Realismi

Dhommi´´

Mozartin 39. sinfonia on parempi kuin kaikki Beatlesin musa.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolmeyy

      Joo, kun Mozartin 39 rämähtää päälle, niin tanssilattia kutsuu. Futarit alkaa väpättää. On pakko vatkaa.

    • Lennonkusee

      Beatles ei tehnyt sävellyksiä vaan lauluja. Lennonilla ei ole ainuttakaan sävellystä, ainoastaan lauluja. McCartneylla on muutama klassinen yritelmä, mutta niitä soitetaan vain koska tekijä on McCartney.

      • jankuttaja jankuttaa

        Voi dhommi dhommi dhommi dhommi.... olet kirjoittanut tuon saman jo ainakin 100 kertaa. Välillä jotain muuta, kiitos.


    • jänis istui puussa

      "Beatles ei tehnyt sävellyksiä vaan lauluja. Lennonilla ei ole ainuttakaan sävellystä, ainoastaan lauluja. McCartneylla on muutama klassinen yritelmä, mutta niitä soitetaan vain koska tekijä on McCartney."

      -Aha, Beatles ei siis tehnyt sävellyksiä vaan lauluja. Laulut eivät ole sävellyksiä väittää yllä nimimerkki Muuan dhönnin~~ sivupersoona.

      -Ehkä niinkin, tai onhan tuokin yksi tapa pyrkiä kiertämään ongelma miksi klasarisäveltäjät eivät osaa tehdä kunnollisia ketään kiinnostavia lauluja, vaan tekevät aina vain käytännössä melodiattomia jollotuksia, kun taas rokkarit tekevät niitä hyvä melodiaisia kuuntelemaan houkuttavia lauluja jatkuvalla syötöllä.

      Nyt siis tiedämme että laulut eivät ole sävellyksiä. Mutta samalla herää kysymys: Miksi sitten lukuisat varsin nimekkäät säveltäjät kuten vaikkapa Sibelius ovat laulujakin tehneet? Jotkut heistä säveltäjiksi väitetyistä ovat suorastaan olleet erikoistuneet laulujen tekoon, kuten vaikka Kilpisen Ykä. Eikö heitä sävellyttänytkään silloin kun laulua nuottipaperille tyrkkäs?

      Ja kun nyt tiedämme että laulu ei ole sävellys, niin entäpä semmoinen pienimuotoinen musiikiksikin mielletty teosmuoto kuten uuppera?
      Siis ensin yleensä uupperassa kuin uupperassa on sävellys, sitä kutsutaan sen uupperan alkusoitoksi, sitten tulee vähän aikaa sävellystä vielä lisää kun orkesteri lämmittää yleisöä ja antaa tilaisuuden solistille tulla esiin, mutta sitten - voi kamala tuleekin jo laulu eli 1. aaria, joka siis on pelkkä laulu eikä mikään sävellys, sen jälkeen taas seuraa kaikkien tyydytykseksi vähän sävellettyä musiikkia - mutta sitten kirotun kirottua taas tulee aaria eli laulu jne.

      Mikähän tuossa klasarimusiikin kruununjalokivessä eli uupperassa niin paljon klasarisäveltäjiä oikein on kiehtonut kun valtaosa niistä uupperoista kuitenkin on pelkkiä lauluja eikä siis sävellyksiä oikeastaan ollenkaan?

      "McCartneylla on muutama klassinen yritelmä, mutta niitä soitetaan vain koska tekijä on McCartney": kertoi meille nimimerkki Maccavirtsaa

      -Aivan, hyvin voi olla juuri noin, mutta eikö sama päde vaikkapa E.J.Rautavaaraan, K.Saariahoon, Mozarttiin jne
      Heidänkin teoksiaan soitetaan vain koska ne ovat heidän teoksiaan.

      Ei ole missään klasarikonserttia josta ilmoitetaan että tänään esitetään eräs sinfonia sekä eräs konsertto ja sitten vielä semmonen ja tämönen teos, mutta ei kerrota että kenen ja mistä teoksista on kyse.

      Olisikin ehkä syytä vaatia että klasarikonsertit muutetaan anonyymeiksi, siis semmoisiksi Magical Mystery concert tyyppisiksi tapahtumiksi joista ei kerrota etukäteen että kenen ja mitä teoksia niisä soitetaan, vain noin voisimme varmistaa että emme epähuomiossa mene kuuntelemaan jotain konserttia vain siksi että se on sen ja sen se ja se teos kun siinä konsertissa soitetaan.

      • noinhanseon

        Paitsi ettei Saariaho tai Rautavaaraa juurikaan soiteta. Paitsi Suomessa, koska ovat suomalaisia.


      • Ernie Wagner
        noinhanseon kirjoitti:

        Paitsi ettei Saariaho tai Rautavaaraa juurikaan soiteta. Paitsi Suomessa, koska ovat suomalaisia.

        Aivan, mutta siltikin kauheintahan musiikinystävälle on se että jos haluaa kuunnella sävellettyä musiikkia ja erehtyy menemään jonkin oopperan esitykseen sitä kuulemaan, niin pitää siitä oopperan 2 ja 1/2 tunnin kestosta ainakin 2 tuntia kuunnella pelkkiä lauluja, siis LAULUJA jotka eivät edes ole sävellyksiä ollenkaan!

        On se niin että joittenkin ihmisten ilkeydellä ja pahuudella ei ole mitään rajaa, kun pilaavat hyviä sävellyskokonaisuuksia siten että panevat lauluja sinne sekaan eli joukkoon kuten esim kaikissa oopperoissa on tavattu tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe