Tilitoimisto hinnat

pieniyrittäjä

Käytän suurta tilitoimistoa, joka veloittaa yhdestä viennistä 2,04 €. Yksi lasku tuo vähintään 2 vientiä. 50 laskua kuukaudessa aiheuttaa yli 200 € käsittelykuluja, lisäksi laskutetaan muista pienemmistä kuluista. Onko tämä normaalia hintatasoa Suomessa? Kannattaisiko vaihtaa pienempään ja samalla edullisempaan tilitoimistoon? Monet laskut ovat summaltaan pieniä, esim. 50-100 €, tuntuu turhauttavalta että jokaisesta menee väh. 4 € tilitoimistolle.

57

7667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtuus kaikessa

      Härskiä ylihinnoittelua. Vaihda pienempään, vaikka sellaiseen joka tekee kotona nuo työt. Silloin ei voi perustella kuluja kiinteillä kustannuksilla. Ei koko vaikuta ammattitaitoon. Kyllä pienyrittäjän paprut pitäisi saada järjestykseen 50-100 €/ kk

    • Mikä toimisto

      >>Käytän suurta tilitoimistoa, joka veloittaa yhdestä viennistä 2,04 €. Yksi lasku tuo vähintään 2 vientiä. 50 laskua kuukaudessa aiheuttaa yli 200 € käsittelykuluja, lisäksi laskutetaan muista pienemmistä kuluista.>>

      Kerropas www-linkkisi kyseiseen tilitoimistoon. Jos kyse on isosta toimistosta, eivät ne sinua tunnista, että olet heidän hintatasojaan täällä maininnut.

      >> Onko tämä normaalia hintatasoa Suomessa? Kannattaisiko vaihtaa pienempään ja samalla edullisempaan >>

      Miksi meiltä kysyt tuollaista? Ainahan halvempaan kannattaa vaihtaa jos saa samantasoisen palvelun edullisemmin muualta.

      Vähän epäilyttää nuo kertomasi hinnat, olet tainnut kehitellä ne omasta päästäsi. Tai joku muu virhe on asiassa. Yhden ostolaskun käsittey ei millään maksa 4 €/kpl, jos tapahtumia on yhtään isompaa määrää.

      Sinällään tilitoimiston veloitus voi kyllä olla 200€/kk, mutta se on hiukan eri asiaa, kuin tuo kertomasi yhden kuitin kirjaushinta.
      Kerro mistä tilitoimistosta on kyse.

    • pieniyrittäjä

      Visma Services Teemuaho Oy, eiköhän hinnat ole ihan julkista tietoa. Visma on ilmeisesti ostellut pienempiä tilitoimistoja, sitä kautta heille päädyin. Mietityttää vain, koska vastaisuudessa summaltaan pienien laskujen määrä voi nousta. Uuden tilitoimiston valinta on hankalaa, kun pitäisi pystyä luottamaan tilitoimiston tietotaitoon, luotettavuuteen jne.

    • Vaihda muualle

      > Visma Services Teemuaho Oy, eiköhän hinnat ole ihan julkista tietoa.

      Norjalainen Visma on IT-palveluissa ja tilitoimistopalveluissa ym. se kaikkein rasvaisimman hinnan rokottaja. Ei ne siinä mielessä missään tapauksessa halua että niiden hinnat ovat julkisesti netissä näkyvissä.

      Täälläkin on parikymmentä heidän tilitoimistoansa, mutta kukaan ei pukahda hinnoistansa yhtään mitään.
      http://www.visma.fi/Ulkoistamispalvelut/Tilitoimistot/linkit/
      Jos hintaluokka on tuo 2.05 2.05 = 4.10€ / tosite, niin ei niistä ehkä juuri haluta julkisesti kertoakaan.

      >> Uuden tilitoimiston valinta on hankalaa, kun pitäisi pystyä luottamaan tilitoimiston tietotaitoon, luotettavuuteen jne.

      Totta puhut, kätensä voi aina iskeä myös kakkaan. Oli tuotteena mitä tahansa muutakin palvelua kuin tilitoimistohomma.

      Kirjanpito on kuitenkin yksinkertaista hommaa. Jos ei ole juoppovikaa tai muuten slarvia väkeä, niin yrityksen kirjanpito syntyy kyllä melkein toimistossa kuin toimistossa.

      Saatat saada myös ihan "halvastakin" toimistosta täysin kunnollisen ja toimiva kp-palvelun. Mutta onhan sinulla Visman jäljiltä nyt hintahaarukassasi pelivaraa. Ihan sitä kaikkein halvinta, kotitoimistosta käsin toimivaa, 1..2 hengen tilitoimistoa ei ole pakko ottaa.

      Jos pystyt jotain kautta vaarmistamaan että vaikka 3..5 henkeä oikeasti on siellä täysaikaisesti hommissa, ja yli 5 vuotta toiminut firma, niin kyllä se KP-hommansa osaa sinulle tehdä.

    • pieniyrittäjä

      Käsitykseni Vismasta on / olen kuullut, että työntekijät ovat stressaantuneita ja niitä kohdellaan orjina.

      Kirjanpitäjä vaihtuu 1-2 kertaa vuodessa. Kerran kun verotoimisto ilmoitti, etteivät ole saaneet veroilmoitusta, lähetin sähköpostia kirjanpitäjälle ja sain automaattisen vastauksen "Työsuhteeni Vismalla on päättynyt". Siitä sitten selvittelemään, kuka oikein hoitaa yritykseni kirjanpitoa :D

      Lähetän tästä tarjouspyyntöjä pienille toimistoille lähialueella, eiköhän satanen kuussa riitä, ja sitä monet tarjoavatkin.

    • espoomääään

      Googlaile joku pienen paikkakunnan tilitoimisto vaikka juupajoelta. Niin pienissä kunnissa pakko tehdä hyvin kirjanpito muuten ei firma pysy pystyssä.

      Itsellä pieni yritys ja keskiarvo tilitoimistolta 300 euroa alveineen, en pidä sitä pahana.

      Itsellä siis se espoolainen tilitoimisto, mut en vaihda kun jonkun asiakkaaksi pääsin lopulta.

    • minttu3

      Meijän firmalla on tilit hoidossa piehkössä helsinkiläisessä tilitoimistossa, joka veloittaa 40e kuukaudessa 1e/vienti ja se osoittautunut oikein toimivaksi ratkaisuksi. Ei tule turhia käsittely, tulostusmaksuja, tuohon sisältyy kaikki paitsi tilinpäätös. Tarjouksia pyydellessä selvisi, että pienen yrityksen kannattaa suosia vientiperusteisia hinnoitteluja :)

    • karita-90

      Ootteko kuullut tästä? Onko muilla kokemuksia tästä ja mitä mieltä ootte tästä? Onko teijän kirjanpitäjä kuullu tästä? Meijän kirjanpitäjä ehdotti tätä ja en oo ihan varma.

      www.pilvimappi.com

    • asdasd987987

      Tilitoimistot hinnoittelevat kirjanpitopalveluja eri tavalla, jotkut härskistikin. Olen vaihtanut kirjanpitäjää 5 kertaa. Kannattaa ottaa edullinen vientiperusteinen kirjanpito, joka laskuttaa mahdollisimman vähän lisä/oheispalveluista.

      Olin eräällä keskikokoisella tilitoimistolla asiakkaana ja he veloittivat kirjanpidosta 100e/kk (erittäin OK hinta pienelle firmalle).Tämän lisäksi maksoin kuukaudessa:
      - aineiston lajittelu 50e
      - alv-ilmoitus 10e
      - neuvonta 0,15-1h työtä tilitoimiston tuntihinnan mukaan
      - tulosteet kirjanpitoon 3e
      - raportit sähköpostiin 3e/kpl
      - puhumattakaan vuoden lopusta, jolloin tuli kaiken maailman lippuja ja lappuja pienin veloituksin. Siispä, mitä lyhyempi hinnasto, sitä parempi!

      Kannattaa siis kysyä hintaa näin:
      "Paljonko tulee maksamaan kirjanpitoni kuukaudessa, jos haluan neuvontaa, juoksevan kirjanpidon, alv-ilmoituksen, tulosteet, kaikki lain vaatimat raportit ja ilmoitukset"

      Löysin lopulta kivan toimiston, jossa hinta ei ole koskaan yllätys :)

      • Satu351

        Haluaisitko kertoa tuon sinua nyt palvelevan tilitoimiston nimen? Voisi saada uusia asiakkaita. ;)


      • DrDa

        Itse valitsin Sotkansiipi.fi -toimiston. Asiantunteva ja kuukausipalvelu oli alle 50 €/kk sisältäen alle 100 tositteen tallennuksen ja helpdeskin puhelimitse ja sähköpostilla.


      • 14-11

        Nykyinen yhden rouvan tilitoimisto uhkailee eläkkeelle siirtymisellä 2015 jälkeen. Meinaan kokeilla sitten tuota:

        http://www.mst-yhtiot.fi/


      • AC15

        Tällä pohjoisessa tehdään myös laadukasta kirjanpitopalvelua.
        www.actora.fi


    • Nooralii

      Ylihinnoittelua! Vaihda äkkiä toiseen.

    • Elluuuuu

      Ei kannata sietää noita ryöstöhintoja. Vaihda toiseen toimistoon

    • Kaikki nyysii

      >>Haluaisitko kertoa tuon sinua nyt palvelevan tilitoimiston nimen? Voisi saada uusia asiakkaita. ;) >>

      Ei mitään kivoja tilitoimistoja olemassakaan. Silkkaa urbaanilegendaa että jossakin olisi. Ne on itsekin aika kovilla työmäärillä ja kustannuspaineilla pienissä tilitoimistoissa. Sen takia omassa hädissään ne joutuu nylkee omia asiakkaitansa ihan kaikki, ja kaikille asioille tulee lisähintalappua.

      • rthyjuiloöpäå

        "kaikille asioille tulee lisähintalappua"

        Mulla on kirjanpito pienehkössä toimistossa joka on erikoistunut nimen omaan minun toimialan asiakkaisiin. Hinnoittelu on kiinteä kk hinta joka sisältää ihan kaiken, myös tilinpäätöksen. Olen ollut tässä toimistossa vuodesta 2005 eikä yhtään lisälaskua ole tullut koskaan. Tekivät mm yhtiömuodonmuutoksenkin samalla hinnalla. Reilu peli puolin ja toisin. Hintoja olen vertaillut sen verran että paikkakunnan kalleinpaan(Rantalainen) verrattuna nykyisen hinta on silti noin 25% halvempi.


    • Yrittäjän ystävä

      Minulla on oma kirjanpitotoimisto ja suurimmalle osalle asiakkaistani olen antanut
      kiinteän kuukausihinnan mikä sisältää Kaiken, hinnat ovat pienelle yritykselle alkaen 50 euroa ja suurimmat monta miljoonaa liikevaihtoa tekevät yritykset 400 euroa.
      Tämän lisäksi teen tilinpäätökset erillisveloituksella.
      Päämääräni tilitoimistoyrittäjänä on minimoida yrityksen ja omistajan maksamat verot, sillä ilman yrityksiä Suomi ei pyöri ja mielestäni julkishallinto ryövää jo nyt aivan liikaa varsinkin pienyrittäjiltä, joilla ei ole mahdollista käyttää ulkomaalaisia väliyhtiöitä verosuunnitteluunsa.
      Suomi on sääntely-yhteiskunta, missä pienyrittäjiltä vaaditaan samat liput ja laput kuin isoilta yrityksiltä, eikä tässä ole mitään järkeä.

      Terveisin Yrittäjän ystävä

    • kuullostaa_kalliilta

      Kannattaa tarkastuttaa tuo hintataso kyllä. Kuullostaa aika kalliilta. Tällä tarjouspyyntökoneella itse tarkastutin oman tilitoimiston hintatason alkuvuodesta ja vaihtamaan joutui. Tuppaa monesti pitkä asiakassuhde näkymään vain vuosikorotuksissa hinnoissa..

      Täällä pystyy kilpailuttamaan kaikki oman alueen tilitoimistot yhdellä tarjouspyynnöllä ilmaiseksi:
      http://www.kilpailutatilitoimisto.fi/fi/

      • säälittävä-mainos

        >> Täällä pystyy kilpailuttamaan kaikki oman alueen tilitoimistot >>

        Höpö-höpö saitin mainostusta. Voit kilpailuttaa ne tilitoimistot, jotka ovat liittyneet mukaan tämän saitin toimintaan. Ne maksavat saitille 5-80 euroa per vastaanotettu tarjouspyyntö. Et siis kilpailuta niitä toimistoja. jotka alueellasi ovat.

        AIka harva viitsii tarttua tällaiseen täkyyn. Sellainen kehittyneempi versio niistä yrittäjän riesana olevista "toimialaluetteloista" ja muista "yhteystietovälittäjistä", jotka soittelevat riesaksi saakka.


    • Karmiini

      No voi luoja mitkä hinnat! Mä maksan 40€ 0,85€ per vienti, siihen kuuluu ilmoitukset ja neuvontapalvelut. Tsekkaa http://www.taloussilta.net jos kiinnostaa moinen!

    • IhanLähellä

      Pääkaupunkiseutulaisten kannattaa kysyä Hämeenlinnan suunnalta, hintataso yleensä puolet pienempi kuin pääkaupunkiseudulla. Henkilökunta pysyy paremmin myös kuin lähempänä kehäkolmosta. Jos valitsee sähköisen toimijan niin ei tilitoimistossa tarvitse käydä välttämättä ollenkaan.

    • Omaa_työtä

      Tuossa aloittaja ihmetteli kalliita kirjaamismaksuja.
      Itse olen jo pitkään hoitanut itse ostoreskontran.
      Kun itse kuitenkin maksaa ostolaskut niin tiliöintiin ei enään tarvitse tehdä juurikaan lisätyötä.
      Tilitoimisto ottaa yhden kirjaamismaksun kun kirjaa valmiin raprtin ostoreskontrasta kirjanpitoon.
      Toinen vaihtoehto on järjestelmä joka sopii kirjanpitäjän ohjelman kanssa yksiin.
      Tällaisessa järjestelmässä kaikki ostolaskut ja myyntilaskut menevät suoraan kirjanpitoon ilman kirjanpitäjän tekemää työtä.

      Moni perustelee ettei kerkeä mutta itse laskin että saan asikakkaalta vähemmän kuin maksaisin kirjanpitäjälle (tuntiveloitus) joten kannattaa raivata tilaa ja tehdä nuo aikaavievät hommat itse.
      Se ei ole mitään rakettitiedettä.

      • keka.tietaako

        kait siä muistat säilyttää reskontrat 10 vuotta.


      • Omaa_työtä

        Tositteet ja kirjanpito on tallessa viimeiseltä 10 vuodelta.
        Nyt pari vuotta kaikki aineisto on sähköisenä ja kirjanpito ja tositteet cd levyllä.
        Tilintarkastajakaan ei tarvitse kuin oikeudet tutkia kirjanpito pilvessä, ei tarvitse aineistoa.
        Verottajakin saa tutkia kirjanpidon pilvessä jos on tarvetta.
        Mappihyllyt ovat alkaneet pienentyä pikkuhiljaa.

        Niin ei se kirjanpitäjä aiemminkaan säilyttänyt yritykseni tositteita, itse se oli hoidettava joten ei mitään uutta.


    • Vismavastainen

      Visma Services hinnoittelu. Tosite 1,31€ ja viennit päälle 1,31€, joita tulee tositetta kohden 4. Kpl. Yhteensä yksi tosite siis maksaa 6,55€ alv. 0%. Lisäksi kirjanpidon oheis ja lisätyöt 65€/h alv. 0%..
      Todella ylihinnoiteltu. Yhteistyö loppui tästä syystä. Jos käytätte kyseistä yritystä, niin äkkiä vaihtoon...

      • Kfkflflf

        Ja Procountor toinen samanlaisen. Pelkkä procoutorin mukainen taloushallinto osion käyttö 450€/kk alv. Ja kirjanpidon työt siihen päälle

        Huhhuh kyllä tuli nopeasti vaihto takaisin paperiseen kirjanpitoon (päälle satanen kuussa).

        ... Katsotaan uudetaan 10 vuoden päästä josko ala olisi kilpailukykyisempi


    • kp2016

      Itsellä 30 tositetta kuukausi, josta veloitus 1700 eur/vuosi sis. tilinpäätös ja veroilmoitus alv 0 viimeisimmän korotuksen jälkeen. Veloitus alkaa tuntua melko ylihintaiselta, joten uuden toimiston etsintä edessä.

    • koodari

      Onneksi aloimme 80-luvulla rakentaa omaa kirjanpito-ohjelmaa. Vuosien varrella se on kehittynyt toiminnan mukana, ja kun integroimme siihen käyttöomaisuuskirjanpidon, saatoimme kevein mielin unohtaa toivottomat yritykset Excelillä tai muulla laskutavalla.
      Tilinpäätöksen tekemiseen menee enimmillään tulostuksen 30 minuutia, johon sisältyy myös uuden tilikauden avaus, veroilmoituksen laskelmat, alvit, poistolaskelmat jne. Nimmarit pitää vielä kirjoittaa ja toimintakertomus. Eipä juuri muuta. Eikä maksa kuin vähäisen vaivan.
      Olemme ihmetelleet, miten hoidatte talouttanne. Me saamme aina ajantasatiedon, missä mennään. Aivan alussa apunamme ollut huippuasiantuntija korosti tietoa toiminnan taloudellisuudesta. Ja sitä, että kannattaa opetella taloudenhoitoa myös kirjanpidossa. Hän oli oikeassa!

      • kekako.tietaa

        hyvä koodari, koodaus näyttää onnistuvan, no ehä mainostat omaa ohjelmaasi.


    • Martsu8

      Meillä on ollut firma viime vuodesta ja puskaradiolla kuulin tilitoimistosta ja kyllä asiat hoidetaan hyvin siellä. Vienti hinnat on 0,68 euroo ja tuntiveloitus kirjanpitoasoissa on 29,90 euroo. Meidän firma on pääkaupunkiseudulla ja tämä kirjanpitäjä on Lahdessa. Posti kulkee, kusti polkee oikein hyvin, paikkakunta ei siis ongelma. Käy katsomassa Caunis.fi jos kiinnostus herää.

      • martau8

        Ehkä huonoin firma caunis onko


      • Anonyymi

        just sain kuulla et ollu tarjous 19,90€ sisältäen arvonlisäveron. Pakko vaihtaa!


    • Sannikkiliisa

      Ohhoh, onpas ylihinnoiteltu. Vaihda äkkiä uuteen kirjanpitäjään. Kysele tarjouksia viideltä tilitoimistolta ja ota halvin.

    • Pete------

      Mitä tilitoimistoa suosittelette Oulussa?

    • Grtruud

      Ei Procountoreitten ja Netvisoreitten sun muitten törkyhintoja tajua ennenkuin alkaa purkaa laskujen sisältöä toden teolla! Joka ainut risaus maksaa ja markkinointi on sumuttanut nämä "tehokkaiksi ja aikaa sekä rahaa säästäviksi".

    • Jaakko1234we

      Löytyykö Seinäjoelta hyvää ja edullista tilitoimistoa?

      • eilöydyyy

        miksi pitää nykypäivänä olla samalta paikkakunnalta tilitoimisto??

        nykyään nää on niin digi aikaa ettei tarvii ku kännykällä ottaa kuva kuitista ja lähettää se tilitoimiston pilvipalveluun.....eikkös se oo parempi kun se tilitoimisto on toisella puolella suomea, niinkuin itelläkin se on...


    • Pienet yhden tai kahden henkilön tilitoimistot tekevät työt yleensä huomattavasti edullisemmin, sillä heillä ei ole varaa samalla tavalla valita asiakkaitaan kuin isoilla yrityksillä.

      mst-yhtiöiden hinnaston perusteella sanoisin, että hinnasto näyttää olevan melkoinen tilkkutäkki ja jokainen liike on hinnoiteltu. Hinnasto antaa kuvan, että olisi edullinen, mutta vero-ilmoitukset, tilinpäätös ym. kaikki tulevat päälle eivätkä näytä olevan sidoksissa työn määrään tai yrityksen kokoon millään tavalla.

      Onko tämä hinnoittelutapa se miten nämä hinnat kannattaa ilmoittaa vai onko epäselvää, kun hintoja on kymmeniä?

      Voi olla ehkä hyvä niin, että kaikki on erikseen hinnoiteltu, sillä itse välillä huomaan tehneeni tunti tolkulla ilmaiseksi töitä, kun asiakkaat nopeasti vain kysyy ja vastaan vain nopeasti jne.

      Ongelma on tosiaan kirjanpitäjienkin hinnoissa ovat ohjelmakulut, toimitilakulut, palkkakulut ja sitten pitäisi vielä yrittäjänkin saada leivän päälle makkaraa. Kuulostaa varmaan aika tutulta? Mikäli haluaa, että kirjanpito on ajatuksen kanssa tehty, ei välttämättä valitse vain sitä halvinta.

      Nopea vinkki kilpailutukseen. Tiliotteen tapahtumamäärä käteiskuitit kun laskee yhteen, niin pystyy arvioimaan suurin piirtein paljonko kirjanpito kuukaudessa tulisi missäkin yhtiössä maksamaan tositteina. Mikäli hinnat on ilmoitettu vienteinä, niin alvillisen yrityksen yhden tositteen kirjaaminen yleensä sisältää kolme vientiä.

      Aina mitä pidemmälle tekee esikirjanpitoa, sitä edullisemmalla myös pääsee ja silloin kannattaa neuvotella hinta.

      Nettisivuilla annetut hinnat ovat aina myös suuntaa antavia ja aina voi pyytää tarjouksia, jos haluaa esimerkiksi kuukausihinnoitellun kirjanpidon tositehinnoitellun kirjanpidon sijaan. Kuukausihinnoiteltu yleensä on kalliimpi kuin tosite tai vientipohjainen.

    • Ihmettelijä__

      Meillä kahden miehen firma, kulut laskennallisesti 2 600€ vuodessa (sis. kaikki palkanlaskennasta tilinpäätökseen)...

      • hevostietotoimisto

        eivät uskalla laskuttaa enempää,koska pelkäävät asiakkaiden äänestävän jaloillaan.Pitää hakea aina vaan edullisempaan as.käsittelyä.Firmoissa löytyy ja nykytekniikalla mistäpäin maailmaa vain.


    • pienyr

      Tsekkaa myös digitase.fi ittellä hyvät kokemukset ja kohtuu hinta.

    • hommatreilassa

      Meillä on kolmen henkilön osakeyhtiön kirjanpito ollut nyt kymmenisen vuotta kirjanpitojmk -nimisessä tilitoimistossa ja homma pelittänyt hyvin, varsinkin "kädestä pitäen" -palvelua ollaan saatu kun tarvittu. Hinta taitaa olla noin 200 euroa kuussa ja ei mielestäni paha. En tiedä ottavatko uusia asiakkaita, kun tuntuvat olevan melko suosittuja.

      • kuokfyrjr

        Pieni toimari Turussa. Tilinpäätös ja veroilmoitus noin 450e sis alvin. Kaiken muun teen itse.
        En tiedä onko kohtuullinen vai ei.


      • Ihanankallista

        Osakeyhtiö. 140 k liikevaihto, vientejä n 40 /kk. Alviton firma. Yli 5ke vuodessa kirjanpito.
        Mihinkähän vaihtaisi.


    • KVG-toimii
    • Pohdintaa

      Hyvät yrittäjät!
      Kirjanpito maksaa... Tilitoimistoilla on eri hinnastoja, jotkut veloittavat tehtyjen tuntien mukaan, toiset tositteiden toiset vientejen mukaan. Kirjanpito ei ole vain näpyttelemistä koneelle. Toki on ylihinnoiteltujakin toimistoja niin myös alihinnoiteltujakin, mutta mahtaisikohan kalliit hinnat osin johtua siitä, että heillä on jo ehkä liikaakin asiakkaita?
      Kun mietitte onko kustannuksenne kohdillaan, miettikää sitä niin päin, että kuinka selkeä teidän aineisto on? Onko teillä paksuja ostolasku nippuja, joissa on ostettu eurolla teippiä kolmella toimistotarvikkeita kahdellakympillä omia ostoja, satasella työkaluja jne...
      Miettikää myös niin että ostatteko omia ostoja yrityksen tilltä? kymppi silloin toinen tällöin, kaksisataa siinä kohtaa jne. Puuttuuko aineistostanne tositteita? Kopioitteko itse kuittinne? Toimitatteko siististi kansiossa vai mahdollisesti kenkälaatikossa kuitit rytyssä?
      Kirjanpitäjällä menee todella usein työaikaa ihan tuommoiseen, aukoo ne kuitit, kopioi ne, katsoo ostolaskuista mitä on ostettu, kirjaa ne asianmukaisesti oikeille kulutileille ja toisinaan taas taseeseen riippuen tietenkin mistä on ostossa kyse.
      Toiselle 50e/kk on halpa hinta toisille se on kallis, mutta se riippuu ihan siitä mitä aineistossane on.
      Jos te teette jotain itse ja tilitoimisto tekee vain tilinpäätöksen.... hmm. voin sanoa, että ehkä jopa helpompi olisi kirjanpitäjän tehdä kuukausikirjanpidotkin, kun lähteä katsomaan miten toinen ne on tehnyt ja muuttamaan niitä kirjauksia tarpeen mukaan...

    • Sannikkii

      Sikakallis. Pyydä tarjous viideltä tilitoimistolta ja ota halvin.

    • Perustaja
    • Kallistajooon

      Ihanankallista: tee itse kirjanpito vähä hintavalta haiskahtaa kirjanpitosi.Ei se kummoista hommaa ole . Itse kanssa alkaan tekeen ite.

    • eisaamkasaaliikaa

      mun kirjanpit maksaa 500 euroa vuodessa. toiminimi on ja tositteita ehkä 150 vuodessa plus ilmoitukset. liikevaihto 60tonnia. kirjanpidon pitää noin 7 työllistävä auktorisoitu tilitoimisto. neuvottelukysymys se hinta on.

    • itsetekeminen

      Itse! Teen itse kirjanpidon.

    • Googlettamallaselviää

      Nopeasti Googletettuna "tilitoimisto hinnasto" löytyi mm. tällainen hinnasto: https://www.mst-yhtiot.fi/hinnasto/

      Nopeasti katsottuna aika paljon on ylihintaa jos tuohon vertaa. Ei se tietysti ole tyhmä joka pyytää..

    • entinen_asiakas

      narautin tilitoimiton laskutuksen kun he laskuttivat ihan ilmaa (en suosittele kenellekään tilitoimisto ykp oy) .. aion pitää huolen että ainakin suomi24ssa tuttuni tietävät varoa sitä

      • Ammatti_yrittäjä

        Itse käytän www.tilintakojat.fi kohtuulliset hinnat ja palvelu pelaa


    • kiusallaniteen

      tilitoimistojen hinnastot liian korkeita,ainakin pienillä,persiinkokoisilla kylälänteillä.Aina on mukana pienenkylän lisää hinnoittelussa.Sama käytäntö polttoaineissa.En osta millilitraakaan kylältäni,vaan ostareilla tankkaan aina edullisemmin.Nytkin on 10-12 senttiä edullisempaa

    • Anonyymi

      Vielä tänä vuonna 2023 Oy:n kirjanpito tuntiveloitteinen, pieni tilitoimisto kyseessä ja kk-kulut jää 70-80 euroa. Ei hirveästi tapahtumia, joten pysyy kulut asioissa. Näiden kanssa saa kyllä olla varovainen, niin monenlaista peluria markkinoilla.

      Täällä lisää juttua tilitoimistoista ja sen valinnasta: https://tilitoimistot.info/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      690
      5294
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3337
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2583
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe