Kiinteistö Oy Ulvilan logistiikkatalo

Notaari

13

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kateellinen3

      Tuosta 90 000 verottomat osingot jokaiselle "omistajalle" .

      Kunta möi 50% osuutensa 30 tonnilla.

    • ValtaHarja

      Kiinteistö Oy Ulvilan Logistiikkatalo on alunperin ollut ns. työllistämisperustein rakennettu yhtiö. Yhtiö perustettiin siten, että Ulvilan kaupunki omisti 51% ja silloinen Cimcorp Oy / Swisslog-konserni 49% osakepääomasta. Hankkeelle myönnettiin työllisyysperusteista investointitukea valtion budjetista. Yhtiön tarkoitus ei ole ollut tuottaa Ulvilan kaupungille voittoa, vaan kattaa omat kustannuksensa ja samalla mahdollistaa yritystoiminnan harjoittaminen Ulvilassa ja Satakunnassa.

      Koko kaupungin enemmistöosakkuuden ajan vuokra määräytyi tuen ehtojen mukaan eli yrityksen mahdollisuudet järjestellä asioita kiinteistöyhtiön kautta eivät ole olleet mahdollisia. Jo rakentamisvaiheessa oli tavoitteena, että yhtiö (tai sen seuraaja) lunastaa tulevaisuudessa omat toimitilansa eli KOy Ulvilan Logistiikkatalon osakkeet. Ulvilan kaupungilla ei ole missään vaiheessa ollut tavoitteena omistaa teollisuustiloja yhtään pidempään, kuin on tarpeen. Siksi mm. Swisslog Oy:n kanssa solmitussa teollistamissopimuksessa oli etukäteen sovittuna lunastusehdot sekä lunastushinnan määräytyminen.

      Kiinteistöyhtiöiden tehtävänä on hallinnoida kiinteistöjä ja sille sijoittuvaa rakennuskantaa. Niillä ei ole yleensä koskaan ole erillistä palkattua henkilöstöä, koska niillä ei ole omaa tuotannollista toimintaa.

      Kannattaa selvittää itselleen, mitä eroa on kiinteistöyhtiöllä ja yrityksellä, joka on sijoittunut kyseisen yhtiön omistamiin vuokratiloihin.

      KOy Ulvilan Logistiikkatalo Oy:n teollisuushallin rakentamisaikaan 2000-luvun alussa korkokanta oli korkeampi kuin tänä päivänä, mikä vaikuttaa KOy:n tulokseen.
      Toisaalta, jotta kiinteistöyhtiön tilannetta voisi arvioida totuudenmukaisesti, pelkkä tulos(laskelma) ei siihen riitä. Ilman tasetta on turhaa tehdä mitään arviointeja yhtiön velkatilanteesta tai osingonsaajien verokohtelusta.

    • yaskaa

      Höpöhöpö Jauhat Jaskaa

      Verokohtelu on kyllä ihan verolaissa määritelty. Sieltä voi käydä katsomassa.

      "Cimcorp Oy Ulvilassa sai neljän miljoonan investointiavustuksen

      Investointiavustuksella myötävaikutetaan 220 työpaikan turvaamista. Lisäksi uusia työpaikkoja arvioidaan saatavan noin 80."

      "Toimiva johto omistaa Cimcorp Oy:stä suoraan tai välillisesti Kiinteistö Oy Ulvilan Logistiikkatalon kautta 60,1 %."

      Logistiikkatalon lunastus kunnalta ei tapahtunut sääntöjen mukaan kuten oheisesta linkistä selviää.

      http://www.ulvila.fi/paatokset/kokous/KOKOUS-105-22.HTM

    • h7bli

      "Investointiavustuksella myötävaikutetaan 220 työpaikan turvaamista. Lisäksi uusia työpaikkoja arvioidaan saatavan noin 80."

      Kannattaa huomata, että työntekijöiden määrä on tällä hetkellä, 10 vuotta hallin valmistumisen jälkeen n.175 eli 45 vähemmän kuin lähtiessä. Eli työpaikkoja ei pystytty turvaamaan vielä vähemmän saatiin uusia.

    • ketjupolttaja1

      Omistuksia ketjuttamalla ja erilaisia "palveluja" myymällä varmistetaan omistajille tasainen, veroton osinkovirta vaikka emo-Cimcorp tekisi tappiota. Enemmistön turvin saadaan myös sivuutettua vähemmistöomistajat, jolloin itselle jää enemmän.

      Ketjutetut omistukset on muutenkin oiva työkalu "verosuunnitteluun".

    • Vero karhu

      Osingonsaajan verovuonna listaamattomista yhtiöistä saamien pääomatulo-osinkojen yhteismäärästä 60.000 euroa on verovapaata tuloa. Raja on verovelvolliskohtainen, ei yhtiökohtainen. Ylimenevästä osasta 70 prosenttia on veronalaista pääomatuloa ja 30 prosenttia verovapaata tuloa. (TVL 33b § 1 mom)

    • Pykälä 391

      KIINTEISTÖ OY ULVILAN LOGISTIIKKATALON OSAKKEIDEN LUNASTAMINEN

      Kaupunginjohtaja:
      Kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle, että Ulvilan kaupungin ja Swisslog Oy:n (Cimcorp Oy) 21. joulukuuta 2000 allekirjoitetun edellä mainitun sopimuksen 10 kohdan ehdosta voidaan poiketa lainajärjestelyjen osalta niin, että Ulvilan kaupunki jää edelleen omavelkaiseen takausvastuuseen Kuntarahoitus Oyj:n Kiinteistö Oy Ulvilan Logistiikkatalolle myöntämään lainaan n:o 10034/01 alkuperäiseltä pääomaltaan 4 372 886 euroa, jonka jäljelläoleva pääoma 31.10.2003 on 4 036 512 euroa. Kaupungin hallussa olevat ensisijaiset pantit yhtiön omistamaan kiinteistöön ovat edelleen kaupungin takaaman lainan vakuutena.

      Edelleen kaupunki edellyttää kaupungin takaaman lainan takaisinmaksun tapahtuvan valtuuston 14.11.2001 hyväksymän takaisinmaksusuunnitelman mukaan ja kaupungin saavan kaiken tarvitsemansa tiedon yhtiön lainatilanteen ja talouden kehityksestä. Lisäksi kaupunki edellyttää yhden hallituspaikan osoittamista kiinteistöyhtiön hallitukseen niin kauaksi kun kaupungilla on takausvastuuta yhtiön lainoihin.

      Tämän järjestelyn edellytyksenä on, että kauppa- ja teollisuusministeriö hyväksyy Kiinteistö Oy Ulvilan Logistiikkatalon em. omistusjärjestelyn muutokset ja myönnetty investointituki säilyy yhtiöllä.

      Edellä selostetuilla ehdoilla kaupunki hyväksyy omistamiensa Kiinteistö Oy Ulvilan Logistiikkatalon osakkeiden myynnin yhtiön toimivalle johdolle sopimuksen mukaisin menettelyin.

      Päätös:
      Hyväksyttiin.

      http://www.ulvila.fi/paatokset/kokous/KOKOUS-105-22.HTM

      Tuossa lunastuksessa ei noudatettu sopimuksen ehtoja. Silti ehtojen rikkomisesta ei seurannut mitään sanktioita.

      Tavallisen kuolevaisen kohdalla kohtelu on yleensä toisenlaista.

    • Logistiikko

      Meillä on eliitti, joka saa toisenlaisen kohtelun kuin normaali yrittäjä.

      Logistiikkatalon kaupassa annettiin bisnesmiehille 30 tonnilla neljä miljoonaa markkaa heille kuulumatonta riihikuivaa rahaa, jonka ministeri Mönkäre oli myöntänyt kuntaenemmistöiselle yhtiölle. Tuo raha olisi kuulunut maksaa takaisin kaupan yhteydessä.

      Paljonko hakattiin verorahoja ns. "aurinkomaakuntaprojektissa", josta ei sitten tullut yhtään mitään?

    • Isä Aurinkoinen

      Aurinkoista kesää kaikille.

    • Verokarhu

      No nii nyt Omistajat ovat korjanneet Cimcorpin myynnistä syntyneen potin. Vaikka myyntihinta oli heikko, miljoonia he kuitenkin nettosivat.

      Tukijoille eli veronmaksalille jäi luu käteen. Veronmaksajille taisi tulla enemmän tappiota kuin myyjät saivat voittoa eli muhkea tulonsiirto veronmaksajilta pisnesmiehille.

      Sitten ihmetellään miksi valtion ja kuntien talous on kuralla.

    • RahatPiiloon

      Kova peittely menossa: "Ei hakutuloksia sanalla Kiinteistö Oy Ulvilan logistiikkatalo"

    • Juoruämmä

      Mielenkiintoista nähdä mihin logistiikkatalon tulos muodostuu

    • Noinsemenee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe