Aihe

Thomas Blomqvist kielipolitiikasta YLE:n politiikkaradiossa

p.akko1

10

126

  Vastaukset

  • Vai ei Blomqvistin tytär halua opiskella suomea...

  • Siis Blomqvistin tyttären takia n. 5 miljoonaa suomenkielistä pakotetaan oppimaan ruotsia, jotta Blomqvistin tytär saisi palvelua ruotsiksi lääkärillä, valtion ja kunnan virastoissa jne. Karmea, helvetin karmea on pakkoruotsimyllynkivi suomenkielisen kaulassa.

  • Tuosta YLE:n ohjelmasta on runsaat 1½ vuotta ja on mielenkiintoista kuunnella Blomqvistin toistoänkyttävää kerrontaa. Epävarmuus kuultaa vanhojen suomenruotsalaisten kliseiden ja mantrojen takaa. Syyskuusta 2011 kieli-ilmapiiri on entisestään kiristynyt. Keräyskokemukset kansalaisaloitteeseen http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi kertoo pakkoruotsittajien paniikista. Se ilmenee hyvin aggressiivisena sanailuna kerääjiä kohtaan. Vapauden puolesta työtä tekeviä pidetään lähes terroristeina. No, sehän on itse asiassa aika tavallista muuallakin maailmassa - vapaustaistelijoita nimitetään herkästi terroristeiksi.

  • Blomqvistin tyttären voisi käydä vähän "kielikylvettämässä " :)

   • tuo oli asiaton viesti


  • Juuri tällaiset "lipsahdukset" kuten kommentti varmaan oli haastatellulta kertovat kielikuvion ja identiteetin erilaisuudesta. Iso osa ruotsinkielisistä nuorista esim. Pohjanmaalla ei identifioidu Suomeen, heille on olemassa maa nimeltä Norden, johon he kuuluvat.

   Miten voi olla, että suomenkielisten pitäisi kaivaa lapsilleen mielekkäitä ruotsinkielisiä yhteyksiä, joissa harjoitella täysin tarpeetonta ja arjessa kuulumatonta kieltä, mutta ruotisnkielinen vähemmistö ei yli 90%:sti suomenkielisessä maassa kykene tarjoamaan lapsilleen kontakteja suomenkieliseen arkeen, vaikka tätä arkea eletään muutaman kilometrin päässä kotipaikasta?

   Miten voi olla, että tällaisella vähemmistön eristäytymiselle rakentuu maan koko kielipolitiikka ja jokaista koskettava peruskoulusta yliopistoon jatkuva pakkoruotsi?

   Onneksi näitä lipsahduksia tulee. Ne kannattaa nostaa esiin asiallisesti ketään pilkkaamatta. Kyse on todella siitä, että suomenruotsalaisuudella on oma maailmankuvansa, millä ei ole mitään tekemistä muiden maailmankuvan kanssa. Ruotsinkieliset eivät saa luulla, että he voivat vaatia muilta jotakin siksi, että ovat rakentaneet tällaisen maailmankuvan itselleen.

  • Suomen kielipolitiikka aiheuttaa eripuraa kansalaisten keskuudessa. Suurin syy on pakkoruotsissa. Sitä ei koeta oikeudenmukaiseksi.

  • Hyötysuomi ja pakkoruotsi. Hyvin kiteytetty.

   • Joutuu vaan kysymään, ketä pakkoruotsi lopettaa?

    Onko se palstan nettisveko, joka edustaa 4% suomen kansasta ja joka viis veisaa koko asiasta, koska pakko ei koske häntä, vai onko se maan enemmistö joka edustaa 90% Suomen kansasta joka tästä pakosta joutuu kärsimään?


  • Perussuomalaiset , ja nyt myös keskusta ovat pakkoruotsia vastaan, samoin myös kokoomusnuoret ja vihreät nuoret.

   ainoastaan SDP:ssä istuu johdossa vielä pari rkp kätyriä lipposen jäljiltä, feld ranta ja kumpula natri ainakin.

   Mutta lopputulos on kyllä selvä..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9893
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5126
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   93
   3200
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   57
   3051
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1441