Nikon vai canon ?

mocjdh

Niin ajattelin että rupeaisin bloggaamaan, ja eihän siinä järkeä ole ilman hyvää järkkäriä ? :D joten äänestys : Nikon vs Canon ? (: olisi kiva saada myös perustelu... :D

31

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex Nihilo Nihil

      "Niin ajattelin että rupeaisin bloggaamaan, ja eihän siinä järkeä ole ilman hyvää järkkäriä ? "

      älä ala bloggaamaan.


      " Nikon vs Canon ?"

      osta kallein.
      se on paras.


      " olisi kiva saada myös perustelu... :D "

      jos bloggin sisältö riippuu järkkäristä, niin siinä tapauksessa oikea osoite on valokuvasivusto.

    • Jos nettiblogiin ajattelit kuvata ja esittää niitä kohtuu koossa max täysHD niin mikä kamera hyvänsä pystyy siihen. Se onnistuu niin pokkarilla, bridgellä kuin järkkärillä.

      Tuon kaltaiseen kuvaukseen jota ajattelen sinun harrastavan ainakin blogin alkuun ei mitään erikoista tarvita mutta jos harrastus etenee niin järkkärit taipuvat useampaan kuin pokkarit.

      Se ostatko Nikonin, Canonin, Pentaksin vai jonkun muun lienee yksi lysti, kaikki ne toimivat ja antavat hyviä kuvia jos itse et niitä pilaa.

      Itse olen Nikon kuvaaja mutta en tippaakaan epäile noiden muiden valmistajien laitteiden kykyä toimia samoin mihin olen Nikonissa tottunut.

      Nikoniin ja Canoniin taitaa kuitenkin olla eniten käytettyjä kaupan koska ne ovat syystä tai toisesta valtamerkkejä ja lisäksi niille taitaa olla muutoinkin suurin valikoima lisälaitteita.

    • Hyviä ovat

      Kennokoko APS-C ja vastaava lasitavara (rungot ja objektiivit maksavat satasia): Nikon samanhintaisista parempi tai samanveroisista halvempi.

      Täyskennoiset ja ammattilais-lasitavara (rungot ja objektiivit maksavat tonneja): Canon on Nikonin veroinen tai jopa parempi.

      Itse kuvasin filmikaudella Canon-järkkärillä. Nykyisin kuvaan Nikonilla (järkkäri) sekä Canonilla (pokkari).

    • :::DDD

      D. D. :DD
      plokkaa niin prkeleesti

    • että rupeaisin

      ”… että rupeaisin bloggaamaan … Nikon vai canon ?
      Jos rahat ei riitä Japanissa valmistettuun niin osta pokkari.

      • ellun kanava-aava

        "Jos rahat ei riitä Japanissa valmistettuun niin osta pokkari. "

        ja jos blogin tarkoitus ei selviä kysymyksestä, niin ei kannata edes alkaa bloggaamaan, koska blogilla ei ole lukijoita.


    • 920

      Bloggarin pitää olla senverran muotitietoinen että ostaa peilittömän pikkujärkkärin.

      Tosi valokuvaajat kuvaavat paremmilla kameroilla.

    • Canon on Suomen 1;

      Juttu menee yksinkertasesti nii että jos ei osaa tai opi ottamaan hyviä kuvia millään halvoilla tai kalliilla välineillä ei syy oo minkään Canonin taikka Nikonin eikä edes Sonyn taikka Pentaksin? leica on vaan rikkaille suunnattuarihkamaa.
      Kyse ei siis ole kamerasta vaan kuvaajasta?
      Kamera on vaaan apuvälinen taikka työväline jolla harrastajat taikka ammattilaiset
      kuvaavat ja saavat ainakin "omastamielestään hyviä kuvia" ehkä vain kerran elämässä.
      Koska ne parhaat kuvat saadaan vain yhdenkerran elämässä riippumatta siitä mikä kamera roikkuu kaulassa ja arvaa harmittaako sitte ku se kamera ei laukea juuri
      oikealla hetkellä sillon kun on oikeessa paikassa väärään aikaan kuvaamassa?
      Minusta on turha roikuttaa ammattilaiskameroita kaulas ees rikkkaitten harratelija Japanilais turistien Helesingin kauppatorilla jos ei he ees kuvaa?
      Se on kuulkaas joka ikinen Esa Pulliaisenkin Fenderi stratocaster sähkökitara
      pikkase customoitu eli muun neltu mutta nii on myös hänen soundinsa vaikka
      kaikihan voi hankkia kaupasta suunnilleen samannäkösiä sähkökitaroita
      osaamatta soittaa niitä etenkin jos on varaa eli rahaa ja velkaa enempi
      kun osaamista?.

      • Canon on Suomen 1

        Lisään tähän et jos kerran elämässä saa otettua oikein hyvän kuvan toista kertaa taikka tilaisuutta ei ehkä tuu milloinkaan ainakaan samassa elämässä..
        mutta ehkä kummiski sitte seuraavassa?
        ainakaan kaikille kuvaajille.


    • Canonisti minäkin

      Noista:
      - Canon 7D
      - f/1.4 35 mm
      - f/1.8 85 mm

      Mutta eikö bloggaajan kameran tule olla aina mukana? Katsele mielummin Canonin G-sarjan pokkareita tai Fujin X Pro 1 runkoa parilla primella.

    • uh uh
    • kaikkisamaapaskaa

      Valitse ihmeessä canon tai nikon. Niitä ostetaan halpamarketeista eniten, ihan kuin volkswagenia (kansanauto), toyotaa, skodaa ja foordia autoissa.
      Tämän palstan kirjoittajat ymmärtävät saman kameroista kuin sika taivaan merkeistä.
      Ota selvää, myös edistyksellisiä merkkejä on tarjolla.

    • Vanha hyvä neuvo:

      Jos tarvitset pokkarin, osta Canon. Jos taas tarvitset järkkärin, niin osta Nikon.
      Kaikki muut ovat marginaalimerkkejä, joihin ei kannata rahojaan tuhlata.

    • Ei siinä järkeä ole

      ryhtyä kirjoittamaan nettipäiväkirjaa (=blogi) ellei ole asiaa mitä kirjoittaa. Vaikka blogissa voi julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvien, videokuvan tai äänen muodossa niin kyllä siinä pitäisi olla asiaakin...

    • SuorastaanJÄRKYTTYNY

      Se että jossain samsungin kamerassa on mahdollisuus jakaa kuvat suoraan kamerasta facebookiin ei tarkoita että voisit bloggailla sillä kameralla.

      Ei bloggaaminen vaadi järjestelmäkameraa. Se vaatii tietokoneen, internet yhteyden ja kyvyn osata kirjoittaa sellaisista asioista, jotka kiinnostavat myös lukijoita. Valokuvat blogin ohella toki ovat mukavaa piristettä ja totta kai hyviä kuvia on kiva katsella, mutta et sinä mitään kameraa tarvitse bloggaamiseen. Eri asia on jos haluaa valokuvablogin, mutta onko sellaiseenkaan tarvetta ryhtyä jos nyt ei valokuvaus kiinnosta tai vaikka kiinnostaisikin, niin et tiedä siitä kuitenkaan mitään? Jos haluat välttämättä kuvia ottaa blogin kirjoittamista varten, niin osta

      • Ei mitään järkeä ja aloitus lieneekin ollut vain feikki jolla pyritään saamaan meitä kinastelemaan siitä mikä on kunkin mielestä KAMERA.

        Nettiblogiin riittää 2M kuva, enempäähän ei näytetä netissä monitorilla. Mikä tahansa pokkari riittää ja useimmiten kännykamerakin joskaan niissä ei ole zoomia joka estää osan kuvauksista. Estää, koska kuvakulmaa ei voi muuttaa ja siten varsinainen kohde saattaa jäädä huomaamattomaan osaan kuvassa. Monenko kuvan kohdalla siitä on haittaa? Saattaa jopa parantaa joitain kuvia, ihan kuvaajasta riippuen.


    • past vs. future

      Valitsitpa canonin tai nikonin, sillä ei todellakaan ole väliä.
      Jos haluat elää menneessä maailmassa kuten suurin osa tämän palstan kommentoijista, osta iso, kallis ja painava peilijärjestelmäkamera ja siihen muutama valtavan kokoinen ja kallis objektiivi. Ilman kääntyvää näyttöä ja muita tämän päivän hienouksia. Mitä isompi ja painavampi, sen parempi näiden ""asiantuntijoiden"" mielestä.
      Mutta. Jos haluat elää tätä päivää ja tulevaisuutta, tsekkaa peilittömien pro-kameroiden tarjonta. Niitä nimittäin löytyy, taitaapa olla em. merkeilläkin jotain tarjolla.
      Sieltä löytyy tulevaisuus, ja sieltä löytyy myös aivan huipputason linssejä. Ja rahaakin saat uppoamaan jos se siitä on kiinni, mutta onpahan raha kiinni tulevaisuudessa eikä menneessä.
      Annas olla kun mennään vuosi tai pari eteenpäin, ison järkkärin ja ison linssin kanssa hiippailevaa katsotaan säälinsekaisin tuntein.

      • presenttiä

        "Annas olla kun mennään vuosi tai pari eteenpäin, ison järkkärin ja ison linssin kanssa hiippailevaa katsotaan säälinsekaisin tuntein."

        Heh, katsotaan jo tänä päivänä. Tänään Kauppatorilla saksalaisturisti taiteili Canonin rungon ja järkyttävän ison obiskan kanssa. Pani kyllä miettimään miksi ihmeessä, kun nykyisin olis parempaakin tarjolla.


      • No. se Saksalainen
        presenttiä kirjoitti:

        "Annas olla kun mennään vuosi tai pari eteenpäin, ison järkkärin ja ison linssin kanssa hiippailevaa katsotaan säälinsekaisin tuntein."

        Heh, katsotaan jo tänä päivänä. Tänään Kauppatorilla saksalaisturisti taiteili Canonin rungon ja järkyttävän ison obiskan kanssa. Pani kyllä miettimään miksi ihmeessä, kun nykyisin olis parempaakin tarjolla.

        taisi tietää valokuvauksesta paljon enemmän kuin täällä pillittävät Suomalaiset räkänokat.


    • bloggaamaan

      Jos olisin sinä niin valintani olisi Pentax K-30
      Perusteluja
      – hinta/laatu
      – sateenkestävä
      – dynamiikka
      – ergonomia
      – objektiivivalikoima (K-bajonetti)

    • Leica Maestro
      • German future

        Terveisiä nimimerkille "No. se Saksalainen":
        Saksalaiset tosiaan tietää valokuvauksesta.
        Jälleen yksi tuote joka pohjustaa tulevaisuutta. Ei oo iso. on Mini. Eikä kukaan enää katso säälinsekaisin tuntein.


    • museokamaa

      Canonilla ja Nikonilla ei kummallakaan ole nykyakaista unnollista kameraa (M ja J on leluja). Uuden harrastajan ei kannata hankalia ylisuuria peilinheiluttimia ostaa.

      • Museokaman ajatteluvälineet lienevät museokamaa ainakin tuotoksestaan mitaten.

        Kunnon järkkäri on aina kunnon järkkäri ja mieluiten Fx kennolla eli täyskokoisella.

        Tänään sekä Canon että varsinkin Nikon ovat todella huippukamaa tavallisen valokuvaajan laitteistoissa. Nuo pienikennoiset (APS-C) ovat varsin käyttökelpoisia jos niissä vain on kunnon etsin, mieluiten prismalla varustettu.

        On todella tollojen puhetta puhua peilinheiluttajista koska olen omistanut ainakin 7 järjestelmäkamerarunkoa eikä yhdenkään peili ole heilunut vaai toiminut varsin jämtisti kuten pitääkin. Kalsi noista rungoista on filmiajalta ennen digiä.

        Koska olen myös pokkarin/bridgen omistaja niin olen varsin tietoinen niistä ongelmista joita kirkas aurinko tuo takanäyttötarkennukseen, kuvaa on perin vaikeaa nähdä tai pitää hankkia 1800 luvun mallinen musta iso huivi/huppu jolla kamera ja pää peitetään vain optiikan kurkistaessa.

        Viimeksi eilen oli ongelmaa nähdä takapaneelista asetuksia joiota halusin muuttaa, piti hakeutua mahdollisimman pimeään varjoon ennen kuin kuvan näki selvästi. Varsinkin myötäaurinkoon kuvaaminen on vaikeaa kameralla jota tarkastellaan isosta takanäytöstä, en vielä ole nähnyt yhtään toimivaa siinä mielessä!

        PS. kerään säästöpossuun varoja D800 rungon lunastukseen ja aika hyvä määrä on jo koossa kun sitä on lähes vuosi koottu. Pitänee ostaa sen lisksi muutama lasi koko kennolle vaikka osa nykyisistä sopiikin.


      • tulevaisuuttavarten
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Museokaman ajatteluvälineet lienevät museokamaa ainakin tuotoksestaan mitaten.

        Kunnon järkkäri on aina kunnon järkkäri ja mieluiten Fx kennolla eli täyskokoisella.

        Tänään sekä Canon että varsinkin Nikon ovat todella huippukamaa tavallisen valokuvaajan laitteistoissa. Nuo pienikennoiset (APS-C) ovat varsin käyttökelpoisia jos niissä vain on kunnon etsin, mieluiten prismalla varustettu.

        On todella tollojen puhetta puhua peilinheiluttajista koska olen omistanut ainakin 7 järjestelmäkamerarunkoa eikä yhdenkään peili ole heilunut vaai toiminut varsin jämtisti kuten pitääkin. Kalsi noista rungoista on filmiajalta ennen digiä.

        Koska olen myös pokkarin/bridgen omistaja niin olen varsin tietoinen niistä ongelmista joita kirkas aurinko tuo takanäyttötarkennukseen, kuvaa on perin vaikeaa nähdä tai pitää hankkia 1800 luvun mallinen musta iso huivi/huppu jolla kamera ja pää peitetään vain optiikan kurkistaessa.

        Viimeksi eilen oli ongelmaa nähdä takapaneelista asetuksia joiota halusin muuttaa, piti hakeutua mahdollisimman pimeään varjoon ennen kuin kuvan näki selvästi. Varsinkin myötäaurinkoon kuvaaminen on vaikeaa kameralla jota tarkastellaan isosta takanäytöstä, en vielä ole nähnyt yhtään toimivaa siinä mielessä!

        PS. kerään säästöpossuun varoja D800 rungon lunastukseen ja aika hyvä määrä on jo koossa kun sitä on lähes vuosi koottu. Pitänee ostaa sen lisksi muutama lasi koko kennolle vaikka osa nykyisistä sopiikin.

        Säästä vielä pari vuotta ja hommaa Leica. Kokemus ja tulevaisuus samassa paketissa.


      • museokamaa
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Museokaman ajatteluvälineet lienevät museokamaa ainakin tuotoksestaan mitaten.

        Kunnon järkkäri on aina kunnon järkkäri ja mieluiten Fx kennolla eli täyskokoisella.

        Tänään sekä Canon että varsinkin Nikon ovat todella huippukamaa tavallisen valokuvaajan laitteistoissa. Nuo pienikennoiset (APS-C) ovat varsin käyttökelpoisia jos niissä vain on kunnon etsin, mieluiten prismalla varustettu.

        On todella tollojen puhetta puhua peilinheiluttajista koska olen omistanut ainakin 7 järjestelmäkamerarunkoa eikä yhdenkään peili ole heilunut vaai toiminut varsin jämtisti kuten pitääkin. Kalsi noista rungoista on filmiajalta ennen digiä.

        Koska olen myös pokkarin/bridgen omistaja niin olen varsin tietoinen niistä ongelmista joita kirkas aurinko tuo takanäyttötarkennukseen, kuvaa on perin vaikeaa nähdä tai pitää hankkia 1800 luvun mallinen musta iso huivi/huppu jolla kamera ja pää peitetään vain optiikan kurkistaessa.

        Viimeksi eilen oli ongelmaa nähdä takapaneelista asetuksia joiota halusin muuttaa, piti hakeutua mahdollisimman pimeään varjoon ennen kuin kuvan näki selvästi. Varsinkin myötäaurinkoon kuvaaminen on vaikeaa kameralla jota tarkastellaan isosta takanäytöstä, en vielä ole nähnyt yhtään toimivaa siinä mielessä!

        PS. kerään säästöpossuun varoja D800 rungon lunastukseen ja aika hyvä määrä on jo koossa kun sitä on lähes vuosi koottu. Pitänee ostaa sen lisksi muutama lasi koko kennolle vaikka osa nykyisistä sopiikin.

        ”Varsinkin myötäaurinkoon kuvaaminen on vaikeaa kameralla jota tarkastellaan isosta takanäytöstä …en vielä ole nähnyt yhtään toimivaa”
        Tuollaisia kirjoittelee peilinheiluttajavanhus joka ei ole nähnyt yhtään nykyaikaista kameraa.
        – taidat ihan tosissasi luulla, että vain peilinheiluttimissa on etsin
        – mitenkä kuvaat videota peilinheiluttimellasi kun se etsimestäei näy mitään?
        – hanki luuppi jos sinun on ihan pakko yleensä kuvata ”myötäaurinkoon” ja katsoa kuvaa takanäytöltä

        Vain video/hybrisietsimestä ja takanäytöltä voi nähdä millainen kuva tallentuu muistikortille.
        Digikuva kannattaa valottaa histogrammin mukaan, se ei onnistu peilinheiluttimella.


      • vain Sonyjä
        museokamaa kirjoitti:

        ”Varsinkin myötäaurinkoon kuvaaminen on vaikeaa kameralla jota tarkastellaan isosta takanäytöstä …en vielä ole nähnyt yhtään toimivaa”
        Tuollaisia kirjoittelee peilinheiluttajavanhus joka ei ole nähnyt yhtään nykyaikaista kameraa.
        – taidat ihan tosissasi luulla, että vain peilinheiluttimissa on etsin
        – mitenkä kuvaat videota peilinheiluttimellasi kun se etsimestäei näy mitään?
        – hanki luuppi jos sinun on ihan pakko yleensä kuvata ”myötäaurinkoon” ja katsoa kuvaa takanäytöltä

        Vain video/hybrisietsimestä ja takanäytöltä voi nähdä millainen kuva tallentuu muistikortille.
        Digikuva kannattaa valottaa histogrammin mukaan, se ei onnistu peilinheiluttimella.

        kääntyvä näyttö ja tuollainen ratkaisee ongelmat 110 %

        Umbrella Hat

        http://www.ebay.com/itm/Umbrella-Hat-Cap-for-Fishing-Camping-Beach-Golf-Sports-/300851657083?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item460c27f97b


      • 34v jo eläkel
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Museokaman ajatteluvälineet lienevät museokamaa ainakin tuotoksestaan mitaten.

        Kunnon järkkäri on aina kunnon järkkäri ja mieluiten Fx kennolla eli täyskokoisella.

        Tänään sekä Canon että varsinkin Nikon ovat todella huippukamaa tavallisen valokuvaajan laitteistoissa. Nuo pienikennoiset (APS-C) ovat varsin käyttökelpoisia jos niissä vain on kunnon etsin, mieluiten prismalla varustettu.

        On todella tollojen puhetta puhua peilinheiluttajista koska olen omistanut ainakin 7 järjestelmäkamerarunkoa eikä yhdenkään peili ole heilunut vaai toiminut varsin jämtisti kuten pitääkin. Kalsi noista rungoista on filmiajalta ennen digiä.

        Koska olen myös pokkarin/bridgen omistaja niin olen varsin tietoinen niistä ongelmista joita kirkas aurinko tuo takanäyttötarkennukseen, kuvaa on perin vaikeaa nähdä tai pitää hankkia 1800 luvun mallinen musta iso huivi/huppu jolla kamera ja pää peitetään vain optiikan kurkistaessa.

        Viimeksi eilen oli ongelmaa nähdä takapaneelista asetuksia joiota halusin muuttaa, piti hakeutua mahdollisimman pimeään varjoon ennen kuin kuvan näki selvästi. Varsinkin myötäaurinkoon kuvaaminen on vaikeaa kameralla jota tarkastellaan isosta takanäytöstä, en vielä ole nähnyt yhtään toimivaa siinä mielessä!

        PS. kerään säästöpossuun varoja D800 rungon lunastukseen ja aika hyvä määrä on jo koossa kun sitä on lähes vuosi koottu. Pitänee ostaa sen lisksi muutama lasi koko kennolle vaikka osa nykyisistä sopiikin.

        "mieluiten Fx kennolla eli täyskokoisella".

        niin jos tarvitsee erittäin suuria kuvia,
        mutta usko tai älä uusi, puhdas, tuottaa paljon parempaa kuvaa 0-3 v ikäisenä, jossa kerroin 1,7,

        kuin joku superjärkkäri 4-5 vuotta vanhana, jossa kerroin 1.0, verrattuna kinokokoon.

        kamerat kehittyvät monelta osin tosi nopeasti.


    • arwettt

      Sitä se mainonta tekee. C-N on mennyt ganglioon saakka.

    • vain Sonyjä

      "Nikon vai canon ?"

      ei kumpaakaan noista vaan laatukamera, Sony.
      on ainakin todella pitkäikäinen kaveri, yhteenkään Sonyyn ei ole tullut pienimpiäkään vikoja, kun Canoniin ja Nikoniin on tullut. Seuraavat viat ovat aiheuttaneet kameran viemisen kirpputorille hintan 10-20 €.

      Kamerassa olevan latauksen pistorasian irtoamisnen piirilevyltä ja toimi vain vääntäen. Korjaus ei mahdollista.

      Samoin usb liittimen vioittuminnen.

      Samoin muistikortin sisäisten liittimien vioittuminen.

      Kääntyvän näytön sarannan toimimattomuus ja yksi näyttökin on puoliksi pimentynyt.

      Kaikki Sonyt ovat ok kunnossa ja 1-3 ja 5 pikselin kamerat todella hyviä valvontavideokäytössä. 80 m etäisyydellä olevasta autostakin saan rekisterin todella hyvin.

      • Canonisti minäkin

        Sinun ongelma on objektiivien löytäminen. Minoltan objektiiveja toki on yhä saatavissa mm. eBaysta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe