Ford Focus vm.2001 moottorin häiriövalo.

Kari1985

Tiedän että näistä on monessa paikassa keskusteltu jo ennestäänkin mutta en ole löytänyt vieläkään vastausta tähän ongelmaan eli ajattelin aloittaa sen takia uuden keskustelun. Eli mikähän mahtaa olla vialla kun tossa muutama kuukausi sitten syttyi kyseinen valo ensimmäistä kertaa. Olen itse sammuttanut valon jo moneen kertaan irroittamalla akusta - piuhan mutta max. 100 km ja taas palaa valo. korjaamolla olen jo kerran auton käyttänyt ja mitään apuja ei tullut..taisi olla 50 km ja taas valo paloi kirkkaana. ja kun tripin kautta katselee tietoja niin joka kerta siellä vaan lukee "dtc none". kertaakaan en ole sinne saanut mitään vikakoodia näkymään. Auto kuitenkin toimii ihan normaalisti tai itse en ainakaan ole huomannut auton toimivuudessa mitään vikaa palaa valo tai ei. tämä kyseinen vika on jo kiusannut pari kuukautta niin olisi kiva jos saisi siihen jonkilaisia vinkkejä että mistähän tällainen mahtaisi johtua. tulpat ja ilmaputsarin olen jo vaihtanut kun aluksi ajattelin että jos vaikka valon palaminen johtuisi niistä mut eipä siitä mitään apuja ollut.katsastus olisi 3 vko päästä edessä niin olis kiva saada kyseinen vika sitä ennen korjattua ettei nyt ton takia tulisi hylsyä.osaisikos joku auttaa??

24

8649

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kari1985

   Eikö tosissaan kenelläkään ole tullut vastaan tämmöistä ongelmaa??

   • dmjaifnfi

    sytytyspuola ja tulpat? johdot vaihtoon ja vikakoodien nollaus ni loppuupi valon palaminnnen siihen paikkaan

    semmost 200-300 euroo


   • Kari1985
    dmjaifnfi kirjoitti:

    sytytyspuola ja tulpat? johdot vaihtoon ja vikakoodien nollaus ni loppuupi valon palaminnnen siihen paikkaan

    semmost 200-300 euroo

    kiitoksia vinkistä..tarvii kokeilla tuota.


  • markku-81

   Minulla herjaili välillä nokka-akselin nopeusanturia. Ei vaikuttanut käyntiin mutta valon sytytti.

   • Kari1985

    juu tossa sama.ei vaikuta mitään auton käymiseen palaa valo tai ei..se siitä tekeekin hämärän jutun. no se on menossa korjaamolle ensviikolla niin katsotaan et löytyykös siihen selvää vikaa mistä johtuu.


   • markku-81
    Kari1985 kirjoitti:

    juu tossa sama.ei vaikuta mitään auton käymiseen palaa valo tai ei..se siitä tekeekin hämärän jutun. no se on menossa korjaamolle ensviikolla niin katsotaan et löytyykös siihen selvää vikaa mistä johtuu.

    Minä ostin itelleni 100€ maksavan obd testerin, on jo maksanut itsensä takaisin.


   • Kari1985
    markku-81 kirjoitti:

    Minä ostin itelleni 100€ maksavan obd testerin, on jo maksanut itsensä takaisin.

    sellasen olen kans ajatellu hommaavani...tarvii vaan selvittää että millainen testeri tohon autoon sopii. mistä ostit omasi?


   • köffffffffffff
    markku-81 kirjoitti:

    Minä ostin itelleni 100€ maksavan obd testerin, on jo maksanut itsensä takaisin.

    Minä vaihdoin foooordin pois ja on jo maksanut itsensä myös takaisin, ku ei tartte autoa korjaamolla alvariinsa kuskata..

    hihhhiiiiiiiiiiiiiiiii


  • markku-81
  • focus_mk1_2003

   Sama juttu meitsin focuksessa (2003vm ajettu noin 100000km) välillä paloi välillä ei, eikä haitannut mitenkään ajoa, mutta katsastuksessa kävi ilmi päästöistä että katalysaattori on hajalla/falskaa.. semmoiset 600e kuluja kun uusi sen

   • Rahat pois

    Tuskin oli katalysaattori vaan se jousto-osa ennen katalysaattoria .
    Sinnä mielessä mukavaa ,että samalla tulee uusi pakosarja


   • liiipaaaaa
    Rahat pois kirjoitti:

    Tuskin oli katalysaattori vaan se jousto-osa ennen katalysaattoria .
    Sinnä mielessä mukavaa ,että samalla tulee uusi pakosarja

    kyl mun 2.0bensa 240tkm 2002 mondeosta oli katti rikki, kun moottorin varotusvalo syttyi..


  • fokus1.6

   mulla teki samaa että keltainen häiriövalo syttyi, niin kävin merkkiliikkeessä testerissä ja vika ehdotukset oli lämpötunnistin kannessa tai katalysaattori paskana. vaihdettiin uus lämpötunnistin 25€ ei auttanu, uus katti ei sen jälkeen enää vikaa, katin kyllä ostin tarvike osana ku alkuperäinen liki 800€

  • Kari1985

   kävin huollossa jossa luettiin vikakoodit..lambda-anturia se herjas..tänään lähti uusi lambda tilaukseen. toivottavasti valo sammuisi tuon vaihdon jälkeen..katsellaan kuinka käy..

  • Kari1985

   uusi lambda asennettu paikoilleen ja vikavalo nollattu. 20km ajoa ja taas valo palaa eli eipäs siitäkään sitten mitään hyötyä ollut. auto uudelleen korjaamolle ja saavat selvittää kyseisen vian..rupee tulemaan jo harmaita hiuksia kyseisen vian kanssa. päivittelen tänne sitten taas kun pääsen aiheessa eteenpäin. ootte kirjoittanut tänne aikas paljon tuosta että katalysaattori olisi mahdollisesti rikki. mutta epäilen että tuskin se tässä kohtaa on aiheellinen koska valo palanut autossa helmikuusta lähtien ja 2 viikkoa sitten sain kyseisen menopelin katsastuksesta läpi. tuskinpa olisi mennyt läpi jos katalysaattorissa olisi ollut jotakin hämminkiä vai mitäs mieltä olette?

  • köfffff

   Minä käytin tuulipuvun huollossa.

  • jukka poika

   Häiriövalo jää palamaan kun vikaa ei korjata ja ajaa riittävän pitkään,testerillä kyllä saa asian selville,toimiiko nopeusmittari?

  • Kari1985

   toimiihan se...tarvii taas testerille viedä maanantaina ja katsoa että mitäs tällä kertaa näyttelee...

  • Kari1985

   elikkä valo saatu vihdoin ja viimein sammumaan. takimmainen lambda-anturi oli siis kyseessä. valtuutettu huolto pyysi 100 euroa lambdan asennuksesta ja ajattelin että en kyllä niin paljoa rupea maksamaan ja ryömein itse auton alle. helppo homma vaihtaa.

   • ei merkki korjaamo

    mulle vaihdetti kaasarin ulkopuolelle muoviletku otti ilmaa kaasariin maksoi noin 100e ei valo palannut sen jälkeen ja loppui oudot kieroksien nousut itsestään


  • jalkua3

   vaikea neuvoa kun ei tiedä vika koodia. vikakoodin luku paikallaan itselläni paloi vika koodin valo.kuittasin sen pois mutta palasi aina uudestaan. odb mittari ilmoitti nokkaakselin antura. liittimen puhdistin ja kuittasin uudelleen eikä ole enää syttynyt.

  • Sonkajärvi

   Itsellä oli vm 2003 focus . Valo on syttynyt 3 kertaa. Piuhan nenässä käynti näytti että kone käy liian rikkaalla ? Ei sillä kertaa löytäneet syytä ? Itse kuittasin vian Fordin huoltokirjan ohjeiden mukaan : Akun kenkä irti. Paikoilleen ja sitten 10 min paikallaan kone kävi tyhjäkäynnillä. Sitten 10 km ajoa vaihtelevilla kierroksilla. Ei ole vielä syttynyt palamaan valo ! HUOMIO MUISTA RADION KOODI, ENNEN AKUN KENGÄN IRROITUSTA ! Onko kellään tietoa missä kohtaa sijaitsee vm 2003 Ford Focuksessa ilmamassa mittari ? Vai onko tässä vehkeessä sitä ollenkaan ?

  • Anonyymi

   Vanha viestiketju, mut heitän tänne omiakin kokemuksia jos vaik joku sais vinkkiä.
   Itellä kans focus 1.6 zetec vm.2001 (mk1) sytytelly välillä moottorin vikavaloa ja oon kaverin testerillä käyny kuittaamassa sen pois, ja samalla antoi koodia joka viittas toiseen lambda-anturiin. Saattaa pysyä kauankin ettei valo syty taas. Ja tätä on jatkunu monta vuotta.
   Ei oo ollu kiire vielä vaihtaa kun ei ajoa haittaa pienillä ajoilla muutenkin.
   Mitä nyt muutoin kun joskus sateisella kelillä vähän maantiellä röpöttänyt ja silloin valo syttynyt. Aikansa ku on ajellut on sammunut itestään valo.
   Mut eise päästöihin ainakaan vaikuttanut ku katastusta varten lapun hain, ne oli jopa niin hyvät että sai kehut. Toki vikavalon kuittasin ensin pois ennenkö käytin.
   Piha ku vähän enemmän sulaa ni ryömiä alle ja vaihtaa. Tilasin jo docilta valmiiks lambda-anturin ja tilasin itseasiassa samalla nopeusmittarin anturinkin ku välillä viisarit heittelee tappiin, ja radion äänenvoimakkuutta nostelee. Nämä ku vaihtaa ni pitäs asettua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   5550
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2557
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2166
  4. 239
   2097
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1703
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   380
   1640
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1282
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   301
   1211
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   217
   1156
  Aihe