Calpro 117, painon tippuminen,matala hb ja painon tippuminen

HELP MEEE

heips.

eli tilanne on tämä että olen vuosia kärsinyt ärtyneestä paksusuolesta, tähystetty on3 kertaa,ikinä ei mitään ole löytynyt.... eipä mulla painokaan näin ole ennen tämän asian takia tippunut

nyt tilanne on tämä..... noin neljässä kuukaudessa minulla on tippunut paino kymmenisen kiloa pelkällä ripuloimisella, minulta otettiin calpro arvo ja se oli 117, hb oli 111 ja tulehdusarvot mulla heittelee, välissä on koholla, sitten taas itsekseen laskevat..... ikinä ei tämmöistä ole ollut :/

osasiko joku kertoa mitä tämä on....... mulla on kyllä yksityiselle sisätautien lääkärille aika mutta tulen hulluksi kun pähkäilen tätä yksinäni..... ja siksi yksityiselle kun kunnallisella ei alettutekemään mitään, niitten mielestä vissiin ihan normaalia istua yötja päivät vessassa ;D

9

888

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HELP MEEE

      oho,tuli otsikkoon vahingossa 2 kertaa tuo painon tippuminen....nooh! piti tulla tulehdusarvoista

    • kippari-1

      siis suolesi on tähystetty 3 kertaa? ja tulehdukseen viittaava ei löytynyt?

    • HELP MEEEE

      siis se on tähystetty joskus vuosia sitten ihan nuoruudesta asti laskin nuita tähystyksiä,viimeisin on tehty noin 4v sitten. ja niilläkerroilla ei mitään löytynyt.

    • toimii.

      Viljat tai maitotuotteet pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile miten vaikuttaa. Voi olla, että kummatkaan ei sovi.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20 prosenttia läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi.)
      C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

    • ehugfdyetshu

      Hei. onko sinulta testattu keliakiaa ja kilpirauhasarvoja. crohnin tauti ja suolen tulehdussairaudet aiheuttaa myös ripulia.

    • Veikkaan crohnia

      Ripulointi on hälyttävää samoin painon putoaminen siitä johtuen. Tuo calpro arvo ei vielä paha kun viitearvo on < 100, joten lähellä viitearvoa olet (tyttärelläni yleensä useampi sata, useimmiten yli tuhat ja onpa mittari loppunut keskenkin kun calpro ollut 1800...... ).
      Tulehduksesta kuitenkin kertoo jossain päin suolistoa ja siitä johtuen imeytymishäiriöstä.
      Miksi yksityinen? Etkö ole hoidossa poliklinkalla jos kerran on jo tähystettykin monta kertaa aikaisemmin.

    • ravinto vaikuttaa

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii ärtyneen suolen oireyhtymästä, tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi.

    • annma82

      Olen kans ylsi mahavaivanen, tällä hetkellä makaan sairaalassa tiputuksessa. Kohta kaksi viikkoa on jatkunut mahakivut jotka tulee kohtausmaisesti. Tuo tullessaan lämpöä, hirveät kivut jotka kestää monta tuntia. Välillä näyttää hyvältä, vähän koitan syödä jotain ja sitten taas vointi romahtaa. Paino tippuu kohisten ja kunto heikkenee :(. Onneksi saan nyt lisävoimaa tipasta. Kokeita on otettu, ettei sappi ainakaan pitäisi olla. Tänään on tehty mahatähystys ja ultra, eikä sieltäkään tunnu löytyvän mitään. Niin ahdistavaa, tuleenitselle ihan luulotautinen olo. Mikä ihme voi olla?

      • Anonyymi

        Lopeta viinan juonti !!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      26
      1483
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1149
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1111
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe