Voiko nuijapäät laittaa isoon kulhoon....

Mapaliini

...akavaarion sijaan?

6

317

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Annikatin

      Enmpä tiiä....

    • luomumimmi1

      älä ota nuijapäitä pois lammikostaan, vaan seuraile luonnossa niiden elämää. Jos välttämättä haluat nuijapäitä hoitoon, tarvitset ihoshkon punkan tai vadion, pohjalle vähän lutakon mutaa, josta saavat planktonia ruuakseen, ja sitten tarkka seuranta, koska kun jalat kehittyvät, pitää sammakonpoikasten päästä KUIVALLE MAALLE. tai ne hukkuvat.

    • Käärmemies

      Nuijapäät ovat lain voimalla rauhoitettuja. Niitä ei saa ottaa kasvatiksi.

    • Sammakot4life

      Kaikki Suomessa tavatut sammakkolajit ovat tosiaan rauhoitettuja, ja rauhoitus koskee niiden kaikkia kehitysvaiheita: kutua, toukkia (nuijapäitä), sekä aikuisia. Niiden ottaminen lemmikiksi on sakon uhalla rangaistavaa.

      Laki velvoittaa kuitenkin myös auttamaan avun tarpeessa olevia eläimiä mikäli kohtaat sellaisia, huolimatta siitä, ovatko ne rauhoitettuja vai eivät. Eli mikäli näet nuijapäitä esimerkiksi lätäkössä joka uhkaa kuivua, tai sellaisessa paikassa jossa ei ole niille ruokaa, ne ovat loukkaantuneita, tai tarvitsevat muuten apua, laki velvoittaa auttamaan niitä. Ensisijaisesti nuijapäille pyritään etsimään ensin uusi elinpaikka luonnosta. Mikäli et ole varma soveltuuko löytämäsi lampi, oja tai muu elinpaikka nuijapäille, voit ottaa ne kotihoitoon ja päästää vapaaksi heti kun ne pärjäisivät luonnossa, eli kun niille on kasvanut raajat (älä odottele hännän tippumista).

      Nuijapäät syövät levää, bakteerimassaa, ja paikoilleen kiinnittyneitä pikkueläimiä. Lätäköstä voit siis kerätä mukaan mm. levää ja nuijapäille vaarattomiksi tietämiäsi pikkueläimiä, sillä mitä luonnollisempana pystyt niiden ruokavalion pitämään, sen parempi.
      Ensiavuksi toimii myös makean veden akvaariokalojen pohjaruoka.
      Huomioithan, että vesi likastuu helposti nuijapäiden pitopaikassa, joten vesi tulee vaihtaa säännöllisesti, muttei liian usein. Siihen suosittelen lätäkön omaa vettä jossa on bakteerikanta sellainen, johon nuijapäät ovat tottuneet.

      Pitopaikassa tulee olla myös kiviä ja riittävästi kuivaa maata, jolle nuijapäät voivat kiivetä kun ne alkavat nousemaan vedestä maalle. Muuten ne hukkuvat.
      Myös ruokavalion muutoksen takia on elintärkeää päästää rantautuneet nuijapäät, eli vauvasammakot luontoon. Sen jälkeen niitä on erityisen haastavaa ruokkia ja pitää hengissä, sillä ruokavalio muuttuu kärpäsiksi ja muiksi pikkueliöksi, joita on paljon vaikeampi tarjota sammakolle ravinnoksi.
      Lisäksi pitää välttää sitä, että sammakko tottuisi siihen että ruoka tarjotaan sen nenän eteen. Nuijapäälle sillä ei ole vielä mitään vaikutusta, mutta rantautuessaan pikkusammakot alkavat heti opettelemaan metsästystä, joka on niille elintärkeää saada myös toteuttaa.

    • Anonyymi

      Minulla on nujja pää ja sille on kasvamassa jo jalat mitä teen?

    • Anonyymi

      En tiedä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1788
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1178
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      1007
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      901
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe