Matkaneuvoja: Varauksen ajankohta, budjetti ym

first time inBangkok

Tarkoitus olisi lähteä 2 hlö bangkokiin (sekä tehdä päivämatkoja bankokista) ensi helmikuussa. ei hiihtoloma aikaan. matkan pituus 2 viikkoa. Milloin kannattaa matka varata? nyt heti, odotanko loppuvuoteen vai olenko jo myöhässä?
matkabudjetti 3000€ kahdelle, normaali pariskuntaloma siis. riittääkö vai kasvatanko budjettia?

Kiitos kaikista asiallisista vastauksista.

19

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3700

      Toisilla tuo riittää hienosti,itsellä ei riittäisi.
      Riippuu kylläkin mihin hintaan löydät lennot
      itse alan katselemaan n.6kk aiemmin.Sitten minkä tasoisissa
      paikoissa yövytte,eli laske siitä.
      Käyttö rahaa varaisin vähintään 100€/pv
      näin siis meillä.Oletus

      lennot 1600
      majoitus 700
      käteistä 1400

    • Bangkok<3

      Meillä kolmihenkiselä perheellä menee rahaa noin 20€-100€ päivässä kun ollaan Thaimaassa. Siis summa euroiksi muutettuna, koska joku älypää tulee kohta viisastelemaan ettei Thaimaassa käy eurot.
      Eläminen, meneminen, matkustaminen on siellä halpaa. Ravintoloita joka hintaluokalle. Mutta kyllä uskallan sanoa että 100€ päivässä riittää todella hyvin kahdelle aikuiselle.
      Lentojen varaamisesta, kannattaa kyttäillä hintoja. Tiedät mitä ne nyt maksaa, siiten siihen verrata. Voi tulla tarjouksia tai sitten ei. Nuo on vähän arpapeliä. Varsinkin kun helmikuu on suomessa kokonaan hiihtolomaa, koulujen lomat kun menee porrastetusti. Loma-aika taas nostaa hintoja. Paljon.
      Halmillaan mitä ystävät on saaneet Bangkokin lentoja, on siinä 550€ paikkeilla. Kysy vaan lisää :) Tuttu kohde niin osaan kertoa.

    • First time inBangkok

      OK, Kiitos tiedoista tähän asti, niistä on apua :) Tällä hetkellä näyttää siltä että varaan matkat noin parin-kolmen viikon päästä. nyt näyttäisi lennot saavan järkevään hintaan.

      olinkin unohtanut, että hiihtolma on koko helmikuun. joten ehkäpä lähdön voisi siirtää tammikuun loppuun. hyvä pointti!

      Jos sinulta, "Bangkok

    • hornankattila1

      Lennot (Helsingistä?) kannattaa lukita, kun hinta on 500-600e ja Finnairilla tottakai. Perillä ei mene rahaa juuri lainkaan tai sitten menee. Hotellin sijainnilla on merkitystä, koska kaupunki on aika ruuhkainen toisinaan ja jatkuva ilmajunalla matkustaminenkin on työlästä. Bangkokista oppii uutta koko ajan, esim nykyään vaatteet kannattaa ostaa vaikka Lontoon Primarkista ennenkuin täältä. Aiemmin tuli shoppailtua paljon ihan turhaa, mutta nyttemmin ei juuri mitään erikoista. Kaikilla on oma makunsa, mutta itse en (enää) jaksa asua kovin syrjässä enkä ihan halvoissa paikoissa, koska hyviä ja uusia hotelleja on tarjolla kohtuuhinnalla. Sijainti kannattaa valita mieltymysten mukaan.

    • thaiforever

      No jos jää odottamaan, että saa Finskin lennot tammi-helmikuulle 500-600€, niin saa odottaa maailman tappiin saakka. Tuohon hintaan ei irtoa muuta kuin kesä/syksy. Norwegianilta kannattaa katsella, jos tietää lentopäivät ajoissa. Nyt voi olla jo myöhäistä, mutta tuossa reilu kuukausi sitten olisi saanut vielä helmikuulle halvimmillaan 400 ekeen.
      Rahankulutuksesta on vaikea sanoa mitään, kun jokaisella henkilökohtaiset kulutustottumukset. Minkätasoisissa paikoissa haluaa syödä, shoppaileeko merkkituotteita, bilettääkö joka ilta, käykö jossain spassa tai muissa hoidoissa. 20 eurollakin pärjää päivän, toisilla menee 200.

      • Hakån Håkan

        Tuskin Norwegian myy 400 menopaluuta Bangkokiin (Helsingistä)

        Huomioikaa,että Norwegian hinta kalenterissa on aina yhteen suuntaan ja tämän lisäksi jodutte ostamaan paketin n 74 € /suunta joka sisältää 2xateria,ruumaan menenvä laukku sekä istumapaikka.

        Sovitaan ,että norjalaisen yhtiön halvimmat lennot alk n 600 € menopaluu ja koneen vaihto on sitten Tukholmassa.

        Hyvää matkaa


    • Täällä ollaan

      Ehkä niin, ehkä näin. Norwegian ei tule halvemmaksi, se on jo selvä. Finnair on suomalaisille halvin ja helpoin. Rahankulutuksesta olen samaa mieltä. Tosin virheitä voi välttää hieman opastamalla selvimmät karikot. Esim tuk tukia ei kannata käyttää Bangkokissa koskaan.

      • ...

        Joo, nuo vaatteet ym on jo aika kalliita täällä mutta jotain elektroniikkaa löytää kohtuumukavasti. Ja jotain erikoistuotteita ehkä. Halvimmat hinnat olen löytänyt MBK:lta. Samaa tavaraa saa joka paikasta, mutta hinnat ovat muualla korkeammat. Sitten merkkitavara on ihan suomen hinnoissa ja esim kamerat ovat Suomessa halvempia.


    • kfilskkfkf

      No kyllä Norwegian alkaa tänä kesänä lennot reitillä Hki-Bkk ja ajoissa(talvella kun myynti alkoi) lippunsa ostaneet saivat ne n. 400 € menopaluu. Noista lisämaksuista, paikkalippua ei tarvi erikseen ostaa,jos ei halua tiettyä istuinpaikkaa vai luuletteko että joutuu seisomaan. Ruoka...lentokentältä toblerone reppuun, sillä pärjää. Laukku ruumaan jos on tarvetta, mutta se ei maksakyllä 70€.

      • f***c

        mutta se ei maksakyllä 70€.
        Ei niin,vaan ennakkoon ostettuna hel-sto-bkk 38€/siivu


    • Kesämatka

      Katsoinpa huvikseni tuo Norwegianinkin ja yli 700€ olisi tullut matka kesällä maksamaan, haluamilleni päiville.
      Täyttä höpötystä nuo halvat hinnat, otappa ateriat ja ruumaan menevä matkalaukku, matkaan mukaan, niin eipä ole edullista tosiankaan.
      Finnairin suora voitti, tällä kertaa, kolmen hengen reissun.
      Emme lähteneet muutaman kympin erolla kiertelemään Norwegianilla.

    • näin on närhen

      Hyvät ihmiset. Jos matkallanne tapahtuu jotain yllättävää, ikävää, Finnair hoitaa asiat varmasti hyvin. Muitten yhtiöitten asioihin en uskalla ottaa kantaa.

    • khhuhhjj

      Tottakai se norwegianin hinta on nyt korkea. Lennot olisi pitänyt varata jo ajat sitten talvella, jos olisi halunnut päästä halvalla. Pitää ottaa huomioon, että heinäkuu yleisin lomakuukausi Ruotsissa ja Norjassa joten menijöitä on paljon, eikä tarvetta enää myydä halvalla. Itsekin ostin kesäkuulle hulluilta päiviltä 599 Finskin lennot, mutta jos olisin nyt ostamassa esim. 2014 maaliskuulle, niin Norwegian olisi halvin.

    • ja taas ja taas

      No tuskin siinä paljon säästää. Norwegian on ok lyhyllä pätkillä, jees. Mutta pitkistä ei vielä tiedä kukaan. Finnair on varma, yksi maailman vanhimpia, ja siksi keskitän sille. Minulle merkkaa suomalaisuuskin paljon. Ja kyllä, olen lentänyt vähintään kymmenillä ulkomaalaisilla, en ole eka kertaa menossa tai tulossa. Mutta joillekin hinta on ainut kriteeri ja ymmärrän heitäkin.

      • kurlantai

        Hinta on minullekin helppouden lisäksi tärkein kriteeri. Jos haluan laatua ja palvelua ja rahatilanne on sellanen, että voi pistää vähän ekstraa niin lennän Thailla Tukholmasta. Sääli, ettei Thai Airways operoi hesasta. Varsinkin tämä viimeisin episodi laski taas finskin pisteitä, kun jonkun läskin annettiin viedä toisen paikka Bkk lennolla, eikä mitään korvausta tarjottu. Kyllä Finnairillakin pitäisi jo herätä ja tajuta, ettei ylilihavien viereisiä paikkoja voi antaa maksaville asiakkaille. Läskit laihduttakoon tai ostakoot kaksi paikkaa tai sitten businekseen tai jos ei varaa pysyy kotona.


      • kurlantai
        kurlantai kirjoitti:

        Hinta on minullekin helppouden lisäksi tärkein kriteeri. Jos haluan laatua ja palvelua ja rahatilanne on sellanen, että voi pistää vähän ekstraa niin lennän Thailla Tukholmasta. Sääli, ettei Thai Airways operoi hesasta. Varsinkin tämä viimeisin episodi laski taas finskin pisteitä, kun jonkun läskin annettiin viedä toisen paikka Bkk lennolla, eikä mitään korvausta tarjottu. Kyllä Finnairillakin pitäisi jo herätä ja tajuta, ettei ylilihavien viereisiä paikkoja voi antaa maksaville asiakkaille. Läskit laihduttakoon tai ostakoot kaksi paikkaa tai sitten businekseen tai jos ei varaa pysyy kotona.

        Hinta siis ainoa syy miksi lennän Finskillä..


    • matkamies maan

      Saisinko kysya, mika tekee Thaista kiinnostavan lentoyhtion? Olen ollut mukana. Olisi kiinnostavaa kuulla kommentti.

      • tamtamboom

        Paras kalusto, paras palvelu lennolla, parhaat ruoat. Noin niinkun aluksi voisi mainita. Mainoslause "smooth as silk" kuvaa hyvin yhtiötä.


    • Kaukana laadusta

      No asiaa jonkun verran tuntevaana, voin kertoa, etta Ruotsiin tuleva Jumbo on ikivanha. Palvelu on ok, mutta minun makuuni liian päälleliimattu (hymy). Busineksessa on ihan ok ruoka, LSG cateraa Tukholmassa. Mutta matkustusmukavuus on todella kaukana Finnairin busineksesta. Onneksi et ihan kaikkea tiedä, eikä sinun tarvitsekaan tietää. Tämä on minun mielipiteeni. Ja olen lentänyt sitä väliä, esim retroThaiJumbolla. Saa olla eri mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27820
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17747
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      352
      9290
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4163
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3771
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      24
      1817
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1225
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1164
    Aihe