Alhaisen keskikulutuksen automerkit ja -mallit

rotwallinreuna

Blondi tarvitsee kipeästi apua!

Olen saanut uuden työn, jonka sijainnin vuoksi mittariin tulee melkein 1000 km/vko. Niinpä meikäläisen täytyykin nyt ryhtyä auto-ostoksille ja budjetti pyörii tuossa 6000-7000 euron tienoilla.

Kertokaa siis kiltit, hyvät ihmiset, että millä budjettiini sopivilla automerkeillä/-malleilla on kohtuullisen alhainen (esim. 6 l / 100 km) keskikulutus. Meikäläinen kun ei tunnu mistään löytävän kunnollista tietoa autojen keskikulutuksista enkä autoista ylipäätään juuri mitään tiedä.

Tuhannet kiitokset jo etukäteen kaikille avuliaille!!!

9

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14+13
    • kunhan pohdin

      Ei kannata ottaa uusimpien autojen kulutuslukemia kovin tosissaan, vanhemmissa ne ovat realistisempia.

      Yleensä kulutuksen kannalta parempi on pienet koneet, ja jos oma ajotapa on taloudellinen ei isoa konetta edes tarvitse kun ei ohittele jatkuvasti. Pienemmissä autoissa on vähän halvempi dieselvero.

      Esimerkkejä on vähän vaikea sanoa kun ei tiedä oletko Mersu-ihmisiä, vai kelpaako mikä tahansa. Itse voisin ajaa Opel Astralla tai Renault Meganella, ne ovat kelpo autoja ja niiden hinnat käytettyinä ovat kohtuullisempia kuin muutaman suosituimman merkin. Meganen etuna on luokkansa hiljaisin melutaso ja paras ruosteensieto. Opel puolestaan on jämäkämpi jos tykkää mutkateillä ajosta.

      Ei markkinoilla varsinaisesti ole samankokoisia moottoreita ajatellen isoruokaisia automerkkejä, paitsi jos ostaa korimalliltaan katumaasturin tai tila-auton. Mutta jos ajat ilmastointi jatkuvasti päällä tai ajat 10 km/h ylinopeutta voi se nostaa kulutusta puoli litraa.

      http://motiva.fi/liikenne/henkiloautoilu/valitse_auto_viisaasti

    • 17+11

      Ensinnäkin, noilla kilometreillä ehdottomasti diesel!

      Auton valinnasta yleisesti senverran, että tietenkään tuollaista ajoa varten ei missään nimessä kannata ostaa pikkuautoa (Fiat Punto, Ford Fiesta, Toyota Yaris yms.), ne ovat halvalla tehtyjä ja kestävät kilometrejä huonommin (ihan istuinverhoilun laadusta lähtien) =) Myöskään ns. katumaasturit eivät ole maantieajoa varten tehty enkä niitä suosittele (korkea painopiste, ajo-ominaisuudet (hätätilanteissa väistössä) kärsivät...)

      On makuasia haluatko alempaa keskiluokkaa (Toyota Corolla, Opel Astra jne..) vai ylempää (Ford Mondeo, VW Passat...). Alemmassa keskiluokassa on kaikki tarvittava, ylemmässä enemmän tilaa, vakaampi maantiellä (ainakin teoriassa, pidempi akseliväli), mutta toisaalta isompi tilantarve pysäköidessä ja hienoinen kankeus kaupunkipyörittelyssä. Ja tietenkin, monesti alemmassa keskiluokassa saat tuohon budjettiisi liittyen uudempaa vuosimallia olevan auton.

      EU-kulutukset varsinkin maantiellä pyörivät nykydieseleillä 4-7 litran välillä, autosta ja ajonopeudesta riippuen =) Kulutusero ylemmän ja alemman keskiluokan välillä on merkistä riippuen max. luokkaa 1 l per 100 km, jos moottorit ovat samankokoiset... Kulutuksissa ei kannata autoa valitessa tuijottaa niitä pilkun jälkeisiä numeroita vaan pettymysten välttämiseksi pyöristellä lähimpään kokonaislukuun, senverran näissä asioissa kuitenkin mittaukset ja todellisuus eroavat. Käytännössä tarkoitan sitä ettei 4,8 l / 100 km ja 5,3 l / 100 km "paperilla" kuluttavilla autoilla ole välttämättä tosielämässä eroa, eikä tuon varaan kannata taloudellisuuslaskelmia tehdä.


      Hinta-laatusuhteeltaan pidän järkevimpänä ostaa n. 5 vuotta / 100.000-150.000 km ajetun auton, perusteena se että suurin arvonalennus on tuossa vaiheessa ohi, auton on vielä siisti sisältä ja ulkoa, sekä sillä on luultavasti vähillä korjauksilla ajettavissa ainakin 100.000-150.000 km.

      Mitään "älä osta" listaa en tähän ala laatia, mutta nyrkkisääntönä voin sanoa että jokaisella autonvalmistajalla on huonoja malleja ja huonoja moottoreita. Jos kiinnostut jostain autosta, laita heti kysely tänne Suomi24.fi kyseisen automerkin keskustelupalstalle ko. autosta niin saat listan tyyppivioista pyytämättäkin :DD

      • 17+11

        Niin ja lisäksi.. Tuota Motivan propagandaa en suosittele ottamaan kovinkaan tosissaan, vaikkein varsinaisesti ole tuota autonvalintaosiota lukenutkaan.. Oli viherhömpötyksestä mitä mieltä hyvänsä, auto on Suomessa työssäkäyvällä a) erittäin välttämätön b) merkittävä kuluerä. Näissä olosuhteissa ja tällä verorasituksella kannattaa jokaisen pitää kiinni oikeudestaan tehdä autovalinta omista lähtökohdistaan ilman syyllistävää sormea.


    • kunhan pohdin

      Jos Motiva ei ole hyvä, niin mikä? Syyllistäminen vaikuttaa herkkähipiäiseltä sanavalinnalta, ei millään pahalla.

      Motiva:
      "Pääomakuluja voidaan pienentää pienikulutuksisen alamallin valinnalla (halvempi hinta, alempi autovero, pienempi arvon alenema), maltillisilla varustehankinnoilla, pitämällä auto hyvässä kunnossa ja välttämällä turhaa ajoa."

    • 17+11

      Pääomakuluista voidaan olla montaa mieltä, mutta itse katson että arvonalenema toimii haitaksi ainostaan silloin jos on tapana ostaa uusi / uudehko (

    • osta mopoauto

      mopoauto kuluttaa 3 litraa satkulla

    • yerert

      Opel Corsa 1.3 cdti moottori jakoketjulla ja kuluttaa alle 5l/100km. Itse ajelin 150tkm työmatkaa ja hyvin toimi.

      • kunhan pohdin

        Corsa kuullostaa hyvältä neuvolta, mutta se on aika äänekäs autona. Kivan näköinen, mutta ajoon lähtiessä piti tarkistaa oliko ovi jäänyt auki. Sama oli noin neljän vuoden takaisessa Ford Focuksessa.

        Kokeilisin myös Citroen C3:a ja Renault Clioa. On varmaan muitakin, mutta ranskalaiset ovat yleensä hiljaisempia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe