W 8 päivitykset eivät onnistu

msela

W 8 ilmoitti eilen uusista päivityksistä. Niitä on 12 kpl, mutta yksikään ei asennu koneelleni. Päivitykset ovat:

64-bittisten Windows 8- ja Windows Server 2012 -käyttöjärjestelmien Microsoft .NET Framework 4.5:n päivitys (KB2805222)
ja KB2805227.

Em. kahden lisäksi 10 muuta, mm. "tärkeitä tietoturvapäivityksiä".
Nämä kaikki tulevat siis automaattisesti Windows Updatesta.
Ne latautuvat ja näyttävät asentuneen, mutta kun uudelleenkäynnistän koneen, tulee ilmoitus "asennus ei onnistunut" tms. (aina hiukan erilainen teksti).
Olen myös käynnistänyt ohjelman "Windows Update ongelmien korjaus", joka korjaa aina kaksi samaa vikaa. Silti uusikaan päivitysyritys ei onnistu.
Mitähän voisi tehdä?

17

1175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Win-7 pro

      Jos olet asentanut sen "eilisenä", niin siihen tarvii asentaa noin "pyöreästi" 60 ensipäivän päivitystä ja senjälkeen saat ne kuukausi päivityksetkin asennettua ! Siis onkoo se "uusi" asennus ??????

    • Siis kyseessä ovat tavalliset Windows Update-päivitykset, joita tulee n. kerran kuukaudessa.
      Tähän asti päivitykset ovat yleensä menneet helposti läpi, mutta nyt W. ilmoittaa aina koneen käynnistyessä, että uusia päivityksiä on saatavilla. Mutta ne eivät asennu- eivät paketteina eivätkä yksi kerrallaan.
      W 8 minulla on ollut viime syksystä käytössä.

      • Win-7 pro

        ### W 8 minulla on ollut viime syksystä käytössä. ###

        Kyllä ne sitten pitäisi asentua ilman hässäkkää ! Vartu "tuokio" ja kyllä ne "kotiutuu" aikanaan, sillä jos kone toimii ilman hairiötä, niin "likkaa" se ilmoitus pois, sillä kasi pitäisi "mainostuksen mukaan" hoidella päivitykset taustalla !? Siis älä hermostu !!!!!!!!!!!!!!!!

        Minä annoin kasille "kesäloman" siihen 8.1 blue julkaisuun asti ja ajelen tällä seiskalla toistaiseksi !


      • Win-7 pro
        Win-7 pro kirjoitti:

        ### W 8 minulla on ollut viime syksystä käytössä. ###

        Kyllä ne sitten pitäisi asentua ilman hässäkkää ! Vartu "tuokio" ja kyllä ne "kotiutuu" aikanaan, sillä jos kone toimii ilman hairiötä, niin "likkaa" se ilmoitus pois, sillä kasi pitäisi "mainostuksen mukaan" hoidella päivitykset taustalla !? Siis älä hermostu !!!!!!!!!!!!!!!!

        Minä annoin kasille "kesäloman" siihen 8.1 blue julkaisuun asti ja ajelen tällä seiskalla toistaiseksi !

        ps.
        Katkos "kasin kesälomaan" !!!!!!!!!!!

        Vaihdoin adata-ssd levyn takaisin tähän Lenovoon, kun näyttää olevan vastamäkeä tämän kasin kanssa monilla, niin vastailen ainakin "kyssiin" samalla OS-llä !
        Moni on "pyyhkinyt" toimivan seiskan pois koneesta kasin asennuksessa ilman "täyden kopion" kopiointia, mutta kyllä tällä kasilla hommat sujuu myös, mutta se on vähän samaa, kun "vaihtaisi kananmunan" toiseen munaan, siis lähes samanlaisia on molemmat, vaan kasin tiedot on mikkiksen "pilvi servussa" ja mikkis tietää missä "ollaan vierailtu" !!!!!! Siis Microsoft kerää tilastoa kasin toiminnoista, joka on monelle "vakoilua" ?

        Hyvää viikonloppua ..................


    • Juu eihän, tietoturvapäivitysten puuttumista huomaa mistään, ainakaan heti.
      W 8 päivittyy automaattisesti, mutta n. kerran kuussa tulee ilmoitus W Updatelta, että uusia päivityksiä on saatavana.
      Mutta ehkä nekin asentuvat aikanaan itsestään, kun normaali päivitys ei mene läpi.

      • Win-7 pro

        Niin ainakin Redmond väittää, että toiminta on taustalla tomimassa ?

        Minä olen saanut toistaiseksi kaikki päivitykset sisään ilman vastusta !


    • Päivitysongelmani jatkuvat.
      Win 8:n pitäisi siis päivittyä automaattisesti.
      Mutta kun avaan Windows Updaten, tärkeitä päivityksiä olisi saatavilla vaikka kuinka paljon.

      Luettelon mukaan viimeinen tärkeä suojauspäivitys on asennettu 18.4.
      Sen jälkeen ei asuntuneita päivityksiä.

      Päivitysten lataaminen tapahtuu normaalisti, samoin asentuminen siihen asti kunnes kone alkaa uudelleenkäynnistyä.
      Silloin ilmoitus: "virhe muokattaessa Windowsia, kumotaan muutokset".
      Olen tehnyt päivityksen korjaustoimenpiteet esim. tällä: http://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=260622 . Se tekee n. 10 min. korjauksia ja kehottaa sitten uudelleenkäynnistämään. Mutta ei auta mitään.
      Päivittäminen ei onnistu.

      • Siivoaminen ei onnistu. Kun siivoustoinnan pitäisi alkaa uudelleenkäynnistyksen jälkeen, tulee n. 15 sek. kuluttua ilmoitus "siivouksen aikan ilmeni ongelma" ja kone käynnistyy taas.
        Seuraava ilmoitus on "siivousta ei voitu suorittaa, Windows etsii syytä ongelmaan".
        Mitään vastausta ei koskaan tule, mikä on ongelman syy.
        Oletusasetusten palauttamisella tarkoitat kai Windwsin uudelleenasentamista?
        En aio ryhtyä niin hankalaan hommaan, vaan käytän tätä päivittämätöntä konetta ja odotan, kunnes W 8:n uusi versio ilmestyy. Ehkä se toimii paremmin.


    • pää puhki

      Minullakin uusi kone ja siinä oli oletuksena 52 päivitystä. Ei onnistunut ennen kuin latasin jonkin ihme updaten, sen jälkeen onnistui. Ja aina kun kävin katsomassa sitä, siellä oli uusia päivityksiä. Vaihdoin sitten niin, että hakee päivitykset automaattisesti, mutta ei asenna niitä. Edellisessä koneessakin oli niin ja hyvin toimi.
      Kaksi päivitystä ensin epäonnistui ja sitten toisen kerran onnistui. Jotenkin tuntuu ettei oikein hyvin toimi automaattisella asennuksella.
      Oletko käynyt lataamassa sen WindowsUpdaten mikin sivuilta? Sitä ennen siis tuli ainalisää niitä päivityksiä, mutta yhtäkään ei asentantanut.

    • optiosanktio2

      Ilmeisesti W8 päivitysrutiinit toimivat hieman eritavoin kuin W7

      Automaattiset päivitykset on ajastettu asentumaan vakiona klo 03 ja harvalla kone on auki juuri tuohon aikaan...!!
      Kun avaa koneen seuraavan kerran niin se ilmoitus mitä päivityksiä on saatavilla tai asennettavissa tulee koneelle (kai se tieto on jäänyt roikkumaan sinne pilven reunalle) mutta koska kone on ollut kiinni tuohon aikaan niin ne päivitykset itsessään eivät voineet asentua ja siksi varmaan tulee tuo ilmoitus ettei asennu tai vastaavaa.

      Minulla on W8 asennettu eri kovolle kuin W7 ja käytän tuota W8 testailu- ja opettelumielessä silloin tällöin.
      Nyt avasin eka kertaa kesäkuun aikana W8 ja näytti olevan ilmoitus että 13 päivitystä saatavana. Napautin että lataa mutta tulikin ilmoitus että ei onnistu tms.
      No.. tarkistin päivitysten saatavuuden ja sieltä tuli ilmoitus että uusia on saatavilla, hyväksyin sen ja päivitykset latautuivat ja asentuivat sen jälkeen niin kuin pitääkin.

      Minulla on 32-bittinen versio, vaikuttaneeko se että minulla asentui uudet päivitykset ja tarkistin aikaisemmista että nuo Microsoft .NET Framework 4.5:n päivitys (KB2805222) ja KB2805227. ovat asentuneet jo aikaisemmin (toukokuussa) koneelleni.

      Olethan huomannut että päivitystiedot kohdassa "Näytä päivityshistoria" ja kohdassa "Asennetut päivitykset" eivät välttämättä ole yhtäpitävät.

      Asennetut päivitykset ovat ne mitä koneelle on todellisuudessa asentunut ja tuo kohta Näytä päivityshistoria ilmoittaa kaikki mitä on yritetty asentaa.

      • miksiköhän?

        Niin siellä on "epäonnistui", jos ei asentunut. Sitten se etusivulla ilmoittaa että niin ja niin monta päivitystä saatavana. Minulla kin oli kaksi, jotka eivät onnistuneet. Kun asensin toisen kerran, onnistui.


    • eljii

      sadesunnuntain 16.6 iltapäivä kuluikin rattoisasti noiden päivitysten kanssa tapellessa. Useamman latausjakson ja vielä useamman uudelleenkäynnistyksen jälkeen nyt ilmoittaa että uusia ei ole odottamassa

      päivitysten sujuvuus edellyttäisi serverinpitäjiltä älyä ja koodaustaitoa joiden puuttumisesta micro$oft on vuosien varrella tullut kuuluisaksi

      käyttäjän tekemisiä rekisteröivä m$-hirmuhallinto taitaa edellyttää alamaisiltaan jatkuvaa nettiyhteydessä oloa. Parissa viikossa kertyvät updatet taitavat olla toisistaan riipuvaisia. Tästä syystä liitän nettitikun musiikkityöasemaan pari kertaa kuukaudessa. Jonka nettitikun vaihteleva siirtonopeuskin taitaa sekottaa m$:n pasmoja

      • turha tapella

        Minusta tuntuu, että nuo automaattiset asennukset eivät oikein toimi. Siksi minulla oli edellisessäkin koneessa " lataa päivitykset automaattisesti, mutta anna minun asentaa ne", tai jotain sinne päin. Joka tapauksessa nyt tuntuu toimivan kun vaihdoin uuteenkin koneeseen tuon vaihtoehdon.


      • optiosanktio2
        turha tapella kirjoitti:

        Minusta tuntuu, että nuo automaattiset asennukset eivät oikein toimi. Siksi minulla oli edellisessäkin koneessa " lataa päivitykset automaattisesti, mutta anna minun asentaa ne", tai jotain sinne päin. Joka tapauksessa nyt tuntuu toimivan kun vaihdoin uuteenkin koneeseen tuon vaihtoehdon.

        Ehkä tuo tapa toimii just siksi ja syystä josta jo aikaisemmin yritin kertoa eli..

        "Automaattiset päivitykset on ajastettu asentumaan vakiona klo 03 ja harvalla kone on auki juuri tuohon aikaan...!!
        Kun avaa koneen seuraavan kerran niin se ilmoitus mitä päivityksiä on saatavilla tai asennettavissa tulee koneelle (kai se tieto on jäänyt roikkumaan sinne pilven reunalle) mutta koska kone on ollut kiinni tuohon aikaan niin ne päivitykset itsessään eivät voineet asentua ja siksi varmaan tulee tuo ilmoitus ettei asennu tai vastaavaa."

        ... eli se tieto sieltä "pilvestä" siirtyy koneellesi kun sen avaat mutta ne päivitystiedot mitätöityy kun niitä ei voitu asentaa klo 03,,, näin olettaisin.


    • Päivityskin pseestä

      Että kaheksikko siis vähän joka tavalla synkeä tuote.

    • Joku iso

      Mulla on päivitys looppi!
      Joku ei asennu ja aina se hakee sitä uudestaan.
      ei meinaa sammua millään ja kestää käynistyä 10 minuuttia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe