PerusS Nuoret ovat hyvällä asialla

heikki_tala

sillä he tukevat kansalaisaloitetta http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi
Suomi on erikoinen maa, sillä täällä 5 % vähemmistön äidinkieli on ainoa laeilla pakolliseksi säädetty oppiaine kaikilla opintojen tasoilla alakoulusta yliopistoon.

Viime vuosina suomalaisten asenne pakkoruotsiin on muuttunut kielivapautta suosivaan suuntaan. Nyt jokainen suomalainen voi kantaa kortensa paremman tulevaisuuden kekoon allekirjoittamalla kansalaisaloitteen.

24

96

  Vastaukset

  • Tala unohtaa Potkukelkan ansiokkaat teot viime ajoilta. Persuista van Potkukelkka on hyvällä astialla ja oikein harja kädessä. Tala vois mennä auttamaan.

  • Onhan se aivan mieletöntä tämä pakkoruotsittaminen ja ihmetyttää että suomalaiset ovat sallineet tälläistä systeemiä yli 40 vuotta ja äänestävät samoja pakkoruotsittajia uudestaan päättämään suomenkielisten lasten riesasta.

   On korkea aika jättää pieni suomenruotsin murre ja kansainvälistyä maailman suurilla kielillä.

   • Mitä Suomi nyt ja tulevaisuudessa kipeimmin tarvitsee? Venäjän tuntemusta, Venäjän markkinoita, venäläisiä asiakkaita ja venäjän kielen osaamista. Resurssien järkevän suuntaamisen tiellä seisoo Suomessa kuitenkin yhä ruotsin kielen ylikorostamisen tulppa. Jokainen näkee, että tällä vuosisadalla Tukholma ei ole Suomen kannalta enää läheskään niin tärkeä suunta kuin Moskova. Suomenvenäläinen vähemmistö tulee sekin jo piankin vaatimaan tasavertaista asemaa suomenruotsalaisiin verrattuna. On aika myöntää, että venäläisyys on yhtä lailla osa suomalaisuutta kuin ruotsalaisuuskin. Venäläiset ovat aina pitäneet suomalaisia maanmiehinään, ja suomalaisten on parasta omaksua sama asenne venäläisiin nähden.


   • "Onhan se aivan mieletöntä tämä pakkoruotsittaminen ja ihmetyttää että suomalaiset ovat sallineet tälläistä systeemiä yli 40 vuotta ja äänestävät samoja pakkoruotsittajia uudestaan päättämään suomenkielisten lasten riesasta."

    Persuilla oli tuhannen taalan paikka toisen kotimaisen poistotalkoiden aloittamiseksi. Vaan heittipä yli puoli miljoonaa ääntä romukoppaan, ja pakotti muut puolueet hyvin epämukavaan hallituskuvioon.

    Hallituspuolueet vastasi tähän temppuun yhdistymällä porukalla Persuja vastaan. Maahanmuutto, kielipolitiikka, ympäristöverot ja kehitysmäärärahat olivat asioita joista kaikki hallituspuolueet saattoivat olla yhtä mieltä.

    Näin ollen maamme suurin vaalivoitto johti maamme historian suurimpaan poliittiseen tappioon, kun kaikki suurvoittajan teemat pantiin juuri päinvastaissiksi.

    PS on tämän hallituskauden ylivoimaisin pakkoruotsittaja!

    "On korkea aika jättää pieni suomenruotsin murre ja kansainvälistyä maailman suurilla kielillä. "

    Ajotko vaihtaa äidinkielesi kiinaksi vai englanniksi? Aiotko pakottaa lapsesi ja muijasi mukaan talkoisiin kuten aikanaan fennomaaneiksi heittäytyneet yläluokan hurrit?

    Ei sinusta taida olla muuhun kuin ruikuttamiseen. Yhdellä kielellä.


   • Koroljov kirjoitti:

    Mitä Suomi nyt ja tulevaisuudessa kipeimmin tarvitsee? Venäjän tuntemusta, Venäjän markkinoita, venäläisiä asiakkaita ja venäjän kielen osaamista. Resurssien järkevän suuntaamisen tiellä seisoo Suomessa kuitenkin yhä ruotsin kielen ylikorostamisen tulppa. Jokainen näkee, että tällä vuosisadalla Tukholma ei ole Suomen kannalta enää läheskään niin tärkeä suunta kuin Moskova. Suomenvenäläinen vähemmistö tulee sekin jo piankin vaatimaan tasavertaista asemaa suomenruotsalaisiin verrattuna. On aika myöntää, että venäläisyys on yhtä lailla osa suomalaisuutta kuin ruotsalaisuuskin. Venäläiset ovat aina pitäneet suomalaisia maanmiehinään, ja suomalaisten on parasta omaksua sama asenne venäläisiin nähden.

    "Resurssien järkevän suuntaamisen tiellä seisoo Suomessa kuitenkin yhä ruotsin kielen ylikorostamisen tulppa."

    Venäjänkieltä on ollut tarjolla meillä iät ja ajat. Mutta kysyntä on erittäin heikkoa. Ranskaa ja saksaa opiskellaan moninverroin enemmän. Espanjankin kysyntä ylittää venäjänkielen.

    Edes itärajalle venäjänkieli valinnaisena ei vedä suomenkielisiä (kaksikielisiä kuitenkin rajan pinnassa on joten ryhmät saadaan joskus tarpeeksi suuriksi). Kokeiluluontoiset valinnaisuudet ruotsin ja venäjän vaälillä eivät ole osoittaneet nettifennojen olevan tältäkään osin oikeassa - ruotsi on silloinkin jyllännyt. Kyselyttutkimukset osioittavat niinikään että ruotsi on venäjää paljon suositumpi jopa Itä-Suomessa.

    Ruotsi olisi englannin jälkeen selkeästi suosituin kieli myös valinaisuustilanteessa.

    Jos virkamiesruotsi korvattaisiin kunnollisilla palkkakielilisillä jotka edellyttäisvät toimivan kielitaidon osoittamista ja ylläpitämistä, ruotsin opintojen arvo nousisi huimasti nykyisestä. JA ruotsinkieliset palvelut toimisi myös siltä osin kuin niitä ei saada hoidettua ruotsinkielisen väestön toimesta. Sama vaatimus ja palkkalisä koskisi tietysti myös ruotsinkielisiä virkamiehiä suomenkielien osalta.


  • Polkee paikallaan,mikään ei enää auta..Mukavaa huomata että Suomen kansa ei ole kielihörhöjen puolella.

   • 20 000 allekirjoitusta ohitettu...30 000 allekirjoitusta on ihan realistinen saavutus kesällä.


  • PerusNuoret ovat siis aktiivisia. Toivottavasti Arhinmäki ottaa sen huomioon kun jakaa nuorisomäärärahoja poliittisille nuorisojärjestöille.

   Nyt on näyttöä. Tässä on todisteita:

   http://www.ps-nuoret.fi/

   • "PerusNuoret ovat siis aktiivisia. Toivottavasti Arhinmäki ottaa sen huomioon kun jakaa nuorisomäärärahoja poliittisille nuorisojärjestöille."

    No PerusNuoret ovat hiukan ymmärtäneet väärin tämän kansalaialoiteidean, Kuten on toki Kokoomusnuorekin.

    Kansalaialoite on ULKOPARLAMENTAARINEN vaikuttamisen keino. Se nimenomaan EI ole tarkoitettu poliittisten puolueiden välineeksi.

    Sekin tässä juuri tässä nimenomaisesessa aloitteessa on niin ratkiriemukasta! Kohta varmaa eduskunnan hommalaiset väsää kasaan jonkun minareettikieltokansalaisaloitteen, ja eduskunnan sisulaiset jonkun tuhihattupakon.

    Ovat ne niin velikultia!


  • Aivan. Nyt on näyttöä,että Perussuomalaisilla nuorilla on toimintaa. Ensi vuonna tulee hyvät valtion tuet. Valtion tuleekin kannattaa pakkoruotsituksen poistamista
   jos demokratiassa eletään

   • "Aivan. Nyt on näyttöä,että Perussuomalaisilla nuorilla on toimintaa. Ensi vuonna tulee hyvät valtion tuet. "

    VÄÄRIN! Kansalaisaloite jonka takana seisoo kahden EDUSKUNTAPUOLUEEN nuorisojärjestöä on lähinä koko kansalaisaloiteidean häpäisemistä!

    Yhden paperin rustaaminen ei ole sellaista varoja nielevää toimintaa jota valtion poliittisen nuorisotoiminnan tukea nielisi kovin paljon. Eihän niitä tukia tule kuin Manulle illallinen tai Soinille puoluetuet, vaan nuorisotuet ovat korvausluonteisia. Pitäsi siis olla toimintaa ja siihen liittyvää korvaustarvetta.

    Toimintahan aina on ollut Persuille outo piirre politiikassa. Heille politiikka on vain äänten keräilyä mitätöitäviksi.


   • Niin, Helsingin ja Uudenmaan Soini-Jugendin netissä oleva tapahtumakalenteri on nykyään niin täynnä, koska siellä on on tarjolla "persulien toimintana" jopa Naisten kymppi.

    Jos kepulaisilla on ollut nuorisojärjestönsä rullissa "kuolleita sieluja", persulit hoitavat homman vastaavasti ilmoittamalla muitten järjestämän tapahtuman.


  • Kun Suomi kansainvälistyy niin ymmärretään,että pakkoruotsi on muinaisjäänne ajoilta jotka eivät palaa.

   • Näin on,ja nyt pitäisi myös Sipilän tehdä rohkeasti irtiotto pakkoruotsista ja sanoa että kepu on kielivapauden kannalla,tulisi lisää kannatusta.


   • hyvä- kirjoitti:

    Näin on,ja nyt pitäisi myös Sipilän tehdä rohkeasti irtiotto pakkoruotsista ja sanoa että kepu on kielivapauden kannalla,tulisi lisää kannatusta.

    Perussuomalaisten menetys on tilapäistä ja perustuu lähinnä siihen, että muut puolueet ovat tyhmyyttään antaneet perussuomalaisten monopolisoida itselleen pakkoruotsin vastustamisen, EU:n ja europolitiikan arvostelun ja maahanmuuttokriittisyyden kaltaiset asiat. Perussuomalaiset kuihtuu nopeasti, mikäli keskusta ja vasemmisto uskaltavat muuttua "populistisemmiksi". Jos sanonnan mukaan raha ei haise, eivät kyllä haise myöskään äänet vaaleissa. Tämänhän Soini on aina tajunnut sameissa vesissä kalastellessaan. Samaa peliä voi kuitenkin pelata toinenkin.


   • Populismi on hyvästä kirjoitti:

    Perussuomalaisten menetys on tilapäistä ja perustuu lähinnä siihen, että muut puolueet ovat tyhmyyttään antaneet perussuomalaisten monopolisoida itselleen pakkoruotsin vastustamisen, EU:n ja europolitiikan arvostelun ja maahanmuuttokriittisyyden kaltaiset asiat. Perussuomalaiset kuihtuu nopeasti, mikäli keskusta ja vasemmisto uskaltavat muuttua "populistisemmiksi". Jos sanonnan mukaan raha ei haise, eivät kyllä haise myöskään äänet vaaleissa. Tämänhän Soini on aina tajunnut sameissa vesissä kalastellessaan. Samaa peliä voi kuitenkin pelata toinenkin.

    "Perussuomalaiset kuihtuu nopeasti, mikäli keskusta ja vasemmisto uskaltavat muuttua "populistisemmiksi". "

    Vrasinkin Arhinmäen Vasemmistoliitto on hyvin populostinen puolue. Mutta populismiinsa EI kuulu pienryhmien potkiminen. Pikeimminkin juuri päinvastoin.

    "Tämänhän Soini on aina tajunnut sameissa vesissä kalastellessaan. Samaa peliä voi kuitenkin pelata toinenkin. "

    Ei voi. Soinin taktiikkaan kuuluu vastuusta luistaminen. Muiden puolueiden päämäärä on kuitenkin tehdä myös politiikkaa ja pyrkiä hallitukseen eikä haalia vain ääniä.

    Mutta Soini on siitä hyödyllinen että hän korjaa kaikenkarvaisten änkyröiden äänet pois politiikasta mitätöidessään ne heti vaalien jälkeen.


  • Sekä Perusnuoret että varsinkin kokoomusnuoret ovat lyöneet kätensä tukevasti paskaan lyöttäytyessä yhteen "Suomalaisuuden" Liiton kanssa. Suomalaisuuden liitto murhattiin vuonna 1988. Nimen ja rahoituksen kaappasi ryhmä joka oli perustamassa ruotsinvastaisuuden järjestöä.

   Tätä valoa vastaan kansalaisaloitteella on mahdollisimman heikko uskottavuus, joka ilmenee jo sen heikosta tasostakin.

   "Viime vuosina suomalaisten asenne pakkoruotsiin on muuttunut kielivapautta suosivaan suuntaan. "

   Sinäkin tiedät että tilanne on päinvastainen. Tiedät myös että oman puoluesi rintamakarkuruus sinetöi pakkoruotsin ainakin pariksi hallituskaudeksi eteenpäin.

   Lisäkisi tiedät että kunnilla ei tule pitkään aikaan olemaan varaa valinnaisuuden lisäämiseen. Jo nyt suunniteilla olevat muutokset saatavat kaatua juuri rahanpuutteeseen

   • Höhöhöhh suurin osa kansastahan vastustaa pakkoruotsia,etkö tätä ole hyväksynyt.

    Suomalaiset vanhemmat tietävät että ruotsi on turha kieli,jolla maailmalla ei pärjää.


   • ----------------- kirjoitti:

    Höhöhöhh suurin osa kansastahan vastustaa pakkoruotsia,etkö tätä ole hyväksynyt.

    Suomalaiset vanhemmat tietävät että ruotsi on turha kieli,jolla maailmalla ei pärjää.

    "Höhöhöhh suurin osa kansastahan vastustaa pakkoruotsia,etkö tätä ole hyväksynyt."

    Kyllä. Ja juuri siksi kaikki vastuullioset puolueet mielellään piiloutuu RKP:n taakse.

    Suomenkielinen poliitikkojen enemmistö siis puoltaa nykytilannetta, mutta koska aihe on populistisesti tulenarka he vyöryttävät syyn RKP:n niskaan (joka siis on 5% eduskunnasta).

    Vastuuton populisti väittää ajavansa sitä mitä kansa tahtoo. Vastuullinen puolue ajaa sitä mitä kansa tarvitsee. Välillä nämä menevät eri suuntiin, ja silloin vastuullisuus punnitaan. Ja juuri näihin populisti iskee ja väittää olevansa "kansan puolella".

    Ja mikä onkaan ainoa puolue joka vastustaa pakkoruotsia, maahanmuuttoa, eurotukija, polttoaineveroa, homoliittoja, kehitysapua ja globalisaatiota.

    Okei KD vastustaa myös homoliittoja mutta puolue onkin raamatun vanki. Mutta muuten vain yksi puolue on "kansan" kannalla kaikissa yllämainituissa jossa kanasnäänestys ja eduskuntaäänestys anatisivat toisistaan poikkeavan tuloksen.

    Populsitipuolueelle on myös tyypillistä tehtailla tutkimuspyyntöjä kaikesta mikä ylittää iltapäivälööppien kynnystä.


  • Perussuomalaiset on ainoa puolue jossa edes jossakin määrin ollaan kiinnostuneita kielipolitiikasta suomenkielisten näkökulmasta.

   Jostain syystä tuo 90 % äänestäjistä ei muita kiinnosta samassa määrin.

  • ...ja Tala on hyvällä asialla! Jos Perussuomalaisten äänestäjistä edes 10 % tietäisi tuosta aloitteesta niin 50 000 olisi kasassa viikossa.

   • Jos persunuoret ovat hyvällä asialla, niin toivottavasti muistavat käyttää ehkäisyä.


  • Tala kiinnittää aivan oikein huomion kummalliseen anomaliaaan. Vähemmistökieli on ainoa pakollinen oppiaine peruskoulusta yliopistoon!!!

   Siis sairas tilanne. Eikö sitä kukaan korjaa eikä halua muutosta? Hulluuttahan se on.

   • "Tala kiinnittää aivan oikein huomion kummalliseen anomaliaaan. Vähemmistökieli on ainoa pakollinen oppiaine peruskoulusta yliopistoon!!!"

    Ei suinkaan. Sitä on myös enemmistökieli. Paljon laajempana ja vaativampana.

    Tala on harvoin oikeassa. Eikä ole täessäkään.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   122
   6442
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   82
   3287
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2176
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   62
   1811
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1561