Konjakki-Brandy

Al Bennet

Tuossa aloin tuumimaan että mitä eroa on konjakilla ja brandyllä kun samoja laatumerkintöjä näytään käyttävän molemmissa mutta brandy on aika paljon edullisempaa??

13

17332

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysynyt

      Sanoivat alkossa et,alue missä tehdään,muuten tehdään samanlailla
      prkl mihinkäs noi pilkut laitetaan,olisko pitänyt opiskella hiukka aikaisemmin?

    • R.T

      Laatumerkinnät eivät todellisuudessa ole samoja.Konjakkien vs,vsop ja xo merkintojä valvotaan todella tarkasti.Ja niiden merkitykset(sekoitteen nuorimman tisleen vähimmäis ikä)ovat tarkkaan määriteltyjä.
      Ja perustava erohan on se,että konjakkiin käytetyt tisleet tulevat tietyltä alueelta ranskassa.Brandyä tehdään ympäri maailman ja laatumerkinnätkin ovat maa,jopa tislaaja,kohtaisia.
      on toki hyviä brandyjä,mutta kaikenkattavasti konjakki on kyllä laadukkaampaa,tarkasti valittujen raaka-aineiden(kin) johdosta.

      itseäni on kovasti kiinnostanut aina,että mistä johtuu tuo perinteinen tapa sekoittaa brandyt 36% vahvuisiksi?Se tuntuu olevan ihan säännön mukaista,joitain 38%,40% ja jopa vahvempia erikoisuuksia lukuunottamatta.
      Mutu pohjalta voisi sanoa että 7-8 brandyä kymmenestä on 36% vahvuisia.En tiedä,voisiko tämä olla joku verotuksellinen seikka?
      Espanjalainen romate on todella maistamisen arvoinen brandy.

      • Al Bennet

        No tämähän tuli kerralla selväksi. Kiitokset hyvästä vastauksesta


      • Nalletar
        Al Bennet kirjoitti:

        No tämähän tuli kerralla selväksi. Kiitokset hyvästä vastauksesta

        Ehkä "ero" on helpoimmin selitettävissä näin:

        Brandyt ovat viinitisleitä. Kaikilla brandyilla ei ole laatuluokitusta, mutta tunnetuimmat laatuluokitellut brandyt ovat konjakki ja armanjakki.


      • Viskeeraaja
        Nalletar kirjoitti:

        Ehkä "ero" on helpoimmin selitettävissä näin:

        Brandyt ovat viinitisleitä. Kaikilla brandyilla ei ole laatuluokitusta, mutta tunnetuimmat laatuluokitellut brandyt ovat konjakki ja armanjakki.

        >Brandyt ovat viinitisleitä

        Brandyt ovat _tammitynnyrissä kypsytettyjä_ viinitisleitä. Usein niitä myös värjätään kevyesti ruskeammiksi kuin ne olisivat pelkän tynnyrin jäljiltä (väriaineena poltettu sokeri).

        Viinitisleitä ovat myös esim. italialaisten grappa ja ranskalaisten marc, mutta ne on jätetty kypsyttämättä. Niissä on sikuna-alkoholeja antamassa luonnetta ja särmää, mutta väri ja tammen antama pehmeä aromi puuttuvat.

        Kaikki konjakit ovat brandyja, mutta vain tietyn alueen tietyllä tavalla valmistettuja brandyja saadaan kutsua konjakeiksi.

        Konjakit laimennetaan pullotettaessa tavallisesti 40 prosentin väkevyyteen. "Pelkän" brandyn nimen ansaitsevilla juomilla väkevyys on tavallisimmin 36 %, joskus harvoin 38 %.


    • terv. "asiantuntija"

      Samaa paskaa, eri alueelta. Osa brandeistakin kypsytetään tammitynnyreissä ja ovat pehmeämpiä kuin konjakit. Ilmiö sama kuin shampanialla ja skumpalla kun joku alue brändätään (hehe) ja sieltä tulevia tuottita markkinoidaan muka parempia.

      • kaikki tai ei mitään

        EU alueella brandy täytyy kypsyttää tammitynnyrissä jotta viinitislettä voi kutsua brandy nimikkeellä. Kaikki konjakit kypystetään aina tammitynnyreissä ja yleensä hieman pidempää kuin brandyt. Tästä löytyy EU:n säännöstö. Konjakin nimen käytölle löytyy selvät sävelet, ensimmäinen niistä on tuotantoalue ja tapa. Eivät ole samaa *** vaan hyvää ja nautittavaa juomaa, joka ei sovi kaikille.


      • Molempia litkivä
        kaikki tai ei mitään kirjoitti:

        EU alueella brandy täytyy kypsyttää tammitynnyrissä jotta viinitislettä voi kutsua brandy nimikkeellä. Kaikki konjakit kypystetään aina tammitynnyreissä ja yleensä hieman pidempää kuin brandyt. Tästä löytyy EU:n säännöstö. Konjakin nimen käytölle löytyy selvät sävelet, ensimmäinen niistä on tuotantoalue ja tapa. Eivät ole samaa *** vaan hyvää ja nautittavaa juomaa, joka ei sovi kaikille.

        Kaikki konjakki on brandya mutta vain harva brandy on konjakkia.

        Mm. amerikkalaiset eivät ole omaksuneet ranskan sanaa ”cognac” ainakaan puhekieleensä vaan kutsuvat laadukasta konjakkiakin arkisesti brandyksi.

        Jotta brandya saataisiin kutsua konjakiksi, on sen oltava peräisin tietyltä, tarkoin rajatulta alueelta Ranskasta. Sallittuja rypälelajikkeita on kolme, tislausmenetelmän on oltava määrätynlainen ja niin kypsytystä kuin ikämerkintöjäkin koskevat tietyt säännöt.


    • Mutta kokonaisuutena tämä erottelu konjakki vs brandy on aivan suoraansanoen suomalaista hölmöyttä. Kuten jo joku kommentoijakin sanoi niiden kaikkien olevan brandya, mutta vain ranskalainen erikoinen tapa korostaa omanarvontuntoaan näkyy samppanjien kohdallakin. Molemmat saavat nimen arvostuksensa vain tietyn maakunnan alueella valmistetuista alkoholitisleistä. On aivan hölmöä luulla että vain rajan takana, vaikka vain sadan metrin päässä kasvaneista samanlajikkeisista rypäleistä ja aivan samalla valmistusmenetelmällä tehty juoma onkin saatu 'enää' brandy-nimikkeellä markkinoida. Hölmö suomalainen sanonta venäläisestä samppanjasta ja konjakista on suorastaan samanlaista moukkamaista ilmaisua, täydellistä tietämättömyyttä ja turhaa hienostelua.

      Mutta niinhän ne naisetkin sanovat eri merkkisten autojen arvostuksesta, että onhan se toki mukavampaa itkeä Rolls Roycen takapenkillä kuin Ladan ;-)
      Samanlaista on tuo konjakin ja brandyn vastakkainasettelu. Onhan se mukavampaa tehdä naapuri kateellisemmaksi sanomalla nauttivansa ennemmin kallista konjakkia kuin sama juomaa, joka sattuukin olemaan puolet halvempaa kuin se konjakki-nimen saanut. Olemmeko suomalaiset tosiaankin näin HÖLMÖJÄ? Jos se on näin helppoa, niin se hölmö naapuri on hakenut sen kalliin ja tyhjän konjakkipullon lasinkeräyksestä ja sitten kaatanut sen halvemman VS-brandyn siihen kalliiseen pulloon. Tai sitten se onkin teellä värjättyä pelkkää kossua. Sitäpä pulloa onkin sitten hienoa näyttää naapurille aidan yli ;-)

      • Anonyymi

        Ihan sama juttu kuin Dubonnet/suomalainen Aperita. Kun kaadoit Aperitaa Dobonnet pulloon niin harva suomalainen kommentoi.


      • sata peukkua tolle...


    • Anonyymi

      Juuri noin, on sääli heittää pois hienoa konjakkipulloa, kuten esim. Suomi 100 v itsenäisyyden kunniaksi tehtyä kaunista pulloa ja tyhjänä sitä on turhaa tilaa vievänä seisottaa. Lorauttamalla sinne tylsän näköinen pullollinen hyvää brändiä, on kaikki tyytyväisiä.... paitsi sinä Pilatus.

    • Anonyymi

      Lueppa tuo artikkeli tarkasti loppuun niin saat vastauksen kysymykseesi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      236
      4115
    2. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      47
      2857
    3. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      240
      1820
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      107
      1738
    5. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      99
      1711
    6. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      16
      1559
    7. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      52
      1530
    8. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      15
      1470
    9. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      173
      1447
    10. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      25
      1252
    Aihe