo ihmistä päin ikinä ampunutkaan ei mitään taistelukokemusta ei mitään :D. Simputuksesta napsahtaa nykyään käräjille että semmosta päättyy siihen kapiasen ura.

    • TutkittuJuttu

      Asiaa on kyllä oikein tutkittukin, ja simputus oli VÄHÄISINTÄ nimenomaan saksalaista/preussilaista perinnettä kantavissa jääkärijoukko-osastoissa.
      Sen sijaan simputusta esiintyi runsaimmin venäläistä perintöä kantavissa aselajeissa -- tykistössä ja ratsuväessä, joiden upseeristo oli paljolti Venäjän vallankumouksen aikana Suomeen paenneita venäläisiä emigranttiupseereita.
      Johtopäätös tästä oli, että simputus on tullut tänne idästä, eikä suinkaan Saksasta. Saksassa oli tiukka mutta asiallinen kuri, jossa esimieheltä vaadittiin samaa kuin alaisilta ja "herrallakin oli herra" -- ja tämä perinne on välittynyt myös Suomen saksalaisperinteitä kantaviin joukko-osastoihin. Venäjällä taas kaikkinainen simputus ja pennalismi armeijassa on yleistä ja maanlaajuinen vitsaus vielä tänä päivänäkin.

    • Öpis-69

      Kyllä meitä alokkaita simputettiin, ja itte sitten alikessuna uusia tulokkaita.- Liekö tuosta traumoja jäänyt? Mene ja tiedä :)

      • TieNousiPystyyn

        Ei ehkä kannattaisi!

        Vanha sanontakin sen sanoo: "Sen minkä taakseen jättää, edestään löytää"

        Eräs alikessu joka oli simputtanut aikoinaan alokkaita, kohtasi siviilissä aika ikävän yllätyksen. Kaksi simputuksen uhreiksi joutunutta henkilöä onnistui torppaamaan simputtajan etenemisen uralla ja harrastuspiireissä.
        On aika noloa kun perusteluissa luki kaikkien nähtävillä syyt miksi kyseinen henkilö ei kelvannut tehtäviin.
        Simputtajan tie voi nousta mitä yllättävimmissä yhteyksissä pystyyn ja vaikuttaa vuosikymmeniksi maineeseen ja mahdollisuuksiin tehdä vapaita valintoja elämässä.


    • Ylikessu72

      Kuten aloitusvuodesta näkee eli v. 2004 on tässä aika lailla historian ja jo nostoväkeen siirtyneitten ikäluokkien asia. Nyt kum meininki on muuttunut eli syväjohtaminen ja 6 kk palvelus, niin väitän että simputustapaukset ovat mennyttä aikaa. Armeija ei enää ole sellainen kuin joskus 70-luvulla juoppojen ja korpivaruskuntien leipäännyttämien kapiukkojen aikaan. Eli hevosvetoisen tykistön aikakauden ja armeijaa täysin käymättömien hippien mutinoita.

    • Anonyymi

      Ja sama meno jatkuu näin vuonna 2024!



      Alikersantin raivoaminen meni yli
      Uusien alokkaiden siivouspalvelus ei sujunut alikersantin mielestä mallikelpoisesti. Alikersantin käytös johti kuitenkin tuomioon.

      Porin Prikaatissa Säkylässä alikersanttina ja alokkaiden ryhmänjohtajana toiminut mies simputti naispuolisia alokkaitaan rikollisella tavalla.

      Tammikuun alussa 2023 alikersantti meni tupaan suorittamaan siivoustarkastusta. Hän epäili, etteivät alokkaat olleet edes yrittäneet tosissaan siivota mitään.

      Tästä syystä alikersantti käskytti tuvallisen uunituoreita alokkaita korjaamaan eli petaamaan punkkansa. Aikaa puolitoista minuuttia.

      Alokkaat saivat pyynnöstä 30 sekuntia lisäaikaa, mutta punkkien tyydyttävä petaaminen annetussa ajassa ei kuitenkaan onnistunut.
      Polvilumpio sijoiltaan

      Rangaistukseksi alikersantti oli määrännyt alokkaat ”hakemaan vauhtia” kasarmien välisiltä palo-ovilta. Tiukan aikamääreen vuoksi kaikki tuvan alokkaat olivat pistäneet juoksuksi

      Tapahtuma-aikaan myös käytävällä oli vilkkaat siivoustoimet käynnissä. Yksi palo-oville juoksevista naisista liukastui ja kaatui, kun hän joutui väistämään käytävällä liikkuneita varusmiehiä.

      Alokkaan polvi osui lattiaan. Alikersantti tuli alokkaan viereen huutamaan: ”Nyt vittu ylös sieltä, vauhdilla!”

      Myöhemmin lääkintämies totesi, että alokkaan polvilumpio oli mennyt sijoiltaan ja nivelsiteet revähtäneet.
      Käskytys jatkui

      Koska ”vauhdin hakeminen” ei alikersantin antamassa määräajassa onnistunut, hän käskytti alokkaita uudelleen juoksemaan. Kun alokkaat eivät tälläkään kertaa onnistuneet toteuttamaan käskyä määräajassa, antoi alikersantti heille lyhyen ajan sisällä useita asento–lepo-käskyjä.

      Asento–lepo-käskyt toistuivat, kun alikersantti löysi tuvan ikkunoiden väliseltä laudalta likaa.

      – Oletteko noin vitun tyhmiä, että te ette osaa edes siivota! huusi alikersantti.

      Lopulta hän kertoi päästävänsä tuvan läpi tarkastuksesta ”koska on pakko.”

      Jalkansa satuttanut alokas kertoi tunteneensa kipua ensimmäisen kerran, kun hän jäi paikalleen seisomaan. Alokkaan mukaan alikersantti oli tullut seuraavana päivänä hänen luokseen puolustelemaan omaa toimintaansa.
      Rikkoi useita sääntöjä

      Käräjäoikeuden mukaan alikersantin on ryhmänjohtajana täytynyt ymmärtää, että hänen käskynsä rikkovat selvästi sääntöjä ja määräyksiä.

      Yleisen palveluohjesäännön mukaan kiusaaminen, simputus ja alaisten nöyryyttävä kohtelu on kielletty, kuten myös sisätiloissa juokseminen.

      Palveluohjesäännössä todetaan, ettei käskynalaiselle saa aiheuttaa sellaista kärsimystä tai vaaraa, joka ei ole palveluksen kannalta tarpeellista.

      Lisäksi huutava alikersantti rikkoi käyttäytymissääntöjä. Palveluohjesäännön mukaan sotilaiden on noudatettava hyviä tapoja ja käyttäydyttävä asemansa mukaisesti alaisiaan kohtaan.

      Myös kiroileminen kielletään erikseen.

      Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi parikymppisen alikersantin esimiesaseman väärinkäyttämisestä 30 päiväsakon sakkorangaistukseen, joka teki hänen tuloillaan 180 euroa. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4a1b289e-884b-4981-b0c8-ad726103dfff

      • Anonyymi

        Alikeisari on näköjään katsonut Full Metal Jacket elokuvan ja luullut sitä opetusvideoksi. Mutta toisaalta, eihän sinne armeijaan pakin terävimmät työkalut erehdykään...

        Aika naurettava tuomio 180€ sakkoa.😲 Toistuva pitkäkestoinen simputus ja fyysisen vamman ja kivun n aiheuttaminen yhdelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alikeisari on näköjään katsonut Full Metal Jacket elokuvan ja luullut sitä opetusvideoksi. Mutta toisaalta, eihän sinne armeijaan pakin terävimmät työkalut erehdykään...

        Aika naurettava tuomio 180€ sakkoa.😲 Toistuva pitkäkestoinen simputus ja fyysisen vamman ja kivun n aiheuttaminen yhdelle.

        Kun olet valtiolla töissä, olet immuuni kaikille syytöksille ja saat silkkihansikas kohtelun jos jotakin rangaistustoimenpiteitä täytyy silti tehdä.
        Tässäkin tapauksessa asian jo saama julkisuus vaati rangaistusta, joten se pätettiin antaa matalimpana mahdollisena sakkona.
        Jos asia ei olisi vuotanut varuskunnan ulkopuolelle, olisi elikersantti jätetty tuomitsematta.


    • Anonyymi

      Sama paska jatkuu, mulkunpoistajat ja sadistit saa jyrätä, jotta sairaat mieliteot toteutettaisiin, mailman atmeejoissa.

      • Anonyymi

        Ei armeijassa simputtamalla saada kunnollisia ja osaavia sotilaita. Eihän kukaan luota ihmiseen, joka simputtaa ja käyttää asemaansa muiden alistamiseen ja nöyryyttämiseen. Siinä voi tositilanteessa käydä niin kuin eräässä romaanissa sotilas sanoi: Jos ei edestä satu, niin takaa sattuu varmasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei armeijassa simputtamalla saada kunnollisia ja osaavia sotilaita. Eihän kukaan luota ihmiseen, joka simputtaa ja käyttää asemaansa muiden alistamiseen ja nöyryyttämiseen. Siinä voi tositilanteessa käydä niin kuin eräässä romaanissa sotilas sanoi: Jos ei edestä satu, niin takaa sattuu varmasti.

        Upseeri ja herrasmies?

        Tyrmistynyt varusmies kertoo HS:ssä kouluttajien käytöksestä – ”Tuntuu puuttuvan osalta kokonaan”

        Varusmies pohtii HS:n mielipidekirjoituksessaan sitä, että varusmieskouluttajat eivät ole selvästikään oppineet ihmisten kohtaamista. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010327098.html


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe