Uskontopropaganda kirjanen: "Tosi rakkaus odottaa"!

Onko seurakunnat menettäneet sen viimeisemmänkin järkensä!?

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/483973/TS Seurakunnissa jaettu vanhoillista seksuaaliopasta

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/483862/Tuhansille nuorille outo seksiopas

Alkaa mennä hieman yli nämä kiihkokristityiden ihmisvainot ja muut ihmisten asioihin puuttumiset. Hämmästyttävintä on että puututaan vapaa-ajattelijoiden kamppanjoihin ja niihin verrattuna teidän kiihkokristityiden kamppanjat ovat TEIDÄN omasta mielestänne "täysin normaaleja" ja moraalisia, kuten alkukeväänä ollut "Mahdollisuus muutokseen?" ja nyt tämä rippikoululaisille jaettava uskontopropaganda kirjanen: "Tosi rakkaus odottaa"!! Eikö teille riitä jo se homoseksuaalien kimppuun hyökkääminen ja niiden halveksunta!?!? Pitääkö nuorien kimppuun hyökätä tolla uskontopropagandallanne!?!? Se on minulle viimeinen pisara!!

On ihmisen oma tahto tila, milloin ja kuka kenenkin kanssa sitä seksiä harrastaa, eikä se todellakaan kuulu varsinkaan kiihkokristityille tai muille ulkopuolisille.

Elän itse rakastamani naisen kanssa avoliitossa ja minusta on hävytöntä asettaa ehtoja rakkaudelle niin kuin avioliitossa vasta ois minulla oikeus rakastaa vaimoani. Mielestäni tuolla "kirjasella" myöskin koitetaan ilmeisesti estää rakastumasta toisiinsa ettei koko avioliittoa edes tapahtuisi nuorten välillä, koska yleinen käytäntöhän on se että ihmisen tulee ensin rakastua ennen kuin menee avioliittoon ja nykyisin monet elävät avoliitossa ennen kuin menevät avioliittoon!? En tunne sellaista instituutiota kuin ihmisten välinen avioliitto, koska se on hyvin turhamainen instituutio koska avoliittokin on olemassa ja avoliitossa voi olla yhtä sitoutunut puolisoonsa kuin jossakin sellaisessa joka mielletään vahvemmaksi instituutioksi nimeltä avioliitto joidenkin hyvin konservatiivisten ja kiihkokristityiden keskuudessa!!

Tässä huomaa sen uskovaisten "kaksinaismoraalin"...heillä on oikeus tuoda ajatuksiaan esille, mutta muilla taas ei!! Onko sellainen demokratiaa!?

Olen tulevaisuudessa vakuuttunut siitä, että avoliitossa eläneet pakotetaan EHDOTUKSELLA joskus avioliittoon!! Sitten kun näin tapahtuu niin minua on turha pakottaa ja myöskin varmaan monia muita avopareja menemään avioliittoon!!
Ei ole eläimilläkään avioliittoja, vai onko!? ;) Ihminen on eläin eikä minkään Jumalan luoma!!

Kyllä nuo nuoret ovat hyvin fiksuja ja nauravat moisille "Tosi rakkaus odottaa" -kirjaselle, että ennemmin seurakunnat tekisivät oikein jos rippileirillä jaettaisi kondomipakkaukset saati moisia konservatiivisia kirjasia, joista tulee vain saunan pesän sytyke välittömästi nuoren päästessä kotiin leiriltä!!

Onneksi on seurakunnissa myöskin niitä nuorisotyöntekijöitä (kiitos siitä), jotka ovat pahukseet tuollaisen kirjasen olemassa oloa ja se on varsin hyvä asia!! Liberaalisuus on varsin tervetullutta seurakuntienkin puolelta, muttei mikään kiihkoileva konservatiivisuus jolle nauraa kaikki!!

38

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Tuula -pappi"?

      Tosi rakkaus odottaa - hyviä panoja!

      • "Tosi rakkaus odottaa - hyviä panoja! "

        On se kummallinen näkemys joillakin ettei sitä voi harrastaa seksiä ennen avioliittoa!! Sillä pettää vaan itseään!!


    • Minkä takia tota "Tosi rakkaus odottaa" -opusta on pitänyt peruskoulujenkin tietää tai sinne jaella!? Ensin varmaan on lähetetty joillekin peruskoulun uskonto-opettajille tai muille hihhuliopettajille opuksia ja sitten ne ovat porukalla päättäneet et "temppeliuskontoa" tulee ylläpitää peruskouluissa. Peruskoulut ovat muuttuneet Suomen seurakunniksi, eikä ne ole kokonaan Suomen koululaitosta, vaikka niiden tulisi olla!!

      Nyt vihdoinkin Suomen peruskouluista tulisi luopua uskonnonopetuksesta, uskonnollisista aamuhartauksista ja uskonnollisista joulu- ja kevätjuhlista jne. !!! Uskonto ei kuulu Suomen peruskouluun!!!!

      • "Tuula -pappi"?

        Olen kanssasi ihan samaa mieltä; uskonnonopetus pitäisi välittömästi lopettaa kouluissa.


      • 474747477447
        "Tuula -pappi"? kirjoitti:

        Olen kanssasi ihan samaa mieltä; uskonnonopetus pitäisi välittömästi lopettaa kouluissa.

        eikun sitä pitäisi lisätä ja keskittyä uskontojen väkivaltaan ja hulluuteen. silloin kukaan ei haksahda niihin


      • 474747477447 kirjoitti:

        eikun sitä pitäisi lisätä ja keskittyä uskontojen väkivaltaan ja hulluuteen. silloin kukaan ei haksahda niihin

        Eiköhän jo moni valaistunutkin uskovainen tiedä 1500-luvulla Suomessa käydyistä uskonsodista jotakin ja v.2011 Norjan tapauksesta jne., mutta kietävät ettei niissäkään ollut kristinuskolla mitään tekemistä.

        Fasismi vastustaa liberalismia ja kommunismia, eiköhän kiihkokristityt yleensä vastusta liberalismia ja ihmisoikeuksia!!

        Kristinusko = fasismi
        Kristitty = fasisti


    • nootti kirkollle

      Kummallista että eri seurakuntien papit saa päättää linjasta. Kirkon kannattaisi yhtenäistää käytäntöjään tai sen maine menee. Tai se on jo mennyt tämän takia.

      Todella härskiä tuollaisia lehtisiä jakaa ja kirkko ei tee taaskaan mitään. se pakenee vastuutaan sanomalla että yksittäiset seurakunna saa tehdä mitä haluaa.

    • nuorena homma hoituu

      nuoren pitää päästä nuorena naimaan että kasvaa terve seksuaalinen itsetunto. jos pihtaa naimisiinmenoon asti esim 30 vuoteen, syntyy epävarmuutta. naiminen lisää seksuaaliterveyttäkin. kondomeja rippikouluissa pitäisi jakaa ja puhua oikein toteutetusta seksuaalisuudesta jossa partnerin toiveita kunnioitetaan ja tauteja vältetään.

      • 68688686868

        ja vastaavasti jos menee nuorena naimisiin saadakseen seksiä, kärsii kumppanin valinta ja harkinta.


    • Vastaavasti kristilliseen perinteeseen kuuluu edelleenkin Suomessa lapsiavioliitot, joissa usein vanhemmat valitsevat avioliittoon menevän lapsen.

      Vuosittain Suomessa solmitaan poikkeusluvilla kymmeniä lapsiavioliittoja.
      "Unicefin mielestä Suomen avioliittolaki rikkoo lapsen oikeuksia."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013051217003942_uu.shtml

      Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula haluaisi kieltää avioliitot alle 16-vuotiailta lapsilta Suomessa.

      Lapsiavioliittojen hyväksyntää Suomessa käyttää hyväksi myös muslimit.

      "Tosi rakkaus odottaa" kun vanhemmat päättää avioparista :(

      • ""Tosi rakkaus odottaa" kun vanhemmat päättää avioparista :( "

        Kävi kyllä tuokin asia mielessäni, mutten saanut sitä aloitukseeni kirjoitetuksi. Esim. Jehovat tai Lestat eivät saa mennä naimisiin kenenkään kanssa lahkonsa ulkopuolelta. Seurakunnat yrittävät tehdä siis kirkoista "temppelilahkoa", jotta vältyttäisi jäsenkato jonnekin helluntaiseurakuntiin tai muihin "temppelilahkoihin". On se kyllä käsittämätöntä että kirkko tahtoo puuttua ihmisten seksuaalisuuteen ja tuota opusta levitetään pitkin Suomen peruskouluja....myös niidenkin lasten ja nuorten käteen, jotka ovat uskonnottomia ja sanotaan vaan: "on se hyvä, että sinäkin alat ajattelemaan uskonasioita". Ilmeisesti ihmisoikeuksia ei ole olemassakaan silloin kun uskonnosta puhutaan ja tällöinkin vain uskovaisilla se on kaikki oikeus tehdä asiat niin kuin parhaaksi katsoo ajattelematta ollenkaan uskonnottomia, joiden pitäisi uskovaisistakin kääntyä uskomaan heidän uskoonsa!! Sellainen on henkistä väkivaltaa!!??


    • Tuolla opuksella tehdään sellainen "fasistinen" toimenpide kuin aikoinaan Suomessa sisällissotien jälkeen konsanaan, joka oli mielestäni täysin väärin. Koko kansa punaisista koitettiin saada "isänmaalispropagandalla" eli nationalismilla Suomen valtiovallan perseen nuolijoiksi!

      Älkää ihmetelkö jos sitä opusta vastaan kapinoidaan, sillä sitä jo vastustetaan kirkon työntekijöidenkin puolelta!! Kirkossa työskentelee varmasti sellaisia, jotka elävät avoliitossa!!

    • ;:;

      "Tässä huomaa sen uskovaisten "kaksinaismoraalin"...heillä on oikeus tuoda ajatuksiaan esille, mutta muilla taas ei!! Onko sellainen demokratiaa!?"

      Miksi puhut sananvapaudesta samalla kun puhut sananvapautta vastaan? Miksi teet sitä mistä syytät muita?

    • "Miksi puhut sananvapaudesta samalla kun puhut sananvapautta vastaan? Miksi teet sitä mistä syytät muita? "

      Teidän sanavapautenne on moraalittomasti väärin ihmisiä kohtaan, jossa koitetaan käännyttää ihmiset uskomaan Raamattuun tai Raamatusta silmiinpistävään konservatiivisuuteen käsittelemättä tuossa oppaassa ollenkaan homoseksuaaleja, joka kuuluu nykypäivään eikä se oppaanne muuta ihmisten sukupuolisuuntautumisia eli siitäkin pitäisi konservatiivisuuden hyväksyä sen tärkeän seikan että nyt eletään 2010-lukua eikä "Jeesuksenne" aikaa (Jeesus oli homoseksuaali ja konservatiivisen ihmisen pitäis senkin tietää)!!!

      Vapaa-ajattelijoilla ei ole kiihkokristityiden mielestä oikeutta tehdä pornokamppanjaa, mutta teistä kiihkokristityistä on hyväksyttävää käännyttää ihmisiä uskomaan teidän katselmuksiinne kampanjoillanne, joka ON KERRASSAAN MORAALITTOMASTI VÄÄRIN JOS KAMPANJAAN LIITTYY IHMISTEN KÄÄNNYTTÄMINEN !!

      Konservatiivisuus on nyky-yhteiskunnassa vaarallinen pesiytyvä virus (vähän niin kuin se hokemanne "AIDS-fobiannekin"), josta tulee luopua koska on uhka jopa ihmiskunnan lisääntymiselle, koska teistä seksiä tulisi rajoittaa!! Seksi on kuitenkin ihmiselle tärkeämpi ja terveyttä edistävämpi kuin uskonto!! Hyvä ruoka...hyvä seksi!!

      AIDS:n voi saada avioliitonkin aikana. Ei avioliitto ole poistava tekijä sukupuolitautien ehkäisyssä, vaikka sinä ja muut kiihkokristityt niin kuvittelisittekin. Sitä varten on ehkäisyvälineet, joita pitäisi varmuuden vuoksi riparillakin jakaa.

      Kuvitteletteko oikeasti, että joku nuori lukee kirjan: "Tosi rakkaus odottaa" ja vaikka sen lukisi niin ei harrastaisi seksiä ennen avioliittoa, niinkö?

      Koitatte jotakin aivopesua tai käännyttämistä lukematta ollenkaan ihmisbiologiaa...kuvitteletteko oikeasti että ihmisellä on "seksihimoja säätelevä hormooni" nimeltä Jumala tai Avioliitto tms.!?

    • Jeesus elää !

      Varmaan hyvä kirjanen, kun perkele motivoi noin paljon vastustusta eri tahoilta...Suosittelen kirjasta kaikille nuorille.

      • "Suosittelen kirjasta kaikille nuorille. "

        Suosittelen kaikkia "Tosi rakkaus odottaa" -oppaan suosittelijoita kääntymään lääkärin puoleen!!


      • Ahkun poika

        Elääkö 'jeesus' sillä, että sitä huudat?
        Elääkö Seita silti, että lantapappi kielsi sen ja jopa puhumasta kaunista Saamen kieltä, koska ilmoitti saamenkielen oilevan itsestään perkeleestä?
        Voisitteko rakkaat lähimmäiset jesuksessa ristuksessa tulla jo nykyaikaan?
        Annetaan arvostus toisillemme. Myös Amazonasin intiaaneille, Ab - originaaleille, saamelaisille jne.
        Miksi niin innokkati teitä kiinnostaa se, miten joku pari tekee "sen"?


    • asdasd4

      Täytyyhän autokin ajaa ennen ostoa!

      Ja mihin tälläinen johtaisi. Nuoret menevät naimisiin seksin takia, (tälläisiäkin on omassa lähipiirissä useita) ja mitäs sitten kun se paneminen ei ollutkaan sitä mitä oletti ja se on kuitenkin yksi pohja liitolle.
      Ei kellekkään ole hyväksi pidätellä!

    • silleen.

      Tosi rakkaus kunnioittaa Jumalan tahtoa. " Synnin palkka on kuolema."

      • Kuolee sitä ihminen muutenkin vaikkei synnistä tietäisi mitään. Eikö se ole syntiä ollenkaan että jaetaan noita oppaita nuorille oli kysymys mistä tahansa seurakunnasta tai mistä tahansa koulusta? Ainakin se tuntuu hyvin järjen vastaiselta ja moraalittomalta niitä nuoria kohtaan, mutta harvoin te kiihkokristityt sitä järkeänne käytätte tai toimitte moraalin myötä, vaikka edellytätte sitä moraalianne kaikilta muilta!!


    • bishop83
      • bishop83

        Et tuossahan opuksessa kehoitetaan ettei harrastettaisi itsetyydytystä...Ja sitä paitsi se on tärkeä osa ihmisen seksuaalisuutta ja itseensä tutustumista..ei voi muuta ku hämmästellä et Suomessakin on tällaisia Nuotta.com:n kaltaisia idiootteja..


      • bishop83 kirjoitti:

        Et tuossahan opuksessa kehoitetaan ettei harrastettaisi itsetyydytystä...Ja sitä paitsi se on tärkeä osa ihmisen seksuaalisuutta ja itseensä tutustumista..ei voi muuta ku hämmästellä et Suomessakin on tällaisia Nuotta.com:n kaltaisia idiootteja..

        Kiihkokristityt ovat syöpäläisiä! :)


    • Sexpo säätiön kannanotto:

      Asia joka halutaan lakaista maton alle:

      ”Yhdysvalloissa seksologien tekemät väestötason tutkimukset osoittavat selkeästi, että alueilla, joilla pidättyvyyskasvatusta tehdään eniten, on myös kaikista eniten sukupuolitauteja ja teiniraskauksia.”

      Tässä olen aivan samaa mieltä:

      ”Asiallisen tiedon pimittäminen, pelottelu ja painostaminen vaarantavat nuorten seksuaaliterveyden, loukkaavat seksuaalista itsemääräämisoikeutta sekä uhkaavat nuorten henkistä hyvinvointia, säätiö linjaa”
      http://www.iltalehti.fi/perhe/2013051717032481_pr.shtml

    • heh heh ...
    • On ikävää, että pyrkiminen ja kehottaminen jonkinlaiseen "kristilliseen ihanteeseen" estää keskustelemasta asiallisesti ja vastuullisesti kirkon joissakin piireissä seksuaalisuuden eri totetumismuodoista, koska sitähän ei ikään kuin voi olla "olemassa ennen avioliittoa, avioliiton ulkopuolella tai avioliiton jälkeen". Edelleen elää ihmiskuva, jossa askeettisuus, paasto ja pidättyvyys tekee ihmisestä jotenkin paremman krsitityn. Onneksi suurimmassa osassa rippikouluista nykyään seksuaalikasvatus on asiallista ja tervettä. Mielestäni yritys vaikuttaa siihen, milloin toiset ihmiset saavat/voivat harrastaa seksiä on aikamoista vallan käyttöä. Siis ajjatellaan ihmisten puolesta kuin annettaisiin mahdollisuus ajjatella itse. Katolisen kirkon pappien selibaatti-ihanteessa ollaan huomattu, että ihmisen seksuaalisuus etsii jonkin kiertotien, kun sitä ei voi toteuttaa esim.avioliitossa. Kampanjassa olen samaa mieltä, että nuorella ei tarvitse olla kiire sukupuolielämän aloittamisessa, teini-ikäisen aivot ja tunne-elämä kehittyvät vielä ja nuori voi olla sellaisille hylkäämisille altis, joiden käsittelyyn hänen mielensä on vielä liian hauras. Nuoren elämässä on monia kehityshaasteita ja muita sisältöjä, opiskeleua, harrastuksia ja ystävyyttä.
      Itsetyydytys ei ole syntiä, tapahtuuhan seksuaalisia purkauksia myös unen aikana. Seksuaalisuus on ihmisen luonnollinen tarve, mihin voi kehittyä kuten mihin muuhunkin asiaan, riippuvuussuhde, joka vääristää ja kapeuttaa muuta elämää. Esim. Ruotsia, jota pidetään liberaalina maana suhteessa nuorten seksuaalisuuteen, teiniraskauksia ja abortteja on huomattavasti vähemmän kuin esim. Amerikassa, joka on hyvin kaksinaismoralistinen maa. Muutama vuosi sitten luin suomalaisten lähetystyöntekijöiden opetuksesta Afrikassa, jossa heiltä oli kysytty nuorten miesten kondomin käytöstä.
      Työntekijät olivat kehottaneet pidättäytymään seksistä avioliittoon asti, ja näin siivutettiin se tosiasia, että jos nyt kuitenkin kävis niin, että ryhtyy toimeen, niin ehdottomasti käytetään sitä kondomia ja niitä pitäisi olla helposti saatavilla joka puolella. Mielestäni tuo pidättäytymisen vaatimus asiallisen seksuaalivallistuksen sijaan on edesvastuutonta jollakin korkean AIDS-riskin alueella. Muutama vuosikymmen seurakuntanuorten piireissä monet päättivät jättää yhdynnän avioliittoon asti, mutta kaikenlaiset pettingin muodot kyllä olivat sallittuja, eli asioita voi kiertää monella tavalla. Seksuuaalisuus on ihmisen luonnollinen ominaisuus ja tarve, mutta sen toteuttamiseen kuuluu vastuuntunto, seurauksien ymmärtäminen, sitoutuminen ja kunnioitus.

      Anne-pappi

      • "Onneksi suurimmassa osassa rippikouluista nykyään seksuaalikasvatus on asiallista ja tervettä."

        Tuosta haluaisin kuulla lisää. Käytetäänkö siellä materiaalina samoja asioita, mitä peruskoulun ihmisbiologiaa käsittelevällä biologian tunnilla ja samoja asioita kuin peruskoulun terveystiedon opin tunnilla. Jos noista poiketaan suuresti "seksuaalikasvatuksen" myötä ja halutaan painostaa nuoria "niin kuin Raamattu opettaa" niin se on rippikoulu ja -leirillä väärin, koska tällöinkin panostetaan lähes samoihin konservatiivisiin asioihin kuin "Tosi rakkaus odottaa" -oppaassakin on!! Peruskäsitys rippikoulun "seksuaalikasvatuksessa" on ettei seksiä pidä harrastaa ennen hääyötä tms.!??! Ainakin siihen viitataan, eikä ymmärretä tai hyväksytä sitä ettei kaikki ei koskaan avioliittoon mene vaan elävät yhdessä avoliitossa niin kauan kunnes kuolema heidät erottaa!!!


      • Kiitos asiallisesta viestistä.

        Jollain kumman tapaa hukkuu tuo olennainen asia, kun seksuaalisuuteen suhtaudutaan negatiivisesti:

        ”…seurakuntanuorten piireissä monet päättivät jättää yhdynnän avioliittoon asti, mutta kaikenlaiset pettingin muodot kyllä olivat sallittuja…”

        Tähän nuoria tulisi kehottaa. Kiire ei ole aloittaa sitä pariseksiä. Ensin pitää itse kehittyä ja oppia tuntemaan se, mitä sitä itse on. Mistä tykkää ja mistä ei. Silloin ei ole kiirettä siihen avioliittoonkaan kun seksuaaliset paineet eivät vaikuta liikaa. Ja jos kuitenkin haluaa harrastaa seksiä, siihen on valmistunut jo etukäteen ymmärtäen mitkä vaarat siihen liittyy. Esim. eri taudit. Ilman asiallista tietoa voi todella syntyä ongelmia.

        Ei se auta että laittaa pään pensaaseen ja silmät kiinni kun on ensin pelotellut ja kiellellyt. Eihän kukaan esim. pelottele ja kiellä jotain siksi että se mahdollisesti aiheuttaa riippuvuutta – kuten liikunta tai ruoka.

        ”…ihmiskuva, jossa askeettisuus, paasto ja pidättyvyys tekee ihmisestä jotenkin paremman kristityn.”

        Ikävä kyllä kristillisyys jossain määrin näyttäytyy uskona, jossa asketismi on ihanteena. Tekoina, joilla halutaan olla yhä parempi kristitty.


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Onneksi suurimmassa osassa rippikouluista nykyään seksuaalikasvatus on asiallista ja tervettä."

        Tuosta haluaisin kuulla lisää. Käytetäänkö siellä materiaalina samoja asioita, mitä peruskoulun ihmisbiologiaa käsittelevällä biologian tunnilla ja samoja asioita kuin peruskoulun terveystiedon opin tunnilla. Jos noista poiketaan suuresti "seksuaalikasvatuksen" myötä ja halutaan painostaa nuoria "niin kuin Raamattu opettaa" niin se on rippikoulu ja -leirillä väärin, koska tällöinkin panostetaan lähes samoihin konservatiivisiin asioihin kuin "Tosi rakkaus odottaa" -oppaassakin on!! Peruskäsitys rippikoulun "seksuaalikasvatuksessa" on ettei seksiä pidä harrastaa ennen hääyötä tms.!??! Ainakin siihen viitataan, eikä ymmärretä tai hyväksytä sitä ettei kaikki ei koskaan avioliittoon mene vaan elävät yhdessä avoliitossa niin kauan kunnes kuolema heidät erottaa!!!

        Ei seksuaalikasvatukseen välttämättä Tarvita ”kuvia” tai sitä materiaalia, mikä koulussa on. Eiköhän nuoria enemmän kiinnosta se, miten nämä asiat näyttäytyvät uskonnon kannalta?

        Mutta ei joka koulussa aina ole asiallista kasvatusta. Liian usein se on pelkkää tiedon pänttäämistä ja teknisiä tarinoita. En muuten ole koskaan ymmärtänyt miksi tätä opetetaan terveystiedon tunneilla joita opettaa yleensä voimistelun opettaja? Nuoret tarvitsevat enemmän kokonaisvaltaisempaa näkemystä.


      • mummomuori kirjoitti:

        Ei seksuaalikasvatukseen välttämättä Tarvita ”kuvia” tai sitä materiaalia, mikä koulussa on. Eiköhän nuoria enemmän kiinnosta se, miten nämä asiat näyttäytyvät uskonnon kannalta?

        Mutta ei joka koulussa aina ole asiallista kasvatusta. Liian usein se on pelkkää tiedon pänttäämistä ja teknisiä tarinoita. En muuten ole koskaan ymmärtänyt miksi tätä opetetaan terveystiedon tunneilla joita opettaa yleensä voimistelun opettaja? Nuoret tarvitsevat enemmän kokonaisvaltaisempaa näkemystä.

        "Eiköhän nuoria enemmän kiinnosta se, miten nämä asiat näyttäytyvät uskonnon kannalta? "

        Luuletko, että jonku papin pelkkä "uskonnollinen seksuaalikasvatuksellinen lässyttäminen" antaisi jotakin uutta nuorelle tai moinen edes kiinnostaisi nuoria? Siinähän tulis vaan himo alkaa nuorella panemishommiin jo rippileirillä!!

        "Nuoret tarvitsevat enemmän kokonaisvaltaisempaa näkemystä. "

        Olen ehdottanutkin lukuisia kertoja, että peruskouluihin otettaisi uusi oppiaine nimeltä porno. Siinähän olisi monin verroin sitä "kokonaisvaltaisempaa näkemystä", paitsi että joidenkin mielestä ehkä hieman ruokottomasti esitettynä.


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Eiköhän nuoria enemmän kiinnosta se, miten nämä asiat näyttäytyvät uskonnon kannalta? "

        Luuletko, että jonku papin pelkkä "uskonnollinen seksuaalikasvatuksellinen lässyttäminen" antaisi jotakin uutta nuorelle tai moinen edes kiinnostaisi nuoria? Siinähän tulis vaan himo alkaa nuorella panemishommiin jo rippileirillä!!

        "Nuoret tarvitsevat enemmän kokonaisvaltaisempaa näkemystä. "

        Olen ehdottanutkin lukuisia kertoja, että peruskouluihin otettaisi uusi oppiaine nimeltä porno. Siinähän olisi monin verroin sitä "kokonaisvaltaisempaa näkemystä", paitsi että joidenkin mielestä ehkä hieman ruokottomasti esitettynä.

        Entä jos se ei olekaan lässyttämistä vaan täyttä asiaa?

        Porno ikävä kyllä ei ole kokonaisvaltaisempi näkemys vaan erittäin kapea ja ahdas näkemys seksistä – sitä toista laitaa.


      • mummomuori kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta viestistä.

        Jollain kumman tapaa hukkuu tuo olennainen asia, kun seksuaalisuuteen suhtaudutaan negatiivisesti:

        ”…seurakuntanuorten piireissä monet päättivät jättää yhdynnän avioliittoon asti, mutta kaikenlaiset pettingin muodot kyllä olivat sallittuja…”

        Tähän nuoria tulisi kehottaa. Kiire ei ole aloittaa sitä pariseksiä. Ensin pitää itse kehittyä ja oppia tuntemaan se, mitä sitä itse on. Mistä tykkää ja mistä ei. Silloin ei ole kiirettä siihen avioliittoonkaan kun seksuaaliset paineet eivät vaikuta liikaa. Ja jos kuitenkin haluaa harrastaa seksiä, siihen on valmistunut jo etukäteen ymmärtäen mitkä vaarat siihen liittyy. Esim. eri taudit. Ilman asiallista tietoa voi todella syntyä ongelmia.

        Ei se auta että laittaa pään pensaaseen ja silmät kiinni kun on ensin pelotellut ja kiellellyt. Eihän kukaan esim. pelottele ja kiellä jotain siksi että se mahdollisesti aiheuttaa riippuvuutta – kuten liikunta tai ruoka.

        ”…ihmiskuva, jossa askeettisuus, paasto ja pidättyvyys tekee ihmisestä jotenkin paremman kristityn.”

        Ikävä kyllä kristillisyys jossain määrin näyttäytyy uskona, jossa asketismi on ihanteena. Tekoina, joilla halutaan olla yhä parempi kristitty.

        "Tähän nuoria tulisi kehottaa. Kiire ei ole aloittaa sitä pariseksiä. Ensin pitää itse kehittyä ja oppia tuntemaan se, mitä sitä itse on."

        Tuokin on hieman kuin eräänlainen kielto jota ei esitetä kieltona!

        Siskoni on jo paljon yli 20-vuotias, eikä minun tietoihin ole kantautunut että hänellä olisi ollut koskaan vielä miestä tai poikaystävää. Mielestäni häneltä menee vaan elämä hukkaan. Syynkin tähän tiedän, vaikka äitini ei ole todellakaan mikään uskovainen, mutta joissakin asioissa hyvin konservatiivinen (minua välillä oikein pelästyttää se) eli hän pitää siskoani kuin "kukkaa kämmenellä" ja on aivopessyt hänet sellaiseksi araksi!!


      • mummomuori kirjoitti:

        Entä jos se ei olekaan lässyttämistä vaan täyttä asiaa?

        Porno ikävä kyllä ei ole kokonaisvaltaisempi näkemys vaan erittäin kapea ja ahdas näkemys seksistä – sitä toista laitaa.

        Porno on kuitenkin paljon "kokonaisvaltaisempi näkemys" kuin rippileirillä Papin uskonnollinen seksuaalikasvatukseksellinen lässyttäminen, joka ei varmastikaan olisi "Tosi rakkaus odottaa" -opasta kummempaa!


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Tähän nuoria tulisi kehottaa. Kiire ei ole aloittaa sitä pariseksiä. Ensin pitää itse kehittyä ja oppia tuntemaan se, mitä sitä itse on."

        Tuokin on hieman kuin eräänlainen kielto jota ei esitetä kieltona!

        Siskoni on jo paljon yli 20-vuotias, eikä minun tietoihin ole kantautunut että hänellä olisi ollut koskaan vielä miestä tai poikaystävää. Mielestäni häneltä menee vaan elämä hukkaan. Syynkin tähän tiedän, vaikka äitini ei ole todellakaan mikään uskovainen, mutta joissakin asioissa hyvin konservatiivinen (minua välillä oikein pelästyttää se) eli hän pitää siskoani kuin "kukkaa kämmenellä" ja on aivopessyt hänet sellaiseksi araksi!!

        En kyllä kehota ketään harrastamaan seksiä kenen kanssa tahansa. Kyllä se voin on sen verran intiimi alue, jolla on merkittävät tehtävä myös evoluution kannalta katsottuna. Enemmän se näkyy henkisenä hyvin tai pahoin vointina.

        Mitä tarkoittaa se että elämä menee hukkaan? Voihan elämässä tapahtua paljon isoja asioita ilman että seksi olisi määräävässä osassa? Siskosi on vasta yli 20 v. Sinuna alkaisin vasta sitten kummastella kun hän on yli 40 v, eikä kukaan kiinnosta. Ehkä hän voi olla aseksuaali? Toisaalta, sinä et tiedä mitä siskosi on puuhaillut!


      • ateisti1982 kirjoitti:

        Porno on kuitenkin paljon "kokonaisvaltaisempi näkemys" kuin rippileirillä Papin uskonnollinen seksuaalikasvatukseksellinen lässyttäminen, joka ei varmastikaan olisi "Tosi rakkaus odottaa" -opasta kummempaa!

        Jos sinä et ole käynyt rippileirillä kuuntelemassa, et voi sano noin. Opas mistä puhut, on jaettu varmaan monelle sellaiselle nuorelle, jotka osaavat lukea sen oikealla asenteella. Eli ovat kriittisiä.

        Pornoelokuvat antavat yhtä vääristyneen kuvan seksistä kuin se, että nuori kasvatetaan tynnyrissä. Suurin osa niistä on vain miesten päiväunia, joissa ei ole muuta kuin hydrauliikkaa. Jos tuolle perustaa oman seksuaalielämänsä, se tulee olemaan surkeaa. Voin kuvitella kun hampaat irvessä yritetään toimia opin mukaan, mutta mikään ei sitten kuitenkaan tunnu miltään. Yksipuolista, kapeaa ja sammuttaa mielikuvituksen


    • Jumala etusialle

      Minä luulen, että tätä asiaa ei voi tarkastella ainoastaan toinen silmä kiinni vessaperihylsyn läpi, vaan on nähtävä kokonaisuus. Minusta oikeampi kysymys voisi olla vaikka, että miksi ihmiset eivät ota Jumalan lakeja sydämmelleen ja tuntevat enemmän vetoa haureuteen, kuin vanhurskauteen. Vastauksia miettiessä itselläni herää mieleen sellainen, että se on vallitsevampi kaava nykyään, että rikotaan Jumalaa vastaan. Mainokset, musiikki, musiikkivideot, elokuvat, kaikenlainen media pommittaa jatkuvasti alastomuutta seksiä ja kaikkea sen tyylistä jo nuoresta iästä lähtien meidän aivoihimme. Onko se mikään ihme, että näistä vaikutteista sitten muodostuu käytösmalleja ja vallitsevia mielipiteitä moraalittomuuden yhä vain lisääntyessä?

      "On itseasiassa tutkittu et miehen itsetyydytys on hyväksi eturauhaselle siten, että se ehkäisee eturauhassyöpää ja pitää siittiöt terveinä..Alla viite tutkimukseen

      http://www.terve.fi/terveyden-abc/itsetyydytys-alentaa-eturauhassyovan-riskia"

      -bishop83

      Materiaalia on tieteen saralta puoleen ja toiseen. Google hakusanalla 2benefits of celibacy" löytyy valtavat määrät artikkeleita. Tuntuu aika tylyltä ajatella, että jos et hakkaa tattia jne.., niin sairastut eturauhasyöpään, etkä löydä seksuaalisuuttasi..?! Tieteellisiä tutkimuksia kitenkin arvoitaessa täytyy vain ottaa se tieteen muuttujatekiä huomioon ja se, että näitä tutkimksia yleensä tehdään vähän omituisin mittaliluperusteluin. Räikein esimerkki meillä on Albert Einstein ja E=MC2, jonka takia mies laitettiin mielisairaalaan vaikka olikin oikeassa. Eli tiede muuttuu ja sitä kumotaan jätkuvasti. Jumalan sana on kuitenkin pysynyt muuttumattomana ja jokainen meistä voi ihan maalaisjärjellä käydä läpi raamatun lakien noudattamisen seurauksia. Toki jokainen omalla tavallaan, mutta historia puhuu tietääkseni näiden lakien noudattamisen puolesta. HIV epidemiat, lisäänyvät sukupuolitaudit, teiniraskaudet, raiskaustilastot... jne... osahan näistä asioista on ihan lähihistoriaa ja jokapäiväistä uutisotsikointia täyttävää aihetta.

      • Jumala takasialle

        Tuosta epämääräisesti suomea muistuttavasta kyhäelmästä oli aika vaikea löytää järkeä. Sekavasti kirjoitettu on sekavasti ajateltu.

        Uutena "tietona" tuli se, että Einstein olisi suljettu mielisairaalaan. Laittaisitko ystävällisesti lähdeviitteen tähän?


    • Kiitollisesti

      On se ihanaa, että on tuollaisia julkaisuja kuin tuo Nuotta-lehden tahon julkaisut seksuaalisuudesta. Eli jos haluaa elää Jumalan tahdon mukaan ja saada sitä, maailmalle monestikin näkymätöntä, siunausta, mitä tuollainen elämä tuo mukanaan, niin aivan oikein tuodaan esille, että intiimi seksuaalinen yhteiselämä kuuluu vain kristilliseen heteroavioliittoon; eikä kristillisen elämän mukaista ole myöskään minkäänlainen petting tms. eikä masturboiva, sisäisesti saastuttava, toiminta. - Mutta niinhän se on, että lopunaikoina laittomuus moraalinkin alueella pääsee valtaan ja Sodoman ja Gomorran henki valtaa laajat ihmisjoukot sekä asenteissa että käyttäytymisessä; ja jopa 'kristillisten' kirkkojen piirissä Jumalan hengestä syntyneitä hyljeksitään ja vainotaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      121
      1589
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      99
      1171
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      200
      1066
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      6
      976
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      861
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      793
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      774
    8. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      753
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      44
      750
    10. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      51
      741
    Aihe