Beatles ja pop

Dhommi´´

Sanoin joskus, että Beatles on muuten kuin soiton ja laulun osalta nappulaliigan kuningas. Sekään ei ole aivan totta, mutta joka tapauksessa harvassa ovat populaarit lauluntekijät, jotka olisivat McCartneyn veroisia. Brian Wilsonin ja Stevie Wonderin voi mainita suoralta kädeltä.

Soitto ja laulu ovat kuitenkin kevyen musiikin parissa joskus ihan tärkeitäkin kriteereitä. Voimme ottaa esimerkiksi vaikka Michael Jacksonin. Hänen albuminsa ovat läpeensä paremmin soitettuja ja laulettuja kuin Beatlesin albumit. Kaikki ammattimuusikot, jotka niissä soittavat, ovat reilusti täysin amatöörimäisten Beatlejen yläpuolella. McCartney oli Beatlesin paras muusikko, mutta ei olisi kelvannut Off the Wallin tai Thrillerin basistikisi, pianistiksi tai kitaristiksi.


http://www.youtube.com/watch?v=jDhFkkVVxx8

Michael Jacksonin levyt ovat myös myyneet enemmän kuin Beatlesin albumit. Sehän oli tärkeä asia.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lennonkusee

      Beatlet olivat tosiaan huonoja muusikoita. Karmeinta Beatlesin "soitossa" on Lennonin huuliharppu.

    • Dhommi´´

      Soul- ja muun mustan kevyen musiikin joukosta löytyy satoja osaavia soittajia ja muusikoita. Mutta Beatles-sakista ei ole edes tähän. Niistäkin on klassiseen soittotaitoon PITKÄ matka, mutta popparin eväät eivät oikeastaan riitä mihinkään muuhun kuin nuorena omaksuttuun poppiin.

      Minusta esim. VB on pahasti hukassa väittäessään yleispätevää tietoa ja osaamista hallitsevansa, ja samalla toteaa yksiselitteisesti tyhmiä yleistyksiä kulttuurista, rahoituksesta ja musiikista.

      Otetaan Brahms: Brahmsia VB on kutsunut "varkaaksi". Brahms on sovittanut noin 90 % Unkarilaisista tansseistaan muiden musiikista, osin kansanmusasta ja osin klassisesta. 10 % Unkarilaisista tansseista on Brahmsin omaa. Sen sijaan 99 % Brahmsin tuotannosta on Brahmsin omaa musiikkia. Siihen kuuluu KYMMENIÄ sävellyksiä, joiden tasolle ei voi yltää suurin osa maailman säveltäjistä, ammattilaisista tai itseoppineista viihdyttäjistä. Esim. jokainen sinfonia asettaa suurimman osan venäläisistä musiikkineroista ja esim. kaikki suomalaiset sävellykset ja oikeastaan kaiken pohjoismaisen klassisen tappiotilaan. Brahmsin sinfoniat ylittävät Sibeliuksen ja Nielsenin.

      Toimisiko tämä merkkinä VB:n logiikasta? Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta hänelle Brahms on "varas" Unkarilaisten tanssien vuoksi. Hänen käsityskykyynsä ei mahdu Brahmsin tuotanto saati sen omavaraisuus. Beatles teki noin 10% biiseistään covereita, mutta todellista varkautta on ajasta jäljessä olevan soinnutuksen tylsä ja taantunut käyttö. 1960-luvulla kaivattiin jo muuta.

      Brahms, Beethoven ja Bach - älkää koittako ottaa mukaan poppia kuten Beach Boysia

      • sgsggsggss

        "1960-luvulla kaivattiin jo muuta".

        Kyllä, vain dhommi tyytyy 400v vanhoihin sävelteoksiin ja niiden tylsiin toisintoihin.


    • Dhommi´´

      APINA!

      1. Kerro meille yksikin 400 vuotta vanha klassisen teos, jota olen kehunut. Eli vuoden 1613 teos.

      2. "Dhommi tyytyy"... Kuuntelen modernia klassista jatkuvasti

      3. 1960-luvulla kaivattiin muuta kuin tonaalista peruskolmisointuPOPPIA. Miksi Beatles ei vastannut tähän tarpeeseen?

      4. Miksi tulkitset KAIKEN Beatles-silmälasien kautta?

      "Kyllä, vain dhommi tyytyy 400v vanhoihin sävelteoksiin ja niiden tylsiin toisintoihin."

      Tylsiin toisintoihin? NYT KERROIT MEILLE avoimesti, ettet välitä ollenkaan klassisen musiikin teoksista. Olet koittanut esittää tietäjää, mutta miksi ihmeessä? Paljastuu tyhmyytesi ja laiskuutesi aina vaan!

      • sgsgsgsg3

        Ja sitten seuraa primitiivireaktio.
        400 vuotta...200 vuotta...ihan sama.
        Hienoa kamaa vaan maailma kulkee eteenpäin.

        Tarkista Beatles faktasi ennen kuin mollaat.


    • Dhommi´´

      "Hienoa kamaa vaan maailma kulkee eteenpäin."

      1. Mitkä vanhat teokset ovat sinusta hienoja? Tunnet siis klassista omien sanojesi mukaan. Oletko kannalla, jossa poppia voisi verrata klassiseen laadussa!

      2. "Maailma kulkee eteenpäin"

      Tarkistellaan väitettä:

      1. Populaarimusiikki on käyttänyt ikivanhoja kolmisointuja ja muutenkin vain sointuja, jotka ovat satoja vuosia sitten olleet uusia läntisen musiikin ilmaisussa. Popparit ovat käyttäneet klasareita alkeellisemmin äänitystekniikkaa. Popparit käyttävät ÄÄRIMMÄISEN tavanomaisia melodioita, asteikkoja kuten moodit ja sävellajit, ja muuta sellaista, mikä ei 1960 ollut enää ajanmukaista.

      2. Klassinen musiikkiperinne on irtautunut voimakkaasti edeltävistä sankareista, eli tonaalisen musiikin merkkihenkilöistä Bachista Brahmsiin, ja toisaalta myös renessanssin ei-vakiintuneen tonaalisuuden normeista. Se on luonut 12-säveljärjestelmän, atonaalisuuden, sarjallisuuden ja muita innovaatioita.

      • vastustamatonbeatle

        mIten tämä liittyy virheellisiin faktoihin beatlesista?

        Kerrot 400v vanhasta musiikista mutta heität väitteitä uudesta musasta, jota kuuntelee Heikinheimo. Ai sillekkin kävi huonosti.


    • Dhömmi´´

      "2. Klassinen musiikkiperinne on irtautunut voimakkaasti edeltävistä sankareista, eli tonaalisen musiikin merkkihenkilöistä Bachista Brahmsiin, ja toisaalta myös renessanssin ei-vakiintuneen tonaalisuuden normeista. Se on luonut 12-säveljärjestelmän, atonaalisuuden, sarjallisuuden ja muita innovaatioita."
      :kirjoitti dhönni~~mutta ehkä aikapulassa jätti yhden kappaleen kirjoittamatta.

      3. ja klassinen musiikkiperinne irtaantumalla tonaalisuudesta ja melodioista on myös täysin menettänyt yleisön.
      Uusklasari on taidetta snobeilevalta apurahataiteilijalta toiselle snobeilevalle apurahataiteilijalle.
      Teokset joita kukaan ei halua kuunnella ovat käytännössä aina huonoa musiikkia riippumatta siitä mitä ne teoreettisesti ovat.
      Tavallista musikinkuuntelijaa ei viimeiseen 100 vuoteen ole kiinnostanut mikään mitä klasaripuolella on saatu aikaan, ehkä yhtä tai kahta musikaalia lukuunottamatta. Jostain syystä ne menestysmusikaalit olivat melodisia ja tonaalisia ilmaisultaan.
      Kun valtiot rahapulassaan jonainpäivänä lopettaa klasarisnobien apurahat - kukaan ei jää kirskemusiikin = uusklasarin tekijöitä kaipaamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe