Kaksisuuntainen + epävakaa persoonallisuus

bipo+epävakaa?

Minulle on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö I, mutta olen jo pitemmän aikaa epäillyt että minulla on epävakaa persoonallisuushäiriö(kin).

Bipon diagnoosi täsmää, mutta niin täsmää tuo epävakaa persoonallisuuskin täydellisesti. Melkein kallistun siihenkin enemmän kuin bipoon(?).

ELI onko täälä paljon ihmisiä joilta löytyy diagnoosi molemmista?
Aika lähellähän ne toisiaan tavallaan on...

Miten diagnoosi tuli yms. kiinnostaisi kuulla.. :)

26

8248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terve valeasussa

      Täältä löytyy! Mulla sekamuotoinen nopeasyklinen bipo ja sain päälliskauppaan tuon epävakaa persoonallisuusdiagnoosinkin. Ensin etsittiin todella kauan lääkitystä bipoon.

      Kävin sitte keskustelemassa mielenterveystoimistossa ja aina välillä tapasin psykiatria. Mulle tehtiin sitte joku testi, en muista mikä oli nimeltään, mut sen tuloksena tuli sit tuo toinen diagnoosi.

      Laitan pätkän lausunnosta " Tutkittavan persoonallisuusproblematiikka on neuroottitasoista vaikeampaa. Kyky kuvata tunteitaan on täysin lukossa ja erittäin suuria vaikeuksia edes tunnistaa omia tunteitaan. Sisäinen maailma on aggressiivinen, julma ja primitiivinen".

      "Agressiivisten mielikuvien kanssa vaihtelevat avuttomuuden, rikkinäisyyden ja hylättynä olemisen kokemukset. Pelkää omia tunneyllykkeitään, torjuu sisäiset mielikuvansa ja suuri osa energiasta kuluu torjuntaan. Psykoottisten jaksojen uudelleen esiintyminen mahdollista, mikäli stressitaso nousee".

      "Tutkittava tuntee epäluottamusta ja pelkoa muita ihmisiä kohtaan. Kyky samaistua ja tuntea empatiaa on rajoittunut". Kyllä itku tuli kun tuon luin ja hirvittää myöntää itselleen, että tuollainen mä olen.

      Nuo on kaikki totta ja silti mä elelen fiinissä rivitalossa ja hoidan kotia ja yritän edustaa perhettämme tavisten keskuudessa. Kukaan ei ole vielä hokannut, miten hullu mä olen. Lausunto loppuukin toteamukseen, että olen loistava näyttelijä. Edes jossain hyvä.

    • bipo+epävakaa?

      Kiitos vastauksestasi!:)

      Millainen se testi oli on? Joku samanlainen kuin bipossa, eli se 10 rasti ruutuun kysymystä?

      "Sisäinen maailma on aggressiivinen, julma ja primitiivinen"

      Tuo kohta kolahti jotenkin. Tuntuu itsestäkin että olen kamalan aggressiivinen ja sellainen normaali empatiakyky on ollut jo kauan kadoksissa. Mua ei kiinnosta muiden asiat, mutta mietin kauan mielessäni jos joku on sanonut mulle jotenkin väärin. Vaikka itse olen liiankin suorasanainen, niin en kestä sitä muilta. En näytä sitä, mutta se vaivaa ja kauan. Tuntuu, että kaikki mun oireet sopii siihen aiva täydellisesti....

      Saako kysyä mitä lääkkeitä sulla nyt on?
      Itse olen tuohon kaksisuuntaiseen syönyt ketipinoria, mirtatsapiiniä, lamotriginiä ja vielä vähän melotiinia edistämään nukkumista..

    • Terve vale......

      Nyt löytyi, se oli lausunto työkyvyn selvittämistä varten. Siinä oli muistaakseni tää masennustesti, sain hyvät pisteet. Olin iloinen, kunnes kerrottiin, että iso pistemäärä ei siinä yhteydessä ollutkaan hyvä tulos. Hitto.

      Sit oli kait jotain haastattelua, puhuttiin miten pärjään jokapäiväisessä elämässä ja kaiken huippuna joku älykkyystesti. Siis uskomatonta, mä olen keskimääräistä älykkäämpi; siis minä umpuhullu ihminen.

      Olikohan siellä kans jotain älyvapaata piirtelyä, et jatka kuvaa tms. Tuli ihan tarha-ajat mieleen. Eikö tuolta netin syövereistä löytyis hullujen työkyvyn arvioinnista mitään? Niin, piti mun tulla jonkun moniammatillisen työryhmän jututettavaks, mutta koska "tunnen epäluottamusta ja pelkoa muita ihmisiä kohtaan", en sitte pystynyt menemään sinne kyylättäväksi.

      Mulla on kokeiltu Deprakine, Zoloft, Seroxat, Fevarin, Risperdal, Cymbalta, Efexor depot ja vähän muitakin. Mun ongelma on tämä nopeasyklisyys. Jos on mielialaa nostava lääke, sitte meneekin yhtäkkiä hypomanian puolelle, jos rauhoittavaa, niin sitte voinkin upota masennukseen.

      Mikään lääke ei pysy mun nopeiden mielialamuutosten tahdissa. Päädyttiin sit Lamictaliin ja sit kun en nuku, otan Ketipinoria. Mulla alkoi bonuksena vielä paniikkikohtaukset, että ei voi kun odottaa kauhulla , mitä elämällä on mun varalle vielä suunnitteilla.

    • bipom

      on jopa bipoja jotka ovat myös skitsofreenejä,ja itsellä on myös borderline ja bipo,olen ymmärtänyt että se on normaalia että ensin tulee borderline diagnoosi ja sitten bipo mausteeks

    • bipo+epävakaa?

      Mä kans joskus aikaa sitten jouduin psykologilla jatkamaan niitä jotain kuvia, sitten se näytti mulle jotain kuvia ja piti sanoa mitä tuli mieleen ekana. Masennustestin oon kans muutamia kertoja tehnyt aika korkeilla pistemäärillä ja siitä bipotestistäkin tuli 10/10.

      Nyt oon kauan aikaa käyny viikottain tapaamassa omaa hoitajaani ja lääkäriä ehkä kerran kuussa.

      Aina vaan varmistun vain itse tuosta epävakaasta persoonallisuudesta.
      Kun kaikki nuo oireet löytyy:

      "Mielialan vaihtelevuus

      ihminen voi tulla vihaiseksi ja menettää itsehillintänsä

      ihmissuhteet voivat muodostua epävakaisiksi ja intensiivisiksi, ts. niihin voi liittyä hyvin voimakkaita tunteita ja suhtautumistavan vaihteluita

      epätoivoiset yritykset estää toista hylkäämästä

      identiteetin epävakaus

      tyhjyyden tunne

      impulsiivista käyttäytymistä

      taipumusta vahingoittaa itseään

      alttius paineen alaisena kokea outoja oloja tai epäillä muiden tarkoitusperiä.

      Jos yhdeksästä oireesta viisi täyttyy, on hyödyllistä pyytää asiantuntija-arviota"

      Pitäisi ehkää koittaa ottaa huomenna puheeksi kun taas tapaan lääkäriä....

    • Terve vale....

      Mikä borderline? Siis onko tuo, että mä kuulen joskus patterista musaa tai ihmisten puhetta, merkki siitä, että mulla on sisuksissani vielä neljäskin hulluudensiemen?
      Ei hitto, mitä lisämaustetta se sitte tuo tähän bipoon? Kohta mä kyllä taas yritän päättää päiväni, eihän näin voi elää.

      Mulle oli jo hirveä kriisi, kun piti hyväksyä, että aamulla en voi tietää, millainen päivä on tulossa, menenkö idioottina pitkin seiniä vai itkenkö sohvan nurkassa. Psykiatri sanoi, että suurin itsemurhariski on just tässä nopeasyklisessä bipossa ja mä uskon sen. Eikä tässä vielä kaikki, niinkö? Kerro mulle, tästä mä en selviä.

    • bipo+epävakaa?

      Borderline on mielestäni sama kuin epävakaa persoonallisuushäiriö(?).

    • bipom

      On ja se on kuulema aika tavallista että nuoret saavat ensin borderline diagnoosin ja sitten bipo, minä opin saamaan negatiiviset tunteet hallintaan kirjoittamalla lyrikoita, ja olen varma että muille bipoille myös auttais jos saisi kanavoitua negatiiviset oireet johonkin kreatiiviseen asiaan,mutta on muistettava bipona että on pidettävä taukoja kuin tekee jotain maniassa,jos tuntuu vaikealta löytää joku asia joka saisi kiinostuksenne,kysykää ystävältä apua !

    • kyssäri3

      Miten nuo kaksi erotetaan toisistaan? siis bipo vs. epävakaa (rajatila) persoona?

    • stressiästressiä

      2 tyypin bipo ja epävakaa persoonallisuus menee tosi helpolla sekaisin. Niissä on jotain pieniä eroavaisuuksia. Oon kuullu jopa sellasta ettei edes kaikki psykiatrit osaa tai pysty erottamaan niitä toisistaan. Bipoon auttaa lääkkeet ja epävakaaseen terapia ja usein ikä. Bipo on impulsiivinen hypossa/maniassa mut epävakaa aina. Bipolla vaihtuu mieliala maanisesta masennukseen, epävakaalla taas normaalista mielialasta masennukseen tai kiukkuun. Epävakaat tuntee myös aggressiivisia tunteita enemmän jonkun tutkimuksen mukaan. Epävakaan käytös on vähän aina raskasta. Epävakaan mielialat voi mennä sen mukaan miten ympäristö vaikuttaa siihen. Jos vaikka kumppani on kiukkunen niin voi itse muuttua kiukkuiseksi. Bipo voi taas masentua ihan ilman syytä koska siellä nupissa on vikaa. Muitakin pieniä eroja varmaan on.

    • bipom

      Bordeline potilaan mieliala voi vaihdella helvetistä taivaaseen sekunissa,olen jopa kokenut että mielialani vaihteli,vihasta,suruun,masennus joka oli niin kova että en tienny jos selviän seuraavan minutin hengissä,siitä eufooriasta dysfooriaan jne. kaiken koin 20-30 min tämä on tapahtunut pari kertaa,ja borderline potilas voi kokea 3-7 päivän "hypomanian" ja kokea masennus jakson .ja molemmille auttaa lääkitys ja terapia,molemmista löytyy potilaita jotka eivät ole tarpeeksi "terveitä" ollakseen yhteiskunnassa

    • bipo+epävakaa?

      Lääkärini sanoi, että bipon ja epävakaan suurin ero olisi se, että epävakaan käytös tavallaan arvattavampaa, koska on aina epävakaa.

      Bipojen käytös taas muuttuu yhtäkkiä, ja se on suurempi 'yllätys', koska niitä ns. normaalejakin jaksoja on.

      Itselläni aletaan nyt menee tarkemmin sitä diagnostiikkaa biposta ja tutkiskellaan onko mahdollisesti myös tuo epävakaa persoonallisuus häiriökin.

    • Terve valeasussa

      Ok nyt hokasin mikä on borderline. Mä jo meinasin että onko mulla kaiken muun lisäksi vielä joku uusikin vitsaus. Kirjoitin, että kuulin puhetta ja musaa patterista ja luojan kiitos selvisi, et tuli naapurista. Jessus kun pelkäsin että alkaa skitsofreniakin vielä.

      Toi että ensin diagnosoidaan sekamuotoinen bipo, nopeasyklinen ja sit jonkun ajan päästä hokataan epävakaa persoona, tuntuu vähän liian kovalta rangaistukselta. Mulle tulee edelleenkin välillä epätoivoinen olo, kun mietin, että tätä tämä on lopun ikää.

      Psykiatri sanoi, ettei hänen 30 vuotisella työuralla kukaan ole sekamuotoisesta biposta totaalisesti parantunut. Se että tänään aloitan ison projektin ja huomenna haluan kuolla, tämä nopea vaihtelu pahentaa mun rytmihäiriöitä koko ajan enempi, ja ei mun sydän tätä enää kauaa jaksa. Jos tätä tautia ei olis, mun sydän kestäis varmaan kauemmin. Edes vähän toivoa, et joskus paranis, sitä mä toivon.

    • bipom

      Opi elämään bipon kanssa,jos annat sille valtaa se syö sut kokonaisena,minä olen oppinut erottamaan maanisen idean normaalista,vaikka tunnen itteni välillä muita ihmisiä tärkeämpänä tiedän että se on VAIN mania,olen oppinut myös käyttäytymään ihan normaalisti vaikka haluan oikeastaan hypätä pitkin seiniä.tämä sairaus ei ole pelkkä kirous se voi olla myös lahja jos opit elämään sen kanssa,koska olen oppinut hallitsemaan tämän voin nauttia kokemuksista joka normaali ihminen ei koskaan voi kokea,muista se ;) .masennus ei mua pahemmin haittaa koska mua ei muutenkaan kiinnosta masennuksessa ja olen tässä myös oppinut erottamaan masennus ajatukset normaalista,ja masennukseen on kyllä tärkeätä löytyä joku jonka kaa keskustella tärkeätä on löytää ymmärtäväinen henkilö,ja muista että masennus loppuu on vain pakko tsempata,monet bipot ovat sairauden takia erittäin artistisia,ja monet hollywood julkkikset ovat bipoja,samoin suurin osa muusikoista,yritä löytää joku tapa jolla SINÄ saat ilmaistua sen mikä sisälläsi liikkuu,minulle lyrikoiden kirjoittaminen autta.älä ole liian ankara ittellesi ja luota itseesi että pärjäät! JA JOS MINÄ OLEN ONNISTUNUT OPETTAMAAN ITSELLENI MITEN ELÄÄ TÄMÄN SAIRAUDEN KANSSA ILMAN ETTÄ KUKAAN KOSKAAN OLISI EDES YRITTÄNYT AUTTA NIIN VOI MUUTKIN!!!!

    • entajuuuuuuuuuuuuuuu

      Bipom, mitä tarkoitat sillä että epävakaa voi kokea "hypomaanisia" jaksoja? Laitatko jonkun linkin, missä todetaan epävakaiden kokevan euforisia tunteita? Mä en ole meinaan tollasesta kuullut. Eikös toi euforia kuulu bipoon? Miten helkkarissa voi erottaa bipon ja 2 tyypin bipon kun oireet on ihan samanlaiset sitten?

    • 876543

      Minullehan tuollainen kombodiagnoosi kesäällä 2012 annettiin, lisänä vielä jotain muitakin pers.häiriöitä.

      En anna noiden diagnoosien paljon eloani kiusta sillä tapa jolla persoonaallisuustestit tehtiin oli erittäin kyseenalainen. Olin päässyt juuri osastohoitoon psykoosini vuoksi ja toisena seikkana mainittakoon päätäni sotkeva Seroquel Prolong lääke oli aloitettu. Mielestäni kohdallani oli liian paljon häiriötekijöitä sotkemassa luotettavaa tutkimusta. Lisäksi minua tutkinut sairaanhoitaja valikoi kysymykset eli jätti osan kysymyksistä kysymättä ja ne kysymykset joita kysyi hän johdatteli minut vastaamaan tietyllä tavalla.

      Kesällä 2012 söin lääkkeitä, mutta ne ajoivat minut todella huonoon kuntoon. Nukuin 21 tuntia vuorokaudesta, jäljelle jäänyt kolme tuntia olin niin väsynyt ja pois tolkuistani etten jaksanut kotoa poistua vaan makasin vuoteella tai sohvalla. Kun lopulta ymmärsin lopettaa nuo lääkkeet olin jo muutaman viikon jälkeen saanut voimani takaisin.

      Ilman lääkitystä elelen ja toisinaan muistelen kauhulla viime kesän sairaalajaksoa jossa henkiökunnan ainut tehtävä taisi olla vain saada minut tuntemaan diagnoosien kautta itseni sairaaksi ja hulluksi. Ensin se tuntui jännittävälle, mutta kun neuroleptipöly katosi päästäni ja sain ajattelukykyni takaisin tajusin kaiken karmeuden. En koskaan saa tuota diagnoosimerkintaa pois papereistani, enkä hullun mainetta harteiltani.

      Koska asuin pienellä paikkakunnalla jossa kaikki tunsivat naapurit ja tuttavansa paremmin kuin itsensä oli minunkin sairastumiseni kaikkien tiedossa, töitä oli turha hakea. Minä muutin toiselle paikkakunnalle toiselle puolelle Suomea jossa aloitin kaiken alusta ja päätin unohtaa kaiken psykiatriaan liittyvän.

      Me olemme juuri niin sairaita tai terveitä kuin haluamme.

      • Anonyymi

        Tämä on kamalaa, itsellä ja muutamalla ystävällä samankaltaista kokemusta. Mietin myös sitä, että onko sairaanhoitajalla osaamista ko. testien tekemiseen? Ei ainakaan täälläpäin Suomea. Nämähän on psykologin osaamisaluetta. Jos psykologit eivät olisi niin työllistettyjä kuntoutuspsykoterapiapotilaiden kanssa, ehtisivät he tehdä luotettavaa psykometriikkaa potilaille. Lisäksi jos testaus tehtäisiin hoidon alussa, voinnin kehittymistä ja hoidon tehoa voitaisiin seurata luotettavasti.

        Yksi asia, mikä myös ihmetytti ystävien sairaalareissuissa oli se, että aina lyödään joku raskas diagnoosi. Ja lisäksi sairaalan jälkeen sama lääkitys kaikilla, huolimatta sairaudesta, esim. vaikka yhdellä psykoottinen masennus, yhdellä pakko-oireinen häiriö ja add ja yhdellä syömishäiriö ja epävakaa persoonallisuus.


    • bipom

      ei ne ole jaksoja vaan parist päiväst viikkoon,esim. herään aamulla huomaan että on ihmeen hyvä olo,ja viime päivän masennus vaan katosi,sosiaali tilanteiden pelko katoaa,tunnen itseni normaaliksi. en tunne niitä yhtävoimakkaina kuin maniassa,ja ne eivät tule itestään vaan jos kuulen jonkun hyvän kappaleen,tai jos näen jotain kaunista.

      bipo 1 kokee elämässään ainakin kerran kovan maanisen jakson(harha luuloja,harhanäkyjä...) ne loppuu yleensä siihen että joutuu poliisien kanssa tekemisiin ja suljetulle osastolle,bipo 2 on lievempi

      jos henkilö on täydessä maniassa hän voi luulla olevansa jumala,tai että jumala on valinnut hänet pelastamaan kaikki ,sitten sitä juoksee kui hulluheikki helvetissä ja yrittää auttaa kaikkia,minulle ei oo menny ihan noi pitkälle,mutta olen kerran tuntenut olevani paha(evil) ja minun ei pitäisi olla kenenkään läheisyydessä tai satutan heidät.olen luullu että minulla on erikois kykyjä,olen menny kerran ortodoksi kirkkoon kuin heillä oli keskellä yötä joku seremonia,ei se itse asiassa edes häirinny mutta en voinnu vastustaa sitä että menisin soittaa suuta ja kokoajan vain toivoin tilanteen pahenevan että pääsis riehumaan,mutta onneks he lopettivat kellojen soiton saman tien,lista on vaikka kuinka pitkä mutta onneks pahimmat tekoset on jo tehty ja siitä on jo pitkiä aikoja,

      katso stephen fry:secret life of manic depressive tai updown bipolar disorder documentary tai laita vaa youtubeen bipolar disorder,

      • entajuuuuuuuuuuuuuuu

        Niin niin bipo 1 on helposti tunnistettavissa juuri manian takia mut toi 2 tyypin bipo menee sekasin epävakaan kanssa. Mun käsittääkseni epävakaassa ne normaalit tai hyvät hetket kestää muutamia päiviä tai tunteja. Hypo taas viikosta eteenpäin. Mutta jos epävakaassakin on euforiaa niin miten sen erottaa hypomaniasta? Siitä että hypo kestää ainakin sen viikon ja epävakaan hyvä/normaali/euforinen jakso muutamia tunteja tai päiviä? Mutta entäs sitten kun on sekamuotoinen bipo, missä hypo voi kestää tunteja tai muutaman päivän kunnes tulee masennus. Oireet on niin lähellä toisiaan. 1 tyypin mania ei nyt liity tähän mitenkään vaan 2 tyyppi ja sekamuotoinen.


    • jepuliskepulishepuli

      http://casapalmera.com/the-difference-between-bipolar-disorder-and-borderline-personality-disorder/

      Tossa ainaki lukee että bipoon liittyy just riemu ja hyvä olo mut epävakaaseen ei juurikaan eli ei epävakaassa sillon pitäis mitään euforiaa olla? Hyvä kappale saa varmaan normaalitkin ihmiset hyvälle tuulelle tai tuntevat erilaisia tunteita jos musiikista pitää. Ja epävakailla mielialan vaihtumisen syy tulee ympäristöstä vaikka riidasta jonkun kanssa ja bipolla siihen ei tarvita mitään syytä.

    • Anonyymi

      Herätän vanhaa keskustelua, mulla aloitettiin lääkitys bipo-epäilyyn muutama vuosi sitten. Lääkärillä heräs epäilys BDI-kyselyiden ja terapian työntekijän korjausten kautta, puhelimessa sitten totes että vaikuttaisi kakkostyypin kaksisuuntaiselta, ajetaan masennuslääke alas ja aloitetaan mielialantasaaja. Pitkään oli kirjattuna epäilyksenä, mulle ei edes kerrottu että diagnoosi oli vahvistunut ennen kuin reilu vuoden päästä diagnoosista päädyin osastolle ja kysyin asiasta.

      Mä oon alkanut epäillä itselläni epävakaata, sillä mun mieliala on tosi nopeesti vaihtelevaa ennemmin kuin että olisi tiettyjä "syklejä". Ja oon just kuullut että nää sekoitetaan helposti keskenään

      En tiedä minkälaisia testejä mulle olis pitänyt tehdä ton diagnoosin myötä, mutta käsittääkseni olis pitänyt tutkia kunnolla ennen diagnosointia

    • Anonyymi

      Jonninjoutavaa lässytystä. Aikuiset ulisee jotain kallonkutistajien keksimiä bipoja sun muita. Menkää saakeli töihin ja ulos lenkille, siellä päästä sekahöyryt haihtuu. Vittu sodassa oli ukot ja piti kestää eikä itkeä vollotettu jostain mielialasta. Ois siellä röhönauru etulinjassa juoksuhaudassa kuulunut jos joku sotamies olisi alkanut pohtimaan että ei saakeli mulla taitaa olla bipo ja persoonallisuushäiriö. Hommat tehtiin ja jos hengissä selvisi elettiin duunia tehden ja perhe elätttäen. Nyt on terapeutteja, kokemushöpöasiantuntijoita sun muua joutosakkia ja ihmiset huumataan psyykelääkkein.

    • Anonyymi

      Itsekeskusteltu ketju päästä päähän ja sille ap:n mukajärkevä lopputulema. Hohhoijakkaa tyypitän!

    • Anonyymi

      Minulla on diagnosoitu muna, jolla voi pissata.

    • Anonyymi

      Toimittajia saa kiduttaa hitaasti ja tuskallisesti

    • Anonyymi

      muuttiko se tytötötiystävänsä luokse. haist ivttu ja kuole pois

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe