Miksi lv:t myydään niin halvalla?

minäkyselen

Olen katsonut kaikkia ilmoituksia niin monet niistä ovat 1000-2000e miksi ne eivät ole sen kalliimpia taino onhan niitä joitakin mitä myydään vähän kalliimalla mutta noin yleisesti ottaen.

Turha kysymys mut haluisin vaa tietää:)

12

1975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katherine

      Lämppäri on ravurin mallinen, eikä rakenteesta pääse eroon vaikka se ratsuksi koulutettaisiin. Suurimmalla osalla lämppäreistä esimerkiksi laukasta ei tule ikinä edes keskivertopuoliverisen tasoista.

      Lisäksi suurin osa lämppäreistä on vain harrastelijoiden kouluttamia ratsuksi (eli yleensä ei kovinkaan hyvin koulutettuja) tai täysin ratsukouluttamattomia, joten senkään puolesta hinta ei ole kovin korkea.

      Jos olisi kyseessä samanlainen puoliverinen: hyvin vähän koulutettu, ei osaa paljon mitään ja vielä huono laukka, niin ei sekään maksaisi kuin ehkä sen pari tonnia.

    • mörrinkäinen

      Puhut Katherine varmasti ainoastaan niistä lämppäreistä jotka ovat koulutukseltan ex-ravureita. Täysin yleisellä tasolla et voi yleistää tuolla tavalla, kun kaikki huipputason ratsut ovat kuitenkin lämppäreitä tai puoliverisiä, eikä esim HIHS-kentillä koskaan näy kylmäverisiä. Läheskään kaikki lämppärit eivät ole ravurimallisia, vaan niitä on jalostettu paljon myös ratsutyypin hevosiksi jotka mallinsa takia eivät ikinä pärjäisi raviradoilla.

      Koulutustaso ei silti ole ainoa asia mikä vaikuttaa hintaan. Yleinen terveys ja ikä vaikuttavat myös, ja ne kaikki näkyvät minkä tahansa hevosen hinnassa, joten se ei ole syy siihen että juuri lämppäreitä myydään niin halvalla. Yhtä hyvin syy voi olla siinä, että lämppäreitä vain tehtaillaan enemmän (niitähän mahtuu viisitoista tusinaan) ja niistä on en takia ylitarjontaa mikä laskee hintoja.

    • 12+6

      Rakenne on myös yksilöllinen. Ei kaikki ratsurotuisetkaan ole rakenteeltaan ihanteellisia töihinsä.

      Niitä ei valitettavasti arvosteta lainkaan. Tuntuu, että jo pienestä asti ratsuihmiset opettaa lapsiaan tuohon rasismiin.

    • katherine

      lämminverinen ratsuhevonen tunnetaan nimellä puoliverinen. Täällä on oma keskustelualue puoliverisille.
      Näin ollen voisi olettaa, että tällä alueella keskustellaan nimenomaan ex-ravuri lämppäreistä, etenkin kun aloituksessa vielä kysytään miksi niitä myydään halvalla :))
      Ainakin ihmettelen kovasti, jos tuossa aloituksessa tarkoitettaisiin puoliverisiä tai jotain huippuravuria, koska näitä hyvin harvoin tonnilla myydään.

      Ja lämppäri-ravuri ja puoliverinen on kaksi täysin eri asiaa, koska niitä on niin pitkään jalostettu erikseen. Ei niistä oikein voi samassa lauseessa puhua.


      Mutta toki, jos aloittaja puoliverisistä puhui, niin sitten asia on toinen. Minun ensimmäinen viesti koski nimenomaan ratsukäyttöisiä lämppäri-ravureita. Jos joku ei sitä asiayhteydestä tajunnut..

    • lv-ratsun omistaja

      heh vai lämppäri-ratsu puoliverinen...eipäs tiedä kirjoittaja mitään mistä puhuu... kannattaisi googlata se puoliverine ja lv... auttaisi tietämystä... lämppäri on ratsunakin aina samaa rotua kuin syntyessään, ei ratsuksi koulutus muuta rotuia... eli hahaa

      • Ilona

        Sinun kannattaisi ottaa itse selvää mitä eroa on lämminverisellä ratsuhevosella ja lämminverisellä ravihevosella! Lämminveristä RATSUhevosta todellakin kutsutaan puoliveriseksi, joihin kuuluu useimmat kevyttyyppiset ratsurodut, esimerkiksi: Suomenpuoliveriset, Ruotsinpuoliveriset, Holsteinit, Trakehnerit .... ym. Kun taas Amerikanravurit, Ranskanravurit ... jne. kuuluvat Lämminverisiin RAVIhevosiin. Hevonen ei suinkaan muutu Lämminverisestä ravihevosesta Puoliveriseksi satulan selkään laittaessa, vaan pysyy samanrotuisena. Eli siis on olemassa kevyt hevostyyppi, johon RODUT jaetaan joko ravihevosiin tai ratsuhevosiin (ei tietenkään kaikkia! Täysveriset ja Kylmäveriset erikseen).

        Kuitenkin hevospiireissä puhutaan yleensä joko "lämppäreistä" tai "puoliverisistä" . Enkä tajua miksi niistä pitää käyttää yhdessä sanaa lämminverinen kun kerran lämminverisen ratsun perään on lisätty "Puoliverinen" että miksi molempia lämminverisiksi kutsumaan?


    • joku9991

      Lv:tä myydään halvalla esim jos: Niistä ei ole tullut jouksioita,monilla rasitusvammoja jaloissa tai jotain muuta,ihmiset haluat päästä eroon niistä sillä ne syövät samalla laitta kun tallin paras kilpuri eli rahaa kuluu siihen "huonompaan" hevoseen.
      Niitä ei yleensä ole kunnolla ratsukoulutettu,ehkä pari kertaa selässä käyty ynnä muuta. Mutta kyllä monesta ravurista saa hyvän ratsunkin jos ei ole rakeenteellista vikaa ja vammoja. Ja kun on hyvä kouluttaja. Itse hoidan ja ratsastan entistä ravuria jolla on jo ikääkin mutta kyllä se ne ratsun hommat tajusi ihan hyvin.
      Mutta ei sillä hypätä voi jalan vanhan vamman takia ja iän. Muuten hyvä luonteinen hevonen.

    • Matkaaja

      Taitaa Katherine ja Ilona olla ravi-ihmisiä kun eivät vieläkään tajua että ratsupiireissä lämppäri tarkoittaa kevytrakenteista hevosta, ratsua tai ravuria. En tunne ketään ratsuihmistä joka puhuisi puoliverisistä kun ratsuista puhutaan. Ja olen todella ollut monilla talleilla koska isäni työn takia olemme muuttaneet aika usein kaupungista toiseen.

      • Ilona

        En nyt kutsuisi itseäni ravi-ihmiseksi, kun en ole koskaan kunnolla ravihevosten kanssa tekemisissä ollut.. Sen sijaan ratsastanut koko elämäni olen. Voi olla myös aluekohtaista että missä kutsutaan pv:tä lämppäriksi, mutta meillä ei koskaan olla sekotettu näitä kahta keskenään. En tiedä sitten missä perämetsässä olen elänyt kun en ole koskaan kuullut, vaikka erittäin paljon ratsuihmisiä täällä päin liikkuu.


    • nr99

      Lämminvrinen on todella moni käyttöinen ja hyvä rotu, ihmiset vain kuvitelevat sitä paska roduksi! Tiedän lämminverisen, jonka omisti napakka 18-vuotias tyttö. Tämä hevonen hyppäsi 130-140cm ratoja, teki laukkapiruetit, vaihdot jne. Sen ajan Suomalaisia huippuja harmitti, kun sammunut ratalyhty voitti heidän kalliit kilparatsut. Jotkut yrittivät jopa saada hevoselle kilpailukiellon, sillä tämä kai pilasi kisojen imagon voittamalla muut. Joskus tytön isä kävi hevosen kanssa raveissa, ihan leikkimielellä. Hevosen kilpaura päättyi keuhkovaivaan ja se siirtyi loppuelämän kotiin tytön tutulle. Tämä koti ei pitänytkään hevosesta, sillä se oli lv.. He päättivät pistää tämän 25-vuotiaan, todella hyväkuntoisen hevosen teuraaksi. Matkaan tuli kuitenkin mutkia..

      Lämminverisistä saa yhtähyvän ratsun kuin esim. puoliverisistä. Mutta kun ihmiset alkavat "ennakoimaan" niin ne myydään halvalla, kosk kaikki luulee ettei esim ex-ravurista voi saada ratsua, mutta tosiasiahan se että yhtä hyvin suokeista jotka on ennen ollut ravureita niin niistä saa yhtähyvin ratsun kuin lämminveristä.

      • pv-fani

        Jos ex-ravurista saa yhtä hyvän ratsun kuin puoliverisestä, niin miksiköhän niitä ei tuolla kisaradoilla näy? luulisi että olisi paljon fiksumpaa ostaa se 1000€ lämppäri kuin 10 000€ puokki, jos ne yhtä hyviä on :)

        Kansallisella tasolla tiedän vain pari kisannutta lämppäriä. Yksi kisaa kai edelleen 120cm tasoa vaihtelevalla menestyksellä, tämä yksi ponikokoinen pärjäsi SM-tasolla ja yksi lämppäri kisasi kansallista koulua ei kovin hyvällä menestyksellä.


        Tosin en sitten tiedä onko nämä kaikki 140cm hyppäävät lämppärit vain siellä kotioloissa ;)


    • Anonyymi

      Leivän päällä ihan okei..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe