Mistä voin ennakoida äänieristyksen tason?

apua kaipaava

Heippa!

Eli tosiaan asunto olisi hakusessa ja ensisijaisen tärkeää olisi tuo kunnollinen äänieristys. Onko mitään keinoja, millä sitä voisi varmistaa? Esim. rakennusmateriaalit, rakennustapa jne. En haluaisi enää munata tässä :(

Ensimmäinen asuntoni oli 1992 rakennuttu ja tuolla kuului naapurin puheesta ja alakerran askeleista lähtien ihan kaikki. Kuvittelin, että uudemmissa taloissa äänieristys olisi parempi, mutta ei ainakaan tässä, 2004-valmistuneessa talossa. Tällä kertaa naapuriksi sattui peliriippuvainen äijä, joka kiroilee ja huutaa yöt ja päivät (pelaa pokeria kertaa kaikki pelit puhelimessa kovaan ääneen jonkun kaverinsa kanssa). Tämä on todella raastavaa.

Ja te, jotka haluatte kehottaa muuttamaan maalle tai omakotitaloon, niin älkää vaivautuko. Niin paljon kuin haluaisinkin omakotitalossa asua, niin valitettavasti toistaiseksi minulla ei ole opiskelijana siihen vielä varaa :( Haluaisin asiallisia vastauksia nimenomaan siitä, onko mitään keinoja, jolla voisin ikään kuin ennakoida äänieristyksen tasoa. Entäpä onko näissä ihan uusissa kerrostaloissaparempi äänieristys? Eikös jossain 2004 tullutkin uudet rakennussäädökset, joiden noudattamiseen oli muutaman vuoden siirtymäaika (ja siksi tämä meidän kivikasa kyhättiin vanhojen määräysten mukaisesti :P)?

Kertokaa ihmeessä kokemuksia - etenkin aivan uusien kerrostalojen äänieristyksistä! Kiitos!

61

13165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä asunto

      Kyllä uudemmissa parempi on mm, omilla kanavilla ilmanvaihto eli ei puheputkea naapuriin, 2004 on niillä rajoilla, että taitaa olla vanhoilla määräyksillä. Välipohja on paksumpi, ontelolaatta 370mm tai paikalla valettu, paikalla valetussa ei ole ontelo(uria katossa) sen huomaa siitä..
      Myöskin asunnon pohjaan kannattaa kiinnittää huomiota, mm, se, että makuhuoneen takana ei ole seinänaapuria.
      2006 vuodesta alkaen mennään mm ilmanvaihdon osalta uusien määräysten mukaan, toki joitakin taloja on tehty 2004:kin jo uusilla määräyksillä, mutta 2006 se on varma.
      Itse olen tyytyväinen uuteen asuntooni, ei kuulu, oli kyllä kalliimpi asunto, mutta hyvä.

      • Ei välttämättä

        Rakennuslupa on voitu hakea vanhojen määräysten voimassa ollessa, kunten paljon tehtiinkin. Itse rakentaminen pitää aloittaa vasta kolmen vuoden päästä ja valmis pitää olla viiden vuoden päästä. Eli 2011 valmistunut talo voi olla vanhojen määräysten mukaan tehty.


      • Lvi mies
        Ei välttämättä kirjoitti:

        Rakennuslupa on voitu hakea vanhojen määräysten voimassa ollessa, kunten paljon tehtiinkin. Itse rakentaminen pitää aloittaa vasta kolmen vuoden päästä ja valmis pitää olla viiden vuoden päästä. Eli 2011 valmistunut talo voi olla vanhojen määräysten mukaan tehty.

        Hei haloo siis 2011 valmistunut vanhojen määräysten mukaan, missä sinun laskupääsi On? Askeläänieristykset astuivat voimaan 1. 1 2000 eli viimeistään 2003 alkaen niiden osalta uudet määräykset ja 2003 astuivat voimaan uudet ilmanvaihtomääräykset eli viimeistään 2006 alkaen oltava tuloilma lämmöntalteenotolla.
        Energiansäästömääräykset eli ulkoseinien paksuus voi olla vielä 2012 valmistuneissakin vanhojen määräysten mukainen kun rakennuslupa haettu aiemmin, mutta se ei välttämättä ole huono asia pänvastoin ja huoneistojen väliseen äänieristykseen se ei vaikuta.


    • muuuupeliii

      itse asun vanhassa kerrostalossa (1970(?) ) ja täällä ei kuulu ollenkaan ääniä naapurista, paitsi tietysti kovat äänet esim jos joku poraa tms. eli ei kyllä valmistusvuosi tohon vaikuta..

      • vaskitie

        1969 rakenettu betonitalo, aika hyvin kuuluu kaikki ja varsikin, jos itsellä on tosi hiljaista.


    • joko taas

      Jaaha, sama provo laitetaan entisen kerran kuukaudessa tyylin sijaan kerran viikossa.

      • Näin se vain on

        Riippuu aivan naapureista. Vaikka asuisi omakotitalossa jos naapuri 10-20 metrin päässä ja hän laittaa subbarin täysille niin varmasti kuuluu ja häiritsee. Vanhassa kerrostalossa jossa kananpaskaseinät ei kuulu mitään jos naapurit ovat hiljaisia.


    • 1800

      Paras asumani kerrostalo on vanhat kivitalot, ei kuulu mitään.

    • huoneenvuokralaki

      Tässä 2012 rakennetussa korkeassa kerrostalossa (toiseksi ylimmässä kerroksessa) ainakin on hyvä äänieristys. Tietysti kerrostaloissa kuuluu aina jotain kolinaa rakenteita pitkin mutta mitään puhetta tai huutoa ei kuulu vaikka naapurissa nuorta porukkaa. Bilettäessään istuskelevat parvekkeella ja sieltä kuuluu jotain vaimeaa naurunremakkaa sisälle. Kokemusta on aiemmin 1960-1990-lukujen kerrostaloista ja niissä kuului paljon enemmän äänet läpi.

    • niin tai näin

      "Eikös jossain 2004 tullutkin uudet rakennussäädökset

      Asuin jonkin aikaa 2004 valmistuneessa kerros talossa, jossa ei liiemmin voinut äänieristystä kehua, liekö sielläkin ollut noita "puheputkia", kun niin selvästi kuului hiukan tavallista kovempi puhe naapurista.

      Olen asunut myös 2007 valmistuneessa talossa, jossa äänieristys on tyydyttävä useimmissa tilanteissa. Joskus tosin naapurista kuului kovaääninen puhe, liekö lähes huuto. En tiedä tuleeko se lämmityspatterien kautta vai miten, kun on huoneistokohtainen ilmanvaihto, niin ei sen ainakaan kanavien kautta luulisi kuuluvan. Kyllä tässäkin talossa kuuluivat runkoäänet, esim. tuolinrahnutus ja keittiön kaappien ja laatikoiden jyske, ne kun oli ruuvattu talon rakenteisiin kiinni.

    • äokgf

      olen asunut 50, 60, 90 ja 00 luvuilla rakennetuissa taloissa eikä suurempaa ongelmaa ole ollut. epäilen että 70-luku on pahinta aikaa muttei suinkaan "tae" huonosta eristyksestä. vuokratalot on yleensä tai olivat ainakin ennen huonommin rakennettuja kuin ns. omistusasunnot. jos talo näyttää halvalla rakennetukta niin tod.näk. eristyskin on heikompi. määräykset ovat kiristyneet vuosien varrella. minulla on kuitenkin käsitys että 90-luvun jälkeen suuria muutoksia ei ole tullut

    • Lvi mies

      Melko suuria muutoksia tullut 90 luvun jälkeen, nimittäin 90 luvulla tehtiin heppoisesti, esim. Hormeja ja vesijohtoja ei eristetty lainkaan,kaiki kuului, patterien ja sähköjohtojen läpivedot eristys puutteellinen ym.
      Ilmanvaihto nykyään omilla kanavilla(90 luvulla vain harvassa talossa) Välipohja nykyään paljon paksumpi kuin 90 luvulla, paljon muutoksia ja parempaan suuntaan.
      Noin vuodesta 2006 eteenpäin on viimeistään rakennettu uusilla määräyksillä.

    • Rak.mest.

      Olen ammattilaisena todennut ettei talon iällä ole merkitystä. Olipa vaikka kanankakkaseinät, 70-luvun ddr-laatikko tai 2013 rakennettu, aivan sama. Äänet johtuvat läpi. Betoni johtaa ääntä se perustuu fysiikkaan.

      Aunuksesta voisi sanoa olevan laatu maamme kerrostaloissa.

    • Asiaa tunteva

      Sinä et ole mikään ammattilainen, kun et tiedä rakentamisesta ja alasta mitään, mitä paksumpi Betoni, niin paremmin eristää ääntä, tämä on oikeaa tutkittua tietoa, ei sinun trollihöpötyksiäsi.
      Uusissa taloisa normaaliäänet eivät kuulu läpi, sähköjohtoja ei vedetä enää seinän läpi, omat ilmanvaihtokanavat, pattereiden läpivedot eristetettu, seinät ja välipohjat paksummat, vesijohdot ja viemärit eristetty. Valovuosia edellä on uusi kerrostalo vanhoihin verrattuna. Rak,Mest, trolli, joka ei tiedä mitään kateuttaan höpöttää ja valehtelee, HUVITTAA.

    • Vastine

      "Asiaa tunteva" on kyllä oikeassa. Uusissa kerros- ja rivitaloissa (kunhan niissäkin betoniseinät asuntojen välissä) on erittäin hyvä äänieristys. 2000-luvun puoliväliä vanhemmissa voi olla myös, mutta se riippuu rakenneratkaisuista. Sen jälkeen jo säännöstenkin vuoksi nuo äänieristysasiat ovat ihan tyydyttävän hyvin kunnossa. Rakenteita pitkin kuuluu kolahdukset, mutta puheet ja vähän isompikin melu pysyy varmasti seinän takana jos ei satu oleen jotain ihan hutiloitua rakentamista. Oma ja tuttavieni kokemus uudempien asuintalojen äänieristyksestä on poikkeuksetta hyvin positiivista sekä asuntojen välisen, että ulkoa tulevan melun suhteen (johon vaikuttaa myös kaava-alue ja sen tuomat määräykset).

    • Äänihelvetti

      Uudet raudoitetut ontelobetonilaat välipohjissa pitäisi ehdottomasti eristää vinyylimaton alle laitettavalla paksulla huovalla tms äänieristyksellä. Jokainen kolahdus ja kantapääkävely kaikuu alakerran asuntoon. Ongelmana on se että jos oman asunnon yläpuolella asuu hiljainen ihminen ei edes ymmärrä miten äänet sinkoutuvat alakertaan. Kyseessä on suoranainen rakennuskustannussäästöön perustuva haitta. Kaikuäänien lisäksi lattia on äärimmäisen kova, kylmä ja epämiellyttävä. Muovimaton väleistä pursuaa myrkyllinen liimayhdiste tehoilmastoinnin imusysteemillä hengitysilmaan. Kulissirakentaminen näyttää ja kuulostaa komealta mutta on kokoonpantu mahdollisimman vähin kustannuksin. Kaikkien haittojen yhteisvaikutukset ovat terveydelle äärimmäisen vakavia. Nyt pelataan asuntomarkkinoilla kovaa rahapeliä ihmisten terveyden kustannuksella. Äänet ovat yksi kymmenistä muista haitoista uusissa kerrostaloissa mutta eivät suinkaan vähäisempiä.

      • Ota selkoa.

        Uudet raskaontelolaatat 370 mm, täyttävät hyvin uudet äänieristysmääräykset ja uusia tehdään myös paikalla valetuilla välipohjilla. Missähän uusissa tehdään nykyään muovimatto lattiaan? Näin oli 90 luvulla, ehkä, joissakin kaupungin vuokraasunnoissa laitetaan nykyään muovimattoa. Kirjoituksesi on aika sekava, eikä totuudenpohjainen, ilmeisesti puhut uusista asunnoista, kun tarkoitat 90 luvun halpistaloja, joissa oli vielä ontelolaatta 265mm ja kaikki hormit ja vesijohdot eristämättä.
        Ero 70-90 luvn ja uuden asunnon välillä on kuin yö ja päivä ja uuden eduksi, normaalit äänet eivät kuulu uudessa omistusasunnossa, vesijohtojen nousulinjat vedetty rappuun, ei äänihaittaa, kuten oli vielä mm 2001 rakennetussa, kaikki läpivedot eristetty ym.

        Olen itse asunut monessa, edellinen oli melko uusi paikalla valetulla välipohjalla, oli hyvä äänieristys, nykyinen aivan uusi talo, ontelolaatta ja vesikiertoinen lattialämmitys, joka huoneessa, välipohjassa eriste, jonka päällä lattialämmitysputket, niiden päällä kipsivalu ja sen jälkeen parketti, on hiljainen talo.


    • joskus näinkin

      Olen myöskin asunut 60luvun-2012 taloissa nykyinen 2012 valmistunut on kyllä kaikinpuolin mukavin kaikista, todella hiljainen ei vesijohtojen ääniä/viemärien ääniä eikä naapureistakaan kuulu mitään ;)
      Ilmanvaihto on lto:lla ja kun on se on oikein säätty niin hyvin toimii.

      Toimin itse rakennualalla ja osaan arvioida talon viimeistelytasoa ja olen nähnyt jos jonkinlaista sutta/sekundaa ja huonoa viimeistelyä sekä huolimattomuutta
      on ollut yllätys että vaikka olen katsonut paikkoja kriittisesti ammattilaisin silmin en kertakaikkiaan ole huomannut missään minkäänlaista huomautettavaa saatikka takuutyön aihetta. Itse asunto oli myöskin TÄYSIN virheetön muuttopäivänä.

    • terveiset Porista

      Pyydä naapurin nuorta paria vetämään makuuhuoneessa "perussession" ja menet asuntoosi kuuntelemaan, mitä kuulet.

      Siitä tiedät äänieristyksen tason!

    • ,.,.,

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11343396


      Jos kerrostalon betoniseinä kaikuu sormella kevyesti koputettaessa, niin voi varmaan olettaa, että se on C-luokan höttöä? Ehkä vieläkin kelvottomampaa.

      Kokeilin parvekkeen tolppaa, sitä koputtaessa kuuluu vain lyhyt "tok tok tok". Seinää koputettaessa kuuluu selvä pehmeämpi pidempi ääni. Suosittelen pysymään kaukana.

      • Anonyymi

        Kannattaa tarkistaa myös jalkalistan takaa mitä siellä näkyy. Itsellä näkyy mollottavia aukkoja, koloja ja syviä onkaloita ihan lattianrajalla. Kun työntää sinne betonielementin ja lattian väliseen rakoon jäykän tikun ja katsoo kuinka syvälle se uppoaa, tietää jo mitä odottaa.
        Ainakin hajut ja äänet siirtyvät esteettä toisen asunnosta omaan asuntoon. Vuoden 1970- luvun lopussa rakennetut " arava- talot" ovat pahimpia. Ja niihin yleensä aina ne kessuttelijatkin tuppaavat muuttamaan kun mitään ei ole kielletty. Samaa tupakalta haisevaa kessuttelevaa keski- ikäistä miestä ja naista koko taloyhtiö täynnä.


    • Kop kop

      Ainakin vanhoissa 20-50 luvun taloissa huoneistojen välinen seinä usein Ö-luokan höttöä eli Lugino-massaa, kansankielellä kanankakkaa, ohut kuin mikä ja välipohja palkisto, jossa täytteenä sammalta ja jätettä, laatan paksuus 5-10 cm, näissä kivitaloissa kuuluupi äänet.

    • Järkyttävää!

      Talo rakennettu 2005, olematon äänieristys, joka itseasiassa on todettu lievästi puutteelliseksi. Seinän takaa kuuluu aivastus, valokatkaisimen napsautus, yläkerrassa joku kusta lorottaa ja se kuuluu meillä keittiössä, ikkunat vetävät ja ulkoa kuuluu kaikki selvästi sisään, lattian jyskytys kuuluu pari kerrosta alaspäin jne jne listaa voi jatkaa loputtomiin. Valitettavasti.

    • Harmillista.

      Talo rakennettu 1930, kuulee kun naapurit pissaa ja kakkaa, puheen kuulee selvästi, haju tulee naapurin seinän raoista ja hormista sisään, Yök oksettava vanha kivitalo, jonka väliseinät ja välipohja paperia

    • Aapeli5554321

      Yllättäen 2013 valmistuneessa vuokratalossa, johon äskettäin muutin, onkin aivan surkea äänieristys: naapurista kuuluu erittäin kovaäänisesti veden lasku, oven narina, jopa tavanomaiset puheäänet kuuluvat. Luulin, että näin uudessa olisi paremmat äänieristykset, nyt harmittaa.

    • Mene nyt hoitoon

      Huonon valheen tekaisit taas kerran, nimittäin uusissa ei kuulu vedenäänet ym, kun nousuvesijohdot vedetty rappuun tai täysin eristetty, samoin puhe ei kuulu, kun ei ilmakanavissa puheputkea naapuriin ym, vlipohja ja huoneistojen väliset seinät paksummat, kuin vielä muutama vuosi sitten valmistuneissa.
      Mutta sinähän oletkin se kuulu trolli, joka tämänkin ketjun avannut ja esiin taas nostanut, asut joka kerta eri ikäisessä talossa, juttusi aina samat, mutta sinunha on helppo hakea toinen vuokrasunto-
      Kyseisiä vikoja jos olisi oikeasti, niin kuuluisivat takuun piiriin, mutta vikahan on sinun päässäsi ja ollut jo pitemmän aikaa.

    • Aapeli5554321

      Sotket nyt minut johonkin toiseen. Tämän ketjun löysin googlaamalla äänieristyksistä kerrostaloissa, ja päätin tulla kirjoittelemaan kokemuksistani. Muutin tähän 1920-luvun _tiili_kerrostalosta, jossa myös oli susihuono äänieristys (olen käsittänyt että aikalaisissa betonitaloissa saattaa olla parempi).

      Enivei, tässä uudessa kämpässä nouseva vesi ei kuulu, mutta viemäriputken vedensolina kuuluu selkeästi yläkertalaisen ollessa suihkussa. Myös jo mainitsemani äänet kuuluvat. Talo on Kevan vuokratalo ja epäilen vahvasti että ketään kiinnostaa vaikka jonkin takuun piiriin kuuluisikin. Jos sinun on vaikea uskoa näitä väitteitä, niin voit kuvitella oman ilmeeni kun muutin luvattuun hiljaisuuden mekkaan ja jo ensimmäisenä yönä pääsi heti nauttimaan narisevista ovista sekä yläkerran lattiaan kolahtelevista esineistä.

    • Mene nyt hoitoon

      Joo, joo ja höpö höpö, vaikka olis Kevan vuokratalo, niin noin uudessa ei kuulu veden lorinat, talotekniikka on aivan eri kuin ennen, tai sitten paha rakennusvirhe ja kuuluu takuun piiriin, en usko pätkääkään juttujasi, nuo veden solinat kuuluivat nimenomaan 90 luvun taloista, siellä kun kaikki viemärit ja hormit eristämättä, niistähän sinäkin kokemuksiasi kerrot. Trolli sinä olet ja se sama, kuin ennenkin, näkee, että uudessa et ole asunut., paitsi 90 luvulla.

    • fearfactory

      Itse asun 50 luvulla rakennetussa kerrostalossa ja kuuluu kaikki naapureiden askareet kyllä niin selvästi. Puhe, pieraisut, röyhtäisyt, kävelyt, kusemiset, kaappien avaamiset & sulkemiset, tiskaaminen, vessan veto, suihku, tv, musiikit jne.

      En kyllä voi suositella asumista kenellekään. On kun naapurit asuis samassa asunnossa. Tyhmä olin kun tähän asuntoon muutin.

      • sdgsdg

        toivottavasti asut edes vuokralla niin pääset äkkiä hittoon sieltä.


    • Kevasta kokemusta

      Asia selviää kun pyydät lupaa olla asunnossa vuorokauden koeasumassa.
      Eikä sekään paljon auta kun riippuu naapureiden asumistavoista.
      Ylimmässä kerroksessa kuuluu vähiten, se on fakta.
      Kyllähän ne äänet kuuluu, mutta eivät häiritse normiaikaan.'
      Kun ääniä kuuluu liian aikaisin aamulla tai liian myöhään illalla-niin.

      • Erik_rak_mest

        sanoisin notta 90 lukuinen ja jugendi 20 ja 30 luvulta on parasta mitä asumisessa Suomesta saat. uudet on paskaa ja virulaiset ukot umpituiterissa kyhää miten sattuu ne kasaan. kaikki kuuluu niin panoäänet, kusi, piereskelyt, huuto ja puhe.


      • kysyvä_ei_eksy

        Alkuperäiselle kysyjälle ehdottaisin naapureilta kysymistä ja toiseksi koeasumista, jos mahdollista. Asun itse Lemminkäisen 2011 rakentamassa kerrostalossa, ja vannon, että lähes KAIKKI kuuluu läpi. Valokatkaisijan napsautus, kusen lorotus yläkerrassa, kolahdukset, veden lasku... Koko talo on muutenkin hatarasti rakennettu ja kylmä. Huonoa työn jälkeä ja virheitä on vaikka kuinka, ei uskoisi uudeksi taloksi. Onneksi olen vain vuokralla!


    • samaa-tarinaa

      Sinulla on trolli(erik_rak_ mest eli multihilda vilkas mielikuvitus, uskon kyllä että siellä sinun 70 luvun läävässäsi kuuluu, mutta se on vali, vali...
      2011 on nykymääräysten mukainen ei kuulu vesiäänet ei todellakaan valokatkaisimet, olisi laiton ja rakentajan vastuu ja joutuisi Lemminkäinen korjaamaan.
      Eli kerroppa osoite niin otetaan Lemminkäiseen yhteyttä, kokemusta monesta uudesta, kaikissa ollut perushyvä äänieristys, 70-90 luvun taloissa taas huono, samoin 20-60 luvun taloissa huono eli jatka uniasi ja tarinoitasi..

      • mites_kuorsaus

        Kuuluukos uusissa kuorsaus? Meidän 1973 rakennetussa (Jakomäki, Hki) kuuluu sekin naapurin makuuhuoneesta. Normaali puhekin kuuluu ja selvän saa jos keskittyy kuuntelemaan.


      • Erik_rak_mest

        Kysyin viimoseksi naapurilta, mukavalta vanhaltarouvalta, kuuluuko mieskaverini rankka kuorsaus heille, ja vastasi että ei. Piereskely taas kuulemma on kuulunut. Mieskaveri kuorsaa valtaisalla voimalla kun on kiskottu pubissa semmoset 15 isoa tuoppia naamariin.


      • uusissa_ei_kuorsata
        mites_kuorsaus kirjoitti:

        Kuuluukos uusissa kuorsaus? Meidän 1973 rakennetussa (Jakomäki, Hki) kuuluu sekin naapurin makuuhuoneesta. Normaali puhekin kuuluu ja selvän saa jos keskittyy kuuntelemaan.

        > Normaali puhekin kuuluu ja selvän saa jos keskittyy kuuntelemaan.

        Jos normaali puhe kuuluu läpi ymmärrettävästi (=sanoista saa selvän) sitten äänieristys on todella heikko, jopa 70-luvun talojen mittapuulla. Yleensä läpi kuuluu vain kovaääninen puhe ja, tietenkin, kurkku suorana huutaminen. Pelkkä "jotain muminaa kuuluu läpi" ei ole kovin paha = häiritsee PALJON vähemmän kuin känniääliöiden jollotukset ja perheriidat, joita ei todellakaan välttäisi kuunnella.

        Jotain 50-luvun "kivitaloja", joiden asukkaat ovat tällaisesta (tiettyjen huoneistojen välillä) hiljaisenkin puheen läpikuulumisesta valittaneet, on vastaan tullut.

        Kuorsaus voi olla varsin äänekästä, joten sen kuuluminen läpi ei yllätä.

        Näin siis vanhoissa taloissa... uusista (vm 2008 ja 2012) taas tällaisia kokemuksia:

        - uusissa taloissa pienet vauvat eivät itke, koskaan
        - uusissa taloissa asuu vain onnellisia ihmisiä, jotka eivät riitele (vrt. 70-luvun talossa naapurin "kyyhkyläispariskunta" otti yhteen vähintään 2 kertaa viikossa)
        - naapurin pesukoneen linkoamisen kuulee, just ja just (heidän KHH keittiöni seinän takana) jos omassa kämpässä on hiljaista
        - alakerran "kisastudio" (jääkiekon mömmömkisat käynnissä ja tupa täynnä miehenköriläitä) saattaa kuulua läpi ... samoin se kun naapuri rupesi subbariaan testailemaan (soitteli jotain testilevyä .... klo 4 aamulla eli varmaakin kuningasidea iski baarikierroksen jälkeen)
        - naapurin imurointi on vähän siinä ja siinä, riippuu onko kuinka äänekäs peli ... ja pölynimurithan tuottaa 70 dB mölyn -> tässä kuulumisen raja suunnilleen menee ...äänekkäimmäthän taitaa olla liki 80 dB lukemissa, samoin PK linkoamiset ym.
        - tähän mennessä yksikään naapuri ei ole kyennyt sellaisiin äänenpaineisiin, että puhesta/huudosta olisi saanut tolkkua (ja hyvä niin) ja naapurien musiikkimaustakin olen jokseenkin tietämätön

        Ei siis ole uusien äänieristys täydellinen, mutta ero etenkin 70-luvun taloihin on todella merkittävä.


    • mallu88

      Meillä kuuluu kuorsaus ja kuiskauskin ja kakkaääni, talo vanha kivitalo(kerrostalo) joku Jugend tai funkkistyyli, semmoiset pyöreät ikkunat vintillä jossa kylmäullakko ja kämppäkin holotna, tää on rakennettu 1928 ja hesassa on.

      • duunari986

        Myöskin saumattomat katot voivat olla ontelolaattallisia taloja. Varmin tapa varmistaa asia on rakennuspiiristuksista, rakennusvalvojalta tai kunnan rakennusvorastosta. Kannataa tarkistaa varsinkin, jos aikoo ostaa osakehuoneiston. Valettu lattia ei kumise: sisältää kaksinkertaisen raudoituksena holvin alapinnalla sekä yläpinnalla on raudoite 20-25CM BETONIA, joka vastaa äänieristystasoa saman paksusita kiveä. Ei kuulu kantäpää asekellukset.


      • kumkum
        duunari986 kirjoitti:

        Myöskin saumattomat katot voivat olla ontelolaattallisia taloja. Varmin tapa varmistaa asia on rakennuspiiristuksista, rakennusvalvojalta tai kunnan rakennusvorastosta. Kannataa tarkistaa varsinkin, jos aikoo ostaa osakehuoneiston. Valettu lattia ei kumise: sisältää kaksinkertaisen raudoituksena holvin alapinnalla sekä yläpinnalla on raudoite 20-25CM BETONIA, joka vastaa äänieristystasoa saman paksusita kiveä. Ei kuulu kantäpää asekellukset.

        Heh, täällä ainakin uudehko paikallaan valettu talo, jonka lattia kumisee. Liekö romahdusvaara, jos ei vastaa standardeja?


      • Anonyymi
        duunari986 kirjoitti:

        Myöskin saumattomat katot voivat olla ontelolaattallisia taloja. Varmin tapa varmistaa asia on rakennuspiiristuksista, rakennusvalvojalta tai kunnan rakennusvorastosta. Kannataa tarkistaa varsinkin, jos aikoo ostaa osakehuoneiston. Valettu lattia ei kumise: sisältää kaksinkertaisen raudoituksena holvin alapinnalla sekä yläpinnalla on raudoite 20-25CM BETONIA, joka vastaa äänieristystasoa saman paksusita kiveä. Ei kuulu kantäpää asekellukset.

        Tuommoinen täytyi olla.Vuonna 1972 valmistuneessa kerrostalossa. Alakerrassa kun nainen huusi täyttä kurkkua, niin vaivoin kuului yäpuolelle ja asunnon sivuilta ei kuulunut mitään. Eikä edes tiennyt koska yäkerrassa käytiin vessassa tai suihkussa.


    • vinkit_vinkkaukseen

      Koeta sopia asunnon näyttö illalle ja mielellään perjantai-illalle. Katso tarkkaan porraskäytävän nimikyltit, onko etnisiä matuja joukossa. Jos on, unohda heti. Kulje alhaalta ylös, aina ylimpään kerrokseen jalan, ja kuulostele asuntojen takana tovi; saat siitä jo selville kuuluuko musiikki lujaa, onko känniäijien tai teinipissisten mölyä, kalabalattaako somalisakki tai jotakin muuta. Samalla näet myös käytävien ja ovien kunnon, siitäkin pystyy jo tekemään alkuarvioita. Aja toki myös hissillä jos sellainen on; näet missä kunnossa se on koriltaan (jos on töherryksiä tai yrjöä/verta, unohda).

    • uudempivarmempi

      Hankkimalla ainoastaan uudesta tai uudehkosta (rakennettu vähintään v.2008) talosta asunnon. Se on ainoa suht hyvä menettelytapa. Jos vanhemmasta hommat, on arpapeliä. Kannattaa myös siellä porraskäytävässä katsoa asukkaiden nimi ja vaikkapa Mohmmed, Salah, Rahman tai Al-Radzi kertonevat tarpeeksi.

    • Asukas12

      Vanha ketju, mutta ehkä tänne joku muukin eksyy Googlen kautta. Asun 2012 rakennetussa kerrostalossa, ja äänieristys ei ole ihan sitä luokkaa mitä uusista taloista usein puhutaan. Seinänaapurin perheriidat kuuluu läpi niin ettei tarvitse Salattuja Elämiä enää katsoa, samoin kovaääninen nauru ym. Uusi talo ei ole mikään tae äänieristyksestä kuten toivoin!

    • asujanasuja

      Hmmmm... no joo uudessa on aina parempi äänieristys kuin vanhassa, toki kova meteli voi kuulua mutta normaalit asumisen äänet eivät kuulu uudessa talossa kun taas vanhemissa kuuluu pienetkin asumisen äänet kuten suihku, wc, puheäänet..
      Uuusiakin taloja on erilaisia on massiivipaikalla valulla tehtyjä ja sitten elementtitekniikalla tehtyjä, mutta uusikin elementtitalo on paljon parempi kuin vanha koska rakennustekniikka takaa sen ja määräykset.
      No joo onhan näitä, diipadaapa juttuja ja taruja, mutta itse asuin kolmessa uudessa ja oli eri maailma, nyt asun vanhassa 1939 tehdyssä kivitalossa vuokralla ja tosi surkea äänieristys ei ole huutoa vaan puhetta mikä kuuluu ja ruoanhaju tunkee myös sieraimiin, kyllä uuteen pyrin taas asumaan kun työhommat tässä kaupungissa valmiit.

    • uewiur

      Hölmöläisten hommaa arvailla äänieristyksen tasoa rakennusvuoden perusteella, vaikka äänien kuulumisen voisi aivan helposti mitata ainakin tyhjillään olevasta huoneistosta. Maksajan asianahan se olisi osata vaatia, mutta mieluumminhan sitä reklamoidaan vasta jälkikäteen kuin että ehdotettaisiin myyjälle jotain äänieritystystason mittausjärjestelyä huoneiston katselmukseen.

      • köyhät_selitykset

        Heh, ja meinasit päästä kaikkiin naapuriasuntoihinkin mittauksia tekemään. Ja ilmaiseksi, tietty, mittaajat ja laitteet paikalle. Ja kenelle meinasit sitten asiasta reklamoida? Kun ei wanhoista rakennuksista puhuttaessa edes ollut mitään vaatimuksia äänieristykselle silloin, kun ne on rakennettu. Uudet/nykyiset määräykset eivät koske vanhoja taloja.

        No, kun tuhnu haaveilee asunnon ostosta, niin ihan samalla vaivalla haaveilee miljoonan euron asunnosta kuin pienestä yksiöstäkin. Todellisuudessa molemmat yhtä tavoittamattomia.

        Me muut puolestaan ostamme asunnon mieluummin 2005 jälkeen rakennetusta talosta. 90-luvulla saatiin vahvemmat välipohjat ja 2006 valmistuneissa ei enää pitäisi olla koneellista poistoa = puheputkia ulkoseinässä/karmeissa reikiä, joista tulee sisään jääkylmää ilmaa, pölyä ja liikennemelua. Toki vanhemmistakin rakennuksista löytyy kelvollisia yksilöitä, mutta se vaatii huomattavasti tarkempaa perehtymistä.

        Esim. välittäjillä (eikä kaikilla isännöitsijöilläkään) ammattitaitoa ole sen vertaa, että myynti-ilmoituksiin saataisiin kirjattua ilmanvaihtojärjestelmän tyyppi. Kon./painovoimaiset poiston talothan saa sulkea heti kättelyssä pois.


      • uewiur
        köyhät_selitykset kirjoitti:

        Heh, ja meinasit päästä kaikkiin naapuriasuntoihinkin mittauksia tekemään. Ja ilmaiseksi, tietty, mittaajat ja laitteet paikalle. Ja kenelle meinasit sitten asiasta reklamoida? Kun ei wanhoista rakennuksista puhuttaessa edes ollut mitään vaatimuksia äänieristykselle silloin, kun ne on rakennettu. Uudet/nykyiset määräykset eivät koske vanhoja taloja.

        No, kun tuhnu haaveilee asunnon ostosta, niin ihan samalla vaivalla haaveilee miljoonan euron asunnosta kuin pienestä yksiöstäkin. Todellisuudessa molemmat yhtä tavoittamattomia.

        Me muut puolestaan ostamme asunnon mieluummin 2005 jälkeen rakennetusta talosta. 90-luvulla saatiin vahvemmat välipohjat ja 2006 valmistuneissa ei enää pitäisi olla koneellista poistoa = puheputkia ulkoseinässä/karmeissa reikiä, joista tulee sisään jääkylmää ilmaa, pölyä ja liikennemelua. Toki vanhemmistakin rakennuksista löytyy kelvollisia yksilöitä, mutta se vaatii huomattavasti tarkempaa perehtymistä.

        Esim. välittäjillä (eikä kaikilla isännöitsijöilläkään) ammattitaitoa ole sen vertaa, että myynti-ilmoituksiin saataisiin kirjattua ilmanvaihtojärjestelmän tyyppi. Kon./painovoimaiset poiston talothan saa sulkea heti kättelyssä pois.

        "Heh, ja meinasit päästä kaikkiin naapuriasuntoihinkin mittauksia tekemään."

        Yleensä myyjän edun mukaista on saada asuntonsa kaupaksi, ja jos naapurikin haluaa myydä, mikäs siinä sitten pitäisi olla ongelma, sillä parhaassa tapauksessa ostajan etu kun olisi kaksi kilpailevaa myyjää, mutta muutoin naapureille ei tarvitse tuonkaltaisesta melutasomittauksesta edes ilmoittaa. Melun kokeminen on kuitenkin varsin yksilöllistä, eikä siinä naapureiden käsitys paljoa paina, joten eipä se paljoa hyödyttäisi mennä naapuriin mittaamaankaan, sitten voi alkaa keskustelemaan, jos valittavat turhasta.


      • zindan

        "...äänien kuulumisen voisi aivan helposti mitata ainakin tyhjillään olevasta huoneistosta."
        Mitä ääniä kuuluu tyhjästä huoneistosta ?
        Helppo testi: asunnossa jota olet ostamassa sanot hieman normaalia kovemmalla puheäänellä,
        ''no niin naapurit, lähdetään baariin, minä kyllä maksan''
        Jos porraskäytävässä on tungosta, äänieristys on huono.


      • Anonyymi

        Oletpa kuvottava ihminen. Jotain pahemman laatuista ongelmaa. Kiusaaja.


    • Anonyymi

      Kuukausi takana 2012 rakennetussa talossa ja järkyttävä on. Korvatulpat käyttöön kunnes pääsee pois. Irtisanottunu ja riskillä uusi kämppä hakuun tai kaverin luokse asumaan hetkeksi.

      - Putkien luota alko-ovissa kuuluu puhe ja yskimiset, voihkinta tms. Näin uudessa pitäisi olla putkien läpiviennit eristetty. Tuskin kovan seinän saumojen välistä kuuluu tai mistä tietää.

      - Askeläänieristys aivan surkea. Ihan kun yläkerran naapuri asuisi samassa kämpässä. Taitaa olla näitä kanta-astujia. Öisin vmäistä kun herään tuohon ja se siirtelee laminaatilla jotain tuolia jatkuvasti. Aina kuulee kun naapuri on kotona. Imurointi kuuluu suht selvästi kun laminaattia vasten kopistelee ja imurin ääni himmeästi.

      - Jos on yhden tietyn seinän luona niin kuulee kun naapuri käy vessassa, paiskoo vessan kantta öisin. Kusenlorina kuuluu jostain myös öisin himmeänä selvästi erottaa tuon. Koneellinen ilmanvaihto ja pari härpäkettä mistä ilma liikkuu on juuri tällä seinällä mistä äänet kantautuu. Viron pojat unohtanu eristää?

      - Ulko-ovi rappuun on ohkainen äänieristeovi, mutta nyky asunnoissa ei ole enää väliovea joten tuo ei ääniä rapusta ja hissin käytöstä eristä.

      Alkaa olla ikävä 1900-luvun paksuseinäistä keskustan asuntoa. Siellä ei kuulunut mitään ikinä läpi. Seuraava oli joku 60-luvun kämppä jossa suora putki veskistä/keittiöstä naapurille joka oli mukava alkoholisti. Ei ole asumismukavuus näin uudessa yhtään sen parempi. Vesien laskemiset ei kuulu täällä, mutta kaikki muu kyllä.

      • Anonyymi

        Putkien luota kuuluu, hm.... on siis ontelolaattatalo tosin niissäkin nykyään patterputken läpivedot eristetään hyvin eli sinun asunnossasi on rakennusvirhe.
        Asun itse uudessa kerrostalossa ja paikalla valettu välipohja ja patteriputket eivät lävistä välipohjaa vaan menevät omassa linjassaan huonekohtaisesti rappuun eli mitään ei kuulu eikä voi kuulua. Tämä onkin kalliimalla rakennettu talo ja ei elementtivälipohjaa mutta silti uusi on aina parempi kuin vanha.
        Keskustan " paksuseinäisistä" vanhoista taloista on kokemusta ja niissä kyllä kuului kaikki läpi, puhe jopa sanantarkkuudella ja hajut kaupan päälle , nääs museorakentaminen oli aikakautensa tuote ja ei vastaa nykypäivää ei likikään.


      • Anonyymi

        1900-luvun talossa sinulla on ollut hiljaiset naapurit.


    • Anonyymi

      Möllerin mukaan huono äänieristys uusissa taloissa on usein kovan hintakilpailun tulosta.

      - Kyllähän he tietävät, että miten se pitäisi tehdä. Mutta halvin tarjous voittaa, Möller harmittelee.

      Möller tietää mistä puhuu, sillä hän on nähnyt kaikenlaista.

      - Meillä on sellainen sanonta tässä meidän firmassa, että ei mitään niin uskomatonta ole, ettei sitä voisi rakennustyömaalla tapahtua, hän naurahtaa.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oletko-meluherkka-asunnon-aanieristyksen-voi-pilata-helposti/2818514

      • Anonyymi

        Niin tuossapa se sanottiin vanhan talon kananpaskaseinät, kanaverkkoa heitetty väliin ja seinä 2cm ohut tai uusi 80 luvun rivitalo jossa naapurin iltasadun lukee naapuri!
        Enpä osta enää kuin uudistuotantoa kun niissä on tämän päivän ääniersitysmääräykset ja ne ovatkin toinen maailma kun verrataan näihin 1900 luvun talohin tai 60-90 luvun paperiseinätaloihin.


    • Anonyymi

      Olen muuttanut v. 2019 rakennettuun taloon eli uusimpienkin rakennusmääräysten pitäisi olla voimassa. Tavalliset äänet eivät kuulu, mutta yläkerrasta kyllä imurointi ja alakerrasta koiran haukkuminen. Pahin on jostain vessasta kuuluva erittäin voimakas lorina. Kuuluu kaikkiin huoneisiin ja kyllä ärsyttää. Missään aikaisemmassa asunnossa ei ole kuulunut, vaikka on ollut eri vuosikymmenillä rakennettuja. Siinä täytyy olla joku rakennusvirhe.

    • Anonyymi

      2013 rakennettu kerrostalo ja kaikki kuuluu läpi niin ylä- ja alakerrasta kun ulkoakin.

      Alle 2kk asuttu ja pois muutetaan kun löytyy sopiva asunto.

      • Anonyymi

        MultiHildaRane on tulossa vanhaksi, kun ei enää jaksa kirjoittaa kuin parin rivin mittaisia satuja?


    • Anonyymi

      Rakennusvuosi 1974 ja kaikki kuuluu läpi seinänaapurin huoneistosta, siis todella kaikki!
      Tavallinen puhe kuuluu niin että sanoista saa selvää, jopa huokaisut ja haukottelut, puhumattakaan yskimisestä ja aivastelusta. Myös pierut ja röyhtäilyt kuuluvat.
      Keittiön kaapistojen sulkeminen ja aterimien kilinät, wc-pöntön kannen alas tiputtaminen, pissan lorina...
      Ja alakerrasta kuuluu samat äänet, jos alakerran naapuri puhuu kovaäänisemmin niin sanoista saa selvää kuten seinänaapurin puheesta, alakerrastakin kuuluu myöskin kaapistojen sulkemiset, wc lorinat, yskimiset, aivastelut, jopa haukottelut, ja kuorsaaminen! Myös kävely kuuluu alakerran huoneistosta vaikka on alakerrassa!
      Pois muuttaminen on ainoa ratkaisu, mielenterveyttä varjellakseen ja yöunta varjellakseen.
      Kaikenlaisia taloja sitä onkin.

      • Anonyymi

        Minä muutan 1970- luvun lopulla rakennetusta pahviseinäisestä murjutalosta muualle.
        Naapuri ei tee muuta kuin haisee, jatkuvaa käryttelyä, ja on vielä molemmilla puolilla niitä pahviseiniä niitä käryttäjiä ja alapuolella kaksi samanlaista haisunäätää..
        Ainoat käryistä vapaat alueet ovat keittiö ja makuuhuone. Kunhan muistan suljea väliovet.
        Neliöitä riittää joista vain osa asumiskelvollisia.


    • Anonyymi

      Olen asunut vuoden 2012 rakennetussa talossa jossa äänieritys oli luokkaa hauta eli edes yläkerran bileet eivät kuuluuneet alakertaan ja nyt asun enää tosin hetken 2024 rakennetussa kerrostalossa, jossa ei ole käytönnössä äänieristystä lasinkaan, eli sitä ei voi tietää.

      Lähtökohtaisesti tulee ymmärtää, että suomalaiseen korruptioon kuuluu olennaisenna osana samat ongelmat, kun muidenkin kolmansien maiden. Eli rakennsutarpeissa säätetään ja käytetään halvinta ja huonointa materiaalia, kun tehdään ns. lammaskarsinoita.

      Tähän muuttaessani kuvittelin, että äänieristys olisi parempi mutta valitettavasti täällä on enää 1/4 vuoden 1975 betonitalon seinäelementistä käytössä ja meno sen mukainen. Eli kun yläkertaa osuu koira, lapsiperhe tai juoppo, kuten Suomessa vaan osuu ja yleensä kaikki nämä yhdessä, niin yö unet ja aamuherätykset voit unohtaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe